1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Dynamic
    Pan's Labyrinth

1944, Spanyolország.A polgárháború véget ért.A hegyek közt rejtőzködő fegyveresek még mindig harcban állnak a fasiszta rezsimmel.Katonai állások alakultak, hogy az Ellenállást felszámolják.Egy ilyen faluba érkezik a 12 éves Ofelia várandós anyjával a kegyetlen, fasiszta Vidal kapitányhoz(Ofelia nevelőapja).A kapitánynak két fő célja:az ellenállókat elpusztítani és bármi áron világra segíteni születendő gyermekét.Eközben Ofelia rátalál egy titkos, elfeledett világra, amelyet mesébe illő lények laknak és hamarosan kiderül, hogy ő ennek a birodalomnak a hercegnője...

Egy mese felnőtteknek Guillermo del Torotól.A mester nevét olyan filmek fémjelzik, mint a Penge 2, Hellboy, Mimic. Most ismét egy fantáziavilágot alkotott, de igen sajátos stílusban.A bemutató képsorok alapján egy Narnia-szerű filmre gondolnánk, ahol a való világ keveredik a mesevilággal, de hamarosan rájövünk ez a film közel sem olyan mézes-mázas, sokkal kontrasztosabb és már a film legelején láthatjuk a tragikus végkifejletet.A kontrasztosság alatt azt értem, hogy sokszor mesébe illő és erősen naturális képsorok váltják egymást.Tehát míg a kapitány az ellenállókkal harcol, addig Ofelia megpróbál visszajutni "birodalmába", amelynek feltétele, hogy különböző feladatokat teljesítsen, melyeket egy faun(a címbéli pán, azaz félig kecske-félig ember) szabott ki számára.Írtam a naturális képsorokról.Nos erre és a kapitány kegyetlenségére példa, amikor szabályosan péppé veri egy szerencsétlen ember arcát egy boros üveggel.Ehhez hasonlót a Visszafordíthatatlan c. filmben láttam, bár ott még ennél is durvább volt a jelenet.
    Mondjuk a mesebeli lények sem éppen olyanok, mint aki egy Disney rajzfilmből léptek volna elő.Van benne ellenszenves faun(kecske-szerű lény), hatalmas varangy, gyermek evő szörnyeteg stb, amelyek mind-mind hozzáadnak a történet komor hangulatához.
    Ennek ellenére csak javasolni tudom a filmet, azoknak meg főleg akik szeretik a drámát, mert egy csodálatos élménnyel lesznek gazdagabbak.

trailer:
    http://www.panslabyrinth.com/

Elég hosszú lett?:DD