[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Superman (2025)
A kutya legalább cuki volt. Minden más szempontból felejthető alkotás. Cavill suit-ja még nézett is ki valahogy, és Snyder sötét tónusú világa is jobban illett a karakterhez, de ez a kívülről hordott piros alsógatya, meg a nyomi S betű a köpeny hátulján... mintha a farsangozó gyerekeket látnám az óvodában.
Az ellenfelek nagyrésze szintén nevetséges. Viszont ahhoz, hogy kijelentsük: direkt vették poénra őket, az nem illene a felhozatalba, meg az egész sztoriba, mert azt meg komolynak szánták. Másrészt egy minden szempontból iszonyat gyenge Superman-t kapunk. Állandóan leverik, szenved, fogságba kerül, kriptonitozzák, stb. Ez a kínlódás megy kb. a film háromnegyedéig. Más Superman filmekben is került bajba a főhős, de nem nyújtották másfél óráig ezt a szekvenciát.
És ahogy ez az egész "power system" fel van állítva, önmagában is röhej. Ne vicceljünk már: ez a tag bolygókat tologat, meg átlépi a fénysebességet. Ezt Christoper Reeve az első filmben gyakorlatilag megcsinálta. Ehhez képes új barátunk egy harmatlé. Rossz volt nézni a rinyálását meg az erőlködését. Én megértem, ha nem akartak túl O.P. karaktert csinálni belőle, de ő amúgy is O.P. De ha ez gond, akkor tegyenek be mellé Darkseid-okat meg Doomsday-eket. Problem solved. De ne ilyen kis nyomi zsebpiszkokat.
És újfent: mi volt ez a nyomi ruha? Nézze már meg a rendező, hogy néz ki a Doom Slayer például... na, ott kezdődik egy badass suit. Ez egy szünidei matiné volt: fele húgy, fele limonádé, az összhatás meg olyan semmilyen. Többet kellett volna letenni az asztalra. Ha 78-ban ment, akkor most is kellett volna.
3/10