[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Kindred Blades #32233 Mese bizony.
De jól kivitelezett mese.
Nem is vártam mást tőle.
Nem ad többet. De kevesebbet se.
Transformers
7,5/10 (8,5 kategórián belül)
A történet rendben volt, kicsit lapos, ahogy azt sejthettük is előre, de hát ez nem egy Umberto Eco könyadaptáció, hogy fordulatokkal és intrikával legyen tele, ez a sztori soha nem arról szólt. Ad egy kis körítést a filmnek, épp eleget ahhoz, hogy élvezhető legyen. Szerencsére egész jól eltalálták az arányokat is, a romantikus szálat nem bonyolították, nem húzták sokáig, úgyse azért mentünk a moziba, mégis benne volt, hogy az adott korosztálynak meglegyen az öröme. A botok nem túl korán, de időben tűnnek fel, amikor az ember már várja, és rákészült, és egész sok akcióval kecsegtet a film, végülis ezért veszünk rá jegyet.
Színészi alakításokról sok szót nem lehet ejteni, John papa hozza a formáját, bár a "dagadt néger nélkül nem adunk ki filmet" szabályt elfelejthették volna, az volt az a pont, ahol majdnem kiszaladtam a moziból. De szerencsére ezt sem húzták sokáig.
A poénok pedig helyen voltak.
A hangok nagyon el lettek találva -mármint eredeti nyelven, a cég kiküldött a keménykalaposokhoz konferenciára, ott néztem meg, a szinkron nem tudom, milyen lett-, kapjuk a régi Prime-ot, és mindenki kedvenc Elrond urát.
A látvány... a technikusoknak sikerült megdönteni a Két Torony 20 órás rekordját, minden egyes képkockán 38 órát dolgoztak. És ez alatt az idő alatt nem is pizzát zabáltak, hanem tényleg dolgoztak, ez meg is látszik a kép minőségén, ez talán a legerősebb pontja a filmnek.
Szóval mese. De egy olyan történetet, melyben kamionok, autók alakulnak át óriási robotokká, nehéz is lett volna nem meseként tálalni.
És mese. Hogy az ifjabb korosztály nyugodtan élvezhesse.
Mi egy elég hosszú -és szörnyen unalmas- értekezlet után ültünk be rá, látványos akciók, Robottá alakuló F22-es, Ironhead és Prime, leszakadó épületfalak, remek kikapcsolódási lehetőséget nyújtott, és akkor éppen erre volt szükségünk.
Aki viszont elgondolkodtató, súlyosabb filmre vágyik, az inkább kutasson a dvd-i között vagy üljön be egy másik előadásra.
Belenéztem ám a Harry Potter filmbe is. Én kedvelem a könyveket is, szóval gondoltam, megér egy pár forintot.
Én marha.
Az alapkoncepciót más ismerjük a filmek esetében, szóval nem is nagyon részletezném.
Nem vártam könyvhűséget, hiszen az adaptációk kicsit mindig mások. Nem vártam teljes sztorit, hiszen a Potter-könyvek között ez a leghosszabb, és már a többinél is nyírbálni kellett.
De elvártam volna, hogy a szereplők a filmben is tartsák magukat a jellemükhöz, és valami kis jellemfejlődést is mutassanak, amit nem tettek (ha mégis, azt egészen más irányban, mint az eredeti történetben). Ez nagyon fájó pont volt.
És elvártam volna, hogy némely fontos rész helyet kapjon, olyanok helyett, amiket nyugodt szívvel kihagyhattak volna.
Nagyon látszott, hogy a forgatókönyvírónak/rendezőnek/vágónak/stb. nagyon nem volt szimata ahhoz, hogy mi az, amit ki lehet hagyni, és mi az, amit nem. Ez talán abból is látszik, hogy a film egy ponton átvág egy lassú tempóba, amire itt is sokan mondták, hogy unalmas.
A díszletek, a látvány nagyjából rendben volt, leszámítva néhány jelenetet, ahol a "spóroljunk meg néhány fontot" elgondolás győzött.
Nem vagyok egy véresszájú Harry Potter rajongó, de ezt talán még én is jobban össze tudtam volna szedni.
Ők pedig mintha nem igazán próbálkoznának, hisz a név úgyis eladja.
5,5/10 (4/10 a köny ismeretében)
Die Hard 4
Tömören, pontozás nélkül.
Egy ilyen film általában vagy nagyon szar, vagy nagyon jó. A készítők kitettek magukért, a film begyűjtheti mind a két jelzőt. Egyrészt nagyon szar. Vadászgépről ugrálás (mintha csak a második rész végét látnám), kitalált számítógépes humbug, etc. Másrészt nagyon jó, mert Bruce Willis azon három színész között van, akinek ez jól áll.
A régiek jobbak voltak, de ha megfeledkezünk a fizika törvényeiről és néhány egyéb dologról, akkor ez is teljesen viselhető.