[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
The Last King of Scotland
Forest Whitaker beteríti a vásznat, ami jót tesz a filmnek. Kegyetlenül megijesztett a viselkedése néha, elég pontosan hozta a megtört diktátort. A főszereplő srác sem volt rossz (lusta vok imdb-re menni, amúgy meg ismerős az arca...), sőt, csak hát ugye a szerepe...
Mert ezzel aztán ki is merültek a pozitívumok, valahogy déja vu érzés uralkodik el az emberen: ezt a fordulatot láttam már valahol, ez az érzés nem most kerít hatalmába először, ésígytovább. Pedig a film megtörtént esetet dolgoz fel, csak teszi mindezt olyan szájbarágósan, hogy ráértem közben egy csomó mindenen gondolkozni. Egyszerűen a fantázia által szült történetek csapból folyó kliséi köszöntek vissza minden kulcsjelenetben, ami nem a történet, hanem kifejezetten az előadásmód és a rendezés gyermekbetegsége.
Nem tudtam izgulni, délután a Die Hard 3mon szerintem magasabbra szökött a vérnyomásom az iskolából menekülős résznél. Az összes pontszám a színészeket illeti, a lusta rendezés miatt lemaradtunk az igazi drámáról és izgalmakról.
5/10