1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • hiper KOCKA
    Captain America: Brave New World 2025

Megkaptuk a Temus Amerika Kapitányt, és kb. olyan is volt, mint az instantleves visszamelegítve. Enervált, gyenge és fantáziátlan. Szinte egyetlen értékelhető jelent van az egész filmben: utolsó 5 perc. Kb. ennyi. Ford menő volt vörös Hulkként, de maga a főszereplő inkább csak elvett az élményből, mintsem, hogy hozzátett volna.

Van egy ismerősöm, aki a filmekből csak az elején a főcímet nézi meg, és a végén a stáblistát. Nekem is ezt kellett volna tennem, és az élmény nagyjából ugyanaz lett volna, csak kevesebb időbe kerül az egész. Ez a rostonsült kapitány egyszerűen röhejes volt. Merthogy kizárólag a modern kütyükre tud támaszkodni a harcban, mivel neki nincs testi ereje, mint Steve-nek, hiszen nem kapott szuperkatona szérumot. Az elhivatottsága is csak negyedannyi, mint elődjéé.

Sólyomként is csak egy teljesen perifériás szereplő volt, most pedig csupán annyi történt, hogy már Amerika Kapitánynak hívják. De csak egy sima ember, aki jól tud ugra-bugrálni, semmi több. Ez nagyjából olyan, mintha Superman, Wonderwoman és Pars Krisztián elmenne egy kitörő vulkánt lecsillapítani. Mindenkiben ott motoszkálna a kérdés, hogy a harmadik minek van ott?
    Nekem is hasonló érzésem volt a film nézése közben. Mert alapvetően nem volt nekem gondom Mackie-vel, míg mellékszereplő volt. Hiszen a többiek mellett ellavírozott, akik elvitték a hátukon a filmet, meg jobbak is voltak ennél a korábbi filmek forgatókönyvileg, akcióilag és a karakterek közötti dinamikában.

Szóval, ez harmat volt képregényfilmes viszonylatban is. Harrison Ford tudott valami értékelhetőt mutatni a drámai antihős szerepében, de nem lett jól kibontva a karaktere, csak nagyjából 2 centi mélységben lubickol: tárgyal, érvel és fenyeget, hogy mindenáron megszerezhesse Amerikának a teljes adamantium készletet (Adamantium? Hé, mintha ezzel már találkoztam volna valahol). Sokkal jobban rá kellett volna fókuszálni a lányával való viharos kapcsolatára, ami a pszichéjében kétségkívül komoly nyomokat hagyott. De ez csak egy mellékszál lett. Így az átváltozása is inkább tűnik egy durcás napközis acsarkodásának, akinek kihűlt a reggeli kakaója, mintsem a lélek legmélyebb drámájának, amivel a néző azonosulni tudna.

A "Megaagy" meg egyszerűen nevetséges volt, mint főgonosz. A motivációja érthető, mert bosszút akar állni az őt sok évig fogvatartó kormányon, de nem tudsz együttérezni vele egy pillanatra sem, mert nincsen benne semmi emberi. Az egész karakter teljesen elvont. Mintha a Marsról szállt volna le, hogy pár napig jenkiföldön szórakozhasson.

Visszatérve Fordra: nem ez az első film, amiben az USA elnökét játsza. Az Elnök különgépében sokkal emberibb és átélhetőbb vonásokat produkált, és a családjával való viszonyrendszere is mélyebb dimenziókat kapott. Itt viszont csak egy összecsapott drámát tettek bele, hogy felvezessék vele a lényeget, és... függöny le, jobbra el. A végén az akció szódával fogyasztható, de ez kevés ahhoz, hogy elvigye a filmet. Pedig rendelni akartam bögrét, de így már nem.

4/10