1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Bokafix2
    Until Dawn (2025)

Én nem értem, mi van. Ennek alig van bármi köze a játékhoz. Azért ennél szorosabbra kellett volna fűzni a fonalat, mert semmi értelme ezt a sztorit Until Dawn-nak nevezni. Kétszer mentem végig a játékon, először jött az eredeti, utána tavaly a remake, és mivel teljesen képben vagyok a játékkal, nem vágom, hogy ez mi volt. Miért kellett egy időcsapdás Péntek 13-at csinálni belőle?

Hiába tették bele a wendigót (meg Peter Stormare-t) teljesen más keretet és sztorit kapott, mint a játékban. Az egész cselekmény is sokkal inkább a Dead by Daylight című játék történetét körvonalazza, mintsem az Until Dawn-ét. Akinek nem volt szerencséje a játékhoz, annak lehet még tetszeni is fog a film, mert mint időhurkos horror-thriller megállja a helyét, de nem kellett volna Until Dawn-nak nevezni, és akkor nem lenne vele semmi problémám.

Ráadásul Magyarországon forgott, tele magyar szereplőkkel, tehát még ilyenformán is növelhetné a tetszési faktort, de nálam nem tudja. Pedig mekkora filmet lehetett volna csinálni belőle, ha az eredeti sztorit követik. Mert amit a Supermassive Games tető alá hozott ez alatt a cím alatt, az valami embertelen volt. Egy interaktív mozi-játék élmény, szuper fordulatokkal, izgalmakkal és egyedi, félelmetes atmoszférával. A film meg egy "Gonosz halott" és "Boldog halálnapot" keveréke lett, én meg a fagyievésbe menekültem a depressziótól, mert annyira felvillanyozott, mikor meghallottam, hogy vászonra viszik a játékot, és utána ezzel kellett szembesülnöm. Úgyhogy, most kétféle értékelés fog születni...

Until Dawn mint játékadaptáció: 2/10

Until Dawn mint önálló horrorfilm, a játék figyelembevétele nélkül: 7/10