[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
300
Nem igazán érdekelt a film, még a bemutatók után sem értettem, hogy miért van mindenki oda meg vissza érte. Csak azért néztem meg, mert ekkora hype volt körülötte, aztán mint média szakos hallgatónak illik megnézni ilyen híres filmeket. Viszont most így a film után elmondhatom, hogy régen nem láttam ennyire jó filmet, mint a 300. Sokkal több, mint amire számítottam és sokkal több mint amire ti is számítotok. A film nem csak egy nagy hentelés, annál több. Jó, nem mondom, nem kell benne világmegváltó bölcsességeket keresni, de egy egyszerű gyilkolászásnál több. Az SG cikkében lehetett olvasni, hogy a harc remek, viszont vannak benne ezek az erőltetett politikai szálak, amik nem lettek jók. A film elején tényleg unalmas és érzelem szegény ez a szál, ám a film vége már nem állna meg nélküle és kell is ahhoz, hogy nagyot üssön. Mert üt.
A színészi játék a noname szereplők ellenére kifejezetten jó. Talán az első felégetett városban talált gyerek játszik kicsit bénán, de szerencsére csak 1 percig van vásznon. A beszédek kifejezetten ütősek lettek. Bárcsak én is így tudnék beszélni kedden nyilvános beszéd vizsgámon, mint ők:)
Féltem attól, hogy ez is ilyen beteg hülyeség lesz, mint az Apocalypto, hogy mindenhol belek, meg hasonló, teljesen szükségtelenül, de nem. Ugyan van benne lefejezés, közelről láthatjuk, ahogy a bőr elengedi a levágott fejet, de nem vészes. Tényleg csak ott durva ahol kell. A CGI-hoz sok mindent nem lehet hozzáfűzni. Egy rész volt, ahol nagyon bénán volt megcsinálva, bárki tudna egy kis gyakorlással Maxban olyan épületet kreálni, meg néhol az agyon effektezés miatt már nagyon zajos a kép. Minden más tökéletes, de hát ezt is vártuk. Pár dolog volt, ami gondolom a képregényből volt teljesen átvéve és ott biztos jól nézett ki, ám a filmbe talán mégsem kellett volna beletenni. Zene is nagyon jól eltalált, ahol kell, ott lassú hegedű, a durva részeknél meg metál, de nem mindig.
Nem akarom azt mondani, hogy a 300 felér mondjuk a Schindler listája-val érezelmileg, mondani valója sem akkora, ám szerintem nem fair dolog beskatujázni egy egyszerű ütöm-vágom-amputálom filmként. A film után egy kicsit olyan érzése támad az embernek, hogy sajnálja, amiért nem spártainak született és halt ő is hősi halált:)
9/10
-1 a rosszul játszó gyerek, a néhol zajos kép, a nem filmbe illő képregény elemek, és az operatőr miatt, aki nem mindig képes rendesen fókuszálni.