Filmek, amiket most láttunk...
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A gyõzelem nem minden, viszont a vereség egy nagy semmi! HALA MADRID!
Azt hittem egy atlag olcso vigjatek lesz, de kellemesen csalodtam. Kifejezetten jo lett. Van ertelmes, es egyedi, fordulatos tortenete, a szereplok karakteresek, erdekesek es szerepukhoz merten szimpatikusak is.
Erdekessege hogy a hulye es laza viccek keverednek eleg brutalisan eroszakos jelenetekkel, ilyen kevereket meg nem nagyon lattam. Tobb kritikat is olvastam ahol ez nem tetszett a kritikusnak, de nekem eppen hogy ez a kettosseg tetszett.
Ami viszont nem tetszett, az csak nehany jelenet ami atcsapott nagyon szurrealisba. Az ilyenek altalaban a vagoasztalon vegzik...
8/10
Buster Scruggs balladája
Coen tesók írták, Coen tesók rendezték. Akik tudják, hogy ezt mit jelent, ők be is tudják lőni mire számíthatnak. A többiek számára pedig a kulcsszavak: elborult, abszurd.
A legjobb az egészben, hogy ez egy antológiafilm, 6 külön álló kis novella, mind különböző stílussal és hangulattal, tehát Coenék összes stílusjegyét megkapjuk. A körítés, egy western könyv, melyet lapozgatva elevenednek meg a mesék. Van itt éneklős Lucky Luck gonosz tükörképe, kétszer akasztott ember sorsa, kéz és láb nélküli előadó művész néma tragédiája (ami azért is abszurd, mert Ő közben az előadásait végig monologizálja), klasszikus western regényeket idéző karaván történet, természetfilm kincskereséssel és Edgar Allan Poe ihlette elbeszélés.
Egy a közös bennük, mindegyik a sors kegyetlen fintoráról szól, hol humorosan, hol keserűen tálalva.
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2020.05.27. 23:18:41
Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.
Téli menedék
A Heredaty és a Midsommar farvízén evező, nagyon lassan építkező, a feszültség keltést, a kényelmetlen érzés elnyújtását eszközéül használó lélektani horror film, mely fele annyira sem lett emlékezetes, mint az előbb említettek.
Ettől függetlenül, a feszültséget tényleg sikerült fenntartani, igaz engem a babaházas horror dolgok valahogy mindig betalálnak. A színészi játék, főleg a gyerekek részéről, messzemenőleg kielégítő, de a csavar kicsit erőltetett, és elégé hiteltelen (igaz, a karakter múltjához, egész jól passzol). Szemét film, lehet benne sajnálni embereket (állatokat), de ugyan így gyűlölni, megutálni is, nagyjából bárkit.
Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.
<#bohoc>#bohoc>
Utoljára szerkesztette: CSOCSO, 2020.05.19. 23:06:38
Ne kérdezzétek miért, - talán mert "ingyen" volt, talán mert gyerekként szerettem a Scooby Doo-t -, így hát megnéztem ezt a filmet. Egy színes szagos katyvasz az egész, aminek alapvetően jó volt a marketingje, mert hát jól átvert, hogy majd egy eredettörténetet kapunk, hogy hogyan is állt össze a Rejtély Rt. Nos, spoiler... ez a film első 10 percében le van tudva. Utána pedig egy nagy összevisszaság az egész. Én 25 éves fejjel nem tudtam követni, de a gyereket bizonyára leköti majd a látványos animáció, mert az tényleg jól néz ki, meg mozgalmas is. Valamint a film telis tele van nagyon trendinek szánt és up-to-date, ellenben borzasztóan erőltetett popkult utalásokkal, komolyan már vártam, hogy mikor kezdenek el TikTokozni Dianáék...
4/10
Utoljára szerkesztette: Kongy, 2020.05.18. 15:53:35
"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Persze, hogy problémás és "iszlmafób" ez a film
Hogy helyezze beléd ?sgyík-vesszejét a Magasságos mélységes imádattal, ?sélvezettel, ?sgyík heréinek kusza-gubancos sz?rmeredvényeinek kristálygyökér-fonódásaival!
Emellett szerintem így a Dűne is jobb kezekben van, mint bárhol máshol, mert ez a stáb mer bátor lenni.
Utoljára szerkesztette: crater, 2020.05.15. 17:40:43
Hááát hogy is mondjam. Nekem tetszett, bár az én sexuális vonzódásom se éppen a misszionárius pózban merül ki. Szeretem a változatosságot. Igazából azon agyaltam sokat, hogy azért tetszett, mert nagyobb látószöget adott a világra és igazából az aberrált embereknek is vannak komoly érzelmeik vagy ez csak az "önigazolása" és mentése egy szexuálisan beteg "párnak". Mindenesetre manapság ez már messze nem olyan elutasítandó, sőt sok férfi vágya lenne és a muszlim közösségekben évezredek óta elfogadott dolog. Meg azt is jó tudni, hogy egyes szuperhősöknek mi volt a magalkotásának gyökere. Kíváncsi lennék más szuperhősök hogy születtek ezekben az időkben.
SWTOR nick: HUN_Miller, Origin: Miller86HUN, Uplay: mulli86hun, Steam: mulli86, Rockstar Games: mulli86 Jobb félni, mint áldozatául esni egy hirtelen Ninja támadásnak!
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Az, hogy a stúdió kissé elszámolta magát, és a film veszteséges lett, nem jelenti automatikusan azt, hogy rossz is. És ez fordítva is igaz, attól, hogy egy film nyereséges és népszerű még nem lesz automatikusan jó. Például a Blade Runner 2049-et bármelyik Avengers filmnél többre tartom.
If Everything That Has A Beginning Must Has An End
Az elso film szerintem ritka szar mai szemmel. De Elso megnezesre siman 7 vagy 8 pontot adtam miutan meglestem az elso resz utan nemsokkal. Eltelt jo sok ido. Meglestem ujra a felesegemmel, es mar kozel sem tetszett annyira.
A lenyeg, hogy ha az elsot latod akkor utanna az uj is jobb 1-2 pontszammal.
Persze a rajongok elvben igy jobban jarnak, mert szamukra egy jobb film keszul.
Ilyen megközelítésben az új film tökéletes folytatása a réginek, az új film igazodik a régihez, ennek köszönhető a manapság már lassúnak számító tempó és a sivár képi világ. Nekem nagyon bejött.
Az, hogy mennyire szomorú, ha egy mostani folytatáshoz kell az évtizedekkel korábbi előzményfilm, vita tárgyát képezheti. Az új Star Wars filmekhez sem árt ismerni a régieket, bár amilyen pocsékul sikerültek, védhető érv, hogy tök mindegy.
De egy Halálos Fegyvert sem a negyedik résszel kezdünk nézni...
Kb 80-as évek akciófilm, csak a probléma, hogy nem annak képzeli magát. Van néhány szép vágás, de a CGI sok helyen szörnyen néz ki. Tele van klisékkel. Sztori alap, érzelmi vonalak nevetségesek (ezért írtam, hogy nem annak képzeli magát). Nem tudom miért húzták fel itt páran pár hete, ami miatt letöltöttem. Én időhúzásnak éltem meg mint szórakozásnak....
SWTOR nick: HUN_Miller, Origin: Miller86HUN, Uplay: mulli86hun, Steam: mulli86, Rockstar Games: mulli86 Jobb félni, mint áldozatául esni egy hirtelen Ninja támadásnak!
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
De nyugodtan próbáld egy lapon említeni...
Robin Williamsek mellett elbujhat ez a "valami"
Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.
A gyõzelem nem minden, viszont a vereség egy nagy semmi! HALA MADRID!
Nem hogy eleve ilyennek keszult, de azon ritka filmek egyike, amikben minden agyatlansag teljesen logikus is, mert az az egesz koncepcio lenyege hogy egy szo szerinti fantaziavilagba csoppennek😊
Arra viszont nem emlékszem, hogy az első vagy a második rész elején.
Utoljára szerkesztette: DantszEE, 2020.05.13. 18:30:17
Szóval sokkal több a megválaszolatlan kérdés mint amirül valójában szolni akart a film, és igen ha ezt a pár mondatot leirják vagy elmondják az elején akkor nem 3 óráig huzzák a semmit és talán lehetett volna egy kis cselekmény is benne.
Abban a pillanatban, hogy ezek a fékek lekerülnek, az emberek, vagyis az elnyomó faj retteghet, hogy az elnyomottak, vagyis a replikánsok ellenük fordulnak, fellázadnak, és végül átveszik az uralmat. Szóval az emberek szempontjából nem mindegy a dolog.
A valós emberi történelemben is lehet párhuzamokat találni, rabszolgaság, rasszizmus, miegymás. Más sci-fi filmekben is boncolgatnak hasonló témákat, a mesterséges intelligencia, gépek lázadása témakörben, Mátrix, Terminátor stb...
Az amit meg leirsz, nem egyértelmü, mert a föhös se volt biztos benne, hogy ki is valójában, mert mindenkinek voltak emlékei és akár valósak is lehettek. igy akit mondtál, hogy ember is simán hihette hogy az , ha egész végig ugy nevelték.
De a lényegen akkor sem változtat , ha tudja is magárol, hogy migyoda, mert amilyen volt a világ azután is simán elképzelhető, hogy ellesznek egymással, mert legalább tudnak az embereknek csinálni egy olyan replikánst akitül gyereke is lehet, nem csak egy hologrammal beszélget. Meg gondolom, hogy a kurva is replikáns volt, tehát most nem mindegy már nekik, hogy kit kurnak és kitöl lesz a gyerek?
Nem volt köztük éles határvonal mint más filmekben, Csak annyi különbség volt ember és robot között, hogy volt sorozatszámuk a szemükben, pont és nem tudtak szaporodni.
A sivárság is annyk fényében mondtam, hogy elrepültek egy nagyváros felett ahol minden talpalatnyi helyen épületek voltak mégse volt töbeg az utcákon, nem repült senki a rendoron kivul, csak a hologramok volt a kivetitések.
ugyhogy nem értettem , hogy miért lett volna gond ha egy uj funkcio jön.
mindegy, valakinek bejön, nekem egy unalmasan hosszu film volt a semmirol.
Ugyanis ha figyelted a párbeszédeket, szinte az összes karakterről kiderül, hogy replikáns vagy ember.
Pl: Wallace kopasz titkára arra panaszkodik, hogy az anyja mai napig siratja a gyerekkori fényképeit. ---> Ember
A félszemű lázadó vezér öreglány poénkodik, hogy így nem tudják kényszeríteni, hogy balra fel nézzen. ---> Replikáns
Soroljam?
Nem tudom mit hiányoltál a környezetből egy ilyen sci-fi-ben, de talán ha mondanál egy példát, melyik másik moziban volt ez jobb, az segítene megérteni. Persze kinek mi tetszik...
Utoljára szerkesztette: Tikal, 2020.05.12. 10:05:33
Utoljára szerkesztette: Tikal, 2020.05.12. 09:35:00
"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson