106442
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • davidka003
    Saltburn

Megmondom őszintén én teljesen másra számítottam. :D
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Azt hittem valami beteg családról fog szólni akik elrabolják, megkínozzák a főszereplőt.:D

10/10

Utoljára szerkesztette: davidka003, 2023.12.29. 10:55:14
  • Sunrider924
    Silent Night (2023)

Hat ez minden volt csak nem Woo. A film teljes jatekideje alatt elhangzott szavak szamanal pont a Woo-jelenetekbol volt kevesebb, pedig az elobbibol is egy kezemen meg tudom szamolni a mennyiseget. Fura kiserlet volt ez igy, hogy gyakorlatilag dialogusok nelkuli akciofilm, de sajnos nem sikerult jol a megvalositas, akarhogy kerestem a kapaszkodot nem sikerult kapcsolodni a fohoshoz, a felesege kifejezetten irritalo volt, a rendor meg aki felelosseget vallalt a tragedia bekovetkeztevel hiteltelenul felesleges lett. Dramanak konkretan idegesito, akciofilmnek meg pont nem eleg. A Thomas Jane fele The Punisher minden tekintetben jobb ennel bar az is megbicsaklott a vegen a fogenya halalaval de ott valahogy hitelesebb volt az egesz tragedia-gyasz-megtorlas. Meresz leszek nekem meg Jennifer Garner fele Peppermint is jobban tetszett, mar csak azon az alapon is hogy ott nem akartam beletekerni itt meg egynel tobbszor is...
    Egy szo mint szaz Woo mester rajongoknak nem ajanlott, aztan vannak azert ennel roszabb filmek is a tv-ben, szoval...
  • ximix #106077
    Vártam, hogy lesz egy jó scifi a trailert is csak felületesen néztem meg, de filmnél csak pislogtam, hogy ez mi a péklapát.
    Kár érte.
  • IMYke2.0.0.0
    Egyik nagy kedvencem, Lee Sun-kyun a mai napon megölte magát Szöulban. Droghasználat gyanúja, és odaát ez a karrierjének a végét jelentette volna.

Imádtam tőle a Pasta (2010), My Wife's Having an Affair This Week (2016), és a My Mister (2018) sorozatokat, a Parasite, Jo Pil Ho: The Dawning Rage, A Hard Day, Helpless, Love So Divine c. filmeket.
    A mély hangja, a tiszta orgánuma, és a szöuli akcentusa pótolhatatlan lesz.

//szerk.: A Coffee Prince sorozatban is jól tolta.
    Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2023.12.27. 13:12:01
  • IMYke2.0.0.0
    Szó szerint tele van nem egy fórum a hibákkal.
    A beszerzési forrásomnál olvasható véleményezésekben is egymást licitálják az emberek az "innen lopta" és "ezt hogy? miért?" jellegű írásaikkal.
    Eszemben sincs megnézni a filmet - nem a hozzászólások, hanem a trailer győzött meg arról, hogy csak egy vödör társaságában bírnám.
  • repvez
    Megnéztem a rebel moon elso részét és hát azt eddig is tudtam, hogy ez a sneider csávo egy tulhypolt rendezo, de ezek után azt sem értem hogy került oda. annyi átgondolatlan dolog van benne , hogy az hihetetlen. a szokásos lens flare effekt és a sötét tónus már csak hab a tortán.
    az egész olyan érzés mint ha tényleg egy starwars ujragondolás lenne csak alacsony költségvetéssel egy elso filmestöl.Csak pont ,hogy nem alacsonyköltségvetéssel és nem egy elsöfilmestol készült és ez a baj, mert az elözönél még megbocsájtható lenen vagy akár pozitivum is lehetne.

Az már csak nekem tünt fel igy, hogy néztem pár ilyen scifi-t mint a starwars , a dune, a riddick, a farkas gyermekei, és a többi ilyen, hogy ?
    Addva van egy olyan civilizácio ami bölygöközi utazásokra képes menetrendszerint és több bolygon is képesek megélni, de az emberek meg még mindig a kökorban élnek, a ruhájuk vászonzsákbol van mosatlanok nincs fütés és világitás és legtöbbször valami tákolt fakunyhoban élnek. nem képesek saját életkörülményeiket fejleszteni, de egy urhajot egy csavarhuzoval megjavitanak mert annyira okosak ,hogy mindegy milyen tipus egyböl tudják mi a hiba és hogy megjavitható kezdetleges eszközökel is.
    ugyan ez a fegyverekre is, lézerekkel tüzelnek, de a leghatékonyabb fegyver a kezdetleges szuro vágo eszközök.

Ebben a filmben is, egy urhajó ami elvileg képes kibirni az urugrást és a légkörbe valo belépést, egy szimpla szuronnyal átbökhetö az uvegezése vagy nincs benne semmi automatizácio, hogy elkerülje az utközést .
  • Bokafix2
    Silent Night (2023)

Mikor megláttam a film címét, és letöltve végignéztem, a Tündi Bündi barátok jutott róla eszembe. Mégpedig azon analógia okán, hogy volt annak a rajzfilmsorozatnak egy karácsonyi különkiadása, aminek talán ugyanez volt a címe: Silent Night. És ez úgy kezdődött, hogy a kamera körbeforog egy lakásban: először ráfókuszál a feldíszített karácsonyfára majd körbelibeg a szobán megmutatva a békésen szunyókáló családtagokat, miközben lágy karácsonyi zene szól.

Csakhogy ezután a kamera kimegy a szobából és megmutatja a konyhát, ahol a megrongálódott tűzhelyből szivárog a gáz, és már betöltötte az egész lakást. Tehát a kezdéskor látott idilli állapot csak látszat volt, és valójában azért feküdt mindenki, mert már rég meg voltak fulladva a gáztól... ezután egy karácsonyi égő elpukkan és a láncreakció következtében felrobban az egész kóceráj.

Na, valami hasonló van itt is. A Silent Night természetesen nem a karácsony meghittségének szól, mint elsőre gondolhatnánk a cím láttán, hanem a főhős ipsét csúnyán torkon lőtték, és már egyáltalán nem tud beszélni. Előtte a 6 éves gyerekét is agyonlőtték, szóval van neki problémája bőven. John Woo szokása szerint nem nyújtja túl kerettörténetet, ezt a plotot már nagyjából az első 3 percben megkapjuk. Innentől egy klasszikus bosszúfilmmé válik a sztori, és a felelősök felhajtása és ementálivá szaggatása lesz a fő prioritás.

Ami hiba, hogy talán túl hosszan el van nyújtva a felkészülés: karate órák, lövésgyakorlat, gyúrás/testépítés, plusz a kontakt-kutatás, vagyis kik lehettek pontosan a banda tagjai, kikkel állnak kapcsolatban, hogyan épül fel a bűnszervezet stb. Kapunk egy jelentéktelen családi drámát is, ami értelemszerű következmény a kisgyerek halála után, de ez is inkább erőltetettre sikerül. A mester láthatóan nincs otthon az ilyen jellegű jelenetekben. Pl. hogy hogyan kellene hozzáállni a gyászhoz, vagy az érzelmeket hogyan lehet hitelesen átadni. Viszont, ami ezután jön, abban nincs hiány. Brutális, véres és kegyetlen. Kár az üresjáratért, de amikor beindul ez a film, akkor tényleg beindul. És valljuk be: nem sok dolog veszélyesebb egy beszédképességétől és a 6 éves gyerekétől megfosztott apukánál.

6/10
  • IMYke2.0.0.0
    Akkor nem csak nekem volt bajom az EQ3-al. Mondjuk, ennek ellenére megnéztem felirattal, és később szinkronnal is (unalomból). Nem tudták/akarták eldönteni, hogy mi a lényeges - és a bimbódzó kapcsolatra se mentek igazán rá.
    (Olyan volt ez, mintha egy sorozatra épülő egész estés filmjét nézné az ember, és bizonyos dolgok majd úgyis a sorozat későbbi részeiben ki lesznek fejtve... oh, wait...)

A MI7 Part 1 baromi* jó film - ezt is kétszer néztem meg. Nagyon várom, hogy mit hoznak ki a Part 2-ből.
    Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2023.12.17. 13:55:37
  • repvez
    az uj mission impossible egész jo volt, teljesen jol elvoltam vele, nem tunt hosszúnak se rövidnek és nem volt annyira elszállva se semmi trukk ami a többi fimekben irritál.

Az equalizer3 viszont nekem tul unalmasnak és tul egyszerünek tünt, minden egyböl megoldodott , de ami a legjobban zavart a már emlitett 2 nyelvu dialogusok, ha nem kapcsolok feliratot akkor az egész film lényege veszett volna el azzal, hogy nem tudom, hogy az olasz beszédek alatt milyen infokat mondanak egymásnak.
    Denzel nekem nem tunt profi bérgyilkosnak inkább tunk egy agyvérzés utáni lábadozo öregembernek, ahogy a száját tartotta pont ugy nézett ki mint akinek az egyik oldala lebénul az agyvérzés után.
  • Kongy
    Miért nem volt értelme az állatok viselkedésének? Más a hallásuk, mint az embereknek, totál összezavarta őket is a zaj, csak másképpen, mint az embereket. Nem tudom mi ebben a kivetnivaló. :D
  • Sequoyah
    A hangos zaj az ertheto hogy a "tamadas" resze, szoval nem zavart. Persze nem igazan realisztikus (eleg nagy mennyisegu fizikai eszkozt igenyel, ami egy hagyomanyos katonai tamadashoz merheto), de fizikailag lehetseges.
    A hackertamadas sem realisztikus, de ez egy "mi lenne ha" elmelkedes, nem egy tudomanyos leiras, szoval nem kell tul szigorunak lenni.
    Az allatok viselkedese viszont zavart, mert annak semmi ertelme nem volt. Ugy viselkedtek mintha oket is meghackeltek volna, emiatt en mar az alienekre gyanakodtam, vagy zombivirus vagy valami. Meg ha a zajtol ijedtek volna meg azt ertenem, de nem ezt lattuk. Se nem ijedtek meg, csak furan gyulekeztek es neztek, es kivalto oka sem volt. Az aramszunettol nem viselkednek igy az allatok, se a szorolapoktol, se a meghackelt szamitastechnikai eszkozoktol...

Az ilyenek miatt tartom alapvetoen jo, de osszecsapott munkanak. Bedobtak sok otletet az elejen (amikor meg valoszinuleg nem talaltak ki hogy mi is legyen a vilagvege hangulat oka), aztan siettek a megvalositassal, de a tortenetet meg vagy 2x at kellett volna nezni es kigyomlalni ami vegul nem oda valo...
    Ezek jobban mukodnenek, ha semmi magyarazat nem lenne a tortenesek okaira, de igy hogy megis beletesznek egy magyarazatot, igy tobb dolog is kilog...

UI.: Jol latom hogy ennek van egy konyv verzioja, amiben valoban nincs megmagyarazva hogy miert is tortenik minden?
    Utoljára szerkesztette: Sequoyah, 2023.12.14. 15:51:13
  • CSOCSO
    Vege teged nem zavart?
    Igen az allatoknak semmi ertelme nem volt. Meg a hangos zajnak sem.
  • Sequoyah
    Leave the World Behind (2023)

Elkepesztoen hatasvadasz, de a hatasvadaszat vegso soron mukodik. Foleg a film elso fele a problemas ebbol a szempontbol, mert hulyen nez ki a felelmetes horror-zene mikozben teljesen hetkoznapi dolgokat csinalnak. Arra a fan videora emlekeztet mint amikor valaki a Jobaratok alatt kicserelte a hatter-nevetest hasonlo horror-hatterre.
    Amikor kesobb mar valoban tortenik is valami, akkor jobban illik a hangulathoz.
    Alapvetoen klises elemekbol epitenek valami ujat, de vegso soron mukodik, talan eppen azert mert jol bevalt szabalyokat kovetnek, es bar leteznek hasonlo alkotasok, viszonylag keves van beloluk. Nehany klisenek viszont semmi ertelme nem volt, peldaul
    az allatok viselkedese nem magyarazhato hacker-tamadasokkal
    , azt inkabb csak atemeltek mas filmekbol kontextus nelkul.

De foleg a 4 foszereplo adja el a filmet. Miattuk kezdjuk el nezni, es miattuk is fejezzuk be, mert ok hozzak a formajukat.

Osszessegeben tipikus streaming film. Futoszalagon keszult becsuletes iparosmunka, ami egy jo szorakozas, de emiatt felejtheto is.

6.5/10
  • CSOCSO
    Leave the world behind.

Nagyon sok suspense a sok semmiert. Sok dolog nincs igazan megmagyarazva de ok.. legyen az hogy a valosagban sem tudnank hogy mi a csecs van de a vege.... fujj de utalom amikor egy filmnek igy van vege.
    Nem erdekel, hogy azt akarjak mi kepzeljuk el mi tortenik... mutassag meg. lehet hulye vege is. Az autonal levok lojek agyon egymast. A beter gyerek pukkanjon fel mint valami resident evil verrel teli zolmbi a ket csaj pusztuljon meg ott az erdobe a ledobott atom bombatol a legkisebbikre meg a tudta nelkul zarodjon ra az ajto ugy hogy kozben nem is trud rola mert a Friends et nezi. Vagy az is lehetett volna, hogy a kiscsaj megtalalja a helyet. Elrohan a szileiert meg a fekakert es mindenki oda koltozik. Vegen meg mindannyian leulhetnek friendset nezni... de ez...................
  • CSOCSO
    Godzilla Minus One

Egesz jo film volt. Talan az elso ertelmes epkezlab japan godzilla amit en is vegig birtam ulni. Egyedul talan az zavart baromira, hogy a japan animekban micsoda atelessel birnak a karakterek sirni, kozben ebben a filmben meg ugy sirt a csavo meg a gyerek, hogy kb azonnal elfelejtettem bele elni magamat a filmbe es csak arra tudtam gondolni, hogy ezt ki hagyta jova. Csavo sirasa se volt piskota de a 3 eves gyerek ugy sirt mint egy 6 honapos baba. WTF!??!?!

Legyen 6/10
    Utoljára szerkesztette: CSOCSO, 2023.12.10. 16:27:48
  • Caliph
    nem számít,de kb a legjobb a mai napig is :p
  • IMYke2.0.0.0
    Én úgy tudom, hogy japóknál született ez az eredet történet, 50+ éve...

"Characterization
    Within the context of the Japanese films, Godzilla's exact origins vary, but it is generally depicted as an enormous, violent, prehistoric sea monster awakened and empowered by nuclear radiation.[46] Although the specific details of Godzilla's appearance have varied slightly over the years, the overall impression has remained consistent."
  • repvez
    ja értem, hogy minden mindenkivel összetalálkozik, de az egyetlen rész ami egy kicsit is hihetö volt az nem része .

Na ez a baj, hogy ugyan az a "f9szereplö" a filmekben, de azok körül is meg kell választani, hogy melyek ami folytatás vagy melyik ami egyáltalán arról szol.

Nem lenne semmi bajom a filmmel, ha ezt a sztorit akarják elmesélni, de akkor kreáljanak hozzá ágy másik szörnyet más névvel és épitsenek fel hozzá egy olyan univerzumot ahol logikusan felépitik a kezdetét és a végét a storinak .

A régi filmeket meg hagyják meg ahogy volt ne akarják leporolni legalább is igy ne, meg ne akarjanak ugy hozzáadni folytatást, hogy az nem logikusan következik belülük nincsenek a hiényzo részek elmagyarázva a szereplöcserék ,hogy mi ki miért lett ugy és ott .
    amugy is 3 filmnél hosszabb sorozatos mozifilmek általábnan már nem jók a 3. utáni részek.
  • Seth
    "atombomba kisérletek miatt a gyikokbol változott át mutálodott"

az a Roland Emmerich féle 1998-as sztorija , az nem számít :)
  • REALista
    Nem tök mindegy? Legalább jól mutat, ezek a filmek amúgy sem többek mint egy drága tech bemutató.
  • repvez
    Én néztem a trailert, de nem értem,
    Egyrészt azt sem, hogy hogy tudják megint szembe kőpni saját maguk által kreált eredettörténetet és ez senkinek nem tunik fel?
    Mert ugye mi volt az kiindulo sztory, hogy az atombomba kisérletek miatt a gyikokbol változott át mutálodott. ÉS akkor hogy sikerült nekik eljutni egy ilyen szines szagos alternativ világba? ahol king konggal is összetalálkozik meg a föld alatt

Ezért nem szeretem már ezeket a filmeket, mert a jo és hihetöbb alapstorit teljesen elviszik olyan irányba ami már köszönö viszonyba sincs semmivel

Más. Az is kinek az öttlete volt hogy a PC jegyébe tegyunk bele mindenféle nemzetet egy filmbe és hagyjuk a saját nyelvén beszélni? Nem mindenki polihisztor, hogy a világ összes nyelvét megértse. amikor meg kapcsol hozzá feliratot akkor meg ki van irva, hogy kinai besuélgetés ahelyett, hogy a választott nyelvre leforditanák. ha lényeges a stori miatt ez a beszélgetés akkor jo lenne tudni mit mondtak ha nem akkro meg miért marad bent a jelenet?

A másik nagy ujitás a feliratokkal, amikor a feliraton csak a hangokat leirják , hogy ajto csukodik, meg harang szol stb, meg hogy ritmusos zene. DE ez menynit segit egy suket embernek aki mondjuk születése ota nem hall és nem tud semmit sem társitani egy ilyen eseményhez? a nagyotthallok meg azért anynit hallanak belöle hogy enélkül, is észleljék, hogy kb milyen ritmus zörej lehet.Meg ugy összességében miért hangsulyoznak ki pár ilyen szinte lényegtelen dolgot, ami nem lényeges az események szempontjábol.
    Meg leirja, hogy ritmusos zene, nem mindegy, hogy egy mai vagy egy 70es évek ritmusát gondolok egy akciojelenet allá .
    Egy starwars kocsma jelenetét képzeld el egy teljesen oda nem illo zenével nem adná vissza azt a hangulatot, akkor már legyen inkább az egyénre bizva, hogy ö mit képzel az adott jelenet allá, ne probálják megvezetni valamivel.
  • DantszEE
    Japánoknál is volt már rózsaszín sugaras Godzilla. És?

Ez csak egy szín.
  • IMYke2.0.0.0
    Rózsaszín Godzilla megvolt?*
    "Godzilla x Kong : The New Empire | Official Trailer" - 2024

//* Nézd a trailert, és érted.
  • LasDen #106056
    nem
  • IMYke2.0.0.0
  • CSOCSO
    Resident Evil Death Island
    11 percig birtam. Borzalmasan nez ki. Kb 2002 ben a jatekokban volt hasonlo kinezetu atvezeto filmek. Ezenkivul minden ami tortenik az is idegesitoen ertelmetlen volt.
  • AnuluWork #106053
    Napoleon. Mindenképpen kerüljétek a moziban. Torrent. Max. Bár így utólag, esélyes, hogy még egy letöltést se ér ...

Elképesztően gyenge film.

2/10.
  • IMYke2.0.0.0
    Annyira rossz a film, hogy csak 3 etapban bírtam végignézni a ~130+ percet... akkora zsibbadásokat okozott a mindent-lekapcsoló-megállító-robotkölyök és a kaki dramaturgia.
  • viizo
    Az Alkotó / The Creator

Egy District 9 szerű meglepetés, azaz a semmiből jött remek kis sci-fi lehetett volna, de nem lett.

Elég sok ízében hasonló a már említett filmhez, de míg az anno jött, látott és robbant, ez maximum pukkant egyet. Rossz casting, béna forgatókönyv, amibe mindent beledobáltak, de igazán semmi sem működik. Az év meglepetését vártam tőle, ehhez képest kifejezetten szenvedtem, míg végignéztem. John David Washington egyszerűen nem visz el a hátán főszereplőként egy filmet, bármennyire is erőltetik, a fasorban sincs Denzelhez, az apjához képest - sem színészi képességek, sem szimpátia terén.

Hogy valami pozitív is legyen: a költségvetéshez képest a látvány (főleg az eleje-közepe) kifejezetten jó, és valakinek biztosan be fog találni a történet is, mert mindent beledobtak és az érzelmekkel is próbáltak sakkozni. Valahol találóan úgy jellemezte valaki, hogy olyan mintha egy MI írta volna - és tényleg: sok mindent beledobtak, de sehogyan nem állt össze.

10/4
  • IMYke2.0.0.0
    Érdekes módon a svéd eredeti adaptációba - a rövidebb játékidő ellenére - mintha több emberiesség fért volna bele, mint a jenki feldolgozásba.
    A svéd frissen hatott, hangsúlyosabb volt a márkahűség (SAAB), a szabálykövetés mindenek felett és a fájdalom.
    Amcsiban a (manapság) kötelező NPC-k és mellé mintha kicsit siettek volna, és bár a szomszéd el volt nagyolva, a hölgy itt jobban volt játszva. Mindkettőben nem lett túltolva a meleg téma, szerencsére.
    Összességében a svéd ütősebb.
  • viizo
    Ove / Otto témában a könyv a legjobb :)
    Szvsz a filmek épphogy csak hoznak vmi szarkazmust abból, mint amilyen a könyvbeli Ove, ill. a könyv egyszerűen már csak abból fakadóan is jobb, hogy jobban kiteljesedik a történet, nincs úgy elsietve és itt-ott nagyon leegyszerűsítve.
  • Cziras
    Szia. Az eredeti Az ember akit Óvénak hívnak. Az nekem sokkal jobban tetszik.
  • manson222
    Az ember, akit Ottónak hívnak (A Man Called Otto 2022) ez egyszerűen odab@sz
  • CSOCSO
    Le a kalappak, hogy egyaltalan nekikezdtel. En lattam reszleteket a jatekbol a youtube streamerek miatt. Nekem annyi eleg is volt az FNAF bol. Ha fizetnenek se neznem meg a filmet.
  • Bokafix2
    Five Nights at Freddy's (2023)

A játékkal nem játszottam, a film meg mondhatni: gagyi. Lehet, hogy lesznek 12 évesek, akiknek bejön majd, meg akik oda- és visszajátszották már a gémet, mindenesetre az én ingerküszöbömet ez nem ütötte meg. Valahogy nem félelmetesek az ólajtó méretű plüssállatok, akik 1 km/óra sebességgel lépdelnek késsel a kezükben, és szét akarnak karcolni.

A környezetet viszont kellően jól felépítették, mármint a díszletek a helyén voltak, de az egész történet, meg a vérszegény cselekmény nem tett jót az izgalomfaktornak. Ha történik is valami, csak az elején meg a legvégén van egy kis akció, és ki is fújt a lufi. A Blumhouse kidobott már ennél jobb horrorokat is, és mondom ezt úgy, hogy azok se voltak valami félelmetesek vagy izgalmasak, de ennél biztosan jobbak.

3/10
  • IMYke2.0.0.0
    OFF

Matthew Perry, ‘Friends’ actor, dies of apparent drowning at 54
  • Sunrider924
    Hat kurvara egyet ertek, basszak meg, ezt nem igy kell csinalni ezt a ket reszt ket egymast koveto nap kellett volna vetiteni es akkor mindent visz, igy pont az elmeny fog felhigulni, ejj bakker...
    Ilsat nagyon sajnaltam, szerintem Fergusson elete alakitasa volt amikor az arcara volt irva, megertette hogy o fog meghalni

Szerintem hozza a Fallout szintjet csak maskepp, francba, most varni 2025ig :((
  • dantor7
    Megpróbálom levezetni ahogy én értelmezem manapság a világot, akármilyen szektort nézve.

Elhitették, hogy a kapitalizmus lényege a verseny, aki jobb, oda áramlik a tőke, hogy még jobb lehessen, meg tudja fizetni a tálentumokat satöbbi.
    Ez elméletben igaz is, de a gyakorlati kapitalizmus egyre inkább kimerül abban, hogy az adott iparon KIVÜL, pénzügyi machinációkkal, zsarolással, ellehetetlenitéssel, lefizetéssel, fenyegetésekkel szereznek versenyelőnyt.

De milyen "előnyt" is kéne szerezniük? Kivel szemben?
    Kurvára le van játszva az egész világ összes iparága már. Aki új és be akar törni, a fentiekkel elintézik, jobb esetben csak megvásárolják jó pénzért.

No és hogy miért hagyják sztrájkolni a népet, és miért vállalják be a veszteséget?
    Egyrészt, száz generációra megvan a zseton már mindegyiknek, baromira leszarják már a több pénzt, úgyis csak egy seggel tudnak a budin ülni ők is.

Másrészt.. az ember alapvetően érzelmi lény, a cselekedeteinkre leginkább meghatározó tényezők az érzelmeink.
    Vannak viszont olyanok, akikből ez nagyjából hiányzik - no nem úgy, hogy kontrollálják őket, egyszerűen NINCS, nem éreznek empátiát senki és semmi iránt.
    Pont emiatt viszont jól tudnak helyezkedni, a döntéseikre ez nincs befolyással. Általában nem orvosnak vagy hasonlónak állnak ezek a népek, hanem bizony-bizony vezetőkké válnak.
    Ezek a pszichopaták pedig nem a pénzre vágynak (ami amúgyis megvan nekik), hanem KONTROLLRA. Hogy tök mindegy a döntés jó vagy rossz, előre vagy hátra viszi a világot, a lényeg, hogy Ő döntsön.

A nyugati média világ kb. 4-5 EMBER kezében van. Ők lehet, hogy utálják egymást... ezesetben sem az a cél hogy "jobban" csinálják a dolgaikat a többinél és IGY kerekedjenek felül, nem-nem... Jön a többi mocskos módszer, amit tűzzel-vassal kéne irtani a politikusoknak ugye akiket megválasztunk, csak hát -dobpergés- ők is kontrollmániás pszichopaták :D
  • LasDen #106041
    najó de itt nem csak egy egyszerű 10%-os béremelésről van szó. 1-1 sorozat utáni jövedelem, az AI használata, jobb munka körülmények. Itt olyan dolgok is vannak, amik a közeljövőben pont hogy a stúdióknak vinné le a költségeit. Nem csak a bérekről van szó, hanem a fenntarthatóságról. Amin aztán lehet vitatkozni, hogy mindenképp ez a jövő és csak küzdenek az elkerülhetetlen ellen, hogy ne veszítsék el a munkájukat vagy mondjuk mindig is szükség lesz emberi tényezőre és nem lehet a végtelenségig spórolni rajtuk.
  • MerlinW
    Saw X.
    Aki szerette az előző kilencet, az ezt is fogja. Semmi forradalmi, de hozza a szintet.