[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Transformers - 9/10
nem gondoltam volna, hogy vlaha azon fogok gondolkozni, hogy 10 pontot adjak-e egy látványmozinak, de most ez a helyzet állt elő.
Tényleg MAXIMÁLISAN jól szórakoztam, a film A-tól Z-ig azt hozza amit a bemutatókból sejteni lehetett. Nem lassul le, nem bénázik, nem kavar, csak tisztán egy olyan akciófilmet tár a szemünk elé, ami az elejétől a végéig tökéletesen szórakoztat. Ez pedig manapság nagy szó.
Pókember elmehet a sunyiba, akárcsak a karib tenger kalózai (bár a 3-at nem láttam, nem véletlenül).
EHHEZ A FILMHEZ KÉREM A 21.SZÁZAD KELLETT, minden elmehet a sunyiba, ekkora látványhoz és feelinghez kellett a 2007-es év technikája.
De hogy ne csak a látványt említsem, mert egyáltalán nem CSAK arról szólt a film. Van neki egy története, ami bár szűkölködik a fordulatokban, ettől eltekintve izgalmasnak mondható. Láttam már izgisebb, fordulatosabb filmet is, de ezen a téren sem kell szégyenkeznie a transformersnek.
Aztán vannak itt még poénok is ám, mégpedig JÓCSKÁN! És ezek a poénok ülnek kellőképen. Jópár olyan poén zajlott a filmben, amit a mozi után egyből felemlegetsz és újra röhögtök rajta a haverokkakl. Szóval itt sincs gáz.
A főszereplőkkel minden ok, a kissrác sztem nagyon korrektül hozza amit neki kell, a nője már halványabb, inkább szürke. John Turturo pedig über, mint mindig, dehát kellett egy SZÍNÉSZ is a filmbe, akárcsak az Independece Day-be...
Végül megemlíteném miért vontam le mégis azt az 1 pontot.
Engem kicsit zavartak az akciórészek túl közeli kameraállásai, érezhetően minden apró részletet meg akartak mutatni, pedig semmi szükség nem volt rá, ugyanis a robotok közuelről szinte felismerhetetlenek, annyira sok részletből állnak, így a közeli felvételeken lényegében nem tudni, nem látni, hogy melyik végtagjával mit csinált az a robot. Képzeljétek el, ahogy ezek a millió részlettel bíró robotok egymásnak esnek, hát az egész egy nagy fém halmaznak tűnik, ráadásul még a mozgásuk is bitang gyors, ember legyen a talpán, aki pontosan látja, hogy mi történt.
Sokkal jobban örültem volna több, jóval több távoli kameraállásnak, így egy rakás akciórész egyből érthető lett volna. És persze a kötelező patriotizmus is elvett kicsit a kedvemből a végefelé, azt jó lett volna mellőzni végre.
Ettől eltekintve kiemelkedő moziélményben volt részem, az utóbbi idők legjobb mozifilmjét láttam, minden részlete korrekt volt, a látvány már-már forradalminak minősül (nálam).
Szóval 9/10, de majdnem 10 pont!!! :)