1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Caliph
    a droid vonal kellett,mivel a séma a jó régi Buddy movie ra épül,hány ilyet láttunk már h kezdetben nem komálják egymást,jön akár egy kis árulás is de a végén összerázódnak és team lesz belőlük. Hollywoodi alap klisé :P
    A kapcsolódás igazából megvan,hiszen egy világban játszódik a többivel,de más idősíkon,ez sem ördögtől való. most olyan konkrét kapcsot nem vettem észre,mint h pl a prey végén a pisztoly az ugyanaz volt mint amit a pred 2 végén adnak a zsarunak,lehet h van,majd utánna olvasok. de a rendező bevallása szerint nem volt cél,sőt szándékosan arrébb lett helyezve. lehet ő már tud olyan alien vagy pred filmekről ami még a jónépnek nem lett bejelentve,és nem akart ezzel bekavarni az idővonalba

A légkörös részt igazából nem vágom,mármint h melyik részben ellenőrizte ahogy leírod,ezt írd már meg légyszi. a sisak alapvetően nem ahhoz kellett nekik h lélegezzen hanem h segítse a vadászatban,illetve a célzásban. az első részben láttuk hogy lát sisak nélkül,ott már nem számított a hőkép,ezért is vette le a sisakot,és simán üldözte dutchot és kiszúrta a csapdát is. fura volt,de ha neki ez a természetes jobban tudja feldolgozni az infót az agya,hisz így született. egy ragadozó fajnak látnia kell a prédát,különben nem lenne az.

ebben a rövid klippben láthatod is mit lát sisak nélkül. nekünk fura mert máshogy látunk,de neki nem

itt meg láthatod mire képes a technológia,a sisakja

A lézer plazma dologban valamilyen szinten igazad van,de sztem elfogadható magyarázat az,hogy olyan fejlett techról van szó,amihez a mi jelenlegi tudományunk hozzá sem szagol,nem értjük. de ez nem zárja ki azt h nem létezhet. egy scifi filmben meg aztán a fantázia se szab határt az ilyen kütyüknek. ismét star trek példa,a replikátor. energiából hoz létre az eredetivel megegyező állagú,ízű szagú kaját/piát,hidegen melegen,cukor/koffein tartalommal....scifi,future,képzelet :P ne szabjunk neki határt :P

Navigáció: ismét Földi ragadozó fajokat hozok fel. egyik másik territoriális állat több 10 vagy 100 négyzetkm terültet ural,tisztában van a határaival,akár meg is jelölhető,harcol a terültért...de akár az elefánt is ,hatalmas terülteket képes bejárni,mégis visszatalál korábbi helyekre. lazac is végigjárja az óceánokat,hogy aztán visszaússzon abba a folyóba,ahol született.egy ragadozó fajnak sztem ez nem okoz gondot.
    Egy Apex predatornak meg főleg nem okozhat gondot a navigáció

busman: minden fajnak megvan a fénykora és a hanyatlása.amikor mi még a fán lógtunk elvileg ezek már az űrt járják. a társadalmuk pusztító,tudjuk h képesek egymásra is vadászni,gondolhatod milyen mészárlás lehet a klánok között. a technológiától még lehetnek barbárok,és hanyatlóak. emlékeim szerint a yautja prime a vidie eleje,de ismét a Földet hozom fel...vannak kietlen zord tájak nálunk is,hogy aztán pár 100 km arréb több 10 négyzetkilóméter nagyságú városok legyenek mindennel együtt...
    a klánról sem tudunk semmit,lehet egy kisebb semmi érő klán,akiknek ez a terület jutott,vagy direkt ezt a zord tájat használják az újoncok kiképzésére,ahogy a földi elit kommandó tagjait is nem maldívon képzik ki,hanem ledobják egy rajzolt térképpel egy iránytűvel egy szál kukiban az indonéz dzsungelbe,aztán találd fel magad,miközben egy másik egység megpróbál elkapni
    a bázis: letöltöttem gyorsan és visszanéztem ott azért a sziklák között egy fémbunker van,és a csontok mint mondtam trófeák,egy klán erejét jelezhetik,vagy csak szeretik nézegetni...az előző filmekben is mindig gyűjtötték a trófeákat,koponyákat stb. és igen,teli van az egész kecó csontokkal,ez lehet olyan nekik mint nekünk a virág a vázában vagy a kép a falon,dísz. miért ne ? :D scifi

az űrhajóban a csontok és koponyák full easter egg..ahogy a kettőben is az alien koponya,gondolom anno poénból rakták oda vagy így tisztelegtek az Alien filmeknek,aztán így kezdett összeforrni a két univerzum
    hozzátenném a badlands koponyákat figyelted e? szintén full poén,mert az ember koponyán kívül bizony van ott T-rex koponya is(majd összeforr a jurassic worldel? remélem nem,az is gagyi :P ) van ott egy nagy emberszabású koponya is(talán King Kong egy rokona? jöhet a Kong-godzilla univerzum is ? :D ) továbbá ott egy Harvester koponya is a függetlenség napjából :P
    nem hinném hogy ezek az univerzumok összeolvadnak,full easter egg az egész. aztán ki tudja ? :D scifi,bármi lehet,csak jó legyen :D
    vannak ött törzsi nyakláncok is,utalva pl a prey-beli őslakosokra

hát a predi bázist elnézve volt már ott elég trófea ez nem zárja ki az űrhajón is legyen. nekem a kocsiban is van légfrissítő,meg itthon a klotyóban is :P

Még ajánlom keress rá a színészre aki DEK et játszotta,hát nem egy hétköznapi koponya szerkezete van :P
    Utoljára szerkesztette: Caliph, 2026.01.08. 18:52:34