Filmek, amiket most láttunk...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

O egy kitalat szemely egy kitalalt vilagban. Remelem meg tudod kulonboztetni a valosagot a fantaziatol😊
A DC/WB filmeket keszit, es nem kotelessege hogy a teljes DC univerzum vagy valosagos univerzum minden egyes esemenyerol filmet keszitsen. Vagy arra szamitottal hogy aldokumentum sorozat keszul belole, ahol sorra veszik a 2. vilaghaborut, Koreai haborut, Vietnamot, plusz az osszes egyeb haborut ahol USA nem foszereplo volt? Sok WonderWoman filmre lett volna akkor lehetoseg az biztos😄
Es egyebkent is, ki mondja hogy nem vett reszt benne? Csak azert mert nem keszult belole film?

cobol
Igen,és szerintem elég B kategóriás hulladék.De,lehet neked tetszeni fog

Kezdetben vala a semmi. Majd az Úr mondá: \"Legyen világosság!\" - s továbbra is vala a semmi, de már látni is lehetett azt.

hú haver azért remélem azzal tisztában vagy,hogy a Wonder Woman nem létezik hanem egy film és képregényhős.......

LasDen
Honnan tudod hogy nem volt ott? Az elsőben sem vett tevékenyen részt. Ott sem rohant keresztbe-kasul abbna a pár napban és mentette az embereket. Csak ment Hádész után. Lehet hogy ott volt a 2. vh-ban és segített, de nem tudott érdemben tenni ellene. Lehet hogy nem.

Másrészől felejtsétek már el ezt a folyamatosságot. A BvS buktája után, majd a JL vergődése után nincs összefüggő mozis DC univerzum. Filmek vannak, amik átemeltek elemeket, színészeket. Az ellentmondások sem ebből fakadnak, hanem hogy elengedték a dolgot és hagyják hogy a filmesek azt találjanak ki, amit akarnak. Így egy nagyon laza "moziverzum" van csak ahol a filmek csak önmagukban és folytatásaikban értékelendők, mert azok az univerzumot nem szolgálják ki.

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

repvez
ezért nem valami jo, hogy igy minden szuperhost igy összehoznak egy fedél alá, vagy legalább is ilyen átgondolatlanul, mert elöbb utobb belefutnak ilyen dologba , ami ellentmond egy másik résznek.

A Batman vs supermanben , viszont az egy részrol tetszett, hogy a supermen film végét megismételték a wayne szemszögéböl is, csak sajnos ennél többet nem igen látni a msáik sorozatokban .

De abban is van rengetek hiba. mert batman megharagszik supermanre, mert összerombolta a várost és többen meghalltak miközben megprobálta kinyirni a föellenséget aminek a következtében ha nem sikerül neki akkor az egész bolygó meghal, szóval a kisebbik rosszért akarta kinyirni supermant. Majd az anyja nevének kimondása miatt meg már jobarátok lettek és szövetkeztek.

A superman is a lándzsával minek ment a szörnyhöz, nem lett volna egyszerübb beledobni? meg érdekes modon mindenki azt mondta, hogy sugárzó anyag erre meg mindenki fogdosta és szabadon hordozták. Batman is hujeség ugy ahogy van, hiába öltözött robotzsarunak, ha superman állonvágta volna akkor ott hal meg ,mert ott pont csak egy csupasz bör van rajta.

Meg anyni sugárzó robbanás volt, hogy mindenképpen meghalt volna mindenki a városba.
A DC filmes WW esetében engem egy dolog zavar de az nagyon. Dianát minden esetben egy elképesztően empatikus személynek írják, le aki úgymond a "Világ Lelkiismerete", aki nem tűri el a szenvedést és az ártatlanok meghurcolását... Akit már az I Világháború szörnyűségei is a könnyekig meghatottak...

Na szóval Diana hol a búbánatban volt a II Világháború alatt, mihez képest az első még majdhogynem civilizáltnak volt mondható. Harcok majd minden kontinensen, a halottak száma többszöröse az I-nek és persze ot vannak a népirtások és nem utolsósorban a Holokauszt.
Ha Diana már az első világháborútól a könnyekig meghatódott, akkor kettőtől kész idegrohamot kapott volna. Mégsem segített be.

Ráadásul az Igazság Ligájában Batman azt vágja, az arcába, hogy világnak hatalmas szüksége lett volna, rá de ő egy teljes évszázadra bezárkózott. Batman biztos elfelejtette, hogy Diana 1984 is mindenki szeme láttára akciózott. 😊
It Chapter Two (2019)

Az ijeszto reszek otletesek, de eleg hullamzoak. Nehol felelmetesek, nehol viszont atmennek sima szornyes hentelesbe. Nehol pedig annyira eltulozzak, hogy inkabb rohejes lesz mint felelmetes😊

A szineszek jok, a tortenet inkabb csak kozepes. Mivel minden sarkon ott a szorny, ezert elegge kiszamithato, es a film kozepere mar kevesbe felelmetes. A vege fo harcon elaludtam. Sokkal tobb feszultseget kellett volna a filmbe tenni, es kevesebb szornyet nagytotalban.

6.5/10

Tikal
Miért is nem meglepő hogy a dánok jönnek elő ezzel a film ötlettel, rohadt nagy piások 😄

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Kmarha
Druk
Még egy kört mindenkinek

Meg kell hagynom, nem pont erre számítottam, és talán a hangulatom sem volt hozzá megfelelő, így nálam nem landolt olyan előkelő helyen, mint ahogy mások ezt nekem beharangozták. Persze, nem számítottam valami fejvesztett őrületre, de a film sajátos tempója és hangulata, engem most kicsikét visszahúzott.

A történet egy dán kisvárosban játszódik. A 40es éveket taposó, saját életükbe így vagy úgy de belefásult, 4 tagú baráti társaság érdekes kísérletnek fog neki. Egy filozófus/író elmélete szerint, az ember 0,05% alkoholszinten tartva magát, sokkal felszabadultabb, produktívabb tud lenni, anélkül hogy elszenvedné a túlzott alkohol fogyasztással járó kellemetlen fizikai és szociológiai tüneteket. És innen kezdve, nagyjából mindenki ki is tudja találni, merre fog tovább haladni a történet.

És bár ténylegesen klissé klissét követ, a film amellett hogy néha hihetetlenül demagóg tud lenni, folyton meglep azzal, hogy mellette néha mennyire mer őszintén is beszélni. Ez a kettősség jellemzi a hangulatát is, de a korábban említett tempóra is rá lehet húzni. Fel-felpörög, ahogy hatni kezd az alkohol, hogy aztán egy hirtelen fékkel ráébresszen minket a kijózanító valóságra, és a probléma nagyságára. Erre a film végi tánc talán a legjobb példa, nálam legalábbis ott jött le, hogy mennyire önmagával, a felszabadulás és a gyötrődés kettősségével küzd a főszereplő. Aztán lehet megint csak én gondoltam bele túl sok mindent.

Azt nem mondanám, hogy nem tetszett, de azért feltétlenül sem tudnám ajánlani mindenkinek.
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2021.01.26. 21:10:43

Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.

Kmarha
Ohh igen, emlékszem a Locke-ra, nekem talán kicsit jobban tetszhetett ezek szerint mint neked. Engem elsősorban ott vesztett el, hogy egy másodperce nem tudtam azonosulni a főhőssel, még akkor sem, ha megértettem, mit miért tesz. De tény, A bűnőst én is többre értékelem.
Igaz, azért azt meg kell hagyni, hogy ennek a története is (kicsit rossz szóval, de) izgalmasabb és érdekesebb.

Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.

BenedekFeco
Run Hide Fight

Kedd délutáni filmnézésnek tökéletesen megfelel.
A helyi ex-katona/vadász lánya egy középiskolai lövöldözés aktív szereplőjévé válik és ahelyett, hogy az első adandó alkalommal lelépne, megmenti az iskola diákjainak a nagy részét.
Annak ellenére, hogy némelyik színész nem áll a helyzet magaslatán, meg némelyik idióta módjára hadonászik a fegyverekkel teljesen rendben van. A kisköcsög főgenya egy kicsit túljátszotta a szerepét, meg úgy általában nem illett egy középiskoláshoz ez a "nagyonkeményvagyok" gonosz figura.

6,5/10

Hogy helyezze beléd ?sgyík-vesszejét a Magasságos mélységes imádattal, ?sélvezettel, ?sgyík heréinek kusza-gubancos sz?rmeredvényeinek kristálygyökér-fonódásaival!

LasDen
AK vs AK

nil apoor Bollywood sztárja egy beszélgetésen megsérti nurag ashyap, lecsúszott, rendezőt. Aki aztán bosszút forral egy különleges "film" formájában.

Nagyon jó, pörgős cucc. Ami néhol egészen reflexív is a sztárokhoz való hozzáállásban. Plusz az elmúlást is érintik, bár nem mennek ezekbe bele annyira. Inkább csak a szórakozáson volt a hangsúly. De nekem bejött. Mégha a végével én nem értek egyet...

7/10

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Wonder Woman 1984 (2020)

Az elso WW egyik oriasi hibajat javitotta ez a film. Az mar-mar majdnem kapott mondanivalot, amikor a vegere a semmibol bedobtak egy generikus torz szornyeteget mint foellenseg (hasonloan a tobbi DC filmhez...). Most ennel sokkal kreativabban voltak. Van epkezlab tortenet, ami nem is klises, hanem uj es erdekes. Van mondanivaloja is, bar az eleg gyerekes.

Ez a gyerekesseg egyebkent az egesz filmre jellemzo, ami hatranyara is valt. A Marvel kepregenyes hoseit egy sokkal realisztikusabb formaba ontottek. Itt ez nem tortent meg, es emiatt meg ha az alaptortenet jonak is tunik, a forgatokonyv reszletei mar sokkal kidolgozatlanabbak. Kezdve a film eleji "jatekok" kidolgozasaval, ami inkabb ugy nezett ki mintha tobb iro legelso otletet bedobtak volna egy kalapba aztan itt kesznek is tekintettek a feladatot, csak meg valamifele klises tanulsagot kellett beeroltetni a fiatal fohosnek hogy fejlodjon a jelleme... Na itt majdnem kikapcsoltam, de fizettem erte😄 Vegul persze megerte maradni...
Es ez a gyerekesseg sok helyen latszodott, a 80-as evek mar-mar karikatura szeru tulzott latvanyvilagatol kezdve a mesterkelt mutatvanyokig, es a lehetetlen helyzetek soran ahol valakit veletlenszeruen megment mert eppen arra jart...

A masik negativum az sajnos szokasos DC gyengeseg. Nem is ertem. Es ez a CGI. Nagyon lelog a kepernyorol jonehany megvalositas... Nem birtam nezni hogy latszolag 3-at lep mikozben nagyon gyorsan fut, de a taj kozben 1 kilometert halad mellette...

Ami viszont tetszett, az a fobb szereplok szineszi jateka. A foellenseg kifejezetten tetszett, mind stilusban, mind jatekaban. Cheetah is jo volt, Gal Gadotot pedig nyilvan imadjuk barmit is csinal😊

Osszessegeben objektiven rosszabb pontszamot kellene adnom neki. De en megis talan az egyik legjobban szorakoztam rajta a DC filmek kozul, szoval kicsit megis felpontoztam.

7/10

John Wick: Chapter 3 - Parabellum (2019)

Nekem kisebb csalodas volt a film.
Aki csak jol koreografalt, stilusos akciora szamit, az maradektalanul megkapja, szoval ezen a teren ez is van olyan jo mint az elozo ketto.

Viszont a tortenet es a vilag az kozel sem tetszett ennyire. Az elso resznek egyertelmu tortenete volt, amivel tudtam azonosulni. Kinyirta a rosszfikat mert bantottak a kutyajat. Most viszont mar semmi celja nincs, csak menekul. Es a sajat eleteert a baratai eletevel es szenvedesevel fizet. Mindenki pusztul korulotte, mindenkit veszelyeztet, barat, ellenseg vagy artatlan kivulallo. Ez mar egyaltalan nem egy pozitiv foszereplo ismerve. Nem tudtam vele azonosulni.
A vilag az pedig az elso reszben meg tetszett. Titkos szervezet a mi vilagunkban elbujva. Masodik reszben mar kozel sem volt ilyen titkos, egesz New York benne volt. Most a temaban 19-re lapot huztak es meg jobban felcsavartak. Ranezesre ez a bergyilkos szervezet Amerika (es gyanusan a vilag) legnagyobb foglalkoztatoja, tobb alkalmazottal mint a Walmart es a Posta egyutt... Ha ezeknek evente csak egy megbizasuk van, egy emberolto alatt kiirtjak a teljes emberiseget😄 Az emberiseg pedig latszolag megbekelt a szituacioval, mert amikor egy forgalmas allomason a fuluk mellett huzzak elo a fegyvert es lonek, nyugodtan setalnak tovabb a jarokelok...

Az akciok miatt meg mindig jo, de a korabbiaknal kevesbe elvezheto mint film.

6/10
A stilusosbol az egesz atment rohejesbe...

6/10

PhantomAss
Nemrég láttam én is, szerintem is jó film.
Van egy hasonló film Tom Hardy-val (Locke -nincs visszaút), ami ugyanúgy egyszereplős, arra épül fel az egész film hogy egy autóból telefonál és próbálja megoldani a dolgokat. Viszont az a film nekem unalmas, nincs benne semmi csavar, átlagos az egész, viszont elég jó kritikákat kapott.
Ez a film viszont baromi jól fel van építve, engem is végleg lekötött, főleg az utolsó percek amikor minden a helyére kerül.
Szerintem a Bűnös sokkal jobban sikerült.
Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2021.01.24. 17:12:09

GOOBY, pls

Kmarha
Incendies
Felperzselt föld

Hát erre, nem számítottam..

Elég nehéz filmről van szó, és nem csak a lezárása miatt. Denis Villeneuve ha nem is az első, de korai alkotása, magán hordozza a rendező kézjegyeit. Ebben a filmben (is) párhuzamosan halad egymás mellett két szál,, a jelen és a múlt, mely során bejárjuk a vallási háború dúlta közel-kelet sivár helyszíneit, nyomornegyedeit, tömött városait. A jelenben egy testvér pár útját követjük nyomon, ahogy megpróbálják felfedezni nem rég elhunyt édesanyjuk múltjának hiányzó töredékeit, a másikban pedig ennek az asszonynak az eltitkolt életének gyötrelmes fejezeteibe nyerhetünk betekintést.

Lassú folyású, hangulat film, ahol nem elsősorban a történeten van a hangsúly, hanem annak közlés módján. A rendező/író ugyanis elég gyorsan elengedi a néző kezét, és sokáig homályban tart minket, főleg a film elején. A végét leszámítva, nem túl szájbarágós, inkább mutat, sem mint mesél. És milyeneket mutat, te jó ég! Félre értés ne essék, nem beszélhetünk feledhetetlen látvány orgiáról, de ez az alkotás ezt nem is igényli. A kép sokkal egyszerűbb, letisztultabb, mégis megtervezett és részletes. Engem legalábbis teljesen a képernyő elé szegezett, addig is, amíg a film többi része, főleg az elején, kezdett elveszíteni. Kellett egy kis hangolódás. Engem valahol a felénél kötött csak végkép gúzsba a képi világ mellett a hangulat, igaz, ott már a történet is kezdett alakot ölteni.

Nem ezt vártam, és bár tényleg nehéz nézni, örülök hogy nem hagytam ki.

Tenet (2020)

Bizonyos szemszogbol kivalo film, mas szemszogbol viszont nagyon gyenge. Nolan kedvence temaja az idovel valo jatszadozas, ami ennek a filmnek az alapjat is adja. De az az erzesem, hogy miutan eveket toltott azzal hogy az ido-csavarokat kidolgozza, rajott hogy hetvegen hatarido van, es minden mast csak osszecsapott.

Szoval kezdjuk a joval. A film harmadat ez az idovel valo jatszadozas adja, hogy az idot megforditva, abban visszafele haladva csinalnak dolgokat, mikozben korulottuk mindenki mas a normalis idoben cselekszik, ez pedig erdekes interakciokat eredmenyez. Ezt elkepesztoen jol csinalta meg. Egyreszt a logikajaba is nehez belekotni (persze mivel ez fizikai lehetetlenseg, biztos talalni benne valami paradoxont), mindenre gondoltak, minden szalat elkotottek benne, egeszen odaig hogy a kemiai reakciok is visszafele tortennek, ezert meg az oxigent is magukkal kell vinniuk. Es az erre epulo tortenetszal is jo, csavaros, meglepo es akciodus.

Minden ami ezen kivul van viszont csak egy gyenge kozepes. A tortenet itt nem a cselekmennyel es esemenyekkel halad elore, hanem azzal hogy a foszereplo sorban leul emberekkel, akik elmondjak pontosan azt az informaciot ami szukseges neki ahhoz hogy a kovetkezo emberrel is le tudjon ulni egy gyors beszelgetesre. Ez olyan mintha a szkript elso vazlatat latnank pontokba szedve, ahol ahelyett hogy kidolgoztak volna az odavonatkozo esemenyt, cssak felolvastak volna nekunk a szkriptet.
Igy ez nem kot le, nehezen kovetheto, es raadasul a koztes esemenyeknek semmi koze a fo cselekmenyhez. Igy konnyu elvesziteni a fonalat.
A masik gyenge pont a szereplogarda. Sok klasszikus film a foellenseg miatt emlekezetes. Hat itt kapunk egy teljesen sablon, jellegtelen foellenseget, aki vilagveget akar mert rossz kedve van... A foszereplo pedig aztan tenyleg semmilyen. Bar akcio kozben jol mutat, de mind kinezetben, mind hanghordozasban jellegtelen. Nem epp egy Denzel Washnington vagy Will Smith...
Ha eleve Netflixre keszult volna, akkor meg ertenem is a budget szineszgardat, bar meg ok is fel szoktak hajtani egy Chris Hemsworth-ot. De $200millioba azert belefert volna legalabb egy karakteresebb foszereplo/foellenseg paros.

Szoval nagy lehetoseget hagytak ki, kis tobb igenyesseggel egy ujabb orok klasszikus valhatott volna belole... De igy sem rossz azert.

7/10

Kamaszkorom egyik (zöld) gyöngyszeme

tigeroo
Nagy zűr kis kínában

Te jó ég mi volt ez 😄

6/10
Kmarha
Bacheha-Ye aseman
A mennyország gyermekei

Csupa szív egyszerű kis film Iránból, egy szegény negyed mélyén élő leány-fiú testvérpárról és egy pár cipőről. Egy olyan családról van szó, ahol az apa fizetése nagyjából csak a létfenntartásra elég, ahol a két gyermek egyetlen kincse nem más, mint a cipő a lábukon. Így hát nem csoda, hogy a film konfliktus helyzete nem más, mint a lánytestvér cipőjének elvesztése.

A testvérek innentől egy sportcipőn fognak osztozkodni, melyhez a helyi iskolarend szerencsére éppen megfelel, itt ugyanis délelőtt van a lány iskola és délután szigorúan elkülönítve a fiúk órája. De túl nagy szünet a váltás között nincs, így hát a testvérpár minden nap futva teszi meg a lépést a cipőcsere helyszíne és az iskola között.

És nagyjából ennyi a történet. Amiben igazán kiemelkedik, az az érzés, amit a nézőben felszabadít, legyen az egy emlék, vagy csak egy mosoly, egy apró öröm, mikor látja azt a küzdő szellemet, ami a fiúban van, hogy jóvá tegye húgának, a lábbeli elvesztését, vagy a pillanat, a toll visszaadásáról, a csatornás jelenet megoldása, stb. Nem egy világmegváltó alkotás, de az ember lelkének néha egy ilyen kis apróság is elég, mint ez a film.
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2021.01.10. 14:21:32

Kmarha
a facebook csak 1 példa volt és azért egyre gyakoribbak a 2-2,5 órás filmek mostanában. de bakker, most ne úgy nézz erre, hogy fél percenként nyúlok a telefonomért... <#gonosz3>
Igen, be merem vallani, itthoni környezetben, lazábban veszem a filmezést, főleg ha az valamelyik részénél elkezd untatni.

De rohadtul örülök neki, ha csak én vagyok egyedül ilyen akaratgyenge egyede a fajunknak 😄
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2021.01.10. 08:35:22

LasDen
nem bírsz ki általánosságban 1,5-2 órát anélkül hogy a facebookra nézz? o_O

Kmarha
Den skyldige
A bűnös

És ha már feszültség. Rég volt már olyan film, melyet nem állítottam volna le egyszer sem itthon valami miatt (megnézni a facebookot, kimenni vízér, bármi egyéb). Nos, ez egy olyan film. Igaz, ez is csak 1,5 óra, de az a másfél órát ökölbe szorított kézzel néztem végig. Egy ember, egy telefon, és a telefon végén pár hang. Ennyi kell, egy zsigeri, depresszív, sötét drámához. A film egy 112-es segélyhívó központban "büntetését" töltő rendőr egyetlen műszak végi hívásáról szól, ahol a tett helyszíneket és eseményeket csak a telefon másik végén lévő személy beszámolója alapján ismerjük meg, bizonytalanságban hagyva nem csak a főszereplőt de ő általa minket is.

Rettentő gyomros, ahogy az információ morzsákból és beszámolókból lassan összeáll a kép, és letaglózó az a sokk, amin a film főhősének át kell esnie. Mindeközben kapunk egy kis betekintést arra a tettre is, ami ezen felül még a szereplő lelkét nyomja, a múltbeli tette, amin keresztül a filmnek is van (szerintem legalábbis) egy kicsit másfajta jelentése is. Legalábbis én simán be tudom magyarázni a film egészét egyfajta purgatóriumnak, a fordulatnál bevörösödő szobát a pokolnak, majd az önvallomást egyfajta gyónásnak, a bűn felvállalásának.

De ezen erőltetett hasonlat nélkül is érthető a cím mögötti többlet jelentés. Sokáig megmaradó, földbe döngölő élmény volt.
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2021.01.09. 22:08:51

Kmarha
Run
Fuss (2020)

Nem tartalmazz semmi újdonságot, és meglepetést sem fog okozni (a kötelező vége után utáni "csavarral" sem), mégis arra a másfél órára pont megadja azt, amit a stílustól várunk (aki anélkül ülne le, hogy tudná, mi lesz a történet, ő is rá fog jönni a 10-15. percben a lényegi fordulatra). Kétszemélyes dráma, jól működő színészi játék, korrekt kamera munka, feszült és izgalmas hangulat. Egynek simán jó.

Blasta
Jogos <#eljen>

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

Na igen, ez a bajom a filmmel, hogy van egy tokjo rejtely, amivel aztan nem igazan kezdenek semmit, azon kivul hogy ez fenntartja a feszultseget. Mi meg persze elkezdunk kombinalni...

The Midnight Sky (2020)

Az alapotlet jo, a latvany jo, es a dramaisag is jol sikerult, szoval bele tudjuk elni magunkat a filmbe.
A nagy hibaja, hogy egesz egyszeruen nem volt eleg otlet es tortenet 90+ perc kitoltesehez, ezert folosleges klisek kerultek bele, amiknek a tortenet szempontjabol nem sok jelentosege van. A fuldoklos resz meg hagyjan, de a meteor-eso nem csak folosleges es klises, de fizikailag totalisan lehetetlen is, ami nagyon szurta a szemem tekintve hogy a film tobbi resze egeszen realisztikusra sikerult.

Tobb otlettel es tortenettel emlekezetes film lehetett volna, de igy is jo szorakozas volt vegul.

7/10

LasDen
senkik, random emberek. És tökmindegy hogy kik voltak... 😄

Blasta
Részemrol nem is volt annyira gyenge a The Midnight Sky.
Viszont rendesen félrevezetett, mert
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
hiába vágtam hamar le, hogy családi kotelék van a prof és Iris kozott, hiszen az Aether-en is a terhes Sully leendo lánygyerekének mindenféle virágneveket ajánlanak így végig arra számítottam, hogy "Nolan"-es féreglyuk lesz a dolog megoldása és persze idoutazás.
Ezt pedig azért gondoltam, mert a prof. megtalálta azt a lezuhant "repulogépet" amiben 2 ember volt. Az egyiknek hiányzott a feje, a másik viszont életben volt és mondott valamit a profnak és az hasonlított az Aether legénységébol az egyik tagra. Plusz a gép is lehetett volna az az urkomp amivel végul a két asztronauta leszállnak a Foldre, hogy megkeressék a családjukat. Talán fehér ruhában is volt a pilóta? Végul nyilván nem azok voltak, de akkor kik voltak abban a lezuhant gépben és mit mondott a haldokló ember a profnak?

Amúgy nézheto volt teljesen sztem.

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

BaliBoy
A vadak ura (1982) és Támadás a Krull bolygó ellen (1983)

Kicsit retróztam a hétvégén. Eredetileg azt a filmet kerestem, amiben az a vagány dobó csillag volt. Úgy emlékeztem, hogy A vadak urában volt, de rá kellett jönnöm, hogy nem. 😄 Aztán kiderítettem, hogy a Krull-ban volt olyan dobó csillag amire emlékeztem. Viszont a magára a filmre nem emlékszem kölyök koromból. Vagyis pontosabban úgy rémlett, hogy ez a dobó csillag (dobó tőr) egy olyasmi filmben volt mint A vadak ura. Egy alig ruhában rohangászó vademberre emlékeztem meg arra, hogy annak a filmnek a vége valami olyasmi, hogy egy óriási kő teknős (???) hátán "ellovagolnak" a főszereplő csajszival.
Gyanítom nem is 2 hanem több film jelenetei keveredtek össze a fejemben. 😄

Pontozni nem pontoznám őket, mert hát így 2021-ben nehéz lenne magas pontot adni rájuk, de azért nosztalgiának jók voltak. 😊

Wonder Woman 1984

Jajjj... Nekem az első rész kimondottan tetszett. Ez viszont... akkora katyvasz a története, hogy ember legyen a talpán aki logikát talál benne. Pl. a végén mindenki visszavonta a kérését (vagy visszavonódott, nem teljesen világos) de ugyanakkor mindenki emlékszik mindenre?! Nagyon zagyva. Ráadásul csak annyit kellett volna kívánni, hogy az elmúlt x nap történései ne történjenek meg.

A legfájóbb pont mégis az, hogy Patty Jenkins fogja a Rogue Squadront is rendezni. Egy rian johnson doszt elég volt pedig a marhaságaival! 😞

5/10
Utoljára szerkesztette: BaliBoy, 2021.01.03. 14:31:51

If Everything That Has A Beginning Must Has An End

Bokafix2
Come Play (2020)

Ötletes kis horror, néhol még ijesztő is, és nem az a kibelezős slasher, meg gore elemekkel tarkított öncélú faszság. Vannak tanulságai is, ezen a téren a Babadook-hoz hasonlít, de szerintem jobb annál. Larry is hasonló szörny mint a Babadook, csak a poén az, hogy ő nem akar semmi rosszat, csak barátkozni szeretne, és a kiszemeltjét átvinni az ő világába.
Viszont aki az útjába áll ezen szándékának, azt kegyetlenül megförmeszti. Ilyen lény ez a Larry, és félelmetes külsejű is, legalábbis simán a frászt hozná bárkire.

7/10

"nem ezek azok a droidok amiket keresnek"

"az elso reszt szerintem siman veri"
Gondolom Dévényi Tibi bácsi is ezt mondja. 😊
LasDen
igen igen azok is... érdekesek voltak. De a gremlin elverését a végén én eltudtam hinni. Eléggé megjárta addigra a szörny, így úgymond hihető volt. Meg ilyen adrenalin hajtotta helyzetben volt már példa emberfeletti tettekre... 😄

Seth
Én is jót hahotáztam a robbanásos jeleneten(fizika rulez), nameg a repülő szárnyán mászás, meg a végén a gremlint pusztakézzel csinálta ki. Hogy nézett szegényke 😄

Utoljára szerkesztette: Seth, 2021.01.01. 23:12:24

PSN ID.: Beegabor

LasDen
Nekem simán bejött. Az a robbanásos jelenet simán kabaré volt tényleg. Egy fél percet azért röhögtem rajta hangosan, ilyet nem vártam volna belőle 😄 A "titkos" küldetés elég gebasz volt, de amúgy hozta. Möretz jól adta. A végén még kaptunk egy solid boobshotot is tőle 😄 A gremlinek meg azé kellettek, mert csak a japán vadászokkal nem lehet eladni ezt a sztorit. Az is kellő egyszerűség volt...

BenedekFeco
Shadow in the cloud

Mi az aktuális b@szás volt ez? 2. világháború meg gremlinek. A csaj akár Marvel kapitány dublőre is lehetne a trailerben látott robbanásos jelenet után. Fél ponttal több, mint a Breach, mert néhol egész bejött a szintipop aláfestés.

2,5/10

Monsters of man

Egyszerű ember vagyok, robotos filmet látok, megnézem. A színészek néhol elég pocsékul játszottak, meg néhol vannak hülyeségei és egy kicsit hosszú ez a 2óra, de tetszett, hogy nem voltak szívbajosak. Akinek meg kellett halni, az meghalt, mindenféle teketória nélkül. Gyerek? paff! Nő? Paff! Helyi menő csávó, orvostan hallgató? Paffpaff! Pont úgy, ahogy egy harci robothoz illik, és még egy kicsit brutális is volt.

4,5/10

Hogy helyezze beléd ?sgyík-vesszejét a Magasságos mélységes imádattal, ?sélvezettel, ?sgyík heréinek kusza-gubancos sz?rmeredvényeinek kristálygyökér-fonódásaival!

repvez
Nekem nem jött be, se nem volt vicces, se komoly, semmilyen nem volt, csak a szokásos netflixes irányvonal.
CalebJoe
Demolition Man 10-es<#worship>
LasDen

LasDen
Death to 2020

Nagyszerű összefoglalója az évnek, és az emberi hülyeség határtalanságának...

9/10

LasDen
James Bond - Halálos rémületben

Mivel Dalton és Lazenby Bondjait kevesebbet adták a tv-k, így azokból sose láttam egy percet se. Ha már fenn vannak HBOGO-n gondoltam adok egy esélyt nekik. Kb fél óra után elvesztett a film...

elaludtamrajta/10

CSOCSO
dehat az elso egy kalap szar volt <#falbav>
Kongy
Mivel nem vagyok gyerek, sem apuka igy ez engem pont nem izgat. Szerintem jó hogy nem ökörködésről és fingós poénokról szól az egész. Nem vágom ezt az “újgenerációs pixar” dolgot, 11 éve az Up meg a Wall-E is full komoly alappal rendelkezett... vagy az már az új gen?

"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson

Synchronous
De legalább megkapjuk Mando-t sisak nélkül... 😄 (mikor az elnökkel beszél el is csattan egy Star Wars-os utalás)

"aláírás max. 200 betű, nem tartalmazhat HTML, vagy UBB kódot, és 2 soremelés megengedett" Akkor inkább hagyjuk. : ]

WW84 4/10
ötlettelen, unalmas első másfél óra, kihagyott ziccer, az elsőnek a nyomába sem érhet.
CSOCSO
WW84

Egyaltalan nem volt olyan fosadek mint az majdnem mindenki mondja. Teljesen kulturalt, egyszer siman elvezheto film volt. Nem volt kimagaslo de az elso reszt szerintem siman veri. 6/10
Az iron man elotti hulk meg pokember filmekkel szerintem siman vetekszik.
CSOCSO
Nem mondtam, hogy tobb mondanivaloja van a croodsnak. A croods egy szorakoztatobb es jobb film. Tokmindegy melyiknek mi a mondanivalopja. A soul erdekes volt de semmi tobb. Mig a Croods szorakoztato.
Seth
Pont ez a bajom az újgenerációs Pixar filmekkel. Túl komolyan veszik magukat. Az utolsó pár filmjük(Coco,Onward,meg ez) a halálról szól vagy az okozója a cselekménynek.A gyerekek szeretnek jól szórakozni, nem bőgni, már ha megértik a mondanivalót.

PSN ID.: Beegabor

Kongy
Hát azért némivel több tanulság van benne mint a Croods-ban. <#banplz> Egész konkrétan a létezés problematikáját feszegeti, az álmok megvalósítását, és azt, hogy mit éri meg feláldozni azért, hogy elérd amiről álmodtál, no meg hogy megtaláld azt, ami boldoggá tesz. Nekem legalábbis ez volt a tanulsága.
Utoljára szerkesztette: Kongy, 2020.12.28. 23:29:59

"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson