[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Re-Animator (1985, http://imdb.com/title/tt0089885/)
Weheheee. :) Orvosi krimik, Vészhelyzet? Ugyan már! Robin Cook? Olcsó utánzat. A Re-Animator az, amiért a műfajt igazán kitalálták. :) Az imdb sci-fi / horror / komédiaként katalogizálja, és a film mindhárom kitételnek maximálisan eleget tesz. Bár a trükkök itt-ott elég bénán néznek ki, illetve vannak benne bugok (pl. mikor a fődoki - már fej nélkül ;) - úgy képes irányítani a testét, hogy olyan dolgokat is megtegyen, amiket egyébként nem is lát, vagy élvezettel tudja tapizni a meztelen leányzót, ami azért kicsit morbid :P ), ettől függetlenül egy nagyon jó filmmel van dolgunk.
A Miskatonic Orvosi Egyetemen vagyunk (igen, igen, Lovecraft-átiratról van szó :) ), ahová egy különös figura érkezik Európából. Herbert West hallgató egy szerencsétlen körülmények között elhalálozott híres doki tanítványa volt, és érkezése után nem sokkal már összetűzésbe is keveredik az egyetem kiskirályként uralkodó boncnokával, Dr. Hill-lel. West beköltözik egy évfolyamtársához, Dan-hez, aki egyébként a rektor lányával kavar. Ezek a főbb szereplők, több ne is kell. West folytatja titkos kísérleteit a halál utáni élet vizsgálatáról, minek következtében hamarosan furcsa dolgok történnek a boncterem mélyén... ;)
Vér, sok vér, még több vér, egyéb gusztustalanságok, meztelen szép szőke néni (na, ez nem éppen gusztustalan darab :) ), agybaj, halál, zölden fluoreszkáló titokzatos csodaszer... mi kell még?
Értékelés: 7/10
Ui.: Pár színész baromi ismerős volt, utána is néztem az imdb-n, hol láthattam őket. Nos, a szőke csaj később a From Beyond-ban is szerepelt (onnan volt ismerős), a West-et alakító ficak meg a Michael Fox-féle Frighteners-ben a sátánista zsarut játszotta (de volt még egy csomó híres filmben is).