1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • CSOCSO
    Az osszes ilyen cucc a szobaban az mind akusztikai panel. A lanchidas 3 kep is az, a tv mogotti parlamentes kep is az, es a plafonon levo cucc is, de oda nem akartam nyomtatott grafikat. Van ket uj szurke parna a kanapen, a masik 4 bordo parna mellet. Ezert gondoltam, hogy legyen szurke a textilia azokon a paneleken. Nem eggyezik %100 osan a szurke szin de szerintem kozel van. A kepen latszik a szurke parna.
    Ezek az akusztikai panelek azert kellenek, hogy a visszaverodo hangokat tompitsak. Foleg, hogy en olyan hangosan szeretem nezni a filmeket mintha a moziban lennek. Ezert is vettem az uj melynyomot.
    Az akusztikai panelektol a hangok (es a beszed is) jobban erthetoek, tisztabban szolnak. Nem folyik ossze minden hang. Pl a plafonon levo akusztikai paneleket ( es az uj subwoofert) most tettem be par napja. A mennyezetben a kanape folott van ket beepitett hangszoro a Dolby Atmosnak. Eddig a legnagyobb problemam az volt hogy ezeket a hangszorokat szinte sose hallottam. Persze ez jo is lehet meg rossz is. Lehetne veszekedni azon, hogy nem kene hallanod hogy egy hang honnan jon pontosan de emelett meg azert igenis jo lenne ha valoban hallanad ha egy hang felulrol jon es nem mashonnan. Feltettem azokat a paneleket es legnagyobb meglepetesemre jobban hallom a mennyezetben levo hangszorokat! Redditen mondtak, hogy valoszinuleg nem is a felso hangszorok szolnak maskeppen hanem tobb mint valoszinu, hogy az elso hangszoroknak a visszaverodo hangjait tompitottam elegge es ettol jobban lehet hallani a felso hangszorokat.
    Barmelyikok kicsit is komolyabban veszi a mozizast otthon es van 5.1 esetleg dolby atmos rendszer (akkor is ha csak egy soundbar van) %1000-osan ajanlom hogy ti is nezzetek utanna ezeknek a dolgoknak.
    En sajat magam fabrikaltam a keretet. A hatso panelek 4" melyek a felso es tv folotti meg 2" mely. Olyan textiliat kell rarakni hogy majdnem at lehessen latni rajta ha feltartod a vilagitas fele az anyagot. Nem fullosan de legalabb olyan 25-30 osan lasd a vilagitast az anyagon keresztul. De ugy is lehet tesztelni hogy jatszol valami zenet a hangszoron es raterited az anyagot. Ha valtozik a hang akkor az az anyag tul vastag. A keretekben pedig szigetelo anyag van. A felsoben fiberglass ( szenszal?) a hatsokban meg meg a tv felettiben pedig aszvanyi gyapot (?).

Melynyomoval kapcsolatban pedig: sokaig 1 melynyomom volt. Majd mikor elkezdtem ezeket a Klipsch hangszorokat megvenni talaltam egy hasznalt SVS Sb2000pro melynyomot amit ugyanugy jobb elol, a tv allvany es a jobb oldali hangszoro kozott tartottam. Allatul szolt de tudtam hogy akarok egy masik melnyomot az ellenkezo sarokba. Ezert lett a melynomo kabel is athuzva a fal mogott a hatszo hangszorok kabeleivel egyutt. Kiprobaltam azt, hogy a regi kis gagyi 8" es yamaha melynyomot oda tettem es SOKKAL jobban tetszett az egesz ahogy szolt. Kesobb eladtam a regi yamaha rendszert es talaltam azt a ketto 10" fekete klipsch melynomot eleg olcson. Amazonrol szereztem oket es igazabol en egy masik svs-t akartam de mivel amazon prime-om van, akkor rendelek meg kuldok vissza dolgokat amikor akarok. Es meg vissza is kapom erte a penzemet kerdes nelkul. Miutan kiprobaltam es osszehasonlitottam a 12" es SVS meg a ket 10" klipscht akkor rajottem hogy a ketto klipsch sokkal komolyabban szol mint az egy, nagyobb SVS. Persze biztos kiraly lett volna meg egy olyat talalni 600 dodoert de a ketto klipsch egyutt volt 500, es nekem es is a tesoimnak is jobban tetszett ahogy szoltak. Eladtam az SVS-t es megtartottam a ketto Klipsch-t. Interneten meg minden masrol se beszel, csak hogy milyan kiraly a 16 meg 18 inches subwoofer amitol rezeg minden. Persze en is szerettem volna valami hasonlot de sajna a tv allvany es a hangszoro tornyok koze kb semmi ertelmes melynyomo nem fer oda.
    Ezt a 14" Klipsch-t talaltam par nappal ezelott es le tudtam alkudni $550 re. El is hoztam azonnal. Le lett ejtve es a bal eleje kicsit ossze van baszva de nem zaklat. Allatul szol! Tegnap vegre megmutattam a tesomnak egy csomo filmmel. Tetszett neki is pedig neki ketto 12" klipsch melynyomoja van.
    Poen mellek-sztori: mikor nekem toyotam lett az anyam is olyat vett meg az ocsem is. Most klipsch rendszerem van es anyamnak is es az ocsemnek is az lett. LOL.

Subwoofer kozepre? Vegulis oda teszed ahova tudod. Altalaban sarokba szokas tenni mert a 3 faltol ( padlo, hatso fal es az oldalso) megerositi az egeszet. Ha jol emlekszem 6 decibellel hangosabban szol mintha kozepen lenne ahol csak a padlo van es a hatso fal. Ez azt jelenti hogy lejjebb tekerheted a hangerot rajta es kevesebbett kell dolgoznia. Persze ha veszel masikat akkor megint lejebb tekerheted 6 decibellel mindkettot, egyenkent! Es meg ertelmesebben is fog szolni, mert jobban korul fog venni a mely hang.

Bocsi ha hosszura sikeredett.