1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!


Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • LasDen #104186
    Azt kell megérteni, hogy hollywood (és a világ) fehér emberek kezében van/volt. Lehet jönni azzal, hogy legyen a legtehetségesebbé és a legalkalmasabbé a szerep v rendezés. De nagyon jól tudja mindenki, hogy a rendszer nem igazságos. Úgy lett kialakítva, hogy a feketék (és a kisebbségek) ne érjenek oda. Ha pedig oda is érnek, akkor hatalmas hátrányból indulnak.

    Vegyünk egy producert, aki mondjuk választhat 3 íróból a következő filmjéhez. John, Anfernee és Ramírez közül. Mindhárman hasonló eredményekkel büszkélkedhetnek és mindhárman jó munkát végeznének. 10-ből nyolcszor emberünk Johnt fogja választani. Nem azért mert rasszista bigott lenne. Meg fogja tudni indokolni, hogy miért őt választja, de tudatalatt a bőrszín igenis tényező lesz. Ezt szorozd fel az összes lehetséges pozícióval egy film körül és megkapjuk a problémát.

    A jelenlegi rendszerben pozitív diszkriminációra van szükség ahhoz, hogy a kisébbségiek oda érhessenek a nem csak kissebségi szerepekre is. Mert a tehetség nem elég ehhez. Bár a feketék már so-so oda értek, hogy bármilyen szerepre esélyesek lehessenek, a latinok v ázsiaiak nem igazán. A háttérmunkásokról nem is beszélve. Viszont ez a helyzet ahhoz vezet, ahol ma tartunk. Jelenleg túlkompenzáció zajlik. Képzeljétek el úgy, hogy egy kisgyerek órák óta figyelte az asztalt, ami tele van finomságokkal, de nem engedték oda. Amikor lehet, akkor elkezdi tömni magát. Itt is ez van és emiatt alakulhatnak ki faramuci helyzetek.

    Viszont tegyétek fel magatoknak a kérdést. Miért van az, hogy a Lear királyt vagy az V. Henriket a világ bármely pontján színpadra lehet állítani anélkül, hogy problémákba ütközne, de filmen ezt nem lehet? MIért játszhatja el Yoo Jun-Sang Judah Ben Hurt színpadon probléma nélkül? Miért van az, hogy szinte bármilyen kreatív döntés, ami egy karakter bőrszínét érinti az egyből túltolt pcskedés? Ha bele gondolsz, a Without Remorse sem azért készült el Michael B Jordannel, mert ő fekete. Hanem mert Jordan egy jelenleg népszerű színész, akivel el lehet adni a filmet. Ő pedig érdeklődést mutatott felé. Jai Courtneyval nem fogják eladni ezt. Attól függetlenül, hogy milyen lett a film minősége. Azért került egy fekete nő a legújabb James Bondba 007-ként, mert jelenleg ez a mozgalom az egyik legerősebb? Igen. Egy eredeti karakter, aki igazából semmit nem vesz el Bondtól. De sokan még ezt sem képesek elfogadni...

    Vannak problémák mindkét oldalon.