Filmek, amiket most láttunk...
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A film kicsit nehezen indul be, az első félóra elég szenvedős volt, és nem csak a koreai nyelv + angol felirat kombó miatt. De aztán a maradék kb másfél óra végig izgalmas és érdekes. A legjobb az egészben, hogy teljesen kiszámíthatatlan, és nem tudod mire fog kifutni az egész. Közben vannak erős utalások komoly társadalmi problémákra, sőt belefért egy csipetnyi aktuálpolitika is. A színészi alakítások is abszolút rendben voltak. Szerintem 100%-osan megérdemelte az Oscar-jelöléseket, és remélem, hogy párral azért meg is szórják majd. 8.5/10
"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson
Nagyon tetszett az akció, mert a terminator maximálisan kihasználta a képességeit. Ritka az ilyen.
A sztori szólhatott volna egy kicsit többet Sarah Connorról. Benne lehettek volna azok az említett akciók.
Kojiro ergo sum.
Sajnos manapság már nem tudnak/akarnak olyan folytatást csinálni ami valami újat hoz a szériákba.Vagy ha hoz akkor az biztos , hogy valamilyen liberális faszságot próbál belevinni
Ha az eredeti 4-5-6 ot nézzük ahhoz képest az 1-3 anynival volt jobb, hogy ahogy irod kitágitotta a határokat és pár dolgot helyretett.
Mert az eredeti részekben egyből belecsaptak a lecsóba és azt sem tudtam, hogy ki kivel van és miért jók a jók és miért rosszak a rosszak,
Ezért az első 3 rész ebben hozott egy kis felvilágositást, de csak mint fő szál, a megvalósitás meg olyan lett, hogy ha az eredetit a fiatal korosztálynak szánták amolyan meseként, akkor az első 3 az a 6-10 éves kategőriának szólt volna a jar jar , meg a viz alatti gagyi lényekkel.
Ahhoz képest az utolsó 3 rész meg átcsap már szinte felnötfilmes komorságba és lelkizésbe.Arról nem is beszélve, hogy a biztos lóvé miatt semmi ujat nem akartak beletenni .Ez füöleg a 7es részen látszott ami szinte snittről snittre koppiontás az elözö részekbol.
De ugyan ugy az utolsó 9 rész is máshogy , de a lényegi részeket koppintotta az eredetiből.
De az utolsó 3 sehogy nem kapcsolódik se egymshoz se az elötte lévö 6 részhez az is biztos, és még az ott látottakat is megkavaja és kidobja a kukába.
8 részen keresztül senki nem tudott gyógyitani erre a 9edikben egy félig kikékpett padawan meg már mindenkit megtud.
Valahol itt kezdődne egy normális párbaj.
Why so serious?
nem, nem ált rossz oldalon, pont hogy beteljesítette a végzetét és tönkreverte a gépeket, csak amíg ő a győzelemmel volt elfoglalva addig a skynet már a "jövőre" gondolt és az újrakezdésre amit lehetett is látni az utolsó jelenetben.
sokan köpködik a genisys ami részben érthető is, kár volt felcserélni a kyle reese / sarah connor "ki kit fog megmenteni" szerepet de az alapsztori és a kezdéssel nem volt semmi probléma.
Utoljára szerkesztette: Kissssss0, 2020.01.15. 16:42:34
party promoted to: super goober! ignored list: pares,tetsuo
SWTOR nick: HUN_Miller, Origin: Miller86HUN, Uplay: mulli86hun, Steam: mulli86, Rockstar Games: mulli86 Jobb félni, mint áldozatául esni egy hirtelen Ninja támadásnak!
Utoljára szerkesztette: MrAndree, 2020.01.15. 12:38:02
Why so serious?
Utoljára szerkesztette: mulli1986, 2020.01.15. 11:45:29
SWTOR nick: HUN_Miller, Origin: Miller86HUN, Uplay: mulli86hun, Steam: mulli86, Rockstar Games: mulli86 Jobb félni, mint áldozatául esni egy hirtelen Ninja támadásnak!
Ha a lötty el tud válni az endoskeletontól és önállóan is tud cselekedni, akkor mi szükség van rá, hogy újra és újra visszatapadjon rá? Ha különválva menne a searching, nem többre jutnának? Az előző folyékony modellnek nem is volt ilyen belső váza, és egész jól megvolt nélküle. Plusz a végén hová tűnt a lötty? Csak a váz lett legyakva, a jóarcú meg egyszerűen elpárolgott. Kinyírta volna az a forgó valami? Hogy?
Majdnem elsírtam magam, mikor megtudtam, hogy Carl a terminátor családra tett szert, és idővel megbánta, hogy lelőtte John Connort. Mintha a vírusirtóm bocsánatot kérne egy pár éve letörölt kémprogramért. Mi a fasz?
Képesek voltak megint eljátszani, hogy kinyírják az öreget? Minek? Szinte minden résznek ez a vége. Azt hitték 100-adjára is meg tud hatni? Mintha nem lenne nyilvánvaló, hogy ennél a futószalagon gyártott kikúrt fémkupacnál végtelen a respawn, és pár év múlva megint egy tengerparton fog kolbászolni izompólóban egy újonnan megírt gyilkolóprogrammal a fejében egy újabb pelyhesállú szarcsimbókra vadászva.
Mekkora flash lett volna, ha az öreg csak tetteti hogy megváltozott, majd amikor elindulnak a folyékony ellen harcolni, hirtelen átáll az ő oldalára és kinyírják Sarah-t, az idegesítő Ramos kisasszonyt és a transznemű LMBTQ-tagot. Utána röhögve elsétálnak a naplementébe. Nyerjen már egyszer végre a Szkájnet. Minek egy olyan világot megmenteni, ahol a kacsaszájú plázakurva lefotózza a mákos lecsót amit aznap eszik és kiposztolja a nyilvánosságnak, amely az agykárosodást bizonyítva lájkolja ezerrel. Tényleg, a Skynet nevet is minek kellett lecserélni? Nem volt elég jó? Tényleg hatalmasat csavartak ezzel a sztorin, hogy más a név. És legfőképp minek ez az unalomig lerágott koncepció, hogy megint kipotyog egy végrehajtó a jövőből és megint menekülni kell előle? Ez hol érdekes ennyi rész után?
A következő részben egy buziterminátort szeretnék látni, aki melegbárokban ismerkedik a 80-as évek elején, és azért küldte vissza a Skynet, hogy terjessze az AIDS-t. Mindegy, csak legyen már valami új, mert nagyon unom.
Na és szegény John Connor... ezzel is mit meg nem csináltak. A Genisys-ben kiderült, hogy a rossz oldalon áll és még gép is, most meg lepuffantják egy tengerparton. Nem lehet, hogy John többszörösen disszociatív, és az ellentétes énjei próbálják kinyírni egymást?
Itt már nincs semmi kreatív ötlet ez teljesen világossá vált... a valódi vastartalom kezd egyre kevesebb lenni ezekben a fémekben, és kezd egyre inkább műanyagosodni az egész. Úgy halványul el, mint a lekopott zebrafesték az aszfalton, amit agyonjártak a munkába igyekvő prolik. Kár érte. "I'll be back..." Pedig pont ezt nem kéne. Mert minden visszatéréssel egyre kevesebb jelentősége van.
3/10
Radioaktív kiscicák áron alul eladók vagy Playstation-re cserélném. Érdeklődni: Balatonalmádi, Nagymező u. 27.
Why so serious?
Aki egy picit is utánaolvasott a Star Wars születésének, az tudhatja, hogy Lucas éveken keresztül farigcsálta a történetet, mielőtt megfilmesíthette volna az Ep.4-et. A Star Wars teljes mértékben az ő agyszüleménye, az ő története. Az előzmény trilógiával egy olyan technikát hozott a filmvilágba, ami előtte nem igazán létezett. Úgy forgatott le három filmet, hogy lényegében nulla díszlet kellet, csak két-három nagy zöld-kék vászon. A történet teljes mértékben kiegészíti az eredeti trilógiát, még ha akadnak is benne ordas nagy baromságok. Ahogy a faszi többször is elmondta, ő nem igazán szeret rendezni, inkább producerként és íróként tekint magára. Az előzmény trilógia még ennek ellenére is egy koherens egész, két mondattal le lehet írni, hogy miről szól. Darth Vader és az Uralkodó felemelkedése, a Köztársaság bukása. Sokszor tartot SW maratonokat, és bevallom, az Episode 1. nálam is olyan, hogy "csak legyünk túl rajta gyorsan", de azért a végén a fénykardpárbaj és Anakin Podracer versenye még a mai napig is komoly cuccok. A második-harmadik rész egyértelmű hibája a teljesen képzetlen színész, Hayden Christensen. Képtelen hihetően átadni az érzelmeit, botrány szar színész. De a történet egyre sötétebbé válása, a karakterek vívódása, és hát a 'High Ground' elég emlékezetes pillanatok. Kétségtelen, hogy nem tökéletes trilógia, de a 7-8-9 kupac gőzölgő fosához képest díjnyertes alkotások. A 7-8-9 esetében az látszik, hogy nem volt egységes történet, nem volt koncepció. Részenként találták ki, hogy mi a fene legyen, merre haladjon a történet. Össze-vissza baszakodtak vele, nem fut ki sehova, nem igazán tudjuk, hogy lényegében miről is szól ez az egész.
Nem vagyok hatalmas SW rajongo es szinte alig tudnam megmondani,hogy az utobbi reszekben mik is tortentek pontosan de azt kell mondjam, hogy kellemesen csalodtam az uj filmben. Kikapcsoltam az agyam es vegigneztem mint egy meset. Szerintem utobbi idok legjobb SW filmje.
8/10
( 1-2-3 jok voltak? hat nem tudom... en ugy emlekszem rajuk, hogy borzalmasak voltak)
Értem mit írsz. Amikor a lánya előtt rugdosta meg a boltost ... Nem is értem miért maradt benne az a jelenet úgy, ahogy benne maradt. Természetellenes volt. Mű. Az a rugdosás. Mintha Scorsese nem nézte volna meg a jelenetet, vagy már rosszul látja a képernyőt. Rohadt gagyi lett.
Amúgy a film hosszú és erőltetett. Mintha elfáradt volna az öreg. A végén kár volt percekig öregek otthonozni.
"Awdsmfafoothimaaafootafootwhscuseme" JB
Why so serious?
(de így legalább megvan a jelenet)
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2020.01.14. 15:38:35
Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.
Dr. Strange:
- Olyan pusztítást végezhet, ami ezidáig abszurdumnak tetszett.
Tony Stark:
- Tényleg azt mondta, hogy "abszurdumnak tetszett"?
Próbáltam a Starkkal utalni :)
Nagyon jó kis film, szokatlan, de jópofa humorral.
A Yorki-t alakító srác hatalmasat alakít, érdemes lesz rá odafigyelni.
7/10
Utoljára szerkesztette: kutyakiki81, 2020.01.14. 15:18:40
Xbox Live : KutyaKiki PSN : KikiKutya
Utoljára szerkesztette: MrAndree, 2020.01.14. 11:43:18
Why so serious?
(nem tudom, hogy ez most valami idézet volt-e, vagy tényleg kérdés, esetleg csak meglepődés, sem azt, hogy ki az/mi az a Csabi Stark :D, szóval megválaszolom komolyan:)
Felénk szokták így mondani a "tűnt"-et (kb az olyasminek tűnt helyett), ha esetleg ez másnak furcsa lenne.
Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.
Még a végét újra kellene néznem, de ez egy elmebeteg film, a jó értelemben. Hasonló érzések keringtek bennem, mint a "szerb" című film nézésekor. Polgárpukkasztónak és különlegesnek mondható. Egynek elmegy és érdekes alkotás, de szórakoztatónak nem mondanám. Inkább csak különlegesnek.
Why so serious?
A 7-8-9-et meg senki ne merészelje egy lapon említeni az első 6 résszel, mert az az egész SW világ meghágása volt a disney és főleg Rájen seggfej dzsonszon részéről, szóval nem az előző részek tehetnek arról, hogy az új trilógia miatt az egész világ megborult.
- Csabi Stark
Utoljára szerkesztette: mulli1986, 2020.01.14. 10:48:42
Madarak
Már többször megemlítettem, hogy ezek a filmek 60 évesek. De hogy ez mit is jelent, itt tudatosult igazán bennem. A főszereplő, Tippi Hedren, Melanie Griffith édesanyja. Tehát a főszereplő lánya, ma 3szor annyi idős, mint ahány éves Tippi volt, a film forgatásakor (és aki már a 90. életévét tölti be 5 nap múlva.). És hogy mennyit öregedett a film. Nos, elégé sokat.
Amíg a Hátsó Ablak és főleg a Psycho teljesen megállja ma is a helyét, ezzel a filmmel már voltak problémáim. Nem is az odavetített madarak volt a legnagyobb bajom, mert egyrészt ezen én könnyen túl tudom tenni magam, másrészt annyi élő (és döglött) madárral dolgoztak, hogy ez csak ritkán zavaró. Sokkal jobban zavart itt a színészi játék és a szövegkönyv, mely a korábbi Hitchcock filmekkel ellentétben, nekem nagyon is idejét múltnak, modorosnak tetszett. Eddig pedig nem ez volt rá jellemző (vagy csak én voltam lebetegedvén kevésbé befogadó állapotban.. nem tudom).
Ettől eltekintve, ez az alkotás is hemzseg zseniális megoldásokkal. Már az alap tézis is teljesen elborult, hogy a madarak (madarak!! .. ide mindenki képzelje el a békésen kotorászó tyúknak a képét) megelégelik az ember térhódítását, és elkezdik visszafoglalni a Földet maguknak. Aztán az ötlet, hogy az egész film során, nincs zene. Egy jelenet van, ahol egy iskolás csoport énekel, és ennek a jelenetnek van talán a legnagyobb súlya. A főhősnő kint ül, háttal a játszótéren. Az iskolából kiszól halkan egy dal, amit a kisiskolások énekelnek. Ezen kívül csak a szél zúg. Aztán leszáll egy holló. Halkan. Az ártatlan dalocska tovább szól, és közben megjelenik még egy, majd még egy, majd még egy. Gyülekeznek.
A rendező ebben, és még rengetek jelenetben, hatásosan építi fel a rá oly jellemző feszültséget, sokszor olyan csendben, hogy a moziban egy tű leejtése fülsüketítő zajnak tűnne (és a filmklub hála, érdeklő közönség volt, akik nem csámcsogtak és beszéltek közben, hanem ráfeszültek a filmre). És mikor a támadás elindul, a madarak sívitása tényleg fülsüketítőnek, és ami a legfontosabb, ijesztőnek tűnik. Még akkor is, ha "csak" madarakról beszélünk.
Pont ezért, akár jó is lehetett volna, de az az igazság, hogy emellett rendkívül túlnyújtott és unalmas volt számomra. A főszereplők kicsit sem voltak szimpatikusak, így a civódásuk se nagyon kötött le, inkább a "haladjunk már" érzés uralkodott rajtam. A madaras jelenetek feszültek és izgalmasak voltak, a záró jelenet pedig kifejezetten nyugtalanító. Élvezni élveztem, de láttam tőle már sokkal jobb filmet is.
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2020.01.14. 09:29:03
Best Picture
1917 (Universal)
Ford v Ferrari (Fox)
The Irishman (Netflix)
Jojo Rabbit (Fox Searchlight)
Joker (Warner Bros.)
Little Women (Sony)
Marriage Story (Netflix)
Once Upon a Time in Hollywood (Sony)
Parasite (Neon)
Actor in a Leading Role
Antonio Banderas (Pain and Glory)
Leonardo DiCaprio (Once Upon a Time in Hollywood)
Adam Driver (Marriage Story)
Joaquin Phoenix (Joker)
Jonathan Pryce (The Two Popes)
Actress in a Leading Role
Cynthia Erivo (Harriet)
Scarlett Johansson (Marriage Story)
Saoirse Ronan (Little Women)
Charlize Theron (Bombshell)
Renée Zellweger (Judy)
Actress in a Supporting Role
Kathy Bates (Richard Jewell)
Laura Dern (Marriage Story)
Scarlett Johansson (Jojo Rabbit)
Florence Pugh (Little Women)
Margot Robbie (Bombshell)
Actor in a Supporting Role
Tom Hanks (A Beautiful Day in the Neighborhood)
Anthony Hopkins (The Two Popes)
Al Pacino (The Irishman)
Joe Pesci (The Irishman)
Brad Pitt (Once Upon a Time in Hollywood)
Directing
Bong Joon Ho (Parasite)
Sam Mendes (1917)
Todd Phillips (Joker)
Martin Scorsese (The Irishman)
Quentin Tarantino (Once Upon a Time in Hollywood)
Adapted Screenplay
The Irishman (Steven Zaillian)
Jojo Rabbit (Taika Waititi)
Joker (Todd Phillips & Scott Silver)
Little Women (Greta Gerwig)
The Two Popes (Anthony McCarten)
Original Screenplay
1917 (Sam Mendes & Krysty Wilson-Cairns)
Knives Out (Rian Johnson)
Marriage Story (Noah Baumbach)
Once Upon a Time in Hollywood (Quentin Tarantino)
Parasite (Bong Joon Ho & Jin Won Han)
International Feature Film
Corpus Christi (Poland)
Honeyland (North Macedonia)
Les Miserables (France)
Pain and Glory (Spain)
Parasite (South Korea)
Production Design
1917
The Irishman
Jojo Rabbit
Once Upon a Time in Hollywood
Parasite
Film Editing
Ford v Ferrari (Andrew Buckland & Michael McCusker)
The Irishman (Thelma Schoonmaker)
Jojo Rabbit (Tom Eagles)
Joker (Jeff Groth)
Parasite (Jinmo Yang)
Cinematography
1917 (Roger Deakins)
The Irishman (Rodrigo Prieto)
Joker (Lawrence Sher)
The Lighthouse (Jarin Blaschke)
Once Upon a Time in Hollywood (Robert Richardson)
Visual Effects
1917
Avengers: Endgame
The Irishman
The Lion King
Star Wars: The Rise of Skywalker
Costume Design
Jojo Rabbit
The Irishman
Joker
Little Women
Sound Mixing
1917
Ad Astra
Ford v Ferrari
Joker
Sound Editing
1917
Ford v Ferrari
Joker
Original Score
1917 (Thomas Newman)
Joker (Hildur Guðnadóttir)
Little Women (Alexandre Desplat)
Marriage Story (Randy Newman)
Documentary Feature
American Factory (Netflix)
The Cave (National Geographic)
The Edge of Democracy (Netflix)
For Sama (PBS)
Honeyland (Neon)
Documentary Short Subject
In the Absence
Learning to Skateboard in a Warzone (If You’re a Girl)
Life Overtakes Me
St. Louis Superman
Walk Run Cha-Cha
Makeup and Hairstyling
1917
Bombshell
Joker
Judy
Maleficent: Mistress of Evil
Animated Feature Film
How to Train Your Dragon: The Hidden World (Dreamworks)
I Lost My Body (Netflix)
Klaus (Netflix)
Missing Link (United Artists Releasing)
Toy Story 4 (Pixar)
Animated Short Film
Dcera (Daughter)
Hair Love
Kitbull
Memorable
Sister
Live-Action Short Film
Brotherhood
Nefta Football Club
The Neighbors’ Window
Saria
A Sister
Original Song
"I Can't Let You Throw Yourself Away" (Toy Story 4) — Randy Newman
"(I'm Gonna) Love Me Again" (Rocketman) — Elton John & Bernie Taupin
"I'm Standing With You" (Breakthrough) — Diane Warren
"Into the Unknown" (Frozen 2) — Robert Lopez & Kristen Anderson-Lopez
"Stand Up" (Harriet) — Joshuah Brian Campbell & Cynthia Erivo
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
Komoly filmet hozott össze Sam Mendes.
Nagyon durván indul az egész. Hosszú percek, vágás nélkül, rengeteg feszültség, majd aztán kicsit más irányba indul el, de végig érdekes. Talán kicsivel több akció elfért volna... Remek színészek, csillagos ötös operatőri munka, jól eltalált zenei aláfestés.
7/10
Nem volt egy nagy eresztés a történet csak úgy mint az összes többi szuperhős film.Ami végett tetszett és itt esett le pár dolog amit az eddigi ilyen filmeknél láttam, hogy itt meg tudták oldani pár olyan a film történetétől függetlenül olyan kis elemeket beletenni amivel összekötik a többi szériával.
És például a STAR WARS-nak meg 9 részen keresztül nem sikerült egy koherens történetszálat összehozni itt meg ezekkel a kis részletekkel összeállnak egy egésszé a filmek.
Igaz itt is sokkal jobb lenne ha sorrendbe követték volna egymást az események.
Hát ez kellően agyament faszság volt. :D
8/10
"nem ezek azok a droidok amiket keresnek"
Marlon Wayans time-loop filmje, ahol az esküvőjét kell helyrehozni 1 óra alatt, miután egy liftben ébred méztelenül.
Én alapvetően mindig is bírtam a Wayansékat. Kicsit sajnálom is, hogy így eltűntek az évek alatt. Néha elég undorítóak tudnak lenni vagy csak gáz, de azért jó poénokat is szállítottak. Ez a film sem volt különb. Egész jókat lehetett nevetni rajta helyenként. Bár az üzenet az lenne, hogy mindenki megváltozhat és jobb lehet bla bla bla, de ami lejött az inkább az, hogyha végtelen lehetőséged van, akkor minden tökéletes lehet...
6.5/10
Utoljára szerkesztette: LasDen, 2020.01.12. 17:49:37
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
2016-ban terroristák megtámadták az Uri támaszpontot Kashmirban. Többen meghaltak. Pár héttel később jött a bosszú. Behatolni pakisztáni területre és felszámolni mindent és mindenkit, aki felelős a támadásért.
A film tanusága, hogy az indaiaik jók, kedvesek, türelmesek és nem akarnak bajt. És bár semmi bajuk a pakikkal, mert ez csak a terroristákról szól, de miattuk muszáj behatolniuk a területükre. Meghát azért basszák már meg, mert pénzelik őket.
Sima akciófilm minden kliséjével. De a végén a művelet azért elég fasza...
5/10
Katolikus lányiskola, halál, öngyilkosság stb. Egy rakás szar. Csak azért néztem végig, mert érdekelt, hogy ki a gyilkos... :D
2/10
Utoljára szerkesztette: LasDen, 2020.01.12. 15:56:17
Ilyen volt most nekem az
I See You (2019) imdb
8/10
922044:16 SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE \"I think I crashed your plane\"
Ilyen tipikus öregemberes szüttyögés egy 30-40(?) éves testben. Tiszta groteszk volt az egész.
(Nem azt mondom, hogy az eredeti jobb, elég tré az is amúgy)
Utoljára szerkesztette: Dynamic, 2020.01.12. 09:44:52
Ha csak a video kezdő bélyegképét is nézzük, már ott is látszik, hogy nincs annyira lefittyedve a szája sokkal feszesebb az arcböre és a szájak is élettel telibbek mint a sorozatban.
Azon meg sajnos itt sem lehet változtatni, hogy ugy mozognak mint az öregek és deniró is törzsből fordul a feje helyett, ami egy fiatal embernél elég furcsán hat.
Nem régiben az volt a mánia, hogy évente jött egy "Hasonmás".
Per Aspera Ad Inferi.