[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Nyiri #27904 Tegnap este elugrottunk megnezni a Szabadsag, szerelem cimu filmet. Biztam benne, hogy Vajna nem cseszi el. Bejott. Jo film. Ajanlom mindenkinek. Bar lehetett volna benne picit tobb brutalitas, de igy is utott.
A brutalitast azert mondom, mert a filmben igaz jol mutatjak a forradalmi harcokat csak keves benne az igazi harc. Az utobbi idoben direkt az evfordulo miatt par konyvet atragtam a temaban es eleg komoly brutalitasok mentek mind az AVH es a felkelok reszerol is a harcok soran. Ezt azert bemutathattak volna.
Mindezektol eltekitve a film jo. Melto "emlek" az evfordulora. Oscart tuti nem nyer, de a szereplok jol jatszanak es a forgatokonyv se rossz. Igaz az elet irta. Tehat nehez lett volna elrontani. Tetszett hogy bemutatja az akkori emberek eletet. Van benne jo par poen is. Vegulis fiatalokrol szol akiknel elsosorban az eletuket eltek es csak belecsoppentek a forradalomba. Kellet bele. Nem az a merev dokumentaris eladasmod, hogy itt meg itt ez tortent es vege. Pont igy volt jo.
Ami igaz az igaz, hogy volt benne par olyan dolog ami lehetett volna jobb is. A fentebb emlitett harcok gyengesegen kivul szerintem par dolog a vegen nincs rendesen lezarva. Akivel voltam par dolgot a vegen nem ertett es kulon meg kellett magyarazni. Nem azert mert buta volt, hanem mert tenyleg nincs megmagyarazva. A vege picit ossze lett kapva.
Ennyi. Irany a mozi :)