[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Zsiguli
Még a 90-es évek közepén volt egy haverom, aki filmklubot csinált egy rockkocsmában, és anno ő ismertette meg velem a Szőke András filmeket. Az Európa kemping pl majdnem összes helyszínét jól ismerem, itt van tőlünk nem messze :)
A Zsiguli című filmje 2004-es. Ez már nagyon súlyos, néhol a Citromdisznóhoz hasonlóan, kicsit gondolkodni kell, hogy most mit akar kihozni ebből??? :)
Két rendőrről szól a dolog akik megoldják a "dinnyés ügyet". Megegyeznek, hogy mindketten kitűntetést kapjanak, kamuzni fognak. Perzse amikor bemennek külön-külön a kihallgatóba össze-vissza beszélnek, és mindkettő a másikat mártja be. A film kuriózumértékét növeli, hogy apróbb szerepeket olyan emberek mint Jakupcsek Gabriella, Fábry Sándor/az ő jelenetén majdnem beszartam :)/, Demjén Rózsi, Somló Tamás stb/ők állítólag baráti segítségből vállalták/... A vizsgálótisztet alakító csaj sztem telitalálat a szerephez, nekem nagyon tetszik az a nő ott/úgy különben is :)/ Ha jól láttam ebben is alkalmazta Szőke azt, amit eddig majd minden filmjében, hogy a szereplők igenis rögtönöznek-improvizálnak, aminek természetesen a legmulatságosabb mestere Badár Sándor, aki itt két szerepet is játszik, és egy hihetetlen figura...
A rendőrök "félhivatalos" "jegyzőkönyvi" nyelvezete vmi eszméletlen, nem lehetett egyszerű ennyi baromságot kitalálni :)
Összességében az egész egy igazi magyar mentalitást sugárzó jó kis "bűnügyi" film Szőke saját humorával megfejelve és persze teljesen komolytalanul. Aki eddig nem szerette, nem ettől fogja megszeretni, de akinek az eddigi filmjei tetszenek, és még nem látta, az mindenképpen nézze meg.
számomra a film kuriózum értékű, így pontot nem írnék rá
[majd lesz aki kijavít]