1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • PetruZ
    Ömlesztve...

Madagascar: Egynek elment, de nem az a hűha. Ízig-vérig iparosmunka, melynek nézése közben csak-csak felnevet az ember, de utána semmi sem marad meg benne. Se egy jó szöveg (oké, a "well, this sucks!" jó volt ;) ), hál'égnek zenés betétek nincsenek, a képi utalások (pl. a Cast Away-os) és poénok (help -> hell) viszont harmatgyengék, és nem túl ütősek. Értékelés: 5/10.

Gettysburg (1993): Az amerikai polgárháború leghíresebb, sok történész szerint döntő csatáját ezerféle módon feldolgozták már, de állítólag ez a leghitelesebb és a legrészletesebb. Lehet benne valami, mert ez tévés változat, bő négy órás hosszúságban, a főbb szerepekben komoly színészekkel (Tom Berenger, Jeff Daniels, Martin Sheen, ...). Anno adták a királyin is, két részben, akkor is láttam. Nekem tetszett. Semmi pátosz, semmi elfogultság (sőt, inkább a déliek vannak többet szerepeltetve, az északiak pár karaktertől eltekintve eléggé masszaszerűek), van némi zászlólengetős hazafiság, de nem elviselhetetlen. Értékelés: 8/10.

Batman Begins: Nem vagyok éppen a fekete lovag őrjöngő híve, sem fanatikus filmrajongója, a korábbi filmekből is csak az első kettőt láttam (mondjuk a többi nem is érdekelt), azok úgy egynek elmentek (az első talán jobb volt), úgyhogy abszolút nézőként (bár Christian Bale felé elfogultan) ültem le a film elé, és tkp. nem kellett csalódnom. Egész pofás film, ami új, stabil, és emberi alapokra helyezi a bőregér történetét, ami nem lóg a levegőben, és van benne valódi mélység is. Várom a folytatást. Értékelés: 8/10.

Last Man Standing: Eléggé elfeledett filmecske ez, pedig a magányos maffiózó Bruce Willis alakjára talán lehetne még építeni. Szerintem egy hangyányival jobb, mint az alapjául szolgáló Kurosawa szamurájfilm (Yojimbo), vagy annak első másolata, a Clint Eastwood-os Sergio Leone sztori (For A Fistful Of Dollars), pedig a karakterek és a sztori ugyanaz. Értékelés: 7/10.

Berserk anime: Nagyon ott van a szeren. Bár itt-ott kissé bénán van megrajzolva (a mangához képest, mert azt is elolvastam), nagyon nagy sztori van mögötte, amelyre érdemes figyelni, mert megéri. Kár, hogy vannak benne elvarratlan szálak, az utolsó részt eléggé összecsapottnak érzem. Ennek ellenére csak ajánlani tudom. Értékelés: 9/10.

Mára ennyit belőlem. :)