[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
hawkie22 #105294 Jurassic World: Dominion
Szeretem a Jurassic Park-filmeket, de ezzel a hozzászólással most tökéletesen egyetértek. Tegnap beültem megnézni, nagyon vaciláltam, hogy Top Gun 2 Maverick legyen vagy Jurassic World 3, aztán végül utóbbi gyözött.
Fél 9-es kezdés volt, a mozi dugig, aztán közel fél órás trailershow után elindult a film, aminél az elsö fél óra után már nagyon fészkelödtem az ülésben, pedig nem szoktam, a legszarabb filmeket is végig szoktam ülni rendesen, kivárom, hátha lesz jobb.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
- nem volt igazi sztori
- jó, a világunkban elszaporodtak a dínók (ami nettó hülyeség, mert simán meg lehetett volna akadályozni, csak idöben be kellett volna vetni katonaságot, miegymást)
- most tényleg, sáskajárás? Ez a fö probléma egy dínós filmben?
- a karakterek olyan semmilyenek, lázadó tinédzser, romantikus nézés a két föhös között, a régi filmek szereplöit visszahozták, de igazából minek, egy sima másodkarakter is belopózhatott volna a központba kilopni a DNS-t vagy a sztori további részeiben is simán helyettesíthetök lettek volna
- kellett bele megint egy faszagyerek feka csaj, csak a PC kedvéért (nem mondom, DeWanda Wise szép látvány, de akkor is). Mondjuk így utólag ö volt szvsz a legjobb karakter az egész filmben, már Chris Pratt se volt olyan faszagyerek, egy aggódó apuka lett belöle.
- valahogy nem áll össze egy nagy egésszé a dolog
- a film alatt egy mukkot se szólt senki a nézötéren, talán 1 alkalomra tudok visszaemlékezni, ahol páran felnevettek, de ennyi. Szóval humor se nagyon volt a filmben
- a dínók jól meg lettek csinálva, de túl sok volt belölük, így viszont túl kevés szerepet kaptak adott dínók. Giganotosaurus, Dimetrodon, Oviraptor, Quetzalcoatlus, Therizinosaurus (aki ráadásul még vak is volt, ahogy néztem, az orra elött osonó Bryce Dallas Howardot nem vette észre, de a film szerint még a szaglása se volt rendben, viszont után meg a Giganotosaurussal simán leáll bunyózni és még nyer is), Dilophosaurus, Raptorok, amiket kis lézerjellel lehet irányítani, mint valami követörakéta, Allosaurus, Ceratosaurus, Diplodocus, Brachiosaurus, Stegosaurus, Styracosaurus, Gallimimus és még lehetne sorolni
- a fö genyó dínóról nem lehetett eldönteni, hogy akkor ez most a Giganotosaurus lesz vagy a Therizinosaurus lesz, mindkettö nagy volt, mindkettö baromi mérges és hangos, a Gigát a T-Rex meg Terike simán padlóra vitte a végén
- a film simán elment volna valami kriminek, ahol gonosz fejlesztö/kutató cég ellen kutakodnak a föhösök, dínók nélkül, akkor még talán azt mondtam volna, ok, de így egy felesleges film lett, ahol a dínók és a jeleneteik csak összekötö elemek két nagyon fontosnak gondolt párbeszéd között.
- a végesummázás meg annyi lett, jó, bezártuk a Biosync-et, a fögenyó CEO meghalt, mert megették, a dínókat megint békén hagyjuk a szigeten, UNESCO világörökség részeként, a Mosasaurus meg önfeledten úszkált a hosszúszárnyú bálnákkal, szóval minden happy, senkit se fognak innentöl kezdve megenni... ja de
Nem kellett volna a film szvsz. A 2. rész már jó lezárás lett volna, de még arra is azt mondom utólag, hogy túlzás lett, a vulkánkitöréssel le kellett volna zárni a sztorit, a dínók, sajnos, megint kipusztultak, ez van, szép volt, jó volt, tartott, amíg tartott. Ennyi. Az az árverezös baromság már nem kellett volna bele, de hát meg kellett mutatni az Indoraptort. Mondjuk itt, a 3. részben már legalább kihagyták ezt a nagyobb-hangosabb-vérengzösebb genetikai vonalat. Vagy csak nem találtak ki már hangzatosabb nevet az Indoraptor meg az Indominus Rex után. Talán Ingiganotoraptor Rex lehetett volna még. :)
4,5/10, ilyen osztályzatot még soha nem osztottam ki filmre. Nem ez lesz a franchise-nak az a része, amit többször elöveszek majd.
Utoljára szerkesztette: hawkie22, 2022.06.11. 13:46:46