1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!


Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Bokafix2
    #106015
    No One Will Save You (2023)


    A legjobb ufós film, amit mostanában láttam. Persze a léc, tekintve a nemrég a témában megjelenő filmeket, eléggé alacsonyan volt. Ez az alkotás viszont érdekes, izgalmas, és lehet agyalni a végén, hogy mi történt. Beszéd szinte egyáltalán nincs benne, de mondhatni felesleges is lenne, hiszen egyrészt kevés szereplővel dolgozik a film, másrészt a téma jellege egyáltalán nem követeli ezt meg. Nekem legalábbis semmilyen hiányérzetem nem volt emiatt.

    A földönkívüliek megjelenítése a lehető legsztereotipikusabbra sikerült, ami szintén jó döntés volt, mert a régi klasszikusokat idézi, mint amilyen az X-Akták vagy az X Látogatók volt, és senkiben nem hagy kétséget afelől, hogy ki az ellenség. A lények gusztustalanok, de a rondaságukat kellően kompenzálják az ütős skilljeik, mint pl. a telekinézis, bénítósugár, vagy az emberekbe ültethető elmemanipuláló paraziták bevetése.

    Az első jelenet, mikor először tör be a földönkívüli a főszereplő házába parádésan paráztatóra sikerült. Néha meg is állítottam a jelenetet, és elkezdtem agyalni, hogy merre kéne futni, hogy lehetne észrevétlen maradni, milyen eszközzel lehetne ellentámadásba lendülni, stb. Még több ilyet, mert itt határozottan elkapták a vibe-ot a készítők, és biztos vagyok benne, hogyha így haladnak, születnek még ilyen, vagy ennél sokkal jobb alkotások is.

    7/10