1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • hawkie22
    Wrath of Man (2021)

Nem tudom hova tenni a filmet. Guy Ritchie-t szeretem, a Blöff és a Ravasz, az Agy és két füstölgö puskacsö máig a kedvenceim között vannak. De ezt nem tudom hova tenni. A rendezö próbálja megismételni ezen filmeket, de valahogy ez most nem jött át.

Az alapfelütést mindenki ismeri, de a biztonság kedvéért spoilerbe rakom:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    történik egy rablás, egy pénzszállítót akarnak kipakolni, ami sikerül is, csakhogy közben elsül egy-két fegyver és föhösünk fia már nem az élök sorát gyarapítja, valamint szigorú nézésü föhösünk is padlóra kerül.

Na ezen képsorok megteremtik az alaphangulatot, majd következö snitt, föhösünk ott csücsül egy cégnél, néz továbbra is keményen és nem tudjuk, hogy honnan jött, ki ö, mi ö és ezen a film többi része se nagyon változtat.
    Az kiderül, hogy valami banda feje, szemrebbenés nélkül intéz el jófiút, rosszfiút, de ha olyanja van, akkor elöbb szarrá veret valakit, majd pénzt ad neki, az emberei összeszarják töle magukat, szóval ilyen ember a föhösünk. De hogy pontosan mit is csinál a bandájával, hogy ö most jó vagy rossz, gengszter vagy csak olyan üzletember, aki piszkos dolgokat is bevet a hatalma megszilárdítása érdekében, na arról nem tudunk meg semmit jószerével.
    Késöbb beáll egy pénzszállító céghez, ahol már rögtön az elsö bevetésen Rambo lesz belöle, ami a film többi részén se változik. De ez valahogy nem illik Guy Ritchiehez. Én személy szerint nem ezt vártam, hanem valami heist filmet (az Imdb-n például Cash Truck-ként van szerepeltetve a film, nem pedig Wrath of Man-ként, így a címböl simán lehetne heist-filmre apellálni, de sajnos nem az, hanem szimpla akciófilm).

A karakterek nincsenek kibontva, egyik akció követi a másikat, igazából a sztori sincs nagyon elmesélve (nyilván nem kell prózai magasságokat várni a sztoritól, de lehetett volna jobb is). A végét se igazán értettem,
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    más ember egy ilyen lövöldözés után, föleg, hogy öt is szarrá lötték, jókedéllyel várna, hogy bezsákolják a fekete zsákba, ö meg simán felkel (ezt ugyan nem látjuk), majd leszámol a fögecivel és "ellovagol" a sötét éjszakába, miután váltott egy egysorost a feltételezhetöen FBI-os vagy CIA-s muksóval (akiröl persze alig tudunk meg valamit, hogy mit miért csinál, miért segít a föhösnek, stb.)

Egyébként lehet, hogy sokmindenki másnak bejön a film vagy csak én néztem túl felületesen és nem figyeltem oda a párbeszédekre, de ez most nálam nem lesz GR-kedvenc.

5/10