[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
300
Direkt nem olvastam a szöveges véleményezéseket, csak a jópár 9-10 pontos értékelést láttam, és sejtettem, hogy messze nem fog ennyire tetszeni a film.
A képi világ nagyon ász (nem kis meló lehetett minden egyes képkockára rányomni a Dragan-effektust :)), a figurák nagyon jól néznek ki, az agyrémek is tetszettek, a repkedő testrészek perfektek, Gerald Butler anno Attilának és most Leonidásznak is tökéletes volt, de ezektől ugyan miért lenne 9-10 pontos a film? Írtátok, hogy klisés a történet, ezt egy 2500 éves legendának nem igen tudnám hibaként felróni. Olyan, amilyen. A megvalósításával van probléma, ennél az übergáz Trójában is több élet volt.
A belassítás-begyorsítás "effektustól" a végére már hányingerem támadt. Kicsit eltúlozták a használatát. A csatajelenetek fele extraközeli felvétel, azaz fabatkát sem ér. Ahol egy sisaknál több is látszik a küzdelemből, az viszont jól kidolgozott, látványos harc (pl. Asztinosz-Sztéliosz közös küzdelme). A sok lassú képsor mintha csak azért lett volna, hogy hosszabb legyen a film. A metálgitártól frankón a fejemet fogtam, szvsz nagyon nem kellett volna. Az iszonyat kicsi mélységélességű optikáktól is szédültem a végén, szerintem itt is átestek a ló túlfelire. A vért is írtátok, mint problémát, a Zatoichi-hez képest ez kutyakuki, ezzel nem volt bajom.
Mindezek ellenére ajánlom a nagyvásznas megtekintést.
6 pont.