1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!


Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • hawkie22
    #105488
    Black Adam (2022)

    Elöre le kell szögeznem, imádom a képregényeket, szeretem a belölük készült filmeket is, 95%-ban moziban nézösek nálam (asszem eddig talán a Morbius és a Venom 2 voltak azok, amiket nem moziban láttam).

    De ez most mi lett? Valahogy a DC-nek nem jön össze, hogy egy jó képregényfilmet tákoljon össze? Az utolsó az Aquaman volt, ami értékelhetö lett, elötte pedig a Batman-trilógia Nolan-töl. Azt ennyi.
    A Black Adam olyan semmilyen. De nagyon. Poén nem nagyon van benne, sztori mégannyi se. Az elsö képregényfilm volt, amin bealudtam a moziban. Pedig 19:45-kor kezdték, szóval még azt se lehet mondani, hogy késö volt.

    Az elején bemutatják, mennyire badass, szó nélkül irt ki egy csapatnyi zsoldost, majd jön nöi föhösünk, aki a fiáért aggódik, na erre Black Adam, akit ugye ekkor még csak Teth Adamnek hívunk, egy csapásra gonoszból a nöért és a fiúért aggódó hössé avanzsál. Azért egy ennyire sokszínü karakternél, mint amilyen a képregényekben (és ott azért tényleg badass gonosz), ne legyen már ilyen gyors a váltás. Jó tudom, a film keretei, meg az idö, nem lehet rendesen kibontani, de akkor is.
    A többiek meg... meh. Igazság társasága. Mondjuk a DC-ben amúgy létezik annyiféle Igazság-mittudoménmije, hogy meg se lehet öket jegyezni. Doktor Sors a szegény ember Dr. Strange-je, Hawkman igazán röhejes a sisakjában, folyton a csört néztem a sisakján, ami valahogy egy ici-pici kukira emlékezteti az embert. A csajszi nem tudom, mi akart lenni, elviekben Suri-szintüen értelmes és szuperokos, mellette meg olyan, mint Ciklon a Marvelnél, de ebböl, föleg az okosságából nagyon nem vettem észre semmit. A 4. srácról, Atomsmasher vagy ki, meg szót se ejtsünk. Tizenéves siheder szintjén vannak a dialógusai, folyton elnézést kér, azt se tudja, mit csináljon, az erejét nem nagyon tudja rendesen bevetni. Szóval vannak itt problémák dögivel. Ráadásul mindegyik karakter nagyon egysíkú, Pierce Brosnan, mint az itteniek közül a legjobb színész próbál valamit Doktor Sorssal kezdeni, de neki se megy, bár ez nem az ö hibája. A karakterek hátterét nem nagyon ismerjük meg, miért is pont ök azok, akik felveszik a harcot Black Adammal (bár lehet, hogy erröl pont akkor volt szó, amikor én épp szundítottam... :)) és még lehetne sorolni a hibákat és hiányosságokat napestig.

    Az utolsó "nagy" harcot meg elintézik pár percben. CGI-szinten rendben van a film, de ez manapság már nem plusz pont, hanem azt kell mondjam, hozták a kötelezöt. Csalódott leszek, ha lesz második rész. Bár ahogy a kezdeti bevételeket nézem, esélyes lehet. Ha viszont lesz, akkor össze kell magukat kapniuk a készítöknek, mert másodjára ezt a minöséget nem lehet eladni.

    Ez volt az elsö képregényfilm, aminél azt mondtam, kidobott pénz volt a mozijegy ára, még nem is szórakoztam jól rajta. Bár a nachos finom volt. De az mindig az. :)

    3/10, jóindulattal