106442
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Bokafix2
    Golden Kamuy (2024)

A japán mangasorozat élőszereplős adaptációja nemrég futott be hozzánk, úgyhogy azonmód izzítottam is a lejátszás gombot, és tényleg nem bántam meg. Bár az eredetit nem láttam, így nincs mihez hasonlítanom, de önmagában nézve teljesen megfelelt az igényeimnek. A japánokat jellemző agyatlan akciók itt sem hiányoznak: van itt óriási misztikus farkas, embereket ropiként dobáló buldózer csávó, gyorsan regenerálódó világháborús katona, szabadulóművész gumiember, aki ott is átfér ahol csak a macska, és a sógunátus idejéből származó nagyon öreg szamuráj, ultimate nindzsa skillekkel.

Na meg vannak morcos medvék, meg ködös, hófödte hegyek. Meg egy rakás arany, amit meg kell találni. És persze mindenkinek ugyanarra fáj a foga. Bár elég nyilvánvaló, hogy ez itt csak a felvezetés volt, mintegy a szereplők meg az elősztorik bemutatása. Volt pedig pár parázs csörte ebben az epizódban is, de az igazi összeförmedés a második részben várható, úgyhogy tűkön ülve várjuk a folytatást.

7/10
  • Sequoyah
    The Family Plan (2023)

Kellemes meglepetes a film, mert azt hittem gagyi lesz, ahogy a hasonlo, streamingre keszitett, ismeretlen filmek lenni szoktak. De ahhoz kepest egesz jo lett.
    A sztori egyszeru es kiszamithato, de hozza a minimalisan elvarhatot. A ket foszereplo jo, es elviszik a hatukon a filmet, a ket gyerekszinesz viszont eleg semmilyen lett, bar nem rosszak. Az akciojelenetek viszont jok.

Es egy akciofilmhez ennyi eleg is, jo foszereplok, es jo akciojelenetek, amik itt megvannak. Mast nem nagyon nyujt a film, de nem is hianyzott, egy egy estes felejtheto szorakozashoz pont eleg.

6.5/10
  • Blasta
    És itt van a pont, igen. A Családos Iramban lényegében ennek az egész jelenségnek a nonpluszultrája, ahol egy zsarus-beépulös-utcai versenyzos korrekt kis filmbol egy megalomán akció őrültséget csináltak ahol már az űrben is versenyautókkal repked a Diesel bá.
  • Blasta
    Az egy korrekt remake lett ha jól emlékszem, nem fájt semennyire de azóta sem éreztem késztetést újra látni.
  • IMYke2.0.0.0
    Tehát, ahelyett, hogy rábólintottál volna az igazamra - inercia rendszer, melynek révén TUDOD, hogy mi a valós, mi az irreális - leírtad ugyanazt egy bekezdésben, és közben még mindig nem fogadod el azt, amiről az egész szól.
  • repvez
    Mondjuk egy Halálos iramban film esetén más a helyzet, de az már más téma. :)

Pedig egyáltalán nem más, mert pont ez a probléma, hogy nem tartják magukat azokhoz a dolgokhoz ahonnan kiindult az egész a saját maguk által kreállt univerzumnak is ellentmondanak amit művelnek a folytatásokban. CSak mert nem tudnak mit kitalálni, hogy mindig nagyobb több és merészebb dolgokat tegyenek bele, miközben a történet meg laposodik . ÉS szinte már csak a cim és jobb esetben a szereplök maradnak meg az eredeti filmből.

Ha végignézed bármelyik filmet amiből siker lett és több részt leforgattak akkor láthatod a trendet. az elso filmnél kis költségvetéssel jó történettel kevés szereplövel csináltak sikeret, majd jöttek a folytatások és több pénzböl leforgatják a folytatásokat ugyan azzal a történettel ,csak már tele van a képernyo robbanásokkal szörnyekekl, szinte már nem tudja az ember, hogy hova nézzen mert mindenhol történik valami a képen. a CGI ezt hozta, hogy ha van pénz akkor annyi egységet pakolnak a jelenetbe amenynit nem szégyelnek , pedig ez rontja el az egészet.
  • hawkie22
    Nem tudom, minek kellett volna átjönnie. Nekem egy King Kong-film vagy egy szuperhösfilm élvezetéhez nem kell semmilyen viszonyítási alap, még csak elvonatkoztatnom se kell, mert eleve úgy ülök be a filmre, hogy TUDOM, hogy az amit látok, az nem a valóság, nem létezik a mi világunkban, emiatt nem is kell azon gondolkodnom, hogy King Kong meg Godzilla hogy tudnak megállni egy rombolón a nyílt vízen vagy miért tud mondjuk Vasember repülni, amikor az a kis reaktor a mellén a büdös életben nem tudna 1 percnél tovább elegendö energiát nyújtani a páncélnak és még lehetne sorolni. Egyszerüen nem viszonyítok semmihez, hanem megpróbálom élvezni. Aztán lehet, hogy besül az egész, mert mondjuk a történet egy nulla, mint pl. az Immortals esetében vagy valami más miatt, de az meg már az én bajom.

Mondjuk egy Halálos iramban film esetén más a helyzet, de az már más téma. :)
    Utoljára szerkesztette: hawkie22, 2024.05.19. 13:12:08
  • hawkie22
    A pontatlan légpuska csak Magyarországon gond, itt a németeknél még nem löttem vándor-wurstliban pontatlan puskával. :)
  • repvez
    Arról nem is beszélve, hogy az eredet filmben ahogy kialakult godzilla nem volt semmi titánokrol szo, semmi ösidökbol ittmaradt fajokrol amiket felélesztenek .
    Arról szolt, hogy az atomkisérletektol mutálodott leguánokbol alakult ki, tehát a földön és semmi egyéb belső földes rózsaszines halálsugaras dolog nem volt.

Ugyan igy king kong esetében se, egy eldugodt szigeten találtak egy oriás majom fajt , nem volt annak sem ösi föld alatti rokonsága. arról nem is beszélve, hogy mikor szeliditették meg vagy tanitották be, hogy az embereknek segitsen és használni tudja az emberi eszközöket amit rátettek, az csak hab a tortán, hogy a két lény hogyan találkozik egymással és egyáltalán, hogy komunikálnak, hogy egy közös cél érdekében ( ráadásul nem is az övükének) hanem az emberiség érdekében összefogjanak és megmentsék a világot.

ÉS ahogy a legtöbb hösfilmben azért, hogy megmentsenek 1-2 embert, több ezer ember és épület semmisül meg, és a végén még örülnek is neki, hogy sikerült.
  • Bokafix2
    A 2005-ös King Kong tetszett neked?
  • Blasta
    A multiverzum szerintem képregényfilmeknek a végsö csapást adta, ugyanis ezzel az "eszközzel" teljesen leamortizálták az addig koherens és valamennyire drámai halál témáját (tudom, máshogyan is vissza tudnak hozni halott hösöket ha akarnak). A multiverzum miatt minden dráma, minden fordulat, minden tragédia lenullázódik, mert mindig van egy másik verziója a karakternek akit csak át kell hozni a saját univerzumából és TÁDÁÁÁÁ... :D
  • Blasta
    (Sajnos de, naponta robbanok fel, elhiheted :D Ilyenkor elofordul, hogy egy logikus, a saját univerzumában koherens hollywood-i látványfilmet megnéznék puszta perverzióból, de akkor az is felb@sz mert nem tartja be a saját szabályait :DDDD)
  • repvez
    nekem ezzel nem lenne bajom, hogyha ez egy film lenne és nem egy sorozat része. és az eddigi sorozat mind a földön játsződőtt, földi városnevekkel , földi fizikával mindennel és sehol nem emlitettek multiverzumos hulyeséget .
    Sőt ez a multiverzumos dolog is csak a superhosos filmektől kezdett bejönni, mert már annyira összekavarodtak ott is a történet irők, hogy már csak igy lehetett még egy vagy több rokabört lehuzni a szériárol, ha behozzák ezt a multiverzumos hulyeséget és ,hogy ott mégse halt meg az a szereplö igy ujra visszahozhatják a többi közé.

DE a Godzilla és a king kong nem igy kezdődott sőt nem is igy folytatódott, de már nem tudtak nagyobbat hazudni a filmben, mert mindig ugyan az a sablonos történetet sikerült kihozni belöle.

Ha meg ki akarom kapcsolni az agyam akkor inkább alszok és nem ilyen filmet nézek, ez nem szorakozok ,csak felidegesedek rajta, hogy egy ovodás különb dolgot tudna kitalálni mint a mostani film irók
  • dantor7
    (megértelek, de akkor ha szétnézel a világban, hogy tudsz NEM felrobbani a sok idióta logikátlanságtól, amit emberek nem egy filmben, hanem a való életben tesznek?)
  • Blasta
    Na várj már egy kicsit, nehogy már nekem kelljen egy primitív, logikai és egyéb bukfencekkel agyonb@szott filmhez lealacsonyodnom, hogy élvezzem, mert ha nem teszem meg akkor szegényebb leszek egy É.L.M.É.N.N.Y.E.L????!!!
    Kezdjek el vándor-wurstlikba is járni, és lövöldözzek pontatlan légpuskával zsebpecára, mert az az igazi élmény és szórakozás, nem? Meg olvassak Romana és egyéb ponyva köteteket, mert igazából azok tök jók csak én vagyok ilyen hülye válogatós meg mindenben értelmet keresö véglény, nem? :D :D :D

"ez a való életben sem veri ki sok embernél a biztosítékot" - de igen, eléggé kiveri, ebben biztos lehetsz.

A sarki fényről pedig (wikipedia részlet jön): Sarki fény akkor keletkezik, amikor a napszél annyira felkavarja a magnetoszférát, hogy töltött részecskék hatolnak be a napszélből és a magnetoszférából a felső légkörbe, a Föld mágneses mezejének vonzására, ahol energiájuk egy részét átadják a légkörnek. A légkör összetevői emiatt ionizálódnak és gerjesztődnek, így fényt bocsátanak ki különböző színekben.
    Tehát NAPszél. Meg Magnetoszféra. És Felsö Légkör.
    Ezek közul egyik sincs a Föld belsejében. :D
    De ennyit nem is ér ez a moslék film, temérdek hibája mellett említettem ezt a logikai marhaságot csak, felejtsuk is el :)
  • IMYke2.0.0.0
    Sajnálom, hogy nem ment át az, amiről írtam. Megpróbáltuk :)
  • hawkie22
    Pedig ez a "kapcsold ki az agyad" tényleg müködik. 40+-os, egyetemet végzett ember vagyok, nem tartom magam hülyének, de az ilyen filmeknél eszembe se jutna értelmet keresni, nem azért ülök le nézni az ilyen típusú filmeket (titános adok-kapok, szuperhösök, zombis stb.), hogy öertelem legyen bennük, meg mondanivaló, hanem arra az idöre kompletten ki akarom kapcsolni az agyam és csak robbanást, adok-kapokat, fizikát meghazudtoló miegymást akarok látni. Erre viszont tökéletesek.

Ha meg valami érzelmet kiváltó filmet akarok nézni, netán gondolkodni is szeretnék, akkor megnézek egy Életrevalókat, egy Eredetet vagy ezekhez hasonló tartalmas filmeket.

Mindnek megvan a helye és szerepe. Ennyi.
    Utoljára szerkesztette: hawkie22, 2024.05.18. 12:28:13
  • IMYke2.0.0.0
    Inercia rendszer nélkül semmi sem helyezhető el egy Ember számára - az elvonatkoztatáshoz is kell viszonyításai alap.
    Ép ésszel rendelkező, nem 70-es EQ/IQ-val rendelkező emberek pedig igenis MINDIG vonatkoztatni fognak valamit valamihez, hogy egyáltalán felfogható, értelmezhető, meg- és átélhető legyen mindaz, amit mindenféle ingerből kap.

Ez a "kapcsold ki az agyad" dolog már 30+ éve is idegesítő volt, tinédzser koromban.
  • Caliph
    a minus one tippet köszönöm,tegnap megnéztem és valóban jó volt
  • Caliph
    Megint abból indulsz ki hogy mi a valóság nálunk. Eleve nem lehet a mi Földünk,nálunk nincsenek godzillák meg titánok. vedd úgy hogy egy párhuzamos univerzumban létező földön játszódik,ahol a titánok kifejlődtek. és ha kifejlődtek,miért ne lehetne belső föld is,és miért ne működhetnének máshogy a dolgok mint nálunk.
    sziklaszilárd magyarázatot ne várj ezekre a dolgokra,mert nem létezik rá jelen tudásunk szerint. a mai világban is látsz egy csomó dolgot,amire a mai napig nem létezik sziklaszilárd magyarázat,de minden nap találkozol a jelenséggel.(pl a gömbvillám,nagyjából tudjuk mi,de miért keletkezik,és miért úgy mozog ahogy,azt még senki nem fejtette meg,jó mondjuk ez nem mindennapi,de hirtelen ez jutott az eszembe :D )

film,szórakoztatás,ne gondoljunk bele többet. az más kérdés mennyire sikerült a film része :D
    Utoljára szerkesztette: Caliph, 2024.05.18. 07:34:36
  • Caliph
    a kánon szerint nem a nap süt,hanem valami sarki fényhez hasonló jelenség kelt fényt. a sarki fény alapvetően az ,hogy a töltött elektronok és protonok átadják az energiájukat a légkörnek,ami ionizálódik,és különböző színű fényt gerjeszt. miért ne lehetne ez a jelenség ott is. a Földi légkörben a napszél gerjeszti,de ott lent gerjesztheti akármi,a föld magjának közelsége,vulkanikus tevékenység(vulkánkitörésnél is vannak különböző fényjelenségek,villámok stb) :D meg továbbra is egy scifiről van szó,illetve egy filmről. a szórakoztatás a cél(ebben az esetben persze egy gagyi az egész)de nem kell minden filmnek a tudományos hátterére magyarázatot keresni. ha elmondták volna miért van ott fény,abba is bele lehetne kötni,egyszerűen fogadd el hogy ez ilyen,és próbáld meg élvezni. kapcsold ki az agyad,és csak sodródj,ezek az agyatlan filmek pont erre valók :D
    Ha úgy nézel filmet hogy az értelmét és valós technikai magyarázatokat keresel minden egyes jelenetben,akkor az élvezeti értéket rontod le magadnak :)

#106220: a világban csak a közelmúltban két olyan IGAZI háború van(ukrán-orosz,izrael-palesztin,és még biztos egy rakás másik afrikában stb) ahol nők és gyerekek tömegei halnak meg,ez a való életben sem veri ki sok embernél a biztosítékot,miért verné ki egy filmben ? :D
    hogy miért lett rózsaszín? ennek is megvan a háttere,mégpedig egy képregényben. A filmben nem kötik az orrunkra,de Tiamat nevű titántól szerezte,ami bár az első filmben asszem csak megemlítenek egy mondatban. igen tudom,honnan kéne tudnai az egyszeri nézőnek,akinek fingja sincs a képregényről? nemtudom,elmondhatták volna egy mondatban.
    és igen,a jövőben bármi megtörténhet,mert sztori szerint a monarch állatorvosa pont a "jó" titánoknak szánt robotikán dolgozik,így kapott kesztyűt is a majom. ugye egy kesztyű nem nagy szám abban a világban ahol megépítették a mechagodzillát.

lényeg a lényeg,a ffilm valóba kissé bugyuta,a látvány ütős. Ti pedig csak próbáljátok meg élvezni,és kevesebbet agyalni dolgokon ,mert a végén besokalltok :D én is ilyen voltam,már el tudom engedni,ahogy pl a könyv adaptációs filmeknél is,pl a dune ,hogy nem követi szórol szóra a könyvet. egyedül a warcraft film az ami még most is fel tud dühíteni,hogy azt hogy sikerült így elkúrni,és kb eldobni az esélyt,hogy további filmek készüljenek :D
  • Blasta
    Egy netto baromság az egész amit hollywood ezzel a godzilla & kong vonallal lemuvelt az elmúlt években.
    A Monarch sorozat is rohadtul szenved a saját izzadtságától, de a fö posvány azok a mozifilmek.
    Roppant egyszeru a képlet: láttál egyet, láttad az összeset.
    De elképesztö az egésznek a dramaturgiája is. Kezdödött Kong és Godzilla harcával, aztán jöttek a kulönféle titánok, persze volt mecha-godzilla is, majd bedobták ezt az értelme semmi Hollow Erath-öt, ahol hemzsegnek a Titánok, óriás majmok és egyéb gigaszörnyek, Kongnak már varázsfejszéje van, most az új részben pedig már cyber implantot is kapott a jobb kezére, godzilla pedig kékröl (dobpergés) pinkre fejlesztette a lézerplazmasugarát. És mit hoz a jövő?
    Vajon lesz szörny-háború a Föld belsejében amit immár a teljesen felpáncélozott-exoskeletonban gubbasztó, gránátvetös kiber-kong és kiber-godzilla fognak vívni az ott élö temérdek másik Titán ellen illetve oldalán??? Vajon ezek a szarok legyalulják addig a Föld összes fövárosát, de hejj, semmi gáz amiért közben meghalt több tíz-százezer ártatlan gyerek, nö, férfi, a lényeg, hogy a végén A JÓ SZÖRNYEK GYŐZNEK!!!???
    Agyrém
  • repvez
    pont ezt mondogatom, hogy ezért nem értem ezeket a superhös filmeket se, hogy ha már megemlitik , hogy a földöm van, akkor legalább ugy mukodjenek a dolgok ahogy megismertük és hatnak a tárgyak egymásra.
    Lehet, uj egyedi részeket belevinni, de akkor legyen egy jó sziklaszilárt érv, hogy mi miért nem ugy van ahogy .
    egy magyarázat rá.

DE ezt mindig kihagyják. DE ha amugy is csak arra valok az emberek és a városok, hogy lerombolják öket a szörnyek és a superhősők miközben megmentik a földet. Akkor inkább lehetne az egy másik bolygon másik galaxisban a jövöben ahol,már megtelepedtek az emberek , és ott már játszhatnának bármivel, nem lenne mit megkérdöjelezni, mert ott már bármi lehet.
  • IMYke2.0.0.0
    Szándékosnak érzem ezt a mozgás témát: már a Shin Godzillában is ilyen volt (az átalakulása után) - és sokkal tekintély parancsolóbb, kiismerhetetlenebb, non-human (ellenben az amcsik romantizált majmával és hozzá képest letörpített Godzillájával szemben)... igazi badass, ahogy töretlenül tesz mindent, amit csak akar.
    Szerintem.
  • IMYke2.0.0.0
    Nem vagy egyedül ezzel a döbbenettel - ráadásul, ahogy tegnap elkezdtem (de aztán a túl emberien viselkedése miatt ki is lőttem) nézni az új kongosat, totál olyan az egész, mintha identitás zavarban is szenvedne az egész, a fent van lent és a lent fent, meg napsütés (ahogy írod), semmi furcsa (!) gravitáció (!) és nyomás... "csodásan" viruló élet, ami "össze van kötve" a "fenti" (vagy lenti? heheh) élettel, meg Godzilla vívja meg az emberek csatáit, meg Kong dugótársat keres...
  • Blasta
    Engem a Minus One-ban egyetlen dolog zavart, de az nagyon: Godzi úgy mozgott mint egy gyerekjáték robot. Az egy dolog, hogy lassú volt, de tényleg egyszerre egyetlen lábát mozgatta csak és teljesen robotos volt, ezt nem is értettem, mert hozzá az egész CGI fullos lett, nem véletlenul ért oscar-t (pláne ennyi pénzbol).
  • Blasta
    Én esküszom nem értem ezt a hollow earth dolgot, pedig próbáltam figyelni a korábbi filmekben is. Ez valami párhuzamos dimenzió lenne és nem a Föld belsejében van? Mert valamelyik korábbi Kong Godzi filmben marhára a Föld belsejébe utaztak azokkal a gépekkel, nem?
    Viszont ha ez valóban a Föld belseje ahol egy második világ is kialakult, akkor hogy a rákban süt ott a nap és van fotoszintézis - vagyis élet???
  • IMYke2.0.0.0
    "Maga a lény kialakítása, az alakja és a feje nem tetszett"

A lény még fejlődés alatt áll - el is hangzott ugye, hogy milyen gyorsan változott az első felbukkanásához képest.
    Eléggé durci volt így is. S ha marad jó kezekben (értsd: a mostani), akkor lesz Ő sokkal durvább is...

Az amcsi verzióra még nem néztem rá, de garantált rosszabb lesz ezzel a holoföld-majomgyerek-emberidiverzitás szettinggel.

Tényleg jó lenne, ha az emberek lennének a statiszták, és nem a szörnyek egy szörny-filmben...
  • Bokafix2
    Legalább MBB egyikben sem volt benne.
  • viizo
    Godzilla Minus One

Valahogyan így kellene egy Godzilla filmet elkészíteni! A történet, a trükkök, a színészek, minden egyben volt. Előzetesen kissé szkeptikus voltam a film mindenhonnan áradó dicséretét illetően, mivel a filmes portálokon a csapból is a 'a japánok megmutatták a világnak, hogy milyen egy jó Godzilla film' folyt, de ezúttal tényleg megérdemelten. Ezt a Godzillát senki nem fogja a szívébe zárni
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    (nálam megkapta az igazi rohadék jelzőt)
    , és a történet és a film világa is sokkal keményebb, mint a cukormázassá fajult amerikai verziók. Maga a lény kialakítása, az alakja és a feje nem tetszett, de ezt bőven ellensúlyozta a 'szereplése', hogy amikor bárhol ott van, akkor annak igen komoly ára és tétje van, amely itt mérhetlen számú emberéletben, anyagi kárban és komoly drámában mérnek.

10/8

Godzilla x Kong: Az új birodalom

Az új 'amerikai' Godzilla egy cukormázas, szivárványszínű, komolyan egy pillanatra sem vehető filmmé silányult. Hol van már a 2014-es Godzilla, amikor még az első ellenfél, a Muto kiszabadulásánál az óriás méreteket és az emberek apróságát tökéletesen és végsőkig kifeszítve hozták ki, Godzilla szökőárat okozott amikor kilépett a tengerből, vagy amikor harc közben kompletten lerombolt egy várost, az bizony tényleg durva volt. Most simán beleugrik a tengerbe 400 méter magasból pár méter mély vízbe és elmerül, csodálatosan úszkál az alig 8 - 10 méter Nílusban, végigszaladgálja és ugrálja a filmet, vagy épp befekszik kicsit szunyókálni egy általa szinte érintetlenül hagyott ikonikus műemlékbe egy város közepén. WTF? Az emberi szálak szintúgy nevetségesek, egy pillanatig sem lehet izgulni vagy szorítani senkiért.

Az egész folyton arra emlékeztetett, mintha egy 8-10 éveseknek szóló rajzfilmet néznék, amit néha rendes kamerával is felvettek. A baj csak az, hogy jó ötletekkel és rendesen megírt történettel igenis ki lehetne hozni egy ilyen gigalényes filmből is jóval minőségibbet, élményszerűbbet, valami plusz dimenziót adó dolgot is, de itt ez a szándék egy másodpercig fel sem merült.

10/3, de valójában ennyit sem ér, pláne egy Minus One árnyékában.
  • Sequoyah
    The Fall Guy (2024)

Akinek hianyoznak a regivagasu akciofilmek, annak kotelezo. Persze van ebben is CGI, de kiegesziteskent a valodi felvetelekhez, nem pedig helyettesiteskent. Valodi ugrasok, valodi esesek, valodi autos utkozesek. Persze ez kotelezo is volt egy filmben aminek eppen ez a kozponti temaja, de nem is okoz csalodast.

Az alakitasok es szineszek szinten nagyon jok. Ryan Gosling es Emily Blunt sokak kedvence, es jol alakitanak, szoval akik miattuk nezik meg a filmet, nem fognak csalodni. A pozitiv meglepetes az Hannah Waddingham, aki egy "uj" felfedezett, es a Ted Lasso utan valoszinuleg tobbszor talalkozunk majd vele. Gyakorlatilag ketfele alakitasa van, es mindkettoben jo es hiteles.

Es meg a tortenet sem rossz, foleg egy klasszikus akciofilmhez merten.

8/10
  • Sequoyah
    Argylle (2024)

Kapufa. A film majdnem jo. A szineszek es alakitasok jok, a karakterek jo, a tortenet is jo.

Ami elsore ijeszto, az a boduletesen rossz CGI, ami abszolut meltatlan a 200 millios budzsehez. 50 millios filmben elmenne, de lassan mar az olcsobb filmekben is jobb CGI van. Es olyan jelenetekhez is CGI-t hasznaltak, ami olcsobb, es jobb lenne nelkule. Peldaul annak aki kitalalta hogy a macska 100% CGI legyen, nem adnek soha tobbet munkat Hollywoodban.
    A masik a rohejes, minden logikat nelkulozo fizika, ami kez a kezben jar a rossz CGI-val. Korzsolyazas egy olajfolton? WTF?
    Ez a ketto folyton kirantott a film atmoszferajabol, ami miatt nehezebb volt elvezni.

Plusz ami csalodas volt, az hogy a #1 sztar aki miatt megnezzuk a filmet, csak par jelenetben kap szerepet, es nem valodi foszerepet kap.

Egyebkent nem egy rossz film, vannak jo dolgok benne, szoval egy estet boven meger.

6.5/10.
  • manson222
    Minden, mindenhol, mindenkor (2022)
  • repvez
    Maga a pokol
    Az elözetes igéretesnek tünt. az egész film folyamatos akcio és történés, ez a része tetszett, ami annyira nem, hogy a szokásos már már zs kategoriába hajazó történet. ujonc elso bevetése és a végén ö ment meg mindenkit a kemény fiuk meg nem .
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

ami nem volt komolyan elmagyarázva a filmben, hogy miért vannak ott és ki a célpont miért fontos kiiktatni vagy kiszabaditani a tuszt.
    Ha már van drone támogatás akkor legalább valoban használhatták volna elörejelzésként és felderitésre. mindig csak akkor tették ezt ha a földi egység kérte. meg amikor már a földi egység hallotta , hogy jön valami akkor szolt, hogy mit látnak .
    Az se volt tiszta nekem, hogy a privát mobilját hogy érte el, mert a telszám az a kabinban ülö kezelöjé volt ha jol gondolnám.
    Az evac point is érdekes volt, álltalában nem egy helit küldenek be hanem minimum párban ami fedezi addig mig felszedi a csomagot.
    A sérült társ biztos ismert egy rovidebb utat , hogy megtalálta a csávót egyből. mondjuk nem tudom mi volt a cél, hova indult mielött rátalált a másikra, ha utána meg visszamentek ,hogy kiszabaditsák a 3. társukat. honnan tudta, hogy a 2. találkozo pont felé kell mennie? ha egyáltalán oda indult, hogy majd visszajön segitséggel.
    Az F18-as meg ugy támadt, mint a WW2 repülök, nem irányitott rakéta párba inditva, meg gépágyu. egyébként mintha svájci felségjel lett volna rajta. valahonnan bevágták az anyagot hozzá.

• IMYke2.0.0.0
    Annál is inkább ismerősebb lehet, hiszen ez a City Hunter téma egy nagyon nem fiatal manga téma: Wiki - Original run: February 26, 1985 – December 2, 1991
    Jó pár feldolgozást meg is élt a 80-as évek végétől.
  • IMYke2.0.0.0
    Gojira -1.0 - 8/10

~2 órával ezelőtt pergett le a credits. Godzilla -1.0

Számomra (!) csak azért volt csalódás, mert -- ezek szerint jó szörnyes film szokás szerint -- épp a címadó szerepel a lehető legkevesebbet a képernyőn... még akkor is, amikor "vele" zajlik igazából az akció...
    Értem én a költő/rendező szándékát, és a szereplők is (jó japánosan és hangosan) jelezték, hogy itt most aztán csúnya háború utáni állapotok, újrafelépítés van és Godzilla haggyá' minket békén... de basszus...
    ...azt hittem, hogy minimum 30 percen* át nézhetem, ahogy Japánt ízekre szedi a dühös és mutáns óriásgyík, mer' csak...
    ...de nem így volt.

Ráadásul, hogy Shin Godzillához képest is visszafogottabb volt a gyíkunk. Ez nagy szó, és érteni fog, aki azt látta...

Tény, hogy ebben az új részben az a kevés, amit kapunk belőle, az állkapocs-kiakasztóan néz ki... az a 2 robbanás megérte. Különösen az 1 (a városban).
    Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2024.05.03. 20:06:56
  • ximix #106205
    A név valahonnan nagyon ismerős volt, rákeresve már értem honnan.
    City Hunter
    wiki
    :)

forrás gugli
  • tigeroo
    Split (2016)

Fasza film volt, beteg. Jöhet a Glass (2019).
  • tigeroo
    Bullet Train

nem volt rossz, tetszett a humora.
  • mégvadabbdisznó
    A végén már én is neki szurkoltam. Remekül játszik a status quo váltogatásával a film.