Filmek, amiket most láttunk...
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Utoljára szerkesztette: LasDen, 2022.01.24. 16:03:07
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
Ebben a filmben otvoztek egy gimis tini-vigjatekot, egy eroszakos es veres akciofilmet, egy szuperhosfilm-parodiat, es egy szuperhos-filmet.
Eredeti, es vicces az alaphelyzet/tortenet, es nagyon jok a karakterek. Nicolas Cage elemeben van, hogy csak a hiresebbeket emlitsem:)
Nem mondom hogy magas a muveszi erteke a filmnek, de en marha jol szorakoztam rajta. Gyerekeknek erosen nem ajanlott.
7/10
Acer Predator Helios 700, i9-9980HK, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 2070 8GB, 2TB SSD, 1TB HDD, Win 11 ASUS Rog Strix G17, AMD Ryzen 9 7945HX, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 4080 12GB, 6TB SSD, Win 10
hát de jo , hogy nem moziba néztem, ez max a netflixre lenne jo sorozatba,de nem mozifilmként, füleg ilyen befejezéssel, hogy majd egyszer valamikor lesz egy folytatás ,hozzá.
Az egészben még az is zavart, hogy bár a jövöben egy fejlett technologiát használo népek vannak benne, de egy nyomorult világitást nem tudnak az épuletekbe betenni meg ablakokat, hogy ne a porba mocsokba mászkáljanak . és igy hiába hívjak magukat hercegeknek meg vezetőknek semmivel sem laknak jobb körülményke között mint a poor nép.
meg ez a pajzsos folog is fura, oké , hogy a nagy sebességu eszkozoktöl megvéd , de akkor miért nem használják a repülökre is mert akkor talán nem törik össze ha lezuhannak.
ÉS miért csak most használták a mérges gázt is, igy bárkit kinyirhattak volna ha használja a pajzsot ha nem saját veszteség nélkül.
A repülök is fura, ha már képesek urhajokat épiteni ,de a légkörbe meg ilyen szitakötökkel repkednek, aminél a rezonanciával mozgatják a szárnyakaat, attol nem esik szét ,de ha a szél belekap meg darabokra hullik.
szóval nem értem mi volt ez a nagy hype korulötte a régit meg már megse nézem az még szörnyubb lehet a kezdetleges technikákkal.
Nagyon nem szeretem, ha fenyegetnek.
2/10 - A: Endgame filing.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
7/10
Hosszú idők óta az első értelmesebb Netflix film amit láttam. Látva a világban zajló folyamatokat, tényleg kb. ez történne, ha mostanában egy aszteroida akarna becsapódni a Földbe.
"Awdsmfafoothimaaafootafootwhscuseme" JB
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
Mindenkeppen a jobbfajta James Bond filmek kozul valo, ami sikeresen otvozi a klasszikus elemeket (megaloman foellenseg, kutyuk, szep csajok, Aston Martin), Daniel Craig stilusaval.
A sztori tipikus James Bond story, ezuttal nem probaltak sokat csavarni rajta, nem is kellett. A latvany es a szereplok jok. Az akcio-jelenetek is jok, de nem vittek oket tulzasba, kicsit lelassul a film amikor le kell. Igazabol nincsen panaszom semmire. Bar hosszu a film, vegig lekotott.
A zenejet pedig imadom, nagyon jol megirt, es a filmben is nagyon jol hasznaljak.
Jo esellyel ez volt Daniel Craig utolso James Bod filmje, es ez esetben melto lezarasa az o 007-es karrierjenek.
8/10
Moziban már nem játsszák, a Disney+ra már megjött <#buck>#buck><#papakacsint>#papakacsint>
*Szerk: elnézést kérek, 2db moziban még vetítik :)
Utoljára szerkesztette: Blasta, 2022.01.20. 09:04:28
"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"
Tartom a velemenyem, ez is csak egy a tizenketto egy tucat Statham filmek kozul, nem er fel egy Lock, stock... vagy a Gentlemens szintjere nalam.
A kérdésben a válasz <#vigyor3>#vigyor3> "Nem tudom, lehet nem figyeltem oda teljesen"
Megkérték, hogy csekkolja le a pénzszállító útját, pechére pont kirabolták és történt ami történt.
Azért futottak el mert felismerték, az ő emberi voltak és ha jól emlékszem pont az egyik kérte meg, hogy nézze meg merre kanyarodik ki a pénzszállító.
Az FBI-os indokra már én sem emlékszem, de tippre az a bűnöző akit már ismernek a jardok, de bizonyíték sosincs.
A teljes zsugát otthagyta az FBI-osnak az meg cserébe elsikálta a dolgokat, gondolom.
Az elso MCU filmek tetszettek, mert alapvetoen az altalam ismert vilagban zajlottak, "mi lenne ha" oteteket feldolgozva. Mi lenne ha szupereros lennek, mi lenne ha raketas vas pancelom lenne, mi lenne ha egy fel-isten szallna le kozenk. Igy jol tudtam azonosulni veluk.
Aztan egyre inkabb szakitottak a realizmussal, es egyre inkabb olyan Foldon jatszodik, amit nem ismerek fel, foleg a "blip" utan, a szuper-fegyverekkel, szuper-technologiakkal amik mindennaposak lettek. Igy egyre nehezebben azonosulok en is a tortenettel.
A Doctor Strange es Guardian of the Galaxies mar nagyon fantazia lett, de legalabb jo volt maga a film.Es ujabb sorozatok, pl a Hawkeye visszarantott kicsit a foldre.
De az Eternals minden hataron tulment. Ismeretlen a vilag amiben jatszodik, megha "Fold"-nek is hivjak, de meg az MCU-bol is ismeretlen ez a vilag. Semmi koze az MCU univerzumhoz, teljesen kulonallo film. Az osszes kapcsolat az az hogy 3x megemlitik Thanos nevet, de a tortenethez ennek semmi koze.
Egyebkent a karakterek es a latvany jok voltak. A tortenet nem rossz, inkabb meh...
Ami viszont idegesitett, es mar-mar klise, hogy amint egy karakter rossz utra ter, hirtelen 10x erosebb lesz, mint amikor a jok oldalan harcol...
Legbol kapott, elore nem felepitett ellenseg ellen harcolnak legbolkapott, sosem hallott hosok. Szoval igazabol abszolut nem erdekelt mi for tortenni veluk...
UI.: Egyebkent meglepoen gyengenek mutatkoztak. Nem tudom miert hianyoltak oket Thanos ellen. Ok sem oldottak volna meg a problemat, volt az End Gameben legalabb 3-4 olyan hos akik legalabb olyan erosek mint az Eternals. De ez nem feltetlenul baj, igy is folyton lehet magyarazkodni hogy egyes overpowered hosok miert nem oldanak meg mindent.
Osszessegeben nem mondom hogy rossz film, de az MCU eddigi sikereibol el, es egyaltalan nem lenne sikeres ha ilyen filmekkel indult volna az univerzum. A mozit nyugodtan ki lehet hagyni, es megvarni mig megjon a Disney+-ra. Ha mar van elofizetesunk, es nem kerul semmibe, akkor egy estet azert meger.
6/10
Egynek elmegy, sajnos nekem azonnal a Gerard Buttler fele Gengszterzsaruk (Den of Thieves 2018) ugrott be rola, igy mar nem is volt olyan izgi. Innentol spoilerbe:
Szerintem volt ennel mar jobb munkaja Guy Ritchienek, hogy mast ne mondjak hirtelen The Gentlemen 2019, aki meg nem latta inkabb azt nezze meg ehelyett...
Ezután éppen nem az lenne a logikus lépés, hogy beül az irodájába, és katatón állapotban bámulja az asztalt kikapcsolt monitor mellett. Szarni csak azután kezdett a munkájára, amikor belerakták a belülről barnító biogenetikus piercingállatot, és kezdett felsejleni előtte a mindent átható kontroll és ellenőrzés, és kezdte elhinni, hogy amit Morpheus mond neki, az igaz.
Harlan fekete hattyúnak nevezte Almát... valaminek, ami definíció alapján nem létezhetne, de mégis van.
Nem igazán jó és igazából csak a nosztalgia és a rengeteg kiszólás az, ami megmenti a katasztrófától. De tesómmal jót szórakoztunk rajta, úgyhogy evvan.
7/10
ÉS az ilyen dolgok még logikusak is mint belekötni kellene , ellemben azokkal a dolgokkal amil logikátlanok és még a film saját világában is furcsák azokat meg sokat köröm szakatában képesek kimagyarázni.
Ahogy a DC ls marveles hósfilmeknél , ott senkit nem zavar, hogy mekkora ökörségek vannak benen amit nem lehet logikusan megmagyarázni és ha belegondoltak volna az alkotok 5 percnél tovább akkor talán nem igy csinálják meg.
Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!
Harlan fekete hattyúnak nevezte Almát... valaminek, ami definíció alapján nem létezhetne, de mégis van.
Nagyszeru folytatasa az elso resznek. A sztori kicsit mesterkeltebb mint az elso reszben, es hianyoztak belole a karakterek egyeni tortenetei. Viszont az utolso fel ora, maga a show, nagyon latvanyos es kreativ, szoval nehez volt nem mosolyogva felallni a film vegen.
Ami kulon tetszett, hogy van 2-3 uj karakter akik nagyon klisesen indultak, viszont vegul sokkal tobbet hoztak ki beloluk.
8/10
Akinek tetszett az elso resz, annak ez is fog, nagyjabol hozza a format. A karakterek, a szineszek, a latvanyvilag ugyanugy nagyon jo.
Ket dolog miatt tartom kicsit gyengebbnek:
- Neha (foleg az elejen) onmaga parodiajaba hajlik a film.
- 2 kb egyenrangu foellenseg van. Ezt mindig rossz otletnek tartom, mert szettordeli a filmet. Ket "vegso" harc, ket eredettortenet, mintha ket kulon film lenne gyengen osszekotve. Es itt nagyon latszik hogy 1 karakter tul gyenge (ertsd gyengen megirt) volt hogy kitoltson egy filmet, ezert kaptunk ketto gyenge karaktert...
7/10
(Az elso reszt igazabol fel kene pontozni 8-ra, mert lejjebb annak is 7-et adtam)
Klasszikus mese eloszereplos musicales verzioja. Lattunk par ilyet mostanaban. Ezt sem neveznem rossznak, de azert vannak nala jobbak.
Alapvetoen szorakoztato, es jok a zenek benne, foleg a gyerekek elveztek nagyon. De kicsit komolytalan a hangvetele, es ami miatt leginkabb el fogjuk felejteni, hogy nen nagyon van benne eredeti zene. Egy jo musicalhez pedig kell eredeti zene is, amit kesobb is eldudolok, es eszembe jut rola a film. Pl a Frozen ezert lett modern klasszikus.
Arra tokeletes volt hogy a gyerekek jol szorakozzanak, es nekem is van fel szemmel mit nezni amig a kajat fozom.
6/10
//szerk.:
Érdekes, azon meg senki sem lepődik/akad meg, hogy amikor Morpheus felhívja telón, akkor a kérdésre azonnal tudja a választ Neo, és a nevén szólítja Morpheust, holott SOHA az életben nem találkozott vele, nem hallotta a hangját, és azt sem tud(hat)ta, hogy fel fogja egyáltalán hívni az a személy, akit amúgy ő is keresett...
Amúgy meg itt a (jobb minőségben) videó a futártól és a hívásról is:
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2022.01.18. 14:13:55
vagy csak kinyomta a monitort , attol még a gép megy, hogy nem jelenik meg a kép
Utoljára szerkesztette: repvez, 2022.01.17. 21:29:14
Mindenesetre én arra próbáltam utalni, hogy lehettek volna kicsit életszerűbbek a készítők, ha már a munkakörülményeket akarták demózni, hogy legalább hihető legyen, hogy Neo tényleg dolgozni járt oda.
És utánna meg beloggolás után ugyan ott folytatod ahol abbahagytad.
"nem ezek azok a droidok amiket keresnek"
Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
A karakter meg elvileg akkor keres rá először az épület nevére, tehát nem kéne lilának lennie. De ezt más filmeknél is észrevettem már, hogy elkövetik ezt a hibát, és ez valahogy számomra tönkreteszi az illúziót.
Na... jól kidühöngtem magam. <#vigyor0>#vigyor0>
Konfig: Junoszt TV, Commodore64, CPU Mos 6510 1,25 Mhz|RAM 64Kb Datasette magnó, 2db joystick
Rosszabbra számitottam , de sajnos nem is volt jo, sokkal többet lelkiztek benne és foglalkoztak Bond személyes dolgaival mint a világ fenyegető problémával .
Arról tulajdonképpen nem sok részletet tudunk meg, hogy mi micsoda és kicsoda.
A vége is eléggé fura volt , egy ilyen ember mint bond, sose volt érzelgős vagy családszerető, hogy pár nap alatt az életét is feláldozza .
ugy is mindig uton volt és akciozott , ezután is ment volna neki a távolság tartása.
"aláírás max. 200 betű, nem tartalmazhat HTML, vagy UBB kódot, és 2 soremelés megengedett" Akkor inkább hagyjuk. : ]
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2022.01.15. 19:44:36
[merlinw.org]
Gyenge, unalmas, stb. Marvel jól mellényúlt ezekkel a karakterrekkel, kb szóra sem érdemes az egész.
De amiért úgy éreztem muszáj szólnom, az Kingo karaktere. Aki amugy az egész filmben egész kozponti szerepet toltott be a poénos karakterével (a faszi a Silicon Valley-ben futott be és hozta csont ugyan ezt a karaktert csak ott értelme is volt mivel az egy vígjáték, whatever).
Ez milyen írói megoldás? Ki az a marha aki erre rábólint?
Most nem azért mert olyan nagyon hiányzott volna, de azért na, ilyen utolsó nyomi módon kivenni egy addig fökaraktert a film végsö csatája elött valami ultra nevetséges.
Több szót viszont nem is érdemel ez a silányság.
"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"
Néha már nem is tudom mit várok egy Marvel filmtől hogy milyen legyen.
Azt minden esetre dicséretesnek tartottam, hogy végre volt egy film, ami elfelejtett minden egyes pillanatában vicces lenni. Persze azért akadt így is egy rakás karakter, aki poénkodott, de értékelem a próbálkozást. Jobban egyensúlyba volt a film és nem ástak alá mindent egy poénnal.
Ennek ellenére többnyire dögunalom a film. Mennek, mendegélnek ezek az istenek, tele vannak nyavalyákkal és beszélgetnek. Ha még érdekes lenne, de nem. Egyszerűen halál hallgatni, ahogy jellegtelen színes kabátok a semmiről vakerolnak 2 órán át.
A másik hogy semmi relevanciája nincs a dolognak. Semmi súlya, semmi feszültsége. Bedobtak egy random világvégét, de rajtuk kívül senki nem hiszi el, hogy ez igazi fenyegetés. Az egésznek semmi jelentősége... és erre ment el 2,5 óra
Helyenként szép a rendezés...
4/10
A legujabb MCUs Pokember utan be kellett potolnom ezt a kimaradt filmet is. Inkabb a klasszikus szuperhos-film stilust idezi es nem az MCU stilusat. Minosegre nem annyira jo mint az etalonnak szamito Tobey Maguire fele elso ket resz, vagy a No Way Home, de ez egyebkent is eros merce, es nincs semmi szegyenkezni valoja.
A karakterek szerethetoek, van kemia, latvanyos, "realisztikus" jo kis szuperhos film. Siman lehetett volna ezt a vonalat is folytatni ha nem jon kepba az MCU.
Egyetlen dolog nem tetszett, hogy latvanyosan volt egy checklist-juk hogy milyen torteneti elemeknek kotelezo szerepelniuk egy Pokember rebootban (foleg Uncle Ben-hez kapcsolodo tortenesek es a pok-harapas), es ezeket elegge szedett-vedetten fuztek a tortenetbe, mintha csak a minimumot tettek volna hogy kipipalhassak...
Osszessegeben egy jo Pokember film ami kicsit feledesbe merul a megjobb Pokember filmek kozott...
7/10
//Ami ki szokott zökkenteni - és egyben fel is idegesíteni - az nem más, amit Anime topikban is írtam, reakcióként: ha a felirathoz a fordító(k) hozzáfűzést tesznek (háttérinfókat szolgáltatnak, szószedetet írnak, direkt angolul/eredeti nyelven hagyott szavakat zárójelben fordítanak stb. stb., az internet és a zsebben hordott "miniszámítógépek" korában)...
Amivel teljesen összezavarnak, hogy most ez már a következo jelenet felirata vagy nem .
Persze itt is bejön , hogy ki csinálja a feliratot és hogy van idözitve. DE én ilyenekkel nem akarok foglalkozni amikor filmet akarok nézni akkor csak bekapcsolom és nézem.
LS igen néha egy egy bonyolultabb szonál vagy kifejezésnél több idöbe telik azért, hogy most az mi is volt.
Nekem ebből teljesen az jött le, hogy nem megy az olvasás és a nézés egyszerre. A további kommentjeidben meg ezeket az állításokat próbáltad alátámasztani, és úgy állítottad be, mintha az egy általános érvényű tény lenne, hogy nem lehet egyszerre nézni is a filmet, meg olvasni a szöveget. Pedig láthatóan csak a te problémád ez, illetve azoké, akiknek nincs hozzászokva túlzottan a szeme a feliratos filmekhez.
Ilyen volt a narcos is, beállítottam, hogy angol szinkront , de be kellett kapcsolni a feliratot is,mert 70%ában spanyolul beszéltek benne annak ellenére , hogy angol volt beállitva.