1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • IMYke2.0.0.0
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    [2019] - https://www.imdb.com/title/tt8009314/ -- "Burn" - (spoileres a magyar cím, nem írom le) - 7/10
    (2025.08.11) (88 perc, amerikai) - Comedy, Crime, Thriller, Dark Comedy - (imdb) -- 18+

Melinda. Sok olyan ember éli meg úgy a mindennapjait mint ő - olyan emberként, akit érdektelen külseje, kora, vagy jelleme miatt, de az emberek levegőnek nézik még akkor is, amikor vidáman mosolyog vissza rájuk, vagy amikor közvetlenül, együttérzően rátapint valami triviálisra, és feldobja a vele szemben állónak a magas labdát, hogy egy semmitmondó, de amúgy kedves, pár másodperces beszélgetés kerekedhessen az egészből... de Melindán mindenki átnéz, még a sokak által csinosnak mondott, de amúgy tapló kolléganője is, akire titokban hősnőnk azért irigy rendesen... na nem a külsejére, hanem azért, mert neki legalább van valaki az életében, akire támaszkodhat, aki nőként bánik vele, és akihez mindennap hazatérhet.
    Melinda. Már-már pszichotikus jellemzőkkel bíró, szeretetéhes szürkének tűnő nő, olyasvalaki, akit a furcsa (már-már kényelmetlen) közvetlensége miatt mindenki elkerül, aki egy kezdetben nem is annyira félresikerült, de aztán tragédiába torkolló rablásból a lehető legjobbat akarja kihozni - nem is igazán Stockholm-szindróma ide, vagy oda.
    Melinda folyamatosan meg tudott lepni, még akkor is, amikor azt hittem, most neki aztán tényleg annyi. Tettei során szinte hallhatóak a gondolatai. Néhányat kimond, és száraz, ütős. Különösen egy olyan ember szájából, akit feljebb jellemeztem - tisztában van a világban betöltött lényegtelen szerepével, de az életét szeretné jól élni.

Ajánlani tudom megtekintésre - pedig igazából nem is olyan hú de-nagy-szám, különösen akkor, ha valami forradalmit, képernyőszaggatót akarsz látni. Ez nem az a műfaj -, engem meglepett, friss volt az elmúlt időszak filmjeihez képest.

//elgépelések javítva
    Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2025.08.11. 18:25:43