1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Kmarha
    Old
    Idő

Erre szokás mondani, hogy megnéztem, hogy nektek ne kelljen.
    M. Night Shyamalan újabb ámokfutása, igaz, itt azért több dolgot is találtam, ami a helyén volt. Először is a hangulata, egy picikét a The Witch vagy a Hereditary atmoszféráját idézi, ezzel a sok nagyon furcsa jelenettel, még furcsább emberi viselkedéssel és egyfajta kimért, visszafogott tempójával. Másrészt, az alap ötlet, nem is rossz. No nem a fordulat és ok-okozati viszony, az egyszerűen röhejes. Hanem az öregedés témája, hogy percek alatt látja a szülő leperegni hogy a gyermeke felnőtté válik, és fordítva, látni a gyerekeknek ahogy a szülők lassan (mármint gyorsan) leépülnek, elgyengülnek és végül elmúlnak. Nehéz téma, ahogy a születés, a betegségek lefolyása, mind hordoz magában bőven potenciált ahhoz, hogy egy jó történet kerekedjen belőle.

Aztán jön Mr. Rendező, és megoldja, hogy az egész egy kínos és nevetséges katasztrófába forduljon át. Azt mondjuk meg kell hagyni, hogy mindezt tényleg szórakoztatóan tette, mert bár néha majd lefejeltem a padlót fájdalmamban, mégis okozott egyfajta .. nem is tudom.. mazochista élvezetet számomra.
    Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2021.07.28. 22:37:25