1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Blasta
    One Battle After Another - 9/10

Végre egy igazi filmélmény! 
    Nem szuperhiró, nem folytatás, nem prequel, nem spinoff, valódi történettel, karakterekkel és katarzissal megírt FILM.

Hamisítatlan, nagybetűs TÖRTÉNET, ami az elejétől kezdve érdekelni fog (bár sokáig nem áll össze, hogy miről is fog szólni a fő vonal), mesteri rendezéssel, briliáns színészi játékokkal és egy kellően katartikus-érzelgős lezárással.

Kezdjük az elején:
    Ez nem valami ostoba kitalált történet, aminek a valószínűsége a zéróhoz közelit a poénfaktor miatt. Nem.
    Ez egy olyan sztori, ami korrekt korképet mutat amerikának egy-két rétegéről. Tehát nem kell valami eltúlzott, a filmélmény miatt a realitáshoz nem közelítő történetre vagy karakterekre számítani. 

A sztori, bár kissé infantilis módon indít, de hamar kemény korrajzba csap át és teljesen hitelesnek hat.
    A karakterek szintén. Annyira jó volt látni, hogy végre a hozzáértő író tényleg energiát rakott abba, hogy olyan karakterek történetét meséljék el, akik valódi érzéseket ébresztenek bennünk, akikért aggódni vagy izgulni, vagy akiket utálni lehet. Ugyanez igaz a történetre is, full korrektül van megírva, a végefelé éreztem csupán némi inkoherenciát, de akkor már mindegy volt, teljesen magával ragadott addigra úgy is. 

A rendezés csillagos ötös. Nem is vártam kevesebbet Paul T.Anderson-tól, a faszi érti a dolgát, lásd Boogie Nights, Magnolia, There will be Blood, Phantom Thread... 

A szereplők szintén fullosan remekelnek, Leo-tól, Penn-tol vagy Benicio-tól ez természetes, de kiemelném a Charlene-t játszó, fiatal Chase Infiniti-t. Egészen kiválóan állt helyt ekkora színész istenségek között. 

Rég nem éreztem, hogy mennyire nem bántam meg a mozijegy árát, hát most így volt.