Filmek, amiket most láttunk...
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson
"nem ezek azok a droidok amiket keresnek"
"aláírás max. 200 betű, nem tartalmazhat HTML, vagy UBB kódot, és 2 soremelés megengedett" Akkor inkább hagyjuk. : ]

Konfig: Junoszt TV, Commodore64, CPU Mos 6510 1,25 Mhz|RAM 64Kb Datasette magnó, 2db joystick
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
Lehet nem ide kéne írni erről a stuffról, mert végül is egy 15x7 perces minisorozatról van szó, de egybefűzve van fenn a neten, és én is így láttam, így pedig olyan, mint egy 2 órás mozifilm.
Thor kistesója szerepel ebben az igen feszült és izgalmas thrillerben, és milyen jól nyomja. Minden szempontból rendben van a film, nekem legalábbis egy remek, feszültségben és paranoiában tocsogó 2 órát szerzett. Újra nézni csak azért nem fogom, mert ez kizárólag első nézésre üt nagyot. Ennek oka pedig a koncepcióból és a jól felépített szituációkból ered.
A glioblasztóma egy igen geci dolog, és mivel kisthor nem rendelkezik olyan spéci skillekkel és fegyverekkel mint a bátyja, ezért rohadtul kiszolgáltatottá válik egy olyan szervezetnek, amely embervadász játékokat rendez (a la Menekülő ember). Ha a "préda" túlél 24 órát, milliomos lesz. Emberünk meg úszik az adósságban, azonkívül azonnali (és méregdrága) orvosi kezelésre lenne szüksége, így jó hogy kötélnek áll, méghozzá önszántából.
És itt jön a film legerősebb és legtöbb izgalmat adó szegmense. 5 vadász akarja kinyírni, de mi sem tudunk többet, mint a főhős. Azaz bárki lehet az az 5 ember, és mi nem tudjuk kik azok, amíg akcióba nem lépnek. Kisthornál van egy mobil, ami mindig jelzi a helyzetét, így a paranoia érzése szépen és ügyesen kerít hatalmába minket. Állandóan mozgásban kell lennie, tehát nem bujkálhat (micsoda szabályok!) és bámelyik szembejövő muki lehet egy vadász. Iszonyat stresszes lett az ipse amint kilépett az utcára, még egy babakocsit toló kismamától is be volt szarva.
Őszintén szólva kicseszettül élveztem míg ki nem derült a vadászok személye. Persze azután hogy megtudjuk a kilétüket is izgalmas marad a "játék", mert sosem lehet tudni mi fog történni... a végeredmény engem is meglepett, ami nagyon jó, mert nem egy klisés befejezése lett.
Közönség segítséget sem lehet igénybe venni, így kisthor teljesen magára van utalva. Bár rengeteg kessel jár már önmagában a részvétel is, én tuti nem mernék egy ilyenre benevezni. Mondjuk ő sem tette volna, ha van választása.
8/10
Radioaktív kiscicák áron alul eladók vagy Playstation-re cserélném. Érdeklődni: Balatonalmádi, Nagymező u. 27.
Katasztrófálisan nevetséges. Az első rész lábnyomának az árnyékába se ér. Látszik hogy valamivel nagyobb anyagi keretből gazdálkodtak, mert megugrott a CGI használat. Néhol egész jópofa háttereket hoztak össze, ami előtt PS2-es szintű animációval driftelgetett(!) a 11-12 éves(!!) srác a breakelő-parkour(!!!) zombik között, amiknek a figyelmét a 7-8éves(!!!!) húga terelte el éjjellátóval a fején, RC-autót terelgetve... *insert Jackie Chan WTF.jpg here
A történet baromság (fogd a pénzt és fuss), a figurák röhejesek + erőltetett gyerkőcök, a "drámát" pont a többi sallang miatt nem lehet komolyan venni.
Kerüljétek!
2/10
Hogy helyezze beléd ?sgyík-vesszejét a Magasságos mélységes imádattal, ?sélvezettel, ?sgyík heréinek kusza-gubancos sz?rmeredvényeinek kristálygyökér-fonódásaival!
https://www.imdb.com/title/tt0099266/
az eltünt idő nyomában, majdnem megkönnyeztem

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
De a másik oldalról, meg valami mégis hiányzik belöle. olyan laposnak éreztem , nem volt benne semmi igazán izgalmas vagy drámai.
Csak mentek a vizen a kapitány ide oda ment a hidon és diktálta az irányt és probálták eltalálni az ellenséget,
És pont ugyan ilyen unalmasnak hatott mint ahogy leirva.
Az egyáltalán nem volt bajk, hogy nem mutatták be a német oldalt amenynit mutattak belölük az pont jó volt, taláűn anyni lehetett volna, hogy németül játszák be a rádiózásukat is .
DE talkán több időt lehetett volna forditani a másik csatahajókra vagy a kereskedelmi hajókra és nem csak feliratozni öket.
Valahogy ezt a 3 napot jobban ki kellett volna tölteniük és nem csak kiirni, hogy mikor érkezik a felmentő sereg.
Mostohaapa (1981)
https://www.imdb.com/title/tt0082054/
Ariel Besse

Utoljára szerkesztette: gattacalg, 2020.08.21. 22:15:16
Tőrbe ejtve
Klasszikus Poirot/Columbo/Agatha Christie/Sherlock Holmes-os detektív történet, modernebb, kicsit pörgősebb stílussal bemutatva, csipetnyi fekete humorral. Bár a történések végig lekötik az embert, és mindig akad egy kis csavar, ami megkavarja kicsit a képet, a forgatókönyv nem nevezhető túl újszerűnek vagy eredetinek. A helyszín egy elszigetelt kastély (ház), ahol a gazdag nagypapa születésnapját ünnepli a család. Az öreget másnap holtan találják, a helyi rendőrség öngyilkossággal le is zárná az esetet, csak hogy megjelenik a színen egy titokzatos megbízó által felbérelt híres detektív. És elkezdődik a nyomozás.
Innentől nagyjából sejteni lehet az irányt. A kezdetekkor mindenki szeret mindenkit felállásból szépen lassan kibontakoznak a családon belüli ellentétek, lehetséges gyilkossági indítékok. Talán ott kezd el kicsit érdekesebb lenni, mikor a film megmutatja, hogy mi is történt a szobában az este. Onnantól egy minimális stílus váltás következik, felpörgetve és izgalmasabbá téve az addig nem túl feszült szituációt.
A neves színészek egyrétegű karaktert kaptak, abból azt ki is hozták, amit a rendező akart. Egyedül a főszereplő lány kapott mélységeket, amit szerencsére meg is hálál, az ő esetlen, nyílt karaktere remekül állt a színésznőnek. A forgatókönyv, még ha nem is túl eredeti, meglepően jól sikerült. Jól bánik a karakterekkel, legalábbis a párbeszédek, reagálások szintjén. Az események jó ritmusban váltják egymást, és egy kicsit visszafogott, angolos, mégis humoros atmoszférát tud megteremteni, az amúgy tragikus történethez. Szépen frissítette fel ezt a mára már kicsit elhanyagolt zsánert.
Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.
- Nem volt könnyen szemmel távolba meredés és az amcsi zászlóra gondolás.
- Nem nyilvánította ki senki 5 percenként, hogy menyire boldog, hogy a hazát szolgálhatják.
- Nem volt a barátnője képét mutogató zöldfülű, aki majd természetesen később egy hosszú és szomorú jelenet végén meghal.
- Nem volt nyálas buzditó szövegeket mondó parancsnok miközben a háta mögött az amcsi zászló lobogott.
Ez kb minden hábrús film majdnem 50%-át kiteszik. Nekem ezek egyáltalán nem hiányoztak, ezek a dolgok. Helyette szinte folyamatosan pörgött a film az elejétől a végéig. A "pure military actiont" - ezerszer jobban élveztem mint bármilyen nyálas időhúzást.
Nem ismertük meg a legénységet? Kit érdekeltek? Mit adott volna hozzá a történethez ha meg tudjuk, hogy ki mért lépett be a seregbe, meg hogy várja őket otthon az asszony? Csak időhúzás lett volna. Megették a kötelességüket és néha meghaltak. Több szerepre nem volt nálunk szükség. Külön tetszett ,hogy ahogy telt az idő, műszakról-műszakra cserélődtek, ahogy a valóságban is.
A németek mondjuk hozták a szokásos filmes "formájukat" és természetesen mind csecsemőevő-nőerőszakoló szörnyeteg volt, de mivel tengeraktjárókról szólt a dolog, ezért jól állt nekik a arctalan ellenség szerepe.
Nekem tetszett a Greyhound. Felesleges sallangoktól mentes pörgős másfél óra volt.
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
De szép bauxit, honnan van?
Hogy helyezze beléd ?sgyík-vesszejét a Magasságos mélységes imádattal, ?sélvezettel, ?sgyík heréinek kusza-gubancos sz?rmeredvényeinek kristálygyökér-fonódásaival!
Szóval az éneklés/művészet már nem számít munkának? Végülis lehet igazad van, de ezt se értem milyen módon szólna a fehérek ellen, vagy lenne PC, hiszen lassan 10 éve az ilyen tehetség kutatókkal van tele a magyar tv is 😊
Részemről egy korrekt háborús popcorn film plecsnit kap.
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
vagy korházba kezeltesse, abban a böröndben még talán egy uj házra való is volt. a másik, meg az iskolai álmodozása, hogy azt bemutatni, hogy az a menő, ha neki ugrik a tanárnak visszapofázik neki és leszarja a tanulást, mert ö csak a saját dolgát akarja csinálni és hogy ez bátoritja atöbbi társát is, hogy ezt kell csinálni ez a jo irány. És ahogy a valóságban is látjuk sajnos pont ugyan igy megtörténik egyre gyakrabban nem csak ugy ahogy a filmben álmában.
A harmadik, meg mikor a kapott szavakkal rappel, hát ott is fényezik a kis néger csajt, hogy a rappeléssel majd milyen sokra viszi,mert
dolgozni nem akar ,de mivel bármire tud refrént faragni ezért majd ö is sokat keres a semmivel.
Per Aspera Ad Inferi.
5/10
Megint egy újabb green screen "förmedvény". Story végig 1 szálon fut, semmi plusz tartalmat nem bont ki, van némi izgalom, de nagyon nehéz azonosúlni vele, a németek annyira démonizálva vannak, hogy őket nem is mutatják. Ha nincs Tom Hanks, akkor ez egy középszer alja lenne, mint a Midway, illetve történetben még jóval az alatt van. Másfél óra az egész, nekem nagyon nagy csalódás és nagyon összecsapott munkának tűnik, pedig ebben sokkal több lett volna.
"Awdsmfafoothimaaafootafootwhscuseme" JB
Nem volt egy nagy eresztés, föleg a sztárokhoz mérten akik szerepeltek benne, csak ugy mint a THe old guard-ban . Klisés és helyenként átgondolatlan történések.
ÉS ugy általában mostanában minden film tele van ilyen PC-s és BLM es és LMCQBWT agymosással. ha nem akarod keresni akkor is az orrod elé dörgölik. És ez már nagyban megy a disney már bisex mesét gyárt, akkor ez mi ha nem agymosás már kis kortól, mikor régen az iskolában max 12 évesen kezdték a felvilágositást a sexualitásra itt meg már 4-5 éveseknek tolják a szemébe a "másságot",hogy gondolkodás nélkül elfogadja és esetleg be is álljon a sorba.
Az egész világon forditva ülnek a lovon, aki nem áll be a sorba azt eltávolítják és nincs ez máshogy itthon sem, elég az SG-t nézni, ha egy film hir alá irsz egy nem PC komenntet vagy csak megkérdőjelezed a főszereplő választást akkor már törlik is a kommented
Ha mas nem mar latvany miatt legalabb 1 pontszam kulonbseg kene, hogy legyen ha nem kettonek!
Szerintem senki nem veszi alapul a te ízlésedet, aki ebben a topikban filmekről ír, ergo nem értem, miért vagy meglepődve, ha nem olyan értékelés születik, ami neked megfelel.
"aláírás max. 200 betű, nem tartalmazhat HTML, vagy UBB kódot, és 2 soremelés megengedett" Akkor inkább hagyjuk. : ]
Konfig: Junoszt TV, Commodore64, CPU Mos 6510 1,25 Mhz|RAM 64Kb Datasette magnó, 2db joystick
7/10
Utoljára szerkesztette: nordan, 2020.08.17. 21:25:46
A fránya tálibok megint nem bírnak magukkal. Kapunk itt golyózáport, pöpec robbantásokat, baró ostromot, helikopteres akciót, és persze kapunk hamisítatlan, félpercenként baszdmegelő, nagyon tökös amerikai katonákat, akik felveszik a kesztyűt a teveb***ók ellen. (Nem én mondom, ők mondják). A Kamdeshi csata, amint az ismert, az afgán háború legvéresebb összecsapásának helyszíne volt 2009-ben, és ide kalauzol el minket a film.
7/10
Mellesleg tényleg remélem hogy a Sorna (Site 😎 meg lesz magyarázva valahol, mert a Fallenben éppen, hogy azon vitáztak, hogy hagyják-e kihalni a dinókat ha a sziget elpusztul. Én ebből azt vettem le, hogy a SiteB -vel nem is számolnak.
Amúgy nagyon örülök, hogy az ember-dínó hibrid dolgokat hagyták a fenébe. Ha jól rémlik anno felmerült az is mint folytatás. Nagyjából az eső ember-dínó hibridnél süllyed volna a ZS-kategóriába az egész franchise.