106442
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
#106322 A magyar szinkron lehet javít Denselen, speciel a fizimiskája engem nem zavar, mert rég láttam tőle filmet, meglátjuk.
A megboldogult "fenegyerek" Oliver Reed "Proximo" helyére kellett valaki ?
Utoljára szerkesztette: ximix, 2024.07.16. 23:22:52 -
#106321 Hazudtam.... most hulyesegbol meglestem es a stubhubon tudtam venni ket jegyen mihezkepest jo aron. Jo mondjuk szar helyre szol de nem is 1000 dodo volt a jegy hanem csak 200 darabja. Magyarorszagon 13 sorban full kozepen ultem a szinpad elott.
Legutobb neztem alig volt elado jegy es mind 1000 dodo kornyeken voltak. Ez meg olyan jegy hogy valaki nem tud elmenni ra es eladja ertelmes aron.
Utoljára szerkesztette: CSOCSO, 2024.07.11. 03:31:45 -
#106320 Arra hazamentem. Sok sok evet vartam de soha nem jottek amerikaba. Erre iden kijonnek de nem lattam idoben a dolgot es olyan arakert mennem a ticketek, hogy szanalmas. -
#106319 tessék :)
(btw nov 7én mvm dome jön a zenekara hans zimmernek,előadják az összes filmzenét,The wolrd of Hans Zimmer néven rá lehet keresni. Maga a mester nem lesz,tavaly volt ő is nálunk,csak a hivatalos zenekar)
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2024.07.10. 14:16:59 -
#106318 ezt a zenét a filmben már valószínűleg nem fogjuk visszahallani, engem viszont denzel alakítása jobban aggaszt, kurvára kilóg.
kb egyik komment: training day in rome. -
#106317 Bízom benne, hogy nem viccből van a '84' nickedben, mert akkor 40 évesen eléggé furcsa a gondolkodásmódod, ha azt elfogadhatónak tartod, hogy egy római történet alatt mondjuk majd egy Eminem, Snoop Dogg, Drake és/vagy női társaik rappeljenek, és hovatovább kvóta sztár énekesek a 2000+ évekből, mert anélkül már nem amcsi film egy amcsi film, ahelyett, hogy Hans Zimmer tolná a vájbot non vocalban, mert jó volt az úgy az '1.' rész alatt - és mellé kaptunk egy ilyet is Lisa Gerrardtól:
Ha emiatt "öregemberes a gondolkodásmódom" elfogadom, és egyúttal örülök, hogy nem a hip-hop és rap stílusra gerjedek.
~~~~~~~~~
Ha meg csak random toltad a trollkodást és mellé a '84'-et: sajnálom, hogy bármit is feltételeztem rólad. Bizonyára tévedtem.
-
Valy84 #106316 Nem bántásból, majd ha zene lesz, kapcsold be Korda - Reptér c. számát. Elvileg 49 éves vagy, nagyon öregemberes a gondolkodásmódod. Bocsánat, még egyszer. -
#106315 OFF - Gladiator 2 Trailer:
Bízzunk benne, hogy NEM* csupa mai "sztár" fogja adni magát a zenéjéhez: Gladiátor 2 - 2024 november.
Bírom a csókát, de Denzel Washington úgy kellett a Gladiátorba, mint a rap-hiphop zene a trailer alá...
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2024.07.09. 16:18:12 -
#106314 Beverly Hills Cop: Axel F
Teljesen kulturalt volt,siman elvezheto. Jo volt latni ujra mindenkit attol fuggetlenul, hogy mindenki aki feher volt megoregedett mint allat. Nekem tetszett. Bar ilyen jo lett volna a legutobbi Matrix is. -
#106313 Ertem en, hogy min vitatkoztok de minek??? Nem azzal volt a baj hogy jessiba Alba nyuzuge vagy nem. Szar volt a film es kesz. Tokmindegy, hogy Rhonda mma csaj lett volna benne vagy egy kigyurt srac. Nem tudom miert akadtok azon ki hogy mit tudna egy nyuzuge csaj csinalni ilyen helyzetekben mikozben masik 10 helyen verzik a film.
Persze, persze; beszelgetni szabad de nem arrol volt szo hogy kurvajo film volt es csak az logott ki belole, hogy a barbibaba 40 kilosan elver mindenkit...
Utoljára szerkesztette: CSOCSO, 2024.07.04. 03:08:04 -
#106312 Sigourney Weaver erre az apró jelenetre eszméletlen sokat gyakorolt - és mindenkit ledöbbentett: Ron Pearlman állkapcsa kiakadt (majdnem újra kellett venni miatta)
-
#106311 Nekem az Alien és az Aliens nagy kedvenc,a második részben konkrétan van egy jelenet amikor a Hicks megmutatja Ripleynek hogy kell használni a puskát,szal azt sem a kisujjából szopja ki. Tanul,adaptálódik,használja a tudást. A lángszórót meg már az első részből tanulta,ott is összedobtak párat hogy kifüstöljék a dögöt.
-
#106310 Arnold pl. a Predatorban nem nagyon tesz semmi olyat amit ne tudna egy erős ember olyan fizikummal mint neki volt akkor megtenni a való életben. Nehéz (valódi) puskával lö, íjjal lö, felhúz -a társaival közösen- egy brutál farönköt a levegöbe, menekül a dzsungelben, megsérül, rommá verik, majdnem megmurdál, csapdákat állít, azokkal éppencsak elintézi az idegen lényt.
Ripley az Alienben egy utolsó senki kereskedelmi hajó másodpilótájaként válik a filmtörténet legjobb, hihetően badass női akcióhősévé. És mindezt Ő is úgy abszolválja, hogy bár a termete (182cm) sem egy átlag, mégsem tesz semmi olyat amihez különleges fizikumra vagy kommandós kiképzésre lenne szükség. Menekül, okos, gyereket cipel, egyszer lő egy (két) puskával, rakodó exoskeletont vezet mert jogosítványa van rá. Nem kommandós, nem MMA harcos, nem testépítő. És elhiszed, hogy megmentette a kislányt és kétszer is elintéz egy űrszörnyet.
John Wick pedig egy fantasy mese. Attól eltekintve, hogy Keanu-ról -a lenti videó kapcsán- valóban elhiszem, hogy képes kb annyi ellenfelet fegyverrel eltalálni amennyit a filmben, a sérüléseket, a zuhanásokat nemhogy egy nő, de élő ember nem élné túl. -
#106309 ez sem igaz, hogy a férfiak részéről nincs meg a számonkérés, legalább is nálam, hamegnézed a filmes leirásaimat itt, mindegyiknél elmondtam, hogy még a minimális realisztikusság sincs meg a mostani filmekben.
Az elso részeknél még figyeltek ezekre. Nem volt akkora CGI és csak olyan trukkoket tudtak megcsinálni ami a realitás talaján mozgott, lehet , hogy kellett kis rásegités itt ott, de a hihető kategoriában maradt.
A mostani CGI-al, meg olyan dolgokat csinálnak ami nem is ismeri a fizika fogalmát se, nem hogy követné.
Ha már a john wicket emlitetted, az elso rész teljesen válalhato volt ezért is lett nagy siker, mert csak annyi ellenfél volt amit még egy jol képzett harcos valoban is megbirkozik.
DE amit a folytatásokban muveltek az már tényleg nevetséges.Ez minden folytatásra igaz.
Megint csak a terminátort tudom felhozni, az elso és második részben még tényleg volt esélye a terminátorok elol elmenekülni egy halandonak is, mert olyan korlátozásokkal keleltt szembenéznie egy terminátornak ami alig eredményezett elönyt számára , hogy távolrol is elintézze a célpontot.
A folytatásokban, meg már sugárvető időugrások és hasonlokkal is operáltak, ami megkérdőjelezi az egész történetet, hogy miért nem olyan idöben helyre mentek vissza amiről tudták, hogy john kiszolgáltatott helyzetben van.És egy terminátor aki a jövöben ki akarja irtani az emberiséget majd pont nem kezdené el kinyirni az összes utjába kerülöt, aki szintén válhat pontenciális kulcsfigurává a jövöben.
DE megemlithetném a superhős filmeket is. a vasember is az elso részben teljesen hihető modszerrel válik azzá és használja a képességet, aztán megjött a CGI és már hipp hopp csak ugy felugrik rá a páncél kirepül az ürbe másik bolygora stb.. -
#106308 Ráadásul: Ripley karaktere az 1. részben (Alien) is szép karakter fejlődést mutatott be (a "béna" nő, aki parancsnoki láncnak megfelelően akar dönteni >>> a badass túlélő, aki még a macskát is megmenti, s a dögöt is elpusztítja), hogy aztán az Aliens-től maga a BADASS legyen. -
#106307 "Olyan ferfit viszont meg nem lattam, akik tulelnek akar a 10-edet is annak, amit John Wick tulelt."
Sokkal komolyabb embernek reméltelek ennél.
John Wick = fantasy
Ugyanakkor: csapd fel a történelem interneten elérhető elemeit, és döbbenetes túléléseket találhatsz - s igen, tűzharcokból, hát még háborúkból is. -
Sequoyah #106306 Igen, nok is ugyanugy ki tudnak utni naluk 2x nagyobbat. Persze a 2x nagyobb az nem akkora mint egy 2x nagyobb ferfif.
Olyan ferfit viszont meg nem lattam, akik tulelnek akar a 10-edet is annak, amit John Wick tulelt.
Szoval meg mindig ott tartunk, hogy a realitasokat csak a noknel kered szamon, es a ferfiak annyira unrealisztikusak, amennyire csak lehet....
-
#106305 Számomra még mindig nem az a gond ha egy nö csinál valami férfiast, hanem azt, hogy nem a szituácioban mutatja meg , hogy elhihessuk, hogy ö tényleg az ami.
Vegyuk például egy Alien filmet vagy a Terminatort, mindegyikben egy gyenge nö tök átlagos multtal indit és egy olyan személyiség fejlödést látunk ami miatt elhisszuk, hogy ö tényleg egy erős növé vált akár főszereplöként is és a szituáciok miatt vált olyanná és ugy is viselkedik.
DE a legtöbb esetben a filmeknél mit kapunk? a filme elején elmondják, hogy a törényeny nő az egyébként egy super GI joe mindent is csinál a kiképzésen fél kézzel öl meg mindent. Ez az alapszitu és már alapbol kapsz egy kételyt, hogy egy ilyen fizikumu no ,hogy tudta ezeket végrehajtani a multban ha még most is olyan, hogy segitség kell neki kinyomni a lekvárt a palacsintábol.
Mivel nincs rá képi felvezetés , nincs jellemfejlödés amit látnánk.
ÉS minderre még rátesz egy lapáttal amikor a kétajtos szekrény férfi szereplöket egy nyámnyila semmihez se értő utolso bakaként ábrázolják, hogy még öt is a nönek kell megvédeni .
ÉS igen hihetetlen ha azt látod, hogy egy 100kg os faszit dobálgat ide oda egy 50 kilos nő esetleg még a falon is átuti, mikor itt akkor is hátrányba lenne ha valoban jobb lenne a nő a férfinál, de a férfi ha mást nem tesz csak elhagyja magát már akkor se tudná megmozditani a tömeg különbségek miatt. -
#106304 Személy szerint az az érzésem, hogy szimplán nem akarod elfogadni a biológiai különbségeket.
Láttál már "nyeszlett" férfit, ahogy kiüt(!) egy nála kétszer nagyobb emberállatot? Én igen, real life.
Egy "nyeszlett" nő nem képes ilyenre, talán ha 100-ból 1 alkalommal, egy szerencsés találattal = a férfiak felépítése, izomzata, a fizikai túlélésre van ki- és továbbfejlődve, egy vékony karú férfi is lenyom neked 7/14 műszakokat akár egész életében (nézz keletre!), míg erre naaaaagyon kevés nő képes.
Keanu Reves (aka John Wick), mint "nyeszlett" - 186 cm, harcművészetet és fegyverhasználatot tanult a különböző filmjeihez:
-
Sequoyah #106303 Schwarzenegger sem lesz soha olyan szuperkatona mint amit a filmekben latunk.
Szoval ha ferfiak a realisztikusnal nagysagrendekkel erosebbek es ellenallobbak a filmvasznon az rendben van, mig ha nok az nonszensz?
Mi a velemenyed a John Wickrol?:) O pont annyira nyeszlett, hogy egy no is meg tudna csinalni ugyanezeket. -
#106302 igy van, ahogy más filmeknél is leirtuk/tam már, hogy nem azzal van bajunk, hogy szerepelnek benne a kisebbségbol ,hanem az, hogy oda nem illö modon helyzetben kerülnek megjelenitésre. hihetetlen és erőltetett szerepeket kapnak. Nincsenek jol megirva hozzá a szerepek és háttérsztorik. és nem a megfelelő szinész vagy szinésznö lett castingolva hozzá -
#106301 Tőlem szokásos módon minden belekapaszkodót elhárító hozzászólásommal ugyanezt akartam vázolni :) -
#106300 Nekem nem a NŐKKEL van problémám ha ilyen kemény szituációkba helyezik őket, hanem az 50 kilós, model kinézetű és alkatú castingokkal. Nonszensz, a J.Alba szintu nőkből szerintem kb. soha nem lesz Special Forces Commando. -
#106299 Hormonzavaros maszkulin nőket tegyük félre egy kicsit (mert tudjuk, remélem, hogy léteznek erős nők - és most nem a szerrel felpumpált testépítő csajszikra gondolok -, akik meg-meg tudják szorítani a saját foglalkozásukban, sportjukban etc., és (!) "működő" férfiakat) - a több mint nagy átlag az, hogy ha a férfi nem egy hormonzavaros-transz, akkor nem sok esélye van egy nőies nőnek egy férfias férfi ellen...
...s ne feledjük: katonaság, küzdősportok, adott esetben akár élet-halál szitu (nyilván: fegyverrel, vagy anélkül). -
Sunrider924 #106298 Az altalad linkelt video comment szekciojabol:
It’s always amusing to see the kind of men who will suspend their disbelief to enjoy everything including giant robots fighting overgrown atomic lizards, muscle cars jumping between skyscrapers, laser swords and space wizards, talking animals, and retirement age super spies but a woman fighting a man is a bridge too far. -
#106297 itt egy werkfilm a felkészülésről. igy egymás után nézve a filmben lévö koreografált mozgások ugyan olyanok , ugy értve, hoyg mintha kivárná a következő mogásokat, hogy felvegye azt a pozt mindenki ahogy gyakorloták, de nem érződik , hogy mintha valoban hitelesen bunyoznának
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Anynit még hozzátennék, hogy ez nem csak egy girl poweres film, hanem szinte minden noi, a rendezo a forgatokönyv irő a főszereplö. De már annak is örülni kell, hogy ennyinél megáltak. lehetett volna még hova fokouzni a mai repertoárbol, hogy mi lehetett volna még. -
Sunrider924 #106296 Nekem se tetszik a girl power amit Hollywood eroltet az utobbi evekben DE van az a dolog hogy enyhen lebecsulik a noket mikozben a valosagban eleg meredek dolgokban elen jarnak. Kicsit felszaladt a szemoldokom amikor belefutottam Christina "Shaq" Szasz nevu noi Nighthawk berepulo pilotarol szolo cikkbe, mert az is meglepo hogy harci repulo pilota de hogy meg magyar is a holgyike. Namost az hogy a Seals vagy mas kulonleges alakulat alkalmaz noket azt nem tudom biztosan, azt tudni velem hogy az igazat nem fogjak elarulni rola, mint irtam nekem tetszett a filmben hogy nem akart fizikailag erosebbnek latszani mint a nagymacko ferfiak es a kes az bizony jol allt a kezeben. Ennyike. -
Valy84 #106295 Mindig ez jut eszembe Jessica-ról:
-
#106294 Én is lamentáltam kicsit még, de aztán hagytam a francba - ráadásul, a filmről kialakult párbeszédek is meglehetősen vegyesek voltak a beszerzési helyemen.
//szerk.: imdb-nek nem nagyon hiszek már, de azé' az a 4.6 pont (10K szavazat) eléggé húzós. Pedig a poszterrel odatette magát.
//"Women can't be "special forces commandos"... anyone who served in the military knows this. They can't even be Marine corps officers without reduced physical fitness standards."
//miközben akár:
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2024.07.01. 16:58:55 -
#106293 "A skilled Special Forces commando (Jessica Alba)" - itt vesztett el a film, ez egy annyira elképzelhetetlen plot, hogy hagyjuk is :)))) -
Sunrider924 #106292 Trigger Warning (2024)
Dark angel ujra akcioban. Kicsit megoregedett, kulon jopont hogy nem probaltak meg 20 es 30 kozottinek sminkelni, es az is jopont hogy nem probaltak eladni hogy az o termetevel laposra ver nala ketszer megtermettebb fickokat. Helyette behoztak a jofele keses bunyot es nekem ez nagyon tetszett, nem vacakolt nem izelt oda szurt ahova kell,SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!"Ghost" kivegzese meg eleg meno is lett
Nem lett ez rosz film, kicsit olyan erzesem volt mintha a Reacher elso evadat lattam volna egy epizodba suritve, hangulat pipa, bunyokbol elviseltem volna kicsit tobbet, a Mechanic: Resurrection utan ez sokkal jobban tetszett Alba-tol, hajra, a kovetkezo hatha meg ennel is jobb lesz. -
#106290 Late Night with the Devil (2023)
Emlékeztek még a Nolan-féle Sötét Lovagból a paranoid skizofrén srácra? Joker egyik pribékje volt abban a filmben, de sok egyéb alkotásban feltűnt már mellékszerepekben, viszont most főhősként látható egy olyan késő esti élő showműsor házigazdájaként, aminek esik a nézettsége, így be kell vetni mindent, hogy a produktumot ne vegye ki a stúdió a kínálatából, mert akkor emberünk munka nélkül maradna. Így jobb híján elkezdi a közönséget mindenféle spiri-vajákolással szórakoztatni. Végül behoznak az élő adásba egy démontól megszállt kislányt... mindenkinek a képzeletére bízom a dolgot, de a vége az üt. Utóbbi idők egyik legjobb horrorja.
7/10 -
#106289 a lényeg hogy le vagy zuhanva egy ellenséges bolygóm egy bádogdobozban. JLO-nak egy bádogdoboza van, ő tudja szkennelni az életjelejket meg minden, de az ellenséges őrök serege egy bolygónyi radarral meg szkennerrel nem látja őket. na persze. -
#106288 Furiosa Mad Max Saga
Nem volt olyan jo mint az elozo de azert tetszett
7/10
Sajna jobban eroltettek a CGI cuccost. Nem volt annyira nyers, zenet se eroltettek igazan. Neha feljott a zene az elozo filmbol de lehetett volna valami uj meg tobb. -
Sunrider924 #106287 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Nem egeszen, a hajo megsemmisulesevel jaro veszely miatt Atlast beleeroltetik egy olyan MI( Smith) tamogatta onjaro pancelba( a sajat erdekeben) amivel nem volt osszehangolva, nem volt hajlando egyutmukodni vele, gyakorlatilag a pancel fogsagaban volt es jah "lazan" figyelte milyen szepen csobehuztak a bekepzelt/nagy arcu MI vadaszokat... hallod pajti amikor faradt vagy inkabb nyomjal egy jo szunyat es utana nezzel filmet mert ennyire felreerteni maskepp nehezen lehet. Van az hogy nem tetszik a tortenet vagy nem szimpi a foszereplo de ennek semmi koze ahoz hogy ezuttal eleg koherens a tortenet az egyetlen hibaja hogy rohanos a tempo en jobban orultem volna ha megmutatnak tobb dolgot nem csak utalnak ra szoban. -
#106286 ATLAS
JLO a robottal, meg az egész csapattal kényszerleszállásban katapultál az ellenséges vonalak mögött (vagyis hát az ellenséges bolygón...) óóó és senki nem veszi észre őket, hősnőnk lazán figyeli, ahogy az ellenség a roncsok között kutat túlélőkért mintha csak tévézne...
-
#106285 Trigger Warning Jessica Alba-val...
4/10
Nem volt tul gaz de nem emlekszem mikor zavart ennyire rengeteg kis dolog. Fegyverek olyan halkak hogy nemigaz. Anyukanak nem tokolnie kene a shotgunnal a kezebe mikozben a sajat fiara a masik fegyvert fog hanem azonnal loni. Ha elvagjak a torkodat, vagy vallon szurnak az nem azt jelenti, hogy elterulsz azonnal kussban. Millio idegesito dolog volt a filmben.
Jlo mecha filmje ennel sokkal jobb volt.
Utoljára szerkesztette: CSOCSO, 2024.06.24. 06:09:59 -
#106284 Rest in Peace Donald Sutherland, dies aged 88 (1935-2024).
-
Sequoyah #106283 Poor Things (2023)
Nem voltak nagyon elvarasaim, csak annyit lattam hogy Oscar dijas, es vigjatek (+drama), de erre azert megse szamitottam:D El tudom kepzelni, hogy megoszto a film.
A latvanyvilaga erosen "muveszi", amit szokni kell a szemnek, sokakat elriaszthat. Es az egesz film eleg groteszk, es abszurd. De aki szereti ezeket, es a szokimondo, abszurd humort, az szeretni fogja, Az is, aki szereti, ha egy film NAGYON nem olyan mint a tobbi.
Az elso ~15 percben fogalmam sem volt hogy mi tortenik, de viszonylag gyorsan rajon a nezo hogy mirol is szol ez, mi a mondanivaloja, es onnantol a sztori jo es elvezheto.
A dijakat megerdemli, en elveztem es jokat nevettem rajta, de megertem ha valakinek nem veszi be a gyomra:)
8/10 -
Sequoyah #106282 Queenpins (2021)
Ahhoz kepest hogy soha sem hallottam a filmrol, csak Netflixes bongeszes kozben bukkantam ra, meglepoen jo vigjatek. Nem ertem miert huztak le a kritikusok:) Van ertelmes sztorija, a szineszek jok, viccesek, megvan a kemia kozottuk, es en vegig nevettem rajta.
Nem azt mondom hogy a vilag legjobb vigjateka, de erosen alul-ertekelt.
7/10