1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!


Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Sequoyah
    #105935
    Oppenheimer (2023)

    Akit erdekel a korszak tortenelme annak mindenkepp ajanlott. Bar a fizikus enem kicsit csalodott, mert arrol hogy a bombat magat hogyan epitettek, magara a projektre, arra nem sok ido jutott. Inkabb a maganeleterol es a politikarol szolt, minden ami a laboron kivul zajlott.
    A hangulata jo a filmnek, bar a dramai hatasokat tultoltak. Az eros hang es vizualis effektek, amik a foszereplok zaklatott lelkiallapotat voltak hivatott jelkepezni, szinte allandosultak, es igy egy ido utan hatasukat veszitettek.

    Egy bonyolult, valos esemenysorozatot nagyon nehez kepernyore vinni. Es alapvetoen jol oldottak meg, de nem tokeletesen. Bar nem tudom hogy lehet-e jobban, vagy csak akkor ha tulsalgosan atirjak a valosagot. Mindenesetre a tortenet eleg kapkodo lett, hirtelen felbukkannak uj szereplok, akiket A listas szineszek alakitanak, szoval biztos fontos szereplo, de hirtelen nehez oket hovatenni. Idoben is ugralnak, es a fekete-feher valtasok logikajat is nehez erteni... De konnyen lehet, hogy ez a maximum amit a valos tortenetbol ki lehetett hozni.

    A szineszi alakitasok nagyszeruek voltak, talan ez a legerosebb oldala a filmnek a kepi vilag mellett. Gyanusan kinez tobb Oscar jeloles is innen, mar csak a film temaja miatt is.

    Ami kicsit csalodas volt, hogy tobben is irtak hogy a film megnezese utan jobban feltek egy lehetseges atom-haborutol. Mar sok film es dokumentum-film keszult ami elgondolkoztat errol, es azokhoz kepest nem tudott ujat mutatni ezen a teren. Pedig latszolag ez volt az egyik fo uzenete a filmnek.

    7/10