106442
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • AnuluWork #106362
    Grand Prix, Ford vs Ferrari, Le Mans

Ezek elég korrekt autós filmek.

• Blasta
    Hát oké, nem Ford hanem Shelby, de érted, ha egyszer így tortént, hogy nem a Ford mérnokei hanem Shelby és Miles fejlesztétték ki a Ferrari-gyilkos GT40-et, akkor ez van. Az autónak Ford GT40 a neve, a Ford színeiben versenyzett, a Ford adta hozzá a tőkét, stb :) Ezért Ford a cím. A Ferrariról valóban nem tudunk meg sokat, kb ahogy a Rocky 4-ben sem tudunk meg tobbet Ivan Drago-rol :))) Mert ennek a filmnek a Ford a főszereplője és pont :)
    A Ferrari-ban pedig nem nagyon értem amit mondasz, hát a film csúcspontja szinte csak a Mille Miglia versenyrol és az azon tortént balesetrol szól. Ez biztosan nem valami bovített kiadás :) Link
    De a Ferrari film valóban nem egy nagy durranás viszont nekem nem volt rossz élmény.
    Utoljára szerkesztette: Blasta, 2024.08.17. 23:31:05
  • RatBaG #106360
    a le mans-i csatán van a fókusz, nem a többin, amit felsoroltál.
  • repvez
    Lehet, hogy egy bövitett kiadást néztél, mert nekem a filmbol nem jött le semmi a versenyről , ha csak a filmre hagyatkozom, hogy az mi volt . Mert mutattak 2 halálos balesetet, de azon kivül, hogy a piloták neveit elmondták, nem igen derült, ki, hogy ö most miért volt olyan jo, vagy, hogy a barátnöje szülei kik voltak akikre hivatkoztak.
    Az autokrol se tudunkmeg sokat.
    Az, hogy megtudtuk, hogy félrelépett a házaságában, azt egy dolog, de ha valaki a ferrarirol hall avgy akar megtudni több mindent , hát az pont nem ez , hanem hogy az autoi milyenek voltak illetve , hogy ö maga milyen volt amiért sikeres lett a márka.
    A filmböl pont egyikről se derült ki semmi.

gondolom a rendezők is érezték ezt és a végcimnél ezért irták ki , hogy végul aztán mi lett a sorsa a mostoha fiának meg mindenkivel.

A ford vs ferrari szintén zenész nálam, a ferrarirol ott sem tudunk meg semmit csak , hogy egymással versenyeztek, a fordrol se sokat, mert inkább az egész film shelbyről szolt és a pilotárol, amit meg tudjuk, hogy nem a ford, csak az ő autojukra szakosodott tuning cég.

Tehát inkább jobb lenne cimnek a Shelby
  • IMYke2.0.0.0
    A Ferrari...

"[2019] - https://www.imdb.com/title/tt1950186/ - "Ford v Ferrari" - (Az aszfalt királyai) - (-) - 7/10
    (2023.03.09) (153 perc, amerikai) - Action, Biography, Drama - (imdb) -- 13+

Hát, nem ájultam el tőle, a körmöm sem rágtam tövig, de rossznak semmiképp sem mondanám - jó volt hallgatni az öblös Ford és Shelby motorhangokat. A két főszereplő dinamikája jó, és fényképezés is remek volt."

De, pont emiatt nem néztem meg a többi "autós dokumentári" filmet - ennyi is elég volt ebből a műfajból.
  • Blasta
    Hola. Én ezt a véleményedet nem tudom osztani, mert bár igaz, hogy a Lamborghini film sajnos nagyon vékony, az tényleg csak egy laza megfilmesítése a cég wikipedia oldalának. Tényleg semmi extra, kvázi egy dokumentumfilm.

Ezzel szemben a Ferrari film bár nem egy nagy durranás, de azért a cég igen fontos mérföldkövéről, a sok rettenetes halált okozó versenyről -amiről én addig nem is tudtam- elég szép képet kapunk. Plusz Enzo csapongó, különc személyiségét és a nőügyeit is megismerjük kissé. De nem egy kiemelkedő film, az tény, rossznak, uninformatívnak semmiképpen nem mondanám.

Nade a Ford v Ferrari mindezeket bőven übereli mint film, mivel bemutatja azt a nem kis teljesítményt ahogy a Ford elhatározta és véghezvitte, hogy a Ferrari egyeduralmának véget vet a Le Mans-on. Ráadásul tele frankó jelenettel az ikonikus GT40 fejlesztéséről illetve Ken Miles-ról a zseni pilótáról.
    Én legalábbis így láttam ezeket a filmeket.

Amúgy ha tényleg kritikán aluli autóversenyes filmrol van szó, akkor a már a címében is nevettséges Race for Glory (magyarul Verseny a győzelemért... Édes krisztusom, mégis mi másért versenyezne bárki is??? Szex az orgazmusért, Lélegzés a létezésért esetleg még johetne...) már tényleg a legalja film az Audi és a Lancia 80as évekbeli rally harcáról. Vérciki autós jelenetek, teljesen gáz szereplok, és még Daniel Bruhl-t is bekasztingolták egy bűnrossz "a gonosz gigavállalat felfuvallkodott hólyag embere" szerepre. Na ezt a filmet tényleg nem ajánlom még autób*ziknak se.
  • kutyakiki81
    Alien : Romulus

A film jól köti össze a sztorit klasszikus első résszel. Díszletei odab@sznak, szereplői is jól eltaláltak, örültem hogy nincsenek nagy sztárok.
    Feszültség van bőven, de logikàtlanság is kb. ugyanennyi…

És ahogy Fede Alvarez megváltoztatta az Evil Dead feldolgozásában a dolgokat, azt itt sem tudta kihagyni
    Ez sokaknak szálka lesz a szemében.

Nálam egy erős 7/10

A moziban a Siren Craft Beer Alien sörét ittam :)

• repvez
    Ferrari.
    Hát csalodnom kellett ismét, Mert ez a film semmiről nem szol. NEm értem, hogy mit akartak belöle kihozni. SE a ferrari mint kocsimárka és mint versenyek sem mint Ferrari mint a személyről nem tudunk meg semmit.

Egy nagyon kis idöintervallumrol szol a film, de egyböl a közepébe semmi felvezetés, hogy akkor most mi az alapszitu.
    Nem tudjuk meg, hogy hogy kezdödött , hogy kezdte el az autókat fejleszteni , se azt , hogy mit csinált.
    Azt tudjuk meg, hogy megcsalta a feleségét és , hogy csödbe mentek .Azt hogy utána aztán mitól lett ujra sikeres , hogy tette tul mindenen és hogy adta át a céget semmit se.

Ez ugyan az a séma volt mint a lamborgini, ott is ugyan ez, senkirol és semmirol nem tudtunk meg semmit ott sem.
    PEdig megérte volna mindegyik ,hoyg egy amolyan kronologiai sorrendben dokumentarista stiilusban , megfilmesitik az életüket.
    2 ből semmi. de ha a ford vs ferrari-t is idevesszuk akkor 3 bol semmi.
  • IMYke2.0.0.0
    imdb - "Kill" - 2023
    7/10 - indiai akciófilm, 105 perc, zéró éneklés és tánc.

Kezdjük a rosszal: a színészi játék, és a sztori (és már az elején elárult "fordulat") nem volt a helyzet magaslatán, pedig a 2 főbb karaktert alakító színészek szép példányai a saját nemüknek. Nekem Tanya Maniktala jött be, értelemszerűen.
    További rossz az, hogy hősünk hiába kiváló-gyilkos-elit katona, kábé a film feléig mintha csak egy kickbox teremben hétvégi suhogtatásra ugrott volna be - el-elcsattan néhány komolyabb pofon és rúgás, néhány fegyverrel és vizesblokkal való támadás, de semmi igazán véresen komoly. A főhősünk meg kábé a 80-90-es évekből időutazó, mert tucatnyi ilyen-olyan ütést és rúgást, szúrást és vágást kibír.

Folytassuk a jóval: aztán beindul az, amit elvárnák egy ilyen című filmtől - és innen már tényleg brutális is lesz. Na, nem Péntek 13-as mészárlás, de akkor is.

Hétvégi "nincs már mit megnézzek" fázisba simán befér, és talán friss élmény tud lenni a sok fehér világból érkező akció után.
  • Bokafix2
    Sting (2024)

A vermin horrorok legújabb darabjához van szerencsénk a jelen alkotás személyében, ami nagyon kreatívan (megint) a pókokat választotta rettegése tárgyául. A keret faék egyszerűségű, mert ugye muszáj hazavinni ezeket a soklábú teremtményeket, és úgy tenni, mintha kedves háziállatok lennének. Nos, Fullánk (mert így hívják a fura ízeltlábút) nagyon nem az. És elvileg nem is a Földről származik. Szokása nagyra nőni, és szereti az emberhúst.

Adott tehát a koncepció egy feszült és gyomorforgató jelenetekkel tarkított horror elkészültéhez... hogy ezt a célját mennyire váltotta be, ezt mindenki döntse el maga. Sajnos a film alapját képező sztori nagyon klisés, és az embernek nézés közben az az érzése támad, hogy ezt már látta, csak más volt a címe, mások voltak a szereplők, és talán másfajta rovar játszotta a főgonoszt.

Ezzel nem azt akarom mondani, hogy a Sting nem tartogat meglepetéseket vagy unalmas, csak hogy finoman szólva sem egy filmtörténeti mérföldkő. Mindazonáltal, aki rühelli a pókokat, az félni fog ezen a filmen, mert feszültséget teremt, hiszen a lény nagyon ocsmány, a bezártság, a klausztrofób szűk terek és járatok, a sötétség mind fokozzák majd a rettegésfaktort. Ja, és nem utolsósorban a killek is brutálisak.

6/10
  • Blasta
    Pontosan, rátok nézek W40K és Battletech univerzumok :D
  • Mentol
    Szerintem meg, hagyjuk már a reboot-okat, meg az ikszedik folytatásokat. Annyi sok történet volna, ami megérné a vásznat, és most már a technika is simán megérett rá.
  • Blasta
    $$$ <--- ez errol szól, semmi másról
  • repvez
    egyet értek , pont hogy meg kéne hagyni olyanoknak ahogy voltak a 30 évvel ezelötti részek és nem lehuzni még egy bört róluk. már a régi szereplük a korukbol adodoan nem tudják azt a figurát hozni, ha meg csak a cimet és a történetet vezsik át és más játsza el a karaktert az meg alapbol buko nálam.
    Rengetek olyan rossz film van ami megérne egy jo rebootot vagy egy teljesen eredeti történetet, a régieket meg hagyják meg ahogy voltak, ne azokkal akarjanak még plusz bevételt termelni maguknak , hogy a cim és a régi szinész miatt már jön a nézetség egybol , és sokszor utána derül ki, hogy a történet nem az lett amit várt az ember. de addigra már a profit megvan.
  • repvez
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    ezeket én is kitaláltam vagy legalább is ez lenne a logikus, de nem lett világosan megmutatva megmagyarázva semelyik se.
    Az orángután ott volt a temetésen, az elején, mivel ugy ért véget a háboru rész. Lehet, hogy más volt, de miért csak egy orángután van benne, ezek is osztodással szaporodnak, vagy az erő által mint a star warsban? Ceasar töténetére emlékszik és a másik gorilla csapat is, de a csimpánzok nem akikhez tartozott ? ha a történetét tovább tudták addni akkor a fegyverhasználatot is át tudták volna, és ha az emberiséget leigázták biztos hogy máshol is találtak volna belöle ,hogy a legtobbjuknek legyen,Bezzeg a sokkolot azt ujra feltalálták, de azt nem ,hogy hogy sikerült feltölteniuk ?
    A háboru ugy ért végett, hogy megérkezett a nehéztüzérség és a katonaság ,hogy besegitsen a majmok ellen, nem pedig a emberek egymás ellen harcoltak . csak épp a lavina elsöpörte öket.
    Ha a kiscsaj a bunkerből jött akkor miért zárták ki öt? mert nem engedték vissza , gondolom nem akartak megfertözödni, de azért 300 év alatt csak lett volna valami teszt amivel ezt ki tudták volna deriteni, márha a covidra is fél év alatt volt teszt és ellenszer :P egyébként arrol se volt szo, hogy az emberek meghalnának töle hanem, hogy a majmok lesznek okosabbak és emiatt haltak ki, mert erősebbek a majmok.

Bad Boys
    Hát sok fan service volt benne, de valahogy a történet eléggé le lett egyszerüsitve. Ez a halál közeli élmény meg a pánikromamos cucc nem kellett volna bele. Azért sikerült belecsempészni egy két szokásos mai kornak megfelelő klisét. bár itt egy kicsit talán kifigurázva .Fehér aligátor poén , meg a feketék sztereotipikus viselkedésének emlitése és az erős nök .
  • hawkie22
    Hát a lánya inkább ne legyen Foley, olyan semmilyen volt a sztoriban a leányzó.
  • hawkie22
    Igaz történet, azért annyira nem lehetett csavarni a sztorin. :)
  • ximix #106345
    Most ez még ilyen, de nem sokat kell várni "A futurológiai kongresszus" -ra szerintem.

Jogos amit mondasz, de a régi vágású világban úgymond a színész egyé vált a filmbeli karakterrel és nem igazán tudták már szét választani, ha mást betettek a helyére az nem midig működött, max ha már az előző részben felvezették, hogy ő lesz az "örökös".
    Jelen esetben a filmbeli lánya lehetne pl az új Foley, de hogy mi sülne ki belőle a fene tudja.
    A színészeknek is gondot okozott a nagy siker, mert utána beskatulyázták és más karakter szerepet nehezen kap.

Ha betör az MI a filmiparba akkor a CGI-al karöltve az idők végezetéig nézhetjük Axel Foley kalandjait :)

A poén, hogy én tévedésből full a 48 óra folytatását vártam :)
  • Blasta
    Szerintem azért nem lett belole mozis bemutató, mert a film bár stílusos de rém egyenes, mindenféle fordulattól és izgalomtól mentes. Úgy végig lehet nézni, hogy se nem mosolyogsz, se nem húzod a szád kozben, nem hagy semmi nyomot kb. Ez Ritchie-től pont nem teljesítmény, pont ennek az ellenkezojéért, a csavaros torténetmesélésért szeretjuk.
  • Blasta
    Pedig számomra ez a rész volt az amikor majdnem kikapcsoltam az egészet a fenébe. Miért gondolják azt Hollywood-ban, hogy érdekes/vicces az ha a 30 évvel ezelőtt megszeretett hősök, karakterek fáradtan "öreg vagyok én már ehhez" kiszólásokkal bénázzák végig az n+1. részt a senki által nem kért történetük folytatásában? Miért vicces az ha Axel Foley-nak már nincs kedve bepofáznia magát egy luxuslakosztályba? Miért poén, hogy öreg már és elfárad a nap végére? Most ezért kéne szeressük? Ezt tényleg látnunk kell, hogy eltudjuk képzelni egy fiktív karakter életútját? "Haha nézd milyen poénos, hogy megöregedik MÉG Ő IS, ahahah"...
    Nonszensz az egész szerintem és egyáltalán nem működik (nem csak itt, Indiana Jones-nál sem működött...).
  • IMYke2.0.0.0
    Igen, ezzel is mintha Ő is azt jelezte volna, hogy "öreg vagyok én már ehhez". :)

//Ja, de annyira nem, hogy - állítólag készülgetnek rá már - az 5. filmben ne szerepeljen :)
    Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2024.08.01. 15:29:46
  • ximix #106341
    Az a rész tetszett,
    ***spoiler/***

amikor a szállodában akar aludni és már épp mondaná a vakert a portásnak, amikor elengedi és csak kér egy szobát, ez a jelenet fogott meg a legjobban a filmben.
  • Blasta

"Akkor az orángután mit keres ott ?" - Ez nem AZ AZ orángután volt.
    "a kiscsaj, kb 20 évesnek tunik, nincs megmagyarázva, hogy ö mitől különbözik a többitől." - Szerintem egyértelmu pedig. A lány a bunkerbol jött, ott született, ott nött fel. Látni is a ruháján, amikor a majmok rajtaütnek egy csomó emberen a tónál, hogy az övé teljesen más. A majmok is direkt Őt akarják elfogni. Azért nem buta mint a többi ember mert nem érintkezett a vírussal.
    "Az elso 3 részben már a majmok mindenféle löfegyvert használtak itt meg még nem is láttak ilyet." - Az megvan, hogy jelenleg is élnek olyan EMBEREK a Föld különböző részein akik nem használnak és jó eséllyel nem is láttak modern lőfegyvert? Nem sokan, persze, de azért vannak... Na ezért lehetséges ez is.
    "pedig az utolso rész végén pont ugy lett vége ,hogy jön a hadsereg nehézfegyverekkel" - Nem, a 3. rész úgy ért véget, hogy ELVILEG az emberiség utolsó csoportjai támadtak egymásra és pusztultak el. Ott akkor kvázi csak a majmok élték túl (ez persze nem igaz, nyilván több ember is életben maradhatott különböző kontinenseken akikről a film szereplői nem tudnak semmit de nem is lényegesek).
  • Sunrider924
    The Ministry of Ungentlemanly Warfare 2024

Guy Richie, Henry Cavill, Alan Ritchson. Ez mar nalam jol indult igy es az adott pillanatban valamiert nagyon jol esett, en vegig jol szorakoztam. A csucspont nalam a Dutchessa szekvencia volt es szerintem az a zene az nagyon de nagyon jol luktetett az akcio veszelyesseget illetoen. Neztem hogy mindenfele filmesztetak finnyaskodtak hogy a filmzene igy a tortenelemhamisitas ugy, de bakker ez nem doku, ez egy mozifilm, amit valamiert nem engedtek ki vaszonra hanem direct to streaming, ami szerintem kar. Konnyed esti szorakozas.

Henry kurvajo Bond lett volna...szerintem.
  • Sequoyah
    Most mar ismertek, akkor meg masodrangu hosok voltak.

A Marvel eredetileg kepregeny vallalat volt, a filmek nem erdekeltek oket. Szoval a legjobb karaktereket gyakorlatilag "eladtak" (techikailag licensz), elukon a pokemberrel. Ez meg mindig nincs naluk, hanem a Sony-nal van a mai napig, es valoszinuleg ott is marad. Az MCU hires arrol hogy nagy kockazatot vallalt, es a kepregenyes vilagban masodrangu hosokkel inditotta el a filmjeit, es bejott nekik. Rajottek, hogy ha a jo a tortenet, jo a film, akkor nem szamit hogy a fohos ismert volt-e elotte.
  • hawkie22
    Én nagyon jól szórakoztam rajta, de ahogy te is mondod, valamikor el kell ezt engedni. Nem tudom, hova és mivel lehetne ezt még folytatni. Nyilván akcióra mindig van lehetöség, de lassan mindkettö nyugdíjas korban van, még amerikai rendör szemmel is. :) Ezt itt kéne befejezni, valahol a csúcs közelében. Bár Reggievel megnéznék egy spinoffot a 80-90-es évek stílusában. xD
  • IMYke2.0.0.0
    [2024] - https://www.imdb.com/title/tt4919268/ - "Bad Boys Ride or Die" - (Bad Boys Mindent vagy többet) - 7/10
    (2024.07.24) (116 perc, amerikai) - Action, Crime, Drama (imdb) --- PG-18+

Martin Lawrence néha nagyon öregnek tűnt, és a nyelve is mintha nehezebben forgott volna a szájában - Will Smith kiváló formában van még mindig.
    A filmnek voltak nagyon mély pontjai és felpörgései egyaránt, a minősége egyáltalán nem konstans.
    Volt, hogy még 5 pontot se ért. A visszatérő főszereplők-meg-nem-értettségére/bevádolására épülő dramaturgia - kábé az örökkévalóságtól, mióta filmezés létezik...
    Aztán jött a "szokásos" és "egyszerű" Bad Boys-osság a 80-90-es évekből elvárt és megkapott akció orgiával, baromi egyszerű szórakoztatással, és humorral (a korábbi részek alapján mindezeket el lehetett helyezni).
    Reggie meg badass volt, és 2 rész után tényleg családtag lett, akit a srácok is helyén kezelnek már.
    A credits utáni plusz jelenet vicces-alpári volt, de hát Marcus megmondta, hogy Mike a szamara volt...

Nem tudom mennyi van még ebben, de valamikor azé' el kell ezt engedni... nagyon utalgattak és mutatgatták ezt az "öreg vagyok én már ehhez" dolgot.
    Összességében: nosztalgia + bevált recept + fiatalok, és egy kis folytatásra esély = 7/10
  • IMYke2.0.0.0
    [2024] - https://www.imdb.com/title/tt3083016/ - "Beverly Hills Cop: Axel F* - 6/10
    (2024.07.28) (118 perc, amerikai) - Action, Comedy, Crime (imdb) --- PG-18+

Nem tudtam szeretni a "lányát".
    Régi modulokkal felépített sztori, veterán karakterekre tromfoló fiatal karakterek, rohadt szar n-zene (Axel F téma remake-ek is gagyik) - Kevin Bacon, mint gonosz (nem ritka, volt ő már az), aki elnyeri méltó büntetését.
    A régi modulok, és a veteránok húzták fel 6 pontra, mert - sajnos - azé' a nosztalgia faktoron kívül ez nem igazán.
    Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2024.07.29. 18:19:22
  • tigeroo
    Deadpool & Wolverine

hú ez egy fasza fanservice volt az MCU kezdeteitől napjainkig (de tényleg...), a történettől sokat ne várjunk el azért.
  • repvez
    A majmok bolygója: A birodalom
    Ez a sorozatot is sikerült elcseszni. Pedig az eddigi részek nagyon tetszettek jol felépitettek és logikusan következtek egymás után. Egy jol átgondolt reboot volt a régi '70es évekbeli verziohoz képest.

DE ez megint egy olyan film lett, hogy csak a cim miatt pár nézőt meg tudtak szerezni pluszba a premierre, akik szintén azt várták, hogy majd egy ujabb jo folytatást kapunk az eddigiekhez és sajnos tévedtek.
    Nem értem miért keleltt bele ez a nagy ugrás, föleg ha pont ez miatt lesz az egész film rossz.

A film elején bemutatják, hogy meghal cesar és eltemetik. aztán kiirják, hogy több generácioval később. Akkor az orángután mit keres ott ? már az első filmekben is őregnek tunt nem hogy több generáciot tul éljen . A másik a kiscsaj, kb 20 évesnek tunik, nincs megmagyarázva, hogy ö mitől különbözik a többitől. se az , hogy Ő most a bunkerből jött ki és ezért tud beszélni és "okosabb" mint a többi, vagy Ő is vadon élt mint a többi.ha ö már ebbe a világba született mégha a bunkerba is n9tt fel akkor se biztos , hogy képbe lenne, hogy mit hogyan használjon egy erőmübe, de ö annyira okos, hogy egyből tudja mit hol kell bekapcsolni .természetesen több száz év után minden egyszerre muködik és ugy hagyták el az erőmüvet, hoyg azt szabályosan lekapcsolták és tovább adták generáciorol generáciora, hogy kell felkapcsolni. Az sincs megmutatva, hogy miért nem probálták a vadon élö embereket levinni a bunkerbe. vagy a majmok mit kezdtek azokkal akiket elfogtak , mert nem látszott egy rabszolga se emberként köztük. azért több generácio alatt nehogy
    olyan buta sorba szüllyedjen valaki, hogy ugy viselkedjen csak mint a zebrák . Az elso 3 részben már a majmok mindenféle löfegyvert használtak itt meg még nem is láttak ilyet. több generácio nem volt nekik elég, hogy valamiféle fejlödést mutassanak a szerszámokban. ezt az elektromos botot is ugy tunt a csávo segitségével barkácsolták , de arrol se tudunk meg semmit, hogy hogy sikerult nekik orokké muködö trafokkal használni, mert sose merultek le . 300 év alatt miből tartották fel az energiát a bunkerbe és a számitogépekkel , ha mégcsak most sikerult kapcsolatot létseiteni a többiekkel azt is muholdon keresztül ,mert azok is karbantartás nélkül uzemképesek maradtak, ahelyett, hoyg egy egyszerü morse rádiot vagy hosszu hullámu rádiojeleket küldözgettek volna a foldfelszinen

Szöval ezt a sorozatot is ott rontották el mint a terminátort, ott is az elso 2-3 rész után kellett volna ott folytatni ahol abba maradt, sose tudtuk meg ott se, hogy hogy sikerült az egész világot ligázni a robotoknak , itt is ugyan ez a helyzet , pont kimaradt, ez a folyamat, pedig az utolso rész végén pont ugy lett vége ,hogy jön a hadsereg nehézfegyverekkel. innen már megint egy nagy katyvasz lesz az egész sorozat és nem lesz egy jol követhető idövonal .
  • CSOCSO
    Deadpool meg wolverine
    Poen volt. Kisse eroltetett de ez megszokott deadpooltol. Cameok jok voltak. Jobb mint az elozo jo par marvel movie az biztos
    7.5/10
  • hawkie22
    1. Az elsöt nem tudtam, köszi a javítást.
    2. Nyilván ez volt a koncepció és ahogy te is mondod, én is hiányoltam, hogy miért nem itt kapták meg az erejüket a lányok.
    3. Na azért Captain America, Thor meg Iron Man pont nem az ismeretlen szuperhösök közé tartoznak, föleg Cap nem.
  • Sequoyah
    1. Ez nem MCU, nem illeszkedik vele, es meg sem probaltak beleilleszteni. Ez teljesen kulonallo film, egyetlen MCU referencia sincs benne. Aminek orulok, tobb ilyen kene, mert az MCU mar hatrany lett, nem elony.
    2. Ez igaz, nyilvan egy masodik filmet is akartak belole. Latvanyosan kihagytak hogy a 3 lany hogyan szerzi meg a kepessegeit, meg se szereztek egyaltalan. Aminek azert itt kellett volna tortennie.
    Annak lett volna ertelme, hogyha a vegso osszecsapas az kb az amit a srac az almaban lat, es bezarul a kor. Es rajon, hogy o okozta az egeszet, ha nem piszkalja a lanyokat akkor soha sem akartak volna megolni ot, meg csak nem is talalkoztak volna. Csodalkoztam hogy hamarabb vege lett...
    3. MCU hires arrol hogy ismeretlen szuperhosokrol keszit filmet (Thor, Iron Man, Captain America...), szoval ez nem igazan erv. Es az utobbi evek termesebol a Madame Web koncepcioja az egyik legjobb. Siman van (vagy volt) benne potencial.

Szerintem ez valakinek a szerelemgyereke volt, de miutan megvolt a tortenet vazlata, es a foszereplo szineszek castingja, ez a valaki tavozott, es az utodja mar csak osszecsapta olcson...
  • Sequoyah
    A Quiet Place: Day One (2024)

A "hogyan kezdodott az apokalpszis" filmekbol tele a padlas. Siman kicserelhetnek ezeket a szornyeket zombikra, vagy mas film szornyeire, es nem sok valtozna.
    Eppen ezert jo, hogy inkabb a szemelyes dramara koncentraltak, ami jol sikerult. Es a szineszek is jok, foleg Lupita Nyong'o, aki nagyon jol hozza ezt a szemelyes dramat.

Az egvilagon semmi ujat nem mutat a film, de amit csinal azt jol csinalja, lekotott minden perce. Az elso resze azert jobb, de a masodiknal ez jobban tetszett sokkal.

7/10

U.I.: A ferfi foszereplo nagyon ismeros volt, es soha nem jottem volna ra hogy miben lattam ot elotte, ha nem keresek ra...:D
  • hawkie22
    A Madame Web-bel kettö probléma volt, illetve igazából három.
    1. Maguk a készítök se nagyon tudták, hogy pontosan hova is illik az MCU-ba a sztori, illetve a karakterek
    2. Madame Web csak a film végén csillogtatta meg a képességeit, a másik három leányzóról pedig nem derült ki, hogy akkor kik is ök és miért pont ök lesznek azok, illetve hogyan lesznek azok a póknénik (mondjuk így, hogy elhasalt a film, már nem is nagyon fog kiderülni)
    3. Madame Web nem az ismertebb szuperhösök egyike, föleg nem a magyar közönség elött, így nem biztos, hogy megérdemelt egy önálló filmet (ugyanígy vagyok Morbiussal, bár ö azért Pókemberrel elég sokszor összeakasztotta a bajuszt a képregényekben)

Azon kevés MCU-filmek között van, amiket végigszenvedtem, mert hát MCU, de hogy még egyszer nem fogom elövenni, az is biztos.
    Utoljára szerkesztette: hawkie22, 2024.07.25. 16:45:19
  • Sequoyah
    Madame Web (2024)

Zero elvarassal neztem meg, mert lattam a kritikakat. Ahhoz kepest pozitiv meglepetes volt. Rossz, de egyaltalan nem nezhetetlen. A film alapjai jok, de a megvalositas nem. A tortenet nagy vonalakban nekem kifejezetten tetszett, de meg dolgozni kellett volna a reszleteken, mert ez igy felmunka volt, es nem volt keszen a forgatasra.
    As szineszek szerethetoek, de Dakota Johnson (pedig egyebkent birom ot) nagyon aluljatszotta a szerepet, mintha csak minel hamarabb haza akart volna menni.

A CGI ugy altalaban egyre rosszabb a szuperhos filmekben, emiatt nem ronam fel ennek a filmnek a hibajanak, ez egy altalanos trend, es itt is latszik,k szoval jo pontot semmikepp sem kap erte.

Nezheto, de sokkal jobb film lehetett volna ha normalisan csinaljak, es nem csak osszecsapjak.

5/10
  • hawkie22
    Azt már a megjelenés napján megnéztem, az is felültetett a nosztalgiavonatra. Amit viszont ma néztem meg moziban, az a

Deadpool & Wolverine

Basszus, ha az elsö két rész tetszett, akkor ez is nagyon fog. Akció, poénok, a föszereplök mind-mind ott vannak a szeren. Nem hiába küzdött Ryan Reynolds azért, hogy összehozzák Deadpoolt Wolverine-el, minden pénzt megért. Nálunk németeknél PG16-os plecsnivel megy, Magyarországon, ha az információm nem csal, akkor 18-as karikával megy a mozikban. De joggal. Vér minden mennyiségben, trágár, pimasz beszólások, altáji poénok, de csak pont annyira, hogy ne menjen el a gusztustalanság irányába, minden, amit Deadpooltól és Ryan Reynoldstól megszokhattunk. Nagyon jó volt látni Hugh Jackmant Rozsomákként, kisujjból kirázta a karaktert. A fögonosz, mint eddig sok Marvel filmben számomra felejthetö, a motivációja érthetö, de érezhetöen úgy írták meg, hogy egyfilmes fögonosz legyen.
    Amit az utóbbi idök Marvel-filmjei elkúrtak, azt most a Disney-Marvel páros ezzel a filmmel helyretett. Nagyon jók a kiutalások, ezt a filmet látni kell mindenkinek, aki az eddigi Deadpool filmeket szerette. A cameok pedig már csak hab a tortán:

- Hangya (halott)
    - Elektra
    - Blade
    - Channing Tatum Gambitként (ugye nagyon régóta szerette volna eljátszani a karaktert)
    - Kardfog
    - Béka
    - Lady Deathstrike
    - Bulldózer
    - Pyro
    - Peter az X-Force-ból
    - X-23
    - Lady Deadpool és még 100 másik variáns
    - Head Deadpool
    - Dogpool
    - Johnny Storm az F4-böl
    - az orosz csávó a Punisherböl
    - Azazel
    - és még egy csomó másik mutáns az X-Men-filmekböl, akiknek most hirtelen nem jut eszembe a neve
    - és hát ugye Blind Earl, Vanessa, Dopinder, Negaszonikus Tinitorpedó, Yu-Ki-O és Küklopsz (bár nekik a haveri szerepen kívül most nem osztottak más lapot, eleget szerepeltek már az elsö két részben)
    - és ugyan sok a cameo, de ez nem megy a sztori rovására, pont annyit vannak jelen, amennyit kell, nem többet, nem kevesebbet.

Nekem ez most szubjektíven és objektíven is 10/10, de nézzétek el nekem, Deadpool és Wolverine a két kedvenc karakterem a Marvel univerzumban. Ma egyedül mentem moziba, de szombaton megyek megint megnézni, akkor már haverokkal. :)

A vége nagyon olyan lett, mintha lezárták volna Deadpool sztoriját, de nem hinném, hogy ekkora siker után ne folytatnák a sztorit (mert ne kételkedjünk abban, hogy bankot robbant, 3 teremben vetítették egyszerre a filmet nálunk, 3D, angol nyelvü feliratos és szinkronizált, mind a három terem tele volt, nem volt üres szék a termekben).
    Utoljára szerkesztette: hawkie22, 2024.07.25. 00:33:46
  • ximix #106325
    "Hány éves vagy cula ?" :)
    Akkor még a Beverly Hills-i zsaru IV is tetszeni fog, bár az sokkal lightosabb, de a hangulata jó.
  • hawkie22
    Bad Boys: Ride or die (2024)

Hú, gyerekek, ebben minden ott volt, amiért az elözö részeket szerettük. Lassabban indul be a sztori, de ha egyszer beindult, onnantól nem volt megállás. A sztori mélységéröl lehet vitatkozni, én nem fogok, a film minden percét élveztem. És végre Reggie is megkapta az 5 perc hírnevet. Amit a film közepe táján lemüvelt, még néztem volna egy ideig. :)

Számomra minden ült a filmben, a két föszereplö közti kémia már az elsö rész óta megvan töretlenül, most kevesebb poén volt, de nem bántam, az elözö rész "mellékszereplöi" mostanra már mondhatni föszereplökké avanzsáltak, az akciójelenetek, mint eddig mindig is tökéletesen megkoreografáltak, kellö mennyiségüek és nincs sok érzelgés se a filmben, pont annyi van, amennyi kell bele. Lehet, hogy másnak más a véleménye a filmröl, számomra az utóbbi hónapok legjobb akciófilmje, talán azt is megkockáztatnám, hogy az elmúlt 1-2 év legjobbja. De lehet, hogy csak a nosztalgia beszél belölem, az elsö három részt imádom.

Szubjektív pontszám 10/10, objektiv 8-8,5/10.
  • smith09 #106323
    Beverly Hills Cop IV.

Nekem kifejezetten tetszett, méltó folytatása az előző részeknek.
    Humoros és szórakoztató és persze izgalmas mint minden eddigi rész.