106836

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Creation of the Gods II
Fuh. High fantasy az elejétől a végéig. 10 millió névvel dobál meg már az elején, bár valóságban, alig párat kell megjegyezni. Hatalmas harcok, hadseregek, istenségek, halhatatlanok, nagyon komoly. Még Nezha, a rekordokat döntögető animációs filmben lévő karakter, is benne van. Mert hát mind a kettő ugyanabból a könyvből építkezik.
A CGI, bár itt is meg máshol is sokan jönnének a szokásos "úgy néz ki, mint a PS1" gagyisággal, de pont hogy adekvát és jól illeszkedik a film világába. Yin Jiao isteni formája nagyon vibrál, de jól működik. Ez nem a gagyi szint.
A filmet nézve sokszor a Gyűrűk Ura jutott eszembe. Nem azért, mert annyira jó, de szerintem a nyugati filmkészítésben azóta nem volt ilyen méretű és epikus fantasy történet.A Hobittal egy szinten van inkább.
A történet is epikus egy trilógiához hűen. Valamikor jövőre jön a folytatás gondolom...
7/10 -
Erről írtam korábban, szerintem sok jelenet baromi erőltetett és fárasztó, dedós volt.Pl a hóemberes rész,tárakkal kiütés, vagy a bagoly. A régi filmeknék ez nem volt ennyire túltolva, mindennek megvolt a helye, jól adagolták. Liam Neeson is olyan néha mint valami drogos vagy részeg, tudom nem mai csirke, de Leslie Nielsen testbeszéde, mimikája ezerszer jobb volt. -
UCLA poenon jot rohogtem de a kedvencem a manslaughter volt. Meg mikor a fohadnagy megjelent az alvo ferjevel valahol. Es a sok kavezas utan mikor beleiszik a jattos poharba ?D:D:D:D azon is jot derultem. Nagyon jol hoztak a regi stilust de ezert mondom; full olyan mint a regi es megis eroltetettnek tunt meg sokszor gagyinak pedig szerintem SENKI nem fog hasonlo stilusu de viccesebb filmet csinalni.
Gagyi reszek mint pl a bowling babu modjara dolnek el az emberek a bankba meg mikor elkezdenek verekedni es pacsizasba megy at az egesz. Vagy a plusbaba markolo arkad jatekos auto markolo a viz melett. -
nincs itt semmi gond,csak izlések és pofonok,csajban sem mindenkinek ugyanaz az ízlése -
Teljesen jó volt, akinek ez nem tetszett ott gond van. -
Tegnap néztem meg.
Ahogy a Nobody 2-t is.
Nobody 2 > 5/10. Rosszabb lett, mint az 1. rész. Könyörgöm, ne folytassák! A vége a "mama macival", Jézusom, ezek sosem tanulnak...
The Naked Gun > 3/10. Pamela Anderson meglepően jó volt. Ennyi. Nagyon sok poén félrement vagy insider volt (O.J, vagy Cosby), és volt egy jó szó poén (UCLA), aztán kábé ennyi... pár harmatos mellé. -
egynek teljesen jó volt,kicsi nosztalgiát is hozott,egyes itt elhangzott poénokat a mai polkorrekt világ miatt már nem sokan mernek ellőni,kb ez hozta el a vígjátékok végét :P én sokkal rosszabbra számítottam. -
Naked Gun ( 2025)
Volt benne par poen. Nagyon hajaz a regire es nem tudom hogy ennek zavarnia kene vagy nem. Mindig azert buslakodunk, hogy ilyen filmeket mar nem csinal senki. Itt van... de ennek meg az lesz a baj hogy tulsagosan a regit majmoltak?
6/10 -
Nem is a karakteréről írtam :) -
Benne volt a filmbe? Szeintem addig nem jutottunk el. -
Amélie Hoeferle - tipikus jó szomszéd csaj, aki *urvarendszámmal már is elrontja az összképet... -
Eddington
Egy ujabb a24 film. Nezhetetlen. 1/3 korul ki is kapcsoltuk. -
Weapons (2025)
Ez egy nagyon fura és bizarr film volt. Kevésbé a jumpscare-ekre, javarészt a nyomasztó, depresszív atomszférára támaszkodik. A sztori lassan csordogál, és a különböző szereplők azonos időben zajló cselekményszálaiból tudjuk összerakni a történetet. Elég hosszú ideig nem vágjuk mi van, de nagyjából a fele játékidő után elkezd körvonalazódni az igazság, ami egy hatalmas és sokkoló endingbe torkollik. Néhányan kicsit hosszúnak érezhetik a felvezetést, viszont ez egy lassú, fokozatosan építkező rémtörténet, egyre növekvő feszültséggel.
Aki minden pillanatban akciót, látványt meg ijesztgetéseket vár, az kerülje. Lesznek durvulások, sőt nem is akármilyen, de azt ki kell várni. 2 órás a film, szóval elég sok idő jut a kibontakozásra.
7/10 -
She Rides Shotgun.
Nem nekem valo film volt. Nem is igazan akarom pontozni. Nem tetszett. -
Sunrider924 #106739 Superman 2025
Jo lett. Moziban meg jobban adta volna foleg a kulcsjeleneteknel a theme, dehat ez van, nyaralasbol eppen beesve az ajton, de jobb keson mint egyaltalan. Amugy azt hiszem szerencsem volt. Merthogy sok hir elozte meg mielott megneztem es igy annyit tudni veltem hogy ez valahogy nem az lesz mint az Acelember. Meg igy is kicsit feszengtem hogy ok de mar ekkora hatranybol felallni azert meg Supinak is sok lesz. Az az igazsag hogy annak idejen amikor eloszor kaptam ra a kepregenyekre a Superman valahogy elsikkadt, volt egy ket fuzet de nem ebbe ragadtam bele, a Mutansok, a Pokember es a Batman elvitte a fokuszt. De az jo volt ugy. A Snyder valtozat meg pont az volt amit en is megismertem abbol a par fuzetbol. Ezt az univerzumot amit Gunn filmre vitt ezt nem ismerem egyaltalan de tetszik, ez jo bevezetonek. NEKEM ez a Kent papa messze jobban bejott mint az Acelember kisse arrogans Kevin Costnerje. Nem allitok parhuzamot hogy akkor most Cavil a jobb Superman vagy ez az uj fiu, mert ez ket kulonbozo karakter. Amikor a raptoroknal Supi elszabadul na az gecidurva volt, ott szempillantas alatt kiderult mi lenne ha nem fogna magat allandoan vissza. Mr Tokeletes is telitalalat, a Zold lampas kunsztjain konkretan rohogogorcsot kaptam, annak a tokkelutottnek isteni hatalma van es megis olyan benan csinalja amit csinal XD
Nekem tetszett en meg fogom nezni a kovetkezo Gunn filmet is. Krypto es Supergirl, hat, ejha.... -
F1
Nekem nem igazan jott be. Vegulis ossze tudtak tenni egy egesz ertelmes sztorit de valahogy az osszkep meg se nyugozott le.
Nem ronam fel a film hibajanak de apple elmehet a faxba hogy nem az IMAX verziot adtak ki. De azt sem, hogy az autok szarul hangzanak. Tavaly kint voltam a Miami f1 versenyen. SOHA tobbet. Eszmeletlen gagyisztikum szarul szolnak az autok. Meleg volt. Izadtam meg a korulottem allok honaljabol is. Lattam az autokat elsuhanni tolem 5 meterre egy kanyar erejeig es ennyi. Pedig en anno 90es evek vege fele voltam hungaroringen kint es mi a startnal atfuthattunk a pit aljabol a betonfalig. REMEGETT a fold. Kecigomoly erzes volt. Meg hang orgia.
Filmhez visszatere a hang is gagyi volt ugy alles zusammen. Marmint a hangkeveres pedig nagyon vartam hogy szet szakadjon a fulem itthon az atmostol. De semmi. Izgalom is csak so-so volt.
6/10 max.
Ma meglestem a Monster Huntert. Na attol remegett a haz de ez is olyan film volt hogy hol vagy csend van vagy fulsertoen hangos :( Ha meg lejebb veszem a hangerot akkor 90% a filmnek meg kicsit tul halk :(
-
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
[2025] - https://www.imdb.com/title/tt33479839/ -- "The Siege at Thorn High" - (~) - 7/10
(2025.08.24) (118 perc, indonéz) - Action, Crime, Drama, Thriller - (imdb) -- 18+
ÚJ, FELIRAT (ANGOL)
//VÉLEMÉNY, SAJÁT LEÍRÁS:
---
Valós események inspirálta történet.
1998-ban, a helyi korrupció és a komoly gazdasági válság miatt* zavargásos fosztogatás, erőszak ütötte fel a fejét számos nagyvárosban - és az Indonéziában (is) meglévő idegengyűlölet, a tévhit miatt, miszerint a kárukra gazdagodtak meg, a bevándorló, és első generációs újgazdag kínaiakkal szemben csúcsosodott ki az erőszak.
Főhősünk még 2009-ben tehetetlenül szenvedi el, ahogy nővérét megerőszakolják, mindezt azért, mert kínai származásúak.
2027-ben, immár felnőtten, nővérének tett ígérete miatt az erőszakból született unokaöccsét keresi a keleti régió legdurvább iskoláiban, kisegítő rajztanári tanári állásban. Sajátos tanítási stílusa miatt már az első napon összetűzésbe kerül egy rossz családi háttérből érkező, folyton dühös, szabályokkal nem irányítható fiatallal.
Amikor egy rajz alapján megtalálja, a sors újabb akadályt gördít elé: megint lázadás tör ki Jakartában, és így a kínaiak újra csak az erőszak célpontjaivá válnak... a zűrzavarban a diák ellenség lehetőséget lát tanára megölésére...
Gyakorlatilag zéró információk birtokában (még a premisszát se olvastam el, trailert se néztem, mert a poszter elég volt - aki rákeres, megérti) jutottam arra, hogy megnézzem, és nem bántam meg.
A film nem könnyű, és nyilván tudták volna ennél is véresebbre, de annak nem sok értelme lett volna (még úgyis, hogy lesz ahol kilóg a lóláb a látványban) - a fiatalok nagyon jól játszottak, különösen Omara Esteghlal, a gonosz diák.
A fordulat nincs nagyon eldugva, de talán nem is az volt a lényeg, hogy "6. érzék"-esen az ember ledöbbenjen, sokkal inkább a kontrollálatlan gyűlölet okozta indokolatlan pusztítás bemutatása, ami sosem nyugszik, és nem ér véget valami megnyugtató megoldásban...
Aki unja már az amcsi filmeket, ezzel a kissé megosztó művel tehet egy próbát, - szerintem - érdemes.
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2025.08.24. 19:25:09 -
Ismerős, nálam is megtörtént jelenséget írtál le :)
[2025] - https://www.imdb.com/title/tt16311594/ -- "F1: The Movie" - (F1: A film) - 8/10
(2025.08.24) (156 perc, amerikai) - Action, Drama, Sport - (imdb) -- 13+
ÚJ, SZINKRON (MAGYAR)
---
Szerintem, egyszer mindenképp megnézendő, ez a szórakoztató film. S hát épp utóbbi a lényeg, nem?
Aki emlékszik még az 1990-es "Days of Thunder" (Mint a villám) c. Tom Cruise filmre, annak a váz, jellemrajzok, csapatalkotás (stb.) vissza fog köszönni, mert a nyilvánvaló különbségek ellenére a hasonlóság mellett nem lehet elmenni - pedig hát alma és körte a dolog amúgy (Nascar, F1).
Tegyük félre
- a muszáj-szereplővel kapcsolatos döntést (akinek ugye hoznia kellett a - többek között - 90-es "Days of Thunder" óta ismert, kezdetben ellenszenves-de-legalábbis-bunkó versenyzőt),
- és azt, hogy a valóságban esélytelen lenne egy ENNYIRE kis csapat a Mercedes-Red Bull-Ferrari triumvirátus ellen (még akkor is, ha ugyanúgy Mercedes-motort használnak), és akkor látható, hogy meglepően jól működött:
- az egyszerű sztori, dramaturgia,
- a John Wayne-Clint Eastwood-Tom Cruise-osan érkező hős (Brad Pitt),
- a pesszimista, és lassan megfőzött, cuki Kerry Condon, és
- a sok kiváló kép az F1-es csapatokkal, in-race autókkal, versenyekkel.
Ha ez nem tolta meg a Formula One unalomba fulladt népszerűségét kicsit, akkor már semmi sem fogja... mert hát valljuk meg, az F1 egy baromi unalmas technikai sport lett az elmúlt ~10+ évben.
//szerk: bocs, ha kuszának tűnik, hajnali 3 után írtam az egészet... :)
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2025.08.24. 12:17:44 -
Én amúgy erre mindig azt mondom, hogy minden filmnek megvan a maga ideje. Nekem is vannak, amiket éveket ülnek a gépen, majd egyszer jön egy kattanás és minden fanfár nélkül elindítom. És van olyan is, ami soha nem történik meg. Ezzel sincs baj. Nálam ilyen az 1927-es Napóleon film. Az is '16-7 óta ül a gépen (mostmár MEGÁn) és várja a sorsát. Remélem, hogy egyszer elragad a hév és legyűröm. De ha nem, azzal sincs baj. Nem lehet mindent megnézni, fizikailag lehetetlen.
És vannak olyanok is, amiket letöltöttem, évekig várták a sorukat, majd töröltem, majd évekkel később megint letöltöttem és évekig várták a sorukat.
-
Jelenleg így:
[2021] - https://www.imdb.com/title/tt12792418/ + https://mydramalist.com/65415-paradise-evening - "낙원의 밤" (Nakwonui Bam) - (Night in Paradise) - - 7/10
(2021.04.12) (133 perc, dél-koreai) - Crime, Drama - (imdb) - Action, Crime, Drama - (mydramalist) -- 18+ Restricted (violence & profanity)
[2010] - https://www.imdb.com/title/tt1588170/ + https://mydramalist.com/1063-i-saw-the-devil]mydramalist) - "악마를 보았다" (Akmareul Boattda) - (I Saw the Devil) - - 8/10
(2019.05.30) (143 perc, dél-koreai) - Action, Crime, Drama (imdb) - Sexual Content, Nudity, Revenge, Gore, Noir (mydramalist) -- 18+
[2017] - http://www.imdb.com/title/tt6413410/ - "브이아이피 (Beuiaipi)" - (V.I.P.) - 7/10
(2018.03.09) (128 perc, dél-koreai) - Action, Crime, Thriller
Sajnos (?), túl sok filmet halmoztam fel az évek során - csak koreaiból majdnem 300 vár arra, hogy megnézzem. és mindig van olyan, ami elsikkad, újrázok, vagy szimplán rámegyek valami ócska amcsi filmre etc.
Most nézem, régebben, amikor nem részletezve mentettem le cuccokat, láttam:
[2015] - http://www.imdb.com/title/tt5066556/ - "Daeho" (The Tiger: An Old Hunter's Tale) - 8/10
(2016.08.09) (140 perc, dél-koreai)
[2012] - http://www.imdb.com/title/tt2625030 - Sin-se-gae (New World) - 7/10
============================================================
(2014.05.28)
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2025.08.23. 18:29:14 -
Park Hoon jung filmjeivel hogy állsz? Gondolom New Worldöt láttad. Én a Childe után jegyeztem meg magamnak a csávót. A Tyrant, Night in the Paradise mind nagyon jók. Aztán mentem vissza a New Worldhöz, ami aztán a többi fölött van. A VIP, Tiger és Showdownt még meg kell néznem tőle, de eddig a Witch 2 volt hatalmas mellényúlás. Az nagyon szar lett... -
Mivel nem nagyon mennek itt az ázsiaiak, de hátha valaki szemet vet rá, mert odaát hype-olják:
[2025] -https://www.imdb.com/title/tt32369229/ -- "Blood Brothers: Bara Naga" - (~) - 5/10
(2025.08.12) (130 perc, maláj) - Action, Crime, Drama, Thriller - (imdb) -- 18+
ÚJ, FELIRAT (ANGOL)
---
Nagyobb volt a füstje, mint a lángja - bár az a kevés (különösen a késes) közelharc tényleg ütősen volt koreografálva. Meg is dobták a pontszámot.
Amelia Henderson szép-szép, de sokat nem adott a sztorihoz.
//szerk.: ja és készül a folytatása...
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2025.08.23. 12:46:30 -
[2025] - https://www.imdb.com/title/tt9603208/ -- "Mission: Impossible - The Final Reckoning" - (Mission: Impossible – A végső leszámolás) - 7/10
(2025.08.19) (170 perc, amerikai) - Action, Adventure, Thriller - (imdb) -- 13+
ÚJ, SZINKRON (MAGYAR)
---
Még mindig haragszom, hogy nem Rebecca Ferguson szerepelt Tom Cruise mellett (tudom, hogy a színésznő döntött így!) - Hayley Atwell bájolgása rendkívül irritált, nagyon idegen volt a korábbiak fényében (a dekoltázsára összpontosítás sem változtatott a dolgon).
Az, hogy mindenért Ethan Huntot okolták (amikor ugye épp az állami szervek adták neki a megbízatásokat) fura volt, de a dramaturgia oltárán muszáj volt feláldozni ennyi észszerűséget, hogy valami über gonosz legyen a célpont (egy még modernebb, még "ijesztőbb", azaz az A.I.), mert már ember nem eléggé helytálló a témában.
Én több csapatáldozatot is el tudtam volna képzelni (ki lehet találni, ki lett volna még), mert gyakorlatilag szinte mindenki halhatatlan lett már.
A woke-feminista vonalosítástól még mindig hányok. -
Minden filmnek eljön egyszer az ideje. 7 év után gondoltam berakom a Napszálltát míg palacsintát csinálok. De fél óra után kinyomtam a picsába.
Az a művészet, hogy mindenki nagyokat néz és nagyokat hallgat. Hallani nem lehet semmit, mert geci halk. És ez a belenyomom a főszereplő hátába a kamerát és követjük ez a Saul fiában működött. Itt már nem annyira. Nem csoda, hogy a kutya nem beszél erről a filmről. Egy rakás szar... -
hosszú idő óta az első film volt, amit úgy néztünk, hogy bele kellett tekerni... értjük, Tom Cruise nagyon menő, nem használ kaszkadőrt, és nézni kell 10 percig, hogy úszkál egy tengeralattjáróban, vagy hogy mászkál egy repülőgépen a levegőben... ezt be lehetett volna sűríteni 2 órába is. A sztori meg katyvasz volt, de egyetértek hogy jópofa, hogy legalább a korábbi részeket bevonták, de ez a szál most nem lett jól átgondolva egyáltalán. A woke baromságokon már meg sem lepődtem. -
nekem csak az nem volt kerek h
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Az MI kiirtja a világot,beköltözik a hegy alá,aztán ott vegetál,semmi dolga semmi funkciója,ki már nem tud jönni mert nincs fizikai teste,gyártani sem tud magának,mert lényegében csak egy szerver van ott lent...azt gondolná az ember h mesterséges intelligencia tovább is lát,mint épp a rövid távú célja h kiirtsa az embereket és aztán ne csináljon semmit...
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2025.08.23. 08:27:07 -
En nem gondolkozok ennyit ezen a filmen. Szerintem fasza film volt. Voltak benne erdekes dolgok az biztos de mindegy. Jo volt szep volt. Allatul szolt. A tengeralattjaros resznel a tukrok csikorogtak a falon vagy mi. Fem fogja a hullamos tukroket es nagyon eles hulye hangot adott ki. Valamit oda kell raknom. lol. -
MI mission inpossible.
1:1-ben fan service és az egész film az elözöekböl összevágott részletek közé beékelt pár kaszkadör mutatvány. Ami tetszett, hoyg probáltak neki egy kerek történetet addni, hogy minden miért is történt. kb igy kellett volna az összes folytatásos filmnél, hogy az elözményfilmek történéseit figyelembe veszik a folytatásnál.
Ami nem tetszett, hogy nem igen derült ki, hogy akkor hogyan is lett visszaállitva a normális rend a világban, attól, hogy valami eltűnik attől még az emberek nem változnak meg egyik naprol a másikra, főleg , hogy azt sem tudják, hogy lényegében félre voltak vezetve eddig.
A másik inkább általános filmes klisék. azt már nem is mondom, hogy minden fontos pozicioban erős nök és vagy feketék voltak. Elnök, anyahajo pk, tengeralattjáro pk, a buvár csaj, a helikopter mindkét pilotája. ezekszerint már több a nö a seregben mint férfi?
Az idő lelassul , mert pár perc volt csak mindig valami akciora, de amig elmondják a monologot és egymás gyözködését, az 2x több idö mint ami a teljes keret.
A távolságok nincsenek, vagy épp drasztikusan megnönek csak a semmiből. a barlangba gyalog mennek be besut a nap addig a helyig ahol az események történnek, de kifelé menet már 10 percig üldözik egymást azokkal az autokkal amiket kint hagytak még az elöbb a barlang elött.
és ahhoz képest, hogy egy meredek szakadék os sziklás helyen voltak , gyalog elöbb elért egy olyan helyre ahol 2 repülö is fel tudott szállni, mindez anyni idő alatt, hogy közbe alig fogyott az idő .
Az egész feszultség kelltés értelmetlen, mert nem tudom, hogy miért csak és kizálolag atommal lehetett volna megsemmisiteni a célpontokat és miért nem beszéltek egymással a nemzetek ? saját maguk is kiiktathatták volna a rendszerüket.
A bombákkal jo nagyokat mondtak, hogy hatásosabb legyen, de aztán meg semmi hatásuk nem volt. oké kiiktatták öket, de a detonátorok is szét tudnák a radioaktiv cuccot szorni , ezt nevezik piszkos bombának, ugyan ugy meghal a közelébe mindenki a sugárzó anyagoktol, hogy effektiv robbanás nincs.
A roncs tengeralattjáróban, több éve a viz alatt lévö eszközbe aminek atommeghajtás szolgáltattja az energiáját egy powerbankkal bebikázza és minden lámpa és számitogép egybol feléled.
A torpedó nyilást nem tudom ki nyitotta ki a külsö részen?
A dekompressziő azért nem pár perc csak , hanem van , hogy napok hetek, itt meg max pár orája lehetett neki,
emlitették, hogy az elözö részben lévő gázos támadás 2 honappal elötte volt. már nem emlékszem, de biztos, hogy szereztek páran sérüléseket közben, de nem látszott nyoma , gyorsan regenerálodnak.
Most lehet mondani, hogy ezért mission inpossible, de azért ez nem valami superhős film vagy scifi, itt hus vér emberek a föld nevő bolygon minden olyan tulajdonsággal ami mindenkire egyformán hat.
-
Csocso biztos nem engedte az asszonyt, hogy nézze a Szulejmánt a házi mozin és jön aminek jönnie kell azaz kel építeni a ház mellé egy woman cave-t :-D
-
Te döntöd el, hogy mit tekintesz annak.
Ettől függetlenül, továbbra is nagyon döbbenetes a dolog - bár a statisztikák ugye igazolják "nálatok" (US), és a világ elég sok részén is ezt a jelenséget... :( -
Bocs hogy offtopicoltam. Ez van. -
"Kb napok kerdese es szedhetek le mindent mert ennyi volt a hazassagom."
omg -
'Kb napok kerdese es szedhetek le mindent mert ennyi volt a hazassagom.'
Azt-a-rohadt! Ez nagyon nem hangzik jól! -
Megmondom az igazat senkit nem erdekel a mozijegy ara. A popcorn meg a cola.... 2 en elmentek baszki es 60 dollar a ket jegy meg a ragcsa es az ital.. Szanalmas. Ezert maradok inkabb itthon es nezek filmet. Ezert epitettem szejjel a nappalit, hogy allatul szoljon. Igaz modnjuk par filmert elmegyek moziba de akkor is max a nagyon nagy kepernyos IMAX ba.
Most az f1 es moviet is kihagytam. Majd meglesem itthon, pedig az erdekelt. Supermanra tudtam hogy felesleges penzt kidobni. Alien Romulus is allat volt Imaxban. Pont akkor dontottem ugy hogy lecserelek itthon mikor kijott a film es sznalmasan szarul szolt. Jo persze Imaxhoz kepest most is szarfos a rendszer :D:D
De legalabb kozelebb van. Osztan hurra. Kb napok kerdese es szedhetek le mindent mert ennyi volt a hazassagom.
-
Nekem Corenswet igazi Superman volt. Akit a képregényekből is ismerek. Akinek nem kell valakinek a nyakát eltörnie, hogy ne akarjon ölni. -
Persze, hogy "jobban bírja az ütéseket", mert a fiziológiája szerint a teste szupersűrűségű sejtprotein, amit a kriptoniton kívül nem nagyon tud felsérteni semmi. Legfeljebb az, ha egy másik szupermuki teljes erejéből csépeli kb. órákon át. De ezzel a Superman-el nem is az volt a baj, hogy legyőzhető, vagy hogy valaki fölébe kerekedik, hanem az, hogy ez a kínlódás megy nagyjából a film játékidejének háromnegyedéig... folyton leverik, szenved, rabosítják, lábadozik a farmon, stb. Elszabták az arányokat. Nagyon. A korábbi (és szerintem működő) koncepció az volt, hogy Superman a film háromnegyedéig jóformán megállíthatatlan, majd jön egy rövid hanyatlási pont, azon később felülkerekedik, és végül győz. Kivétel a Doomsday, de ott sem hal meg végleg, mert a filmben életre keltik, a rajzfilmben pedig úgy van, hogy miután leállt a szíve, órákkal később újra elkezd dobogni, és felépül a kriptoni technológiának köszönhetően.
Gunn filmjében viszont a hanyatlási pontot nyújtották el kb. másfél óra hosszúságra. Ez oké? Szerintem ez inkább tönkretette a filmet. A Lois-os szál is harmatgyenge volt, és úgy hiszem, hogy Kate Bosworth után a legrosszabb Lois volt a mostani. Ez a film akciónak kevés volt, drámának pedig vicc. -
Azóta nagyot változtak a szokások, hol volt még 2013-ban a streaming? Én se voltam vagy ezer éve moziban mert minek? 1 hónap aztán jön 4k-ba streaming-re. Amúgy se szerettem moziba járni úgyhogy nekem a streaming áldás. -
CSOCSO tudná ezt nekünk igazolni - a 2025-ös árakat:
-
Nekem pont az tetszett részben, hogy nem legyőzhetetlen. Doomsday ellen pl. mi történik? Doomsday addig üti amíg meg nem hal, nem? Szóval Superman nem sérthetetlen csak sokkal jobban bírja az ütéseket. -
Én mindent is elhiszek - nekem is AI mondta a 225-öt... :)
//Tegnap elkezdtem a filmet.
14 percet bírtam.
Tudom, hogy rebootnak van szánva.
A robotok zavartak.
Az, hogy gyakorlatilag csak a kamerába fordulás és nekünk magyarázás maradt ki, amikor elmondták, hogy "több mint 2500 mozdulatát megtanulta" és társai --- ilyet csak egy naaaaagyon gyenge író csinál, aki a (fontosnak szánt) tényeket nem tudja hol közölni, így beleadja a szereplők szájába wikipédiásosan...
Ott szálltam ki, amikor a régi Christopher Reeves képsorokat reprodukálták (épületbe bejutás, liftezés, újságírós felszopás). (értem én, hogy a klasszikusokat bemagolták, de akkor már legyen eszük is, változtassanak jobban)
....
Az biztos, hogy nekem ehhez hangulat kell.
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2025.08.17. 10:41:46