[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
"És tény, hogy van, akit ez zavar, de az ne a Die Hardot kritizálja, hanem az egész műfajt, a John Woo filmektől kezdve a Schwarzenegger/Stallone állatságokon keresztül a jó öreg Chuck Norris filmekkel bezárólag."
Én ezzel nagyon nem értek egyet! Nekem tetszett a Die Hard 4.0, de ha valakinek nem tetszett, mert szerinte hülyeségekből állt, az miért utálná az egész műfajt? Vagy most csak bevágtad a durcit és próbálod őket beskatulyázni? Én elolvastam Bucser véleményét, nem értettem vele egyet, de magával a véleménnyel nem volt semmi bajom. Egyértelműen leírja, hogy mi nem tetszett neki, nem pedig csak úgy fikázgat.
A régi akciófilmeknek pedig megvan a maga varázsa/nosztalgiája ami miatt szeretjük. Nem beszélve arról, hogy pl. Schwarzi alatt elég sokat alakult a műfaj és újdonsága miatt nem volt velük bajunk. Ha valaki ezt már megunta és reálisabb akcióra vágyik, azzal nincs semmi baj. Nekem teljesen mindegy. Ha tetszik akkor nem foglalkozom vele, ha nem tetszik, akkor meg valószínüleg másért nem tetszik. De ha valakinek a realitás hiánya miatt nem tetszik, az az ő dolga.
John Woo filmjei igen gyakran sci-fi beütésűek, vagy "meseszerűek", az emberek repkednek, kecsesen harcolnak egymással és a háttérben minig meghúzódik egy "örök ellenség, végzetes küzdelem" szál, ami miatt az egész inkább mítikus. Schwarzi pedig nem az a karakter, mint McClane, ő a robosztus és legyőzhetetlen, McClane ezzel szemben tényleg sebezhetőbb, nem úgy mint a 4. részben, szóval ebben Bucsernek igaza van. Ez kicsit tényleg megtörte a hangulatot nálam is.