1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!


Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Kmarha
    #104222
    Arachnophobia
    Arachnophobia - Pókiszony

    Gyerekorom videókölcsönzős időszakából megmaradt nosztalgia nagyon nagyon sokat lendít a filmen. No nem azért, mert ne lenne még a mai napig végtelen szórakoztató, de a gagyi faktor azért ma már sokkal jobban szemet szúró, mint akkoriban, mikor egy sejtelmes pók árnyéktól vagy kikandikáló szőrös csáprágótól halálra tudtam ijedni. A karakterek, a szituációk, a pókok kommandósokat megszégyenítő taktikai érzéke, főleg az utolsó nagy csata jelenet, mint túlzó, erősen C-D-E filmes hatást keltenek.

    Pont ezért is volt meglepő, hogy ennek ellenére, mennyire jól működött a főkarakter és az ő interakciója a külvilággal. Hogy milyen kreatív és aprólékos a kamera kezelés, mennyire jól megoldották a pókok lopakodását, milyen jó a feszültség keltő jelenetek időzítése. Kifejezetten élvezetes volt nézni, és nem csak azért, mert jókat röhögtem. Minden hibája vagy könnyedsége ellenére, remekül összerakott kis hülyeség ez. Apropó, ha már könnyedség.. a vicces és laza hangulat mellett, azért egy-két szereplővel igen csak kegyetlenül bánt a forgatókönyv.

    Aztán mikor már kezdtem elengedni magam, betoppan John Goodman, és rápakol a WTF faktorra egy péklapáttal. Nem tudom mit fogyasztott a forgatás előtt/közben, de az látszik, hogy végtelenül jól érezte magát. És a film nézése közben, végső soron, én is.