Filmek, amiket most láttunk...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Guest
Lehet... Emlékeim szerint valami sci-fis fórumon volt szó a hangos ûrhajókról, és mintha ott hozták volna fel ellenpéldának.
FREAK
ott kussban voltak, ha jól emlékszem

Riszpekk

Guest
Én sajnos nem láttam, de mintha valahol azt olvastam volna, hogy a 2001. Ûrodüsszeiában ezt csinálták (bár ott mondjuk ûrcsata nincs). Valaki, aki látta erõsítsen meg vagy cáfoljon meg...
FREAK
Én kinevetem így is. Attól, hogy nem jártam ott, tudom, milyennek kell lennie. És hidd el, ha nincs a SW, ma nem lenne divat a "hangos világûr".

Riszpekk

FREAK
van még pár dolog, ahol az eszközök nem alkalmasak a cél elérésre, pl.

-sejtelmesen vigyorgó vámpír (minek örül egy üldözött élõhalott?)
-hörgõ zombi, múmia (tüdõ, hangszálak?)
-légköri viszonyok szerint közlekedõ ûrhajó LÉGÜRES térben (ismerõs, nem?? fordulóban bedöntve, persze terelõszárnyak sehol (még jó), meg maga a hajó is inkább elmenne bontott téglának...)

meg van még egy pár ilyen......

Riszpekk

Igen, csatlakozom: valószínûleg nekem sem tetszene a dolog 😞
Hát, ilyenek vagyunk, na 😊

Ki lakik ott keleten? Szexuális Zaklatás Panda! Ki segít, hogyha gondod van? Szexuális Zaklatás Panda! Ki mondja meg, hogy mit lehet? Szexuális Zaklatás Panda!

Dynamic
Én megpróbáltam egyszer hang nélkül(a SW-t vagy valami ilyesmit?).Elég furcsa volt...
A gond az hogy az emberek 90%-ának biztosan nem tetszene.(Szerintem nekem sem)Ezért is nem fognak változtatni.
A másik dolog amiért nem tudnánk elfogadni, hogy nem jártunk a világûrben, ezért nem igazán tudnánk átérezni(a nagy többség legalábbis).Ha olyan mindennapos lenne egy ûrutazás, mint egy autós túra, akkor valószínûleg már el tudnánk fogadni, sõt talán ki is nevetnénk a "hangos" ûrjelenetket.
Blasta
De azért mondatokat még illene nagybetûvel kezdeni :-DDDDDD

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

Blasta
Sajnos ezt nem fogják szerintem megtenni soha!
Ez olyan lenne, minhta elhagynák horrorfilmek végén a 2-szer feltámadó szörnyet.

Egyszerüen ez nonszensz ebben a világban.
Amúgy én nem is hiányolom. Lehet, hogy érdekes lenne, de egy sci-fi filmnek ez adja a savát&borsát.
Nem mondom, hogy nem lehetne profin megcsinálni amit leírtál, de nem merik bevállalni....

FREAK
a mûvészet nem az elmebeteg mûveknél kezdõdik, egy sima szerelmesfilm, vagy vígjáték is lehet mûvészi, vagy ott van Tarantino, akinek minden akciófilmje egy mûalkotás

tehát te is befogadod a mûvészetet, csak megvan a felsõ határ

de van, aki minimális mértékben sem hajlandó látni, csak nézni szeretne

Riszpekk

Blasta
Igen, sajnos ez a jellemzõ!
Én nem érzem magam nagy mûvészetbefogadónak, életemben nem ültem be egy mûvészmoziba se, de azért tudok különbséget tenni klisé és egyedi közt, még a tucatfilmek között is. Szomorú, hogy ilyen és ehez hasonló élményekre vágynak manapság az emberek, mint amit itt olvastam nem sokkal lejjebb.....

FREAK
eszembe jutott még egy agyoncsépelt baromság, amin a filmesek NEM MERNEK változtatni....

az ûrhajók sivító hangja a világûrben... komolyan mondom, én ott bánom meg, hogy beültem rá, amikor elhúz az elsõ hangosan zúgó ûrjármû... pedig ha elképzelem, hogy mondjuk egy ûrcsata TOTÁLIS CSENDBEN zajlik le (max zene), mindig kíváncsian kezdek reménykedni, hogy talán egyszer valaki bevállalja

meg nem kell végig kussnak lennie, hisz a belsõ felvételeken ugyebár lehetnek hangok, a kabinban hallani a lövéseket, a becsapódásokat, a motort esetleg... meg ugye a "hideg világûr" fílinghez hozzátartozna a mély csend is, biztos, hogy egészen más, komorabb hangulata lenne

Riszpekk

Blasta
mármint SIRALOMHÁZ

(remélem Grétsy most nem figyelt, huhhh.....)

Blasta
Az tényleg egy siraolmház volt. Semmi poén, de komlyan, még egy aranyos vicces jelenetet se találtam benne. Nagy kliséhegy az egész....
Broáf

FREAK
"én nem feltétlenül azért megyek el megnézni a moziba egy filmet, hogy közben kivesézzem minden jelenetét, megnézzem tökéletesen passzol-e minden"

Nos ezt sosem fogom megérteni, de tiszteletben tartom... Csak nekem felfoghatatlan, hogy valaki beül a moziba, és gyakorlatilag MINDEGY neki, hogy mirõl szól a film, a tartalom, mondanivaló mellékes, csak legyen benne sok-sok multiplex effekt, jöjjön a hang minden irányból, meg legyen sok színes (és jó képminõségû!) vizuális állatság....
Könyörgöm, IDE JUTOTTUNK?????? Vannak még emberek a világon, akik a lelkük mélyérõl fakadt intuíciók alapján készítenek filmet, és ezt egyesek letudják annyival, hogy "szar a kép, a sztori uncsi, és nincs benne óriás-lézer-elektromos-hiperdimenzinális szörnyeteg"... Ez engem õszintén elszomorít, mert az értelmetlen, szándékosan agyonbonyolított és teljesen irreális történettel rendelkezõ sablonfilmek meg sikeresek, pedig mindenki látott már legalább húsz ugyanolyat korábban. Persze ez mind az én bajom, nem azért írtam le, hogy most akkor mindenki nézzen magába, és holnaptól legyen fogékony a mûvészetre és ÉRTSE meg a mélyenszántó mondanivalót, csak szar érzés, hogy lassan nem merek beülni egy komolyabb filmre a moziba, mert a sok suttyó végigröhögi, "jópofa" beszólásokkal bassza el az élményt. Pedig szeretek moziba járni, de minél drágább, annál több üresfejû sznob majom teszi be a seggét, hogy aztán NULLA élménnyel gazdagodva menjen ki a terembõl... Közben meg azok élményét is elkúrta, akik tudták volna élvezni a filmet.

Riszpekk

Ez azt jelenti akkor, hogy meg kell néznem?

Ki lakik ott keleten? Szexuális Zaklatás Panda! Ki segít, hogyha gondod van? Szexuális Zaklatás Panda! Ki mondja meg, hogy mit lehet? Szexuális Zaklatás Panda!

CSOCSO
bazi nagy görög lagzi..hát elmehet a picsbe az fhm hogy 5 csillagit adott rá..én meg boldogn töltöm, biztos valami jo film..hja jo szar film..
Blasta
Ezzel én is majd' 100%-ig egyetértek. Nagyon egyedi és innovatív ötletekkel vannak tele!

Animék és az innen-onnan lopkodott ötletek 😊
LOL

(szvsz pillanatnyilag a leginnovatívabb stílus, ami bármilyen jellegû filmkészítésben létezik)

Burban
Én speciel egyik filmet se láttam, de biztos sz*r mindkettõ... 😊 Egyébként meg a GITS tényleg rulál, a film még az eredeti manga mellett is megállja a helyét. Az animék és a manapság látható filmek 99,9%-a übergagyi, sajnos. Innen-onnan lopkodott ötletek, klisék tonnaszámra, "trendek", és még sorolhatnám... Kevés a valamit is érõ film 😞
Na az Alien filmek voltak azok, amiken a legkevésbé sem paráztam. Ettõl függetlenül szeretem persze.

CSOCSO
alien játékon lehet nagyon praázni..fõleg ha elötte meglesed a sorozatod...
Egyébként pedig nem teljesen értem ezt a félél/megijedés/borzongás dolgot.
Hatalmas horror rajongó vagyok, de kb. 14 éve nem féltem horrorfilmen. Na jó, mondjuk a Twin Peaks-en erõsen dartam, de az is 11 éve volt...

CSOCSO
tudtad ha nagyot tüsszentesz eltörheted a bordádat??😊
Lacc
Én nem láttam még a 28 nap-ot, csak a Kört, de az tetszett nagyon. Igazatok van hogy kicsit kusza az egész ha így ténylegesen elkezdjük elemezni, de én nem feltétlenül azért megyek el megnézni a moziba egy filmet, hogy közben kivesézzem minden jelenetét, megnézzem tökéletesen passzol-e minden, mert nekem CSAKIS akkor tetszik ez a film. A Körnél a hangulat a lényeg, és azt rendesen hozza is, legalábbis számomra.
"olyan embert nem ismerek, aki a Körön is izgult volna, meg a 28 napon is..."

Szeretnék bemutatkozni: Ramza vagyok 😊
Amúgy az izgulás azért erõs túlzás, de azért a maga módján szerintem nem volt rossz a Ring. Persze a 28 nap sokkal-sokkal jobban tetszett.
Alapvetõen nálam az a különbség a kettõ közt, hogy az egyik igazi klasszikus, a másik meg egy jó, de korántsem korszakalkotó film.

FREAK
A "28 nappal..."-ban sem a HORROR volt a lényeg (bár az õrjöngõ fertõzöttek támadása a lépcsõházban azért elég idegtépõ volt), hanem az igencsak magvas sztori, amibe belegondolva az ember napokig elkomorodhat. A Kör sztorija ezzel szemben kb. annyira realisztikus, mint az amcsi akciófilmek érintésre robbanó rendõrautói.... Fellapozták a nagy sablonkönyvet, és találomra összeírtak két oldalnyi hülyeséget : ez lett a vége. Mondanivaló nulla, tartalom nulla, kérdõjelek száma több ezer...

Riszpekk

Blasta
:-))))))))))

FREAK
"az még szerinte is durvább volt mint kör"

Annál durvábbat tüsszentek bazzeg, attól hamarabb szívrohamot kapsz......

Riszpekk

FREAK
Mindenesetre érdekes, hogy mennyire kettéoszlik a nép, olyan embert nem ismerek, aki a Körön is izgult volna, meg a 28 napon is... Nekem meg pont a Kör nem jött be, mert végig tudtam, mikor fogok megijedni (így ez el is maradt), és akkora durva sablonokból épül fel, hogy az már fáj. Az utsó 10 perc odabasz, de a végérõl kihagyhatták volna a nagy kérdõjelnek szánt sejtelmes jelenetet....

Riszpekk

FREAK
"Hiába a multiplex mozi, pixeles"

Boyle személyesen nyilatkozta, hogy ez mind szándékos, én nem tudom, mit nem lehet ezt megérteni...

Riszpekk

Blasta
A feardotcom-ot már elvbõl nem nézem meg....

A Gyilkos Diafilm egy gagyi utánzatával állunk szemben...😄DDDD

CSOCSO
rofl..ugyan igy én is..csak nálam ez volt a kõrnél, a félelem.com nál is...
Blasta
:-)))
Valahogy én is.

Csak elött még letöröltem :-DDDD

Blasta
Hát van akinek ez jön be. Gondolom egy percig nem érdekelt, hogy van-e a Körnek értelmes sztorija...

Egyáltalán el tudod mesélni mi volt a lényege? Vagy csak ültél tátott szemekkel és nagyot ugrottál minden egyes kockánál amikor megszólalt mind a 84 hangfal max hangerõn...

Fasza kis szórakozás, nemmondom....

ÁÁÁÁÁ, inkább nem folytatom.

Blasta
1. jó akkor anime, igazából F.T.
2. Az van, hogy hányok a stílustól
3. Nekem a gits nem jött be

CSOCSO
, aki a Kör után egy hétig paráztam fogmosás közben a tükörbe néz

de jo neked..én olyan jot durmoltam utánna mint meleg cukrotej és egy esti mese után....
Dikkma
Na megnéztük 28 nappal azutánt 😛

Szerintem gyér.

Hogy miért? Nem tudom, nem tetszett _annyira_. Kommentek alapján sokkal jobbra számítottam. Pl. mondta valaki: egy fél perc nincs, amíg hátradõlhetnénk, hogy most nyugi lesz. ("neem, az apád faszát nem! te ilyen buzi lehetsz" 😄D) Kicsit uncsi, nem is olyan félelmetes.

ÉN, aki a Kör után egy hétig paráztam fogmosás közben a tükörbe nézve 😊 és a zuhanyrózsában félve nézegetem még most is az eldeformálódó fejem 😊 nem éreztem úgy, hogy olyan hûdefélelmetes.·Alagútban kerékcsere rulz; többi átlag.

A kamerázás tényleg nem rossz, de ez hozzájárult ahhoz, hogy fos™nak nevezhessük a képminõséget. Hiába a multiplex mozi, pixeles :~

Mondjuk most már épp ideje volt megnézni, mert asszem csak vasárnapig játszák. Szerencsére a leányzó megnézte barátnõjével a feardotcom -ot, az még szerinte is durvább volt mint kör 😄 (ergó én meghaltam volna. komolyan.)
CSOCSO
1)nem manga hanem anime
2)és akkor mivan ha anime?
3)szvsz is rulz de GITS a best😊
Blasta
Na térjünk vissza a tárgyhoz.
Most láttam:

Ninja Scroll.

Rulez volt ez is, csakhát a Manga.....:-DDDDDD

Tikal
nem is lenne gond a ténykedésed grétsy, de mikor ilyet kijavitasz:"ha valaki a hüjét igy irja az hiba, de mert gépelési hibát ejt az nem javitando 😊" mikor a hulye is látja hogy ez példa akkor elszomorodom, hogy ez már csak kötözködés részedrõl, vgy kijavítod ezt: beszolt, hosszu ó-ra, meg hasonlo ékezet hibákat ez már csak kotozkodés, nem?

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Tikal
gyülik a grétsy tábor 😊

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

megmutassam?! : )))

Grétsy
#3022-es hsz-t nézd

A helyesírás a lélek tükre, a lélek pedig a helyesírás tükre, míg a tükör a lélek helyesírása.

Tikal
NEm rontja freak hirnevét, hisz nem õ a grétsy, ha õ lenne akkor rontaná😊))

Grétsy
Hát errõl van szó!

Nem oszt - nem szoroz.

Freak hírnevét rontja vele, csak ennyi....

Gratula...

A helyesírás a lélek tükre, a lélek pedig a helyesírás tükre, míg a tükör a lélek helyesírása.

Tikal
Senki sem küldte, ha olvastad volna a pol forumot tudnád hogy ez a dolga, erre kérték, magátol tette, mindenestre nem oszt nem szoroz...

Grétsy
savanya elmélete egyszerûen fenomenális! 😊

Grétsy
Tudod, ez nézõpont kérdése...

zaki
a vicces figura az te vagy