[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
hawkie22 #106485 Gladiator 2
Nem volt ez olyan rossz, mint sokan mondják. Az elsö részhez természetesen nem ért fel, de sztem egy teljesen vállalható második rész lett belöle. A csatajelenetek teljesen jók voltak, a színészi játékon lehetett volna még csiszolni, de én összességében jól szórakoztam rajta. A filmvégi zene pedig arra késztet, hogy megint megnézzek az elsö részt.
Nyilván történelemhüséggel nem lehet vádolni, azon kívül, hogySPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Caracalla megölte a saját fivérét, Geta-t, minden mást feláldoztak a filmkészítés oltárán.
Ami még nem történelemhü, hogy egy színesbörü sose emelkedhetett volna állampolgári rangra, nemhogy szenátusi meg konzuli rangra Róma korában. Föleg úgy, hogy elötte gladiátor vagy hasonló rangú volt. Így Denzel Washington karaktere egyáltalán nem illik bele a képbe. A másik, hogy a pretoriánusi gárdában se szolgált színesbörü, ott csak válogatott római katonák szolgálhattak. Gyarmatokról származó ember csak az auxiliárus alakulatokban szolgálhatott, annak reményében, hogy majd valamikor, 25 év szolgálat után megkapják az állampolgárságot. De ezt gondolom a mai woke irány miatt tették bele.
6/10