1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • PetruZ
    Renaissance (2006, http://imdb.com/title/tt0386741/)
    2054-ben vagyunk, Párizsban. A város egy marha nagy beton- és acéllabirintus, ahol mindent és mindenkit megfigyelnek. A legnagyobb cég az Avalon, amely mindenütt jelen van és mindenütt sulykolja a nagy Békés Boldog Új Idők üzenetét - amelyet természetesen csak az Avalon hozhat el. Persze a sikátorok, a külvárosok szegény nincstelenjei kissé távol állnak ettől az álomtól...
    Ebben a városban tűnik el Ilona Tasuiev, az Avalon egyik legígéretesebb biogenetikai kutatója. Az ügyre a kemény zsaru Karas-t állítják, aki szisztematikus munkával és Ilona testvére, Bislane segítségével megpróbálja felgöngyölíteni az ügyet. Ami egyszerű emberrablásnak indult, abból nagyon komoly, az emberiség jövőjét veszélyeztető (?) / befolyásoló (?) ügy válik...

Vegyesek az érzéseim a filmmel kapcsolatban. Először is, a történet tkp. nem rossz. Bár sablonos, elég jól végig van vezetve, és morálisan is próbál erős lenni. Viszont a legvégét, amikor Karas elmondja Bislane-nek, hogy mi történt, na azt totál elbénázottnak érzem - annak fényében, hogy ha ez a film anime lett volna, egészen máshogyan alakult volna, ez tuti.
    Azért hozom az animét, mert ez a film kicsit az akar lenni. Ugyanazzal a technikával készült, mint az Appleseed, vagyis élő szereplők mozgását, arcát rögzítették, digitálisan feldolgozták, és köréjük varázsolták magát a sci-fi környezetet. Nekem csak az a bajom ezzel, hogy amíg az Appleseed-ben jól működik ez, itt más utat választottak és minden, a teljes film minden kockája (pár momentumot kivéve) fekete-fehér. Kábé negyedóra alatt sikerült megutálni, nekem nagyon nem jött be. Még ha nyomasztó lett volna, talán megbarátkozom vele, de az egészet nagyon elnagyoltnak, nagyon foltosnak találtam, hiányoztak a részletek, és ezért bele sem tudtam élni magam. A Renaissance világa egyszerűen elképzelhetetlen a számomra, annyira sivár és üres (a legjobban ott látszik ez, hogy az Avalon mindent elnyom; kettő darab más reklámot lehet látni, az egyik egy ismert szénsavas dühítőital, a másik meg egy szintén jól ismert francia autómárka). Bár lehet, hogy mások ezt fogják felhozni mellette, mint pszichológiai érv. Vagy mint "noir"-os példa, de attól én dührohamot kapok. :)
    Igazából ami tetszett, azok az akciójelenetek voltak (nem kell félni, alig pár darab van belőlük). Érdekes módon ezek olyan helyszíneken játszódtak, ahol voltak részletek is (pl. a tetőtéri kis erdő esőben), és ettől máris valahogy "élőbb" lett a világ. Kár, hogy ezek után újra visszakapjuk az unalmas foltokat.
    Szóval nem lenne egy rossz film ez, csak nekem a megvalósítása nem jött be. Kap mondjuk 6 pontot. Ha kicsit jobban feszegette volna a történetben felbukkanó morális elemeket, és ha más a befejezés, a fekete-fehér CG-től függetlenül többet adtam volna rá.

Ui.: Ha ezt a filmet japcsik csinálják japcsi stílusban, most oda meg vissza lennék a gyönyörtől. :)