1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Kmarha
    Egyeltalán semmi köze hozzá.

Jöjjön egy kis Yogen és egy kis Megérzés spoiler, aki meg akarja előzetes ismeret nélkül nézni ezt a két filmet, ne olvassa tovább!

A Yogen arról szól, hogy hogy lehetne megváltoztatni a jövőt, a Megérzés arról, hogy hogyan nem. A Yogenben egy cikk segitségével tud pár ember a távoli jövőbe láttni. A közös szál, hogy a főhös probál ez ellen tenni, és végül az ő cselekedetük hozzájárul a szerencsétlenséghez.

Azonban amig a japán műben távolról szemlélte a lehetséges történést, és úgy próbál hatni rá, a Megérzésben benne él az egész katasztrófális eseményben, és közben jön rá, hogy mi lesz a végzet, mit kéne kikerülni. Már amennyire emlékszem a filmre, régen láttam már.

Ráadásul az ázsiai horrofilmekre az a jellemző, hogy ritkán mutatnak bármit is, főleg a néző fantáziájára bizzák az eseményeket. Az ijeszgetés hangok, hirtelen bevillanásokból áll, és álltalában a sötét múlt felidézésével. Ezek feldolgozása szellemek mászkálásáról, alaktalan árnyak, csúnya hangok ijeszgetésével, főleg tinidzserekkel vagy fiatalokkal.

A Megérzésben pedig kapunk egy középkorú családanyát, aki kétszer ijed meg igazán. Egy mikor másnap a halott férje ott van, de itt is csak annyira, hogy azt hiszi álmodik. A másik mikor a lánya arca összekaszabolva. Semmi mást. A történet szál is inkább csak a Pillangó Effektus szeliditett változatára hasonlít, én még csak távolról sem érzem benne az ázsiai szellemet, se az azok feldolgozotjainak a stilusát.

Aztán lehet hogy egyedül vagyok ezzel. :) Az értékelésbe viszont nem szól be, mert még igy is egyetértek Dynamiccal :)