1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • hawkie22
    Black Panther Wakanda Forever (2022)

Kb. egy fél órája jöttem ki a moziból. A film majd három órás, de azt kell mondjam, nem éreztem soknak. Szvsz kellett ennyi, hogy a talukániak világát és magát Namort bemutassák. Wakandát ugye már ismertük/ismerjük az elözö részböl, így erre nem vesztegetnek sok idöt. De ami nagyon tetszett és igazán szívbe markoló volt, az a film elsö 10 és az utolsó kb. 2-3 perce. Méltó búcsú egy nagyszerü színésztöl, egy baráttól. Kb. olyan érzésem volt a film végét nézve, mint amikor a F&F asszem 7. részében Paul Walkertöl búcsúztak a stábtagok és barátok.
    A post credit scene még egy kicsit rápakolt, bár az az érzésem, hogy
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    ha felnö a fiú, akkor kicsit meg fogja zavarni a trónöröklési sorrendet. Nem tértek ki a filmben erre, hogy M'Baku tényleg király lett vagy csak kihívta maga ellen Surit, de gondolom, Suri Nakitánál marad Haitin és M'Baku uralkodik, amíg vissza nem tér. Majd meglátjuk a 3. részben.

Nem az a tipikus Marvel film, bár ezt a színész halála után sejteni lehetett. Dráma lett, kevés humorral, illetve akcióból sincs olyan sok, egy Marvel filmhez képest szvsz elég visszafogott lett ilyen téren. Inkább a karakterekre fókuszált a film, Namort és az indokait tökéletesen meg lehet érteni, Suri vergödik az érzései és a kötelezettségei között, a királynö próbálja egyben tartani az országot, miközben az egész világ a vibrániumra pályázik.
    Itt meg is jegyezném, hogy kb. a való világban is az megy a világpolitikában, mint amit a franciák lerendeztek a filmben. Szemtöl szemben jópofiznak, pontosabban téged állítanak be rosszfiúnak (itt ugye megvádolták Wakandát azzal, hogy nem segít senkinek és csak magának akarja a vibrániumot), közben meg jól hátbadöfnek (ugye a franciák megpróbálták elit kommandósokkal ellopni a vibrániumot, viszont borult a bili és visszanyalt a fagyi).

Elég sokáig tartott, míg Suri rászánta magát, hogy Fekete párduc legyen és az ehhez vezetö löket kb. ugyanaz volt, mint a Spider-Man No Way Home-ben, csak itt nem a nagynénit ölte meg az ellen, hanem az anyját. De ez mindenképp kellett, az viszont számomra is meglepetés volt, kivel találkozott a "túlvilágon".

Egy szó mint száz, nekem megérte a jegy árát, kellemesen szórakoztam a film alatt. Rég nem láttam/hallottam ilyen csendet moziban, mint ami a film utolsó 2 percében volt. Néhol egy-két könnycseppet is véltem felfedezni az arcokon, nem csak nökén, de bizony férfiak is elérzékenyültek. :)

Számomra 8/10
    Utoljára szerkesztette: hawkie22, 2022.11.20. 00:15:08