[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Assault on Precinct 13 (2005, http://imdb.com/title/tt0398712/)
Az eredeti Carpenter-féle filmet nem láttam, és a sztoriját is csak nagyon felületesen ismertem, szóval "előítéletek" nélkül néztem, és végülis nézhetőnek mondható, bár ez a film sem fogja megváltani a világot.
A detroiti külvárosi 13-as rendőrörsön az újévre készülnek - no meg arra, hogy hamarosan bezárják az egész kócerájt, mert már nincs rá szükség. Az őrs parancsnoka (Ethan Hawke), a szexmániás titkárnő (Drea de Matteo), és a nyugdíjba vonuló vén zsaru (Brian Dennehy), dacolva a kinti időjárással, már a pezsgőkkel és a szórakozással foglalkozna, mikor értesítést kapnak, hogy a tomboló hóvihar miatt egy rabszállítmányt ideiglenesen náluk raknak le, míg javul a közlekedési helyzet, ráadásul a parancsnok pszichoterapeutája (Maria Bello) is elakad a közelben, és kénytelen az őrsön tölteni az éjszakát. A rabok között van egy hirhedt, többszörös rendőrgyilkos kábszer-bandavezér (Lawrence Fishburne) is, és csakhamar símaszkos rendőrök próbálnak betörni az őrsre, hogy eljussanak hozzá. Nem kiszabadítani akarják, hanem megölni. De miért? És mi köze a dílernek a híres nyomozóhoz (Gabriel Byrne), aki annyira le akar vele számolni, hogy egyetlen szemtanút sem akar életben hagyni? Megkezdődik az őrs ostroma, és a parancsnok kénytelen felfegyverezni a rabokat is, hogy megvédjék magukat. Persze ez csak az elején tűnik jó ötletnek...
Szóval miután láttam a filmet, elolvastam, miről szól az eredeti is, és hát elég sok helyen belenyúltak, az tény. Mindegy, azt még nem láttam, tehát maradjunk csak ennél. Színészetről igazából talán csak Hawke és Fishburne esetében érdemes szót ejteni, Byrne ugyanaz a faarcú pali, mint minden más gonosz szerepében. Szerintem gyenge, és egyáltalán nem félelmetes, bár van egy-két olyan jelenet, amiben próbálnak rágyúrni a hidegvérű, korrupt, gyilkos rendőr karakterére, de sztem elég erőtlen. A többiek szerepe elég kicsi, többnyire azért vannak, hogy jól lelőjék őket a megfelelő pillanatokban. :) A befejezés talán happy end, bár kérdőjelesen. A sztoriban lennének oda-vissza keresztbeárulós szálak is, de sztem csak egy meglepő és váratlan húzás van benne,SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!, a többi nagyjából előre borítékolható.Byrne és Bello rövid "találkozása"
Ha van éppen két szabad órád, meg lehet nézni, de kb. ennyi, ami elmondható. Ja, meg a két nő egyszer-kétszer megvillantja a formás lábait, de semmi több. :)
Értékelés: 6/10