1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!


Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • viizo
    #105917
    The Flash (2023)

    DC rajongóként fáj leírjam, de a kezdeti kritikai hurrázás abszolút érthetetlen: ugyan helyenként vannak jó pillanatai, de ennek mégis a süllyesztőben a helye.

    - rettenetes(en gyagyi) beköszönő 15 perces akciószekvencia, ami annyira rossz, hogy az utóbbi 10 évből kb nem is emlékszem ennyire legalja trükkökre, ötletekre, bugyuta vicces jelenetekre és 'rendezésre'.

    - a főszereplő sosem volt ennyire idegesítő, és most duplán kapjuk. A Snyder féle Igazság Ligájában még pont annyi volt belőle, amennyi kellett, és ahol az utóbbi évek egyik messze legjobb és legszebb jelenetsorában megmentette a napot, nos a saját filmjében sikeresen lett belőle egy minden elképzelhető szindromával megáldott, túlmozgásos, inkább már ellenszenves valaki.

    - a cukorszirup színvilág valami rettenetes, ahol gyakran még azok a karakterek is CGI-nak néznek ki, akit ténylegesen felvettek. A trükkök minősége tényleg félelmetesen gagyi nagyon sok helyen és alkalommal - az hogy lehet, hogy a tíz éves Acélember mérföldekkel szebb trükkökkel bír, mérföldekkel színvonalasabb akciók és látvány van benne. Itt még a digitális ráadott kosztümök is egy rossz számítógépes játék látszatát keltik, ami 10 éve még szinte fotorealisztikus volt.

    És itt abba is hagyom, mert estig nem végeznék, mi nem jött be. Ami valamit mentett az egészből, az az utolsó 10-15 perc, de előtte... Keaton Batmanje vitt egyedül némi színt az egészbe.

    Ami miatt szomorú vagyok, hogy ez a film eléggé pontos irányt mutat afelé, merre is indul a Gunn alatt az univerzum. Hogy miért? Állíthat bárki bármit arról, hogy 'ez még a régi éra', akkor a tények: a Flash rendezője eme csoda után már kapott is egy másik DC filmet. Itt már vastagon vannak viccesnek szánt, de irtó bugyuta pillanatok, minden második jelenetről, pláne az akciókról süt a szivárvány színvilág, és úgy án blokk az egész hangulat már igen csak 'reformos'.

    10/4, amiből egy pont az utolsó pár percé.