1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!


Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • repvez
    #105938
    oppenheimer
    Hát csalodtam magamban a filmben, de abban nem, hogy miért nem szeretem Nolan filmjeit.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    csalodtam magamban, mert azt feltételeztem, hogy majd az atombomba fejlesztésében valo szerepe és igy majd az ott folyo munka lesz majd bemutatva a filmben. DE mivel a cim is a föszereplö neve igy nem is vádolhato azzal, hogy nem Oppenheimerrol szolt a film a bonba fejlesztése helyett.

    Amiért viszont a filmben csalodtam, az pont ez, mert se a bomba kifejlesztéséről nem tudtunk meg sokat az csak egy mellékszáll volt, de mégcsak oppenheimerrol se legalább is nem azzal kapcsolatban.
    Az egész film a szenátori cimre pályázó foszerről szolt. és igy nem lett más csak egy politikai hatalmi harc.

    ÉS amiért nolent utálom, hogy olyan filmeket csinál amibe benne lenne a potenciál, hogy egy jo történetet vigyen vászonra, de elrontja azzal, hogy követhetetlenul megtekeri a cselekményt ha kell ha nem az ide oda ugrálásával az időben.
    A fekete fehér részeket sem értettem ebben a formában, mert pont forditva még akár jo is lett vona, hogy '42ben még csak ilyen formátumban tudtak volna forgatni, de ésőbb meg már megjelent a szines film, ehelyett pont forditva van. Nem értem , hogy itt miért keleltt ez az ide oda ugrálgatás miért nem lehetett sorrendben bemutatni a dolgokat és esetleg jobban kifejteni a szereplöket, mert sztem sok szereplöt az átlag ember nem is tud, hogy ki kicsoda volt. Az azért egy kicsit bosszant, hogy Teller Edére Edvardként forditották és Szilárd leo-val egyutt eléggé negativ szinben tuntették fel öket.

    A PR részt se kedvelem ,mert az elözetesek teljesen mást sugallnak a filmrol és amiket lehoztak mint bulvár infokat azok nagy csalodás, mert a bomba robbanár egyáltalán nem hasonlit a gombafelhore ami az atomrobbanásra jellemző, nem értem miért voltak annyire elájulva töle. az meg hogy többen kimentek a vetitésrol mert felkvaro volt , azok menjenek inkább a barbi filmre ,de lehet annál is elsirják magukat és feldolgozhatatlan traumát okoz nekik, ha valami történik kennel vagy barbival.

    Meg , hogy a föszereplo, a forgatás alatt csak egy mandarint evett egész nap , hogy sovány maradjon, ezt is nem tudom, hogy ki veszi be, azért mert a filmben 2 jelenet erejéig azt evett még majd biztos , hogy a szunetekben se fog mást enni? Azt érdekes modon senki nem hánytorgatja fel, hogy menyni cigit kellett elszivnia amire vége lett a forgatásnak.

    A régebben linkelt '89es film sokkal jobb sztem, csak azt sajálom, hogy egy ujabb esély lett elszalasztva, hogy egy meghatározo történelmi eseményt uj technikával akár dokumentariszta stilusban mint a Ryan közlegény és társai nem lett megcsinálva, helyette kaptunk egy politikai turmixot aminél csak egy mellékszál a bomba a háboru és maga a cimszereplö.