1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • IMYke2.0.0.0
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    [2025] - https://www.imdb.com/title/tt33479839/ -- "The Siege at Thorn High" - (~) - 7/10
    (2025.08.24) (118 perc, indonéz) - Action, Crime, Drama, Thriller - (imdb) -- 18+
    ÚJ, FELIRAT (ANGOL)

//VÉLEMÉNY, SAJÁT LEÍRÁS:
    ---
    Valós események inspirálta történet.
    1998-ban, a helyi korrupció és a komoly gazdasági válság miatt* zavargásos fosztogatás, erőszak ütötte fel a fejét számos nagyvárosban - és az Indonéziában (is) meglévő idegengyűlölet, a tévhit miatt, miszerint a kárukra gazdagodtak meg, a bevándorló, és első generációs újgazdag kínaiakkal szemben csúcsosodott ki az erőszak.
    Főhősünk még 2009-ben tehetetlenül szenvedi el, ahogy nővérét megerőszakolják, mindezt azért, mert kínai származásúak.
    2027-ben, immár felnőtten, nővérének tett ígérete miatt az erőszakból született unokaöccsét keresi a keleti régió legdurvább iskoláiban, kisegítő rajztanári tanári állásban. Sajátos tanítási stílusa miatt már az első napon összetűzésbe kerül egy rossz családi háttérből érkező, folyton dühös, szabályokkal nem irányítható fiatallal.
    Amikor egy rajz alapján megtalálja, a sors újabb akadályt gördít elé: megint lázadás tör ki Jakartában, és így a kínaiak újra csak az erőszak célpontjaivá válnak... a zűrzavarban a diák ellenség lehetőséget lát tanára megölésére...

Gyakorlatilag zéró információk birtokában (még a premisszát se olvastam el, trailert se néztem, mert a poszter elég volt - aki rákeres, megérti) jutottam arra, hogy megnézzem, és nem bántam meg.
    A film nem könnyű, és nyilván tudták volna ennél is véresebbre, de annak nem sok értelme lett volna (még úgyis, hogy lesz ahol kilóg a lóláb a látványban) - a fiatalok nagyon jól játszottak, különösen Omara Esteghlal, a gonosz diák.
    A fordulat nincs nagyon eldugva, de talán nem is az volt a lényeg, hogy "6. érzék"-esen az ember ledöbbenjen, sokkal inkább a kontrollálatlan gyűlölet okozta indokolatlan pusztítás bemutatása, ami sosem nyugszik, és nem ér véget valami megnyugtató megoldásban...

Aki unja már az amcsi filmeket, ezzel a kissé megosztó művel tehet egy próbát, - szerintem - érdemes.
    Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2025.08.24. 19:25:09