[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Real13 #32843 Victor:ne hallgass senkire,jó a pontozás,. 

American Psycho
IPB Image
SPOILERS
Hallottam a filmről már elég régen,és most ,amikor Pesten voltam unokatesóméknál,megszereztem tőlük a konyvet,és elolvastam.Azt kell,hogy mondjam,már régen olvastam ilyen jó konyvet.Remek torténet,kiváló világkritika,és ami nekem külon tetszett,és bejott a konyben ,az a nagyon naturális ábrázolás.Ilyen szinte leírni a gyilkosságokat rolleyes.gif biggrin.gif Kedvencem a kutyás-bu.zis gyilkosság volt,az kimaradt a filmből,csak meg lett említve.A másik kedvencem a Patty Winters show volt,az is kimaradt. A konyv végét tegnap/értsd:az utolsó 200 oldalt /egyhuzamban olvastam végig,és mivel tegnap leszedtem a filmet is,ma megnéztem.A konyv abszolút abszolút 10/10,lássuk,mit nyújt a film.
A film tobbnyire hűen koveti a konyvet,egyes jelenetek pontosan ugyanolyanok,másokat kissé megváltoztattak,egyes részeket pedig teljesen kihagytak,ami egyébként teljesen természetes,nem gond.Egy konyvadaptáció általában inkább attól jó,hogy mennyire képes átadni az irodalmi mű hangulatát,mondanivalóját.Ebben szerintem a film kozepesre vizsgázott.Megvannak benn azok az elemek,amelyek a konyvet naggyá tették,viszont nincs bennük áttütőerő.Én tobbet mutattam volna a vérengzésből,igazán belefért volna egy-két durvább jelenet egy Hetedik után,szvsz.
A színészek tobbnyire átlagosat alakítanak,Bale viszont remekül hozza Pat Batemnant.Tényleg elhisszük róla,hogy unatkozó yuppie,és emellet ugy komplett psychopata..
Olyan eltérésekről nem beszélek,amelyek csak abból erednek,hogy én máshogy képzeltem egyes szereplőket,vagy éttermeket..
Osszességében tisztességes film lett az American Psycho.Egy erősebb,jobb rendezéssel ,tobb vérrel ,és a mondanivaló jobb átadásával olyan klassszikus lehetett volna,mint a konyv,így azonban csak megelégszik egy jó film,de semmi tobb kategóriával.
7.5/10
UI:El tudnék képzelni egy American Psicho remake-t Bale-el és Nolannel,úgyis nagyon egymásra találtak mostanság.