106836
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Bokafix2
    Ice Road: Vengeance (2025)

Liam még 73 évesen is terminátor.

7/10

Karate Kid: Legends (2025)

Borzalmasan összecsapott volt a verseny. Pedig ez lett volna a lényeg. Ezt nem tudom, miért kellett. Cobra Kai-nak a nyomába sem ér.

3/10
  • IMYke2.0.0.0
    Pontosan!
  • ximix #106631
    Film megnézése után érzésre nekem sem volt kerek a történet, de nem tudtam megfogalmazni, amit linkeltél az jól leírja mit rontottak el.
    Ez a film nyugodtan lehetett volna egy eredet story, nem kellett volna mindjárt csúcsra járatni.
    Felépíthették volna a csajszit, hogy mennyi tasliból fellát, esetleg épphogy megúszta, de valahogy túléli és egyre jobb, a filmvégére már neve lett volna, amitől tartanak és innen jött volna a mostani film a "finn mormon közösség" bedarálása.
  • IMYke2.0.0.0
    Ballerina review (spoiler free) - imdb - Minden szavával egyetértek.

//szerk: a három pontra (...) klikkelni kell a teljes szöveghez.
    //permalink, ha az imdb kivenné az ajánlásból: klikk
    Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2025.07.09. 17:10:45
  • CSOCSO
    Balerina
    Szerintem egesz jo lett. Elso John wick film erdekes volt. Utanna szerintem mindegyik kicsit tul sok volt. Ez a legutobbi resz talan a masodik legjobb az osszes kozul. Allatul szolt. Eleg jol nezett ki. Szerencsere csak Johnnak volt superman koppenye. Es konnyebben lenyelem, hogy van egy varos ahol mindenkinek van fegyvere mint azt hogy az egesz metroallomason randomban van 30 bergyilkos.
  • Sunrider924
    The Old Guard 2 - 2025

Avagy amikor mar a langyos viz is langyos...Ha egyszer rosz az alap tortenet akkor semmifele rendezes vagy szineszi jatek nem fogja megmenteni. Ugye a Superman filmek orok dillemaja hogy mikent huzzak be a nezot es birjak ra hogy szurkoljanak egy elpusztithatalan nem embernek. Nem ember tehat nem lehet vele rezonalni nincs tetje semminek nagy csimbumm ami vagy latvanyos vagy nem es kb ennyi. Pont mint ez a film. Herbert mennyivel jobban csinalta a Halandok es halhatatlanok cimu kisregenyeben bar az is eleg nehezen emesztheto de valahogy a perspektiva esetleg ertheto. Itt a filmben viszont az nincs, az elozo reszben belebegtetett bosszu vonal is gyakorlatilag ertelmetlen de nem tudja felulmulni a fo antagonista mozgatorugojat..annyi hogy legalabb megmagyaraztak hogy miert hagytak meg Uma rancait mikozben Charlize harmatos babapopsi arcal csinalja vegig a jatekidot. Ez kb Hegylako.25 de lehet meg annyi se...Kar, mert ugy van vege hogy folyt. kov...pedig mar ez se kelett volna.
  • Bokafix2
    M3GAN 2.0 (2025)

Annyiban változott a koncepció, hogy most már nem egy, hanem két gépcsaj ökörködik. Mondjuk, lehetett volna benne több akció.

6/10
  • ximix #106625
    Az előző háború a Vietnámi volt, 15 évvel korábban.
    Az nagyon más tészta volt, ha onnan maradt is veterán kiképző a seregnél
    az erre a sivatagi hadviselésre nem tudta felkészíteni a katonákat szerintem.
    Ezek olyan zöldfülűek voltak, mint mi anno csak jobb felszereléssel és kiképzéssel, de harctéri gyakorlat nélkül.

Az tényleg zavaró, hogy egy ember kivételével mondhatni mind lefagynak, persze ezt hatványozódik ha pont a rpk is lefagy.
    A másik csapat az sokkal összeszedettebb .
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Ma már biztos betolatna az épületbe a Bradley nem az utca közepén állna, mint a taxi.
  • repvez
  • hawkie22
    Az elözö részek se voltak valami hú de nagy sztorik, de ezt most ki lehetett volna hagyni. Tegnap néztem, de nem voltam töle elájulva.

Az meg, hogy
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    egy nyamvadt csokispapírtól leáll az EGÉSZ biztonsági rendszer, az meg szimplán nettó baromság. Annyi mutáns egyeddel dolgoztak ott, 1. mi a tökömért engedélyezett egy biztonsági részben, ahova komplett "ürruhában" mennek be, hogy elötte a dagi befaljon még egy Snickerst vagy bármit, 2. nehogymár egy ajtó meghibásodása leállítsa a többi mutáns egyed biztonsági ajtóit is. Azért ott voltak raptorral keresztezett pterodactilusokon keresztül sok minden, ekkora bödületes baromság is csak a forgatókönyvírók fejéböl pattanhatott ki.

5/10, de csak Johannson miatt.
  • LasDen #106622
    JW:Rebirth

Ugyan az a szar, mint a többi.Minden egy snickers csokis zacskó miatt van. Gagyi szar....
  • Bokafix2
    The Old Guard 2 (2025)

Őszintén szólva, újra meg kellett néznem az első részt, mert alig maradt meg belőle valami. Annyira emlékeztem, hogy Miss Theron szűk farmerban és sötét napszemüvegben halhatatlankodik. És persze, mindenkit kinyír. Meg kb. 5 ezer éves. A koncepció nem újkeletű: ez egy Hegylakó modern köntösben, annyi különbséggel, hogy itt a fejlevágás sem okoz halált. Ezek mindenből felgyógyulnak. Persze, nem került szóba, hogy mi történne, ha maró savfürdőbe vagy olvadó acélba kerülnének hőseink, esetleg ledarálnák őket apró cafatokra, és húspép lenne belőlük. A lore nem volt ennyire részletes, és mivel úgysem jönnek elő ezek a szituációk a filmben, így nem is esett róluk szó.

Viszont, ahogy véget ért ez az epizód, én sejtek egy 3-dik részt is. Aki nem látta még az elsőt, vagy szintén nem nagyon emlékszik rá, akkor azzal kezdje, mert úgy sokkal jobban lehet érteni a folytatást. Persze, azért, hogy ne legyen túl egyszerű dolga a kis csapatnak, ebbe is csempésztek egy "apró" csavart.

6/10
  • IMYke2.0.0.0
    Nem számítottam én akadémiai díjas alkotásra, de ilyen rosszra se...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    [2025] - https://www.imdb.com/title/tt27621210/ -- "Ice Road Vengeance" (-) - 4/10
    (2025.07.04) (113 perc, amerikai) - Action - (imdb) -- 18+

Gyenge sztori, gyenge és felesleges VFX, rossz harci és más megvalósítások - nem is tudom, talán Fan Bingbing és Liam Neeson karaktere közti kémia volt az egyetlen igazán pozitív elem.
    Előbbit mindig jó nézni, fel is pontozta a filmet.
  • CSOCSO
    Kpop Demon hunters ( netflixen)
    Nem igazan erdekelt, de feljott egy ket video tiktokon ahogy felnott emberek nezik es jokedvuen meselik, hogy milyen jol szorakoznak rajta, ugyhogy valamelyik este nekiestem unalombol a pc-men nezni fulessel. Nem jutottam sokaig es rajottem, hogy inkabb ezt a hazimozin kell nezni.
    Jol szol. Eleg jok az enekek, Jol nez ki. Egesz kulturalt a sztori, mi jol elszorakoztunk rajta 7/10
  • CSOCSO
    En attol vagyok ki, hogy a reklamba a sarga felfuhjato csonakocska mogul el-copperfieldezik a t-rex.... Ez melyik fasz talalta ki? Mert ha meg forditva tortenne esetleg.... Hogy megjelenik. Aszondom ok... hulyeseg, de ok. De ez a Jason Bourne szintu itt voltam de mar nem vagyok itt. Ahh, szanalom.
  • repvez
    eddig még nem láttam, de az elso elözetesekbol még reménykedtem, de amiota a kritikák és hosszabb elözeteseket mutatnak, megint csak azt látom, hogy amit a sorozatoknál mostanába tapasztalni lehet, hogy azok akik csinálják a filmet azok nem nézik meg az elözményeket , nem nézik a történet következményeit és nem az alapján probálják megformálni a folytatást vagy az elözményt.
    Már az elözö részeknél is fura volt, hogy van egy másik sziget, most kiderül , hogy van egy 3. is. az elsö részben, ott volt a labor ahol kifejlödtek a lények nem volt semmi külön sziet ahol tesztelték a clonmozásokat. Hammond, az összes pénzét beleölte az elsö szigetbe és a lényekbe, nem volt semmi ilyen mutáns szigetről szo és föleg nem idomitásokrol és harci felhasználásról.

A történet is folyamatosan ugyan arra az egy sémára épül, kiragadnak valami kamu urugyet és oda küldenek pár embert , aztán persze lesz ott egy nem vár másik civil vagy katonai csapat amiket meg kell menteni és a dinoktol megszökni.

Miért nem lehet egy egyedi történetet kitalálni már ?
  • ximix #106616
    Michael Madsen 1957-2025
  • viizo
    Jurassic World - Rebirth

A jó hír: jobb, mint a botrányosan rossz Világuralom (Dominion), és az attól épp csak egy csippettel kevésbé rossz Bukott Birodalom (Fallen Kingdom).

A rossz hír: az új Jurassic mozi sokkal jobb film is lehetett volna, ha a forgatókönyv nem ilyen egyszerű, nem ilyen buta és nem ennyire sablonos. Sokan örültek David Koepp visszatérésének forgatókönyvíróként, aki az első 2 Jurassic Park mozihoz írta át Michael Crichton könyveit, de sajnos hiába - itt egyértelműen a forgatókönyv, történet és a történések itt a fő a probléma. Sajnos Colin Trevorrow ámokfutását, amit a második és a harmadik Jurassic World mozival elkövetett, nem tudta meg nem történtté tenni, de ettől függetlenül egyáltalán nem erőltette meg magát sem a karakterek, sem a történések kapcsán. Gareth Edwards érezhetően jobb rendező, mint a kontár, a kretént fullba nyomó Trevorrow, de ha ilyen sztorit tesznek alá, hát ő sem tud csodát tenni vele.

A film jó oldala, hogy ugyan elég lassan indul be, de végre van veszélyérzet (ami az előző két World moziból szinte teljesen hiányzott), volt pár nagyon klassz snitt (amelyeknek az előző két World moziban nyomuk sem volt), a filmzene is jobban sikerült, a látványról nem is beszélve. Sajnos a greenscreen pár jelenetnél nekem szemet szúrt, de a dinók a CGI ellenére kifejezetten jól lettek beletéve, és nem olyan rajzfilmszerűen megrajzolt bénaságok, mint amilyen pl. Blue vagy pár másik volt a World-ben.

A T-rex bő két évtized végre kapott ismét egy olyan jelenetsort, ami az eredeti Jurassic filmek után messze itt volt a legjobb, sőt megkockáztatom, hogy az első Jurassic Park kerítéses kitörése után ezúttal a leginkább 'badass', és ez nagy piros pont. A spinosaurusokat nagyon sokat kritizálták, hogy teljesen megváltoztatták a külsejüket, de így a filmben mégsem volt rossz a megjelenésük.

10/5.5 (ha nem lennék ős-JP rajongó, valszeg ennél jobb, kb. 10/6.5 lenne, de szőrös szívű vagyok, és most rád nézek David Koepp, aki a forgatókönyvet egy A5-ös oldalra skiccelted fel)
  • IMYke2.0.0.0
    [2025] - https://www.imdb.com/title/tt7181546 -- "Ballerina" (Balerina) - 4/10
    (2025.07.02) (125 perc, amerikai) - Action - (imdb) -- 18+

//VÉLEMÉNY, SAJÁT LEÍRÁS:
    ---
    Amit tudtam róla: John Wick világ, és kötelező nőiesítés trend
    Amit kaptam: Összegyúrták a két koreai filmet (The Villainess (2017) + Ballerina (2023)) és a John Wick világát, és kinyomták ezt.
    S ráadásul, ebből is sorozat lesz.
    "You want to win? Change the terms! Improvise, adapt, cheat! Lean into your strengths, not his! Fight like a girl!" - aki ez alatt nem kaparta az arcát, az nyugodtan elkezdheti púderezni és/vagy pirosítóval csinosítani azt...
    Hősnőnk hiteltelen volt. Sajnálom, mert hosszabb és JOBB felvezetéssel akár sikerülhetett volna megközelíteni a koreaiakat - de nem ment. S így is túl hosszú lett.
    Legalább a kiképzését mutatták volna... helyette félistennő lett a 40. percre > "You're Kikimora." - WTF...
    Nyilván, akik odavannak a színésznőért még jobb pontokat adnak - nekem ez nem előny, ráadásul, jó színésznőnek sem tartom -, de a filmes realitás talaján ez a film még jóhiszeműen is csak közepes. Én nem vagyok jóhiszemű.

//aki kételkedne a koreai koppintással kapcsolatban: The Villainess-t indítsa 28:00-tól...
    //A koreai Ballerina sok más okból tekinthető lemásoltnak
  • CSOCSO
    Thunderbolts

Nem volt ez annyira rossz. Sot. Siman kellemes volt ahhoz kepest hogy kb minden szar az endgame ota. Nekem inkabb a vege tunt osszecsapottnak de en elszorakoztam rajta. Jol szolt a "renceren"
  • IMYke2.0.0.0
    Nekem nem tetszett. 5/10-et kapott tőlem.
  • IMYke2.0.0.0
    Én kerülöm is.
    Süt erről is a pénz-kényszer.
  • Mentol
    Ez viszont (Mennydörgők) rossz élmény volt. Vontatott, unalmas, copy-paste érzés, depressziós hangulat.
    Már a Marvel sem a régi.
  • Mentol
    Nic Cage film

Ezt halogattam, de pedig MEKKORA volt?! A tripes részen szétröhögtem magam, a többi is jó volt.
  • Sunrider924
    Az UP! sajnos csak az 50ik..(ha csak megemliti valaki a kornyezeteben az asszony szeme beparasodik, ennyi ev utan is/ nalam is az volt a Pixar fele meseles csucsa).
  • IMYke2.0.0.0
    “Parasite” Tops 21st Century Film Poll

Szerintem:
    * "Parasite" - jó, és több rétegű film, elfogultságom miatt igazolom a helyét
    * "Mulholland Drive" - szintúgy jó, de nem tenném a 2. helyre, ahogy egy "Memento" se érdemelné meg, hogy benne legyen az első 10-ben az egypatronos nézhetősége miatt (egyszer láttad, sosem felejted el a "fordulatot" > nem nézhető újra csak egy nem tervezett amnézia után).
    * "There Will Be Blood" - sosem láttam, talán sosem érdekelt
    * "In the Mood for Love" - nagyon jó film, erősen ajánlom - igaz, ehhez elfogulatlannak kell lenni a tempó és a nyelv miatt
    * "Moonlight" - wtf
    * "No Country for Old Men" - rohadtul túl van értékelve, a "Get Out"-tal egyetemben.
    * "Eternal Sunshine of the Spotless Mind" - oké, szeretem, de nálam (!) nem lenne benne az első 20-ban
    * "Spirited Away" - most akkor filmek, vagy animációs filmek, vagy animék?
    * "The Social Network" - wtf

Vajon listából szavaztak, vagy buksiból?

//az imdb-s oldal, így nem kell a fizetős NY Times-szal szívni, ráadásul azonnal klikkelhető a film adatlapja + láthatod, hogy te hogy pontoztad őket korábban...
  • CSOCSO
    Nagyon szar volt az a film
  • CSOCSO
    Diablo
    unalmas es eroltetett
    4/10
  • IMYke2.0.0.0
    Köszi, hogy megtörted a jeget, mert az első gondolatom az volt, amikor a véleményemet leróttam magamnak az egészről: "WTF! Mi a fasznak mentek oda?!"
    Legyen az elég, hogy szerintem a film egy 5/10 - nem érdekel, hogy valós alapokon nyugszik (már amikor merték/lehetett/akarták vállalni az arcokat).

• repvez
    warefare
    Nem tudom, hogy mire vannak ugy oda a kritikusok meg akik a cikkeket irják, nem volt egy nagy szám.

Ami pozitivum, az, hogy realisztikus a látvány.
    A többi nekem valahogy semmi , egyrészt semmit nem tudunk, meg, hogy mi volt a cél ami miatt bementek mi volt a szitu a környéken, ami miatt nem tudták öket kimenteni időben, milyen messzire voltak a bázistol.
    A végén látszott, hogy azok a személyek segitették a szinészeket akik a valoságban is ott voltak. Ahhoz képest, én nem örültem volna neki, hoyg a filmből az jön le, hogy mekkora egy seggfej vagyok , mert egy haldoklo társamba belerugok és nem is figyelek rá ,hogy kevesebb fájdalmat okozzak neki.
    Az meg a másik, ha már amcsi rangerek és az elso belövés alkalmával összezavarodik és azt se tudja, hogy mit , hogy kell csinálnia .
    Mondjuk ez sem jött át a filmen, hogy ezeknek a katonáknak mekkora rutinjuk volt , vagy mennyi bevetést toltak már le .
    Mert ugy nézett ki, mint valami egy hete az alapkiképzésről beestek volna a harcokba,
    Egy rajpk nem tudta , hogy az emberei mit csináljanak .
    Ez amolyan kis kültségvetáső egyx helyszinen játszodo akcio filmek elment, de azért messze volt egy hoolywoodi produkciotol.

Bár inkább ilyet nézek, mint ha majd a sikeren felbuzdulva, a folytatásnál ,már teleteszik majd CGI-al és rengeteg virtuális katonával és repülökkel.
  • Bokafix2
    Diablo (2025)

Aki bírja Adkins bunyóit, az ezt is fogja.

6/10
  • CSOCSO
    The Amateur

Szodaval elment. Szerintem Jackie Chanes film jobb volt.
  • IMYke2.0.0.0
    [2025] - https://www.imdb.com/title/tt0899043/ - "The Amateur" - (Az amatőr) - 6/10
    (2025.06.13) (124 perc, amerikai) - Spy, Action, Thriller (imdb) --- PG-13+

Akadt néhány dolog, amit túl "simán" megúszott a főhősünk - Malek a visszafogott, elvont és bizonytalanul bénán igyekvő karakterével jól tolta.
  • LasDen #106599
    KO
    Egy rakat szar
    4/10

Ballerina
    A leszámoláson elaludtam
    4/10

The Life of Chuck
    Végre egy jó film
    7/10

Sinners
    Egy másik jó film
    7/10
  • hawkie22
    Balerina (2025)

Hát ez odabaszós volt. John Wick se volt semmi, de amit a csaj lemüvelt a filmben, az nagyon baba volt. Vér is volt rendesen, a csaj is kapott istenesen, szóval nem volt teljesen az a "40 kilós csaj elintéz mindenkit félkézzel és semmi baja sem lesz"-történés. Sztori olyan, amilyen, nyilván egy ilyen filmtöl nem kell tolsztoji mélységeket várni, hozza a John Wick-filmek szintjét.
    Haverral néztük, nagyon jól szórakoztunk, szívesen néztük volna még az akcióorgiát egy darabig. Nem hiszem, hogy lesz második rész, de ha lesz, akkor én ott leszek a moziban.

9/10
    Utoljára szerkesztette: hawkie22, 2025.06.09. 12:33:56
  • Bokafix2
    Predator: Killer of Killers (2025)

Na: akinek nem tetszett az új film előzetesében látott yautja, itt olyan badass predátorokat fog kapni, hogy összehugyozza magát. Szerintem nagyon rendben volt ez. Lehet, hogy lesz, akinek zavarólag hat majd a kissé darabos mozgás, de azt nagyon hamar meg lehet szokni. Az animáció sötétebb tónusú, nem túl részletes, mintha tussal készült volna, de rendben van. Illett az atmoszférához.

3 történetet kapunk. Az első a vikingek korában játszódik, a második a feudális Japánban, a harmadik pedig a második világháborúban. Ez az utóbbi pedig még egy új színt is vitt a predátoros filmekbe, mert én még nem láttam olyat, hogy a levegőben csatázik valaki a predátor ellen, akinek természetesen évszázadokkal fejlettebb repcsije van. Easter egg-eket is fogunk kapni az élőszereplős filmekből, és persze egyik történet jobb, mint a másik. Nincs hosszú felvezetés meg üresjárat, az akcióé a főszerep. Az epizódok egyenként kb. 20 percesek, és az ezek utáni finálé is nagyjából ugyanennyi.

Ha a combat durvaságát vesszük, akkor kétségtelenül az első sztori jött be leginkább számomra. Hogy ez a viking ribanc mekkora állat volt. Csak lestem. A Prédából az indián hölgy csak egy megszeppent óvodás hozzá képest. Ja, és: a Svárci által legyőzött predátor szintén csak egy félénk ovis volt a viking ellenlábasához képest, mert az egy kipattant Hulk.

8/10
  • CSOCSO
    En is pont most neztem oket ujra. Masodik John Woo az kicsit sok volt. De szerintem jobb az egesz mint barmi mas hasonlo cucc. Jobbak mint a Bourne, vagy Bond filmek
  • TheLastJedi
    Nézem a Mission filmeket. Első három rész baromi unalmas, jó, mondjuk látványos, de ennyi. Azok maszkos megoldások, röhejesek. 4. rész már jobb, csak elaludtam rajta, így nézhetem újra.
  • TheLastJedi
    Ilyen ez a pinahiány.
  • Bokafix2
    K.O. (2025)

Mi volt ez a terminátorkodás? Rendesen fájt.

7/10