106887

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Prof William #103757 Én már azt is hatalmas sokként éltem meg, hogy végre NEM egy elvált apuka keresi a családját, hanem egy -már eléggé döcögősen- de azért működő családot láthatunk. :) -
-
Egyrészt, igen, igazad van, hogy gagyi az álca dolog, de ezt is csak a filmek basszák el.
Az eredeti képregényben Superman mindig figyel arra, hogy ne lehessen kivenni a vonásait teljesen, ilyen mikro-rezgéseket kelt az arcán. Soha nem engedi, hogy lefotózzák. Jimmy Olsen az egyetlen, akinek hagyja, de neki pont úgy pózol mindig, hogy ne lehessen felismerni. Van egy rész, amiben egyszer csapdába csalják azzal, hogy meg kell mentenie egy nőt és tudják, hogy onnan valószínüleg melyik kórházba fogja majd vinni, és ott várják Lex emberei és akkor is csak úgy tudnak éles képet csinálni róla, hogy Superman egy-két másodpercig nem figyel, mert elgondolkozik és a több száz sorozatfotóból egy éles lesz.
A filmben ez az egész írtó gagyi, nincs kidolgozva, mint az összes szuperhősös filmben az összes karakter hihetetlenül le van egyszerűsítve és butítva. És pláne nincs kidolgozva a modern világra, amikor mindenki zsebében okostelefon van, arcfelismerővel, és 1000x több túrista van New Yorkban, mint a '80-as - '90-es években, szóval még véletlenül is lefotózhatják egy csomóan.
Amúgy Clark egy vidéki suttyó, kansasi tájszólással (Supermanként nem így beszél), aki felkerül Metropolisba és senki nem ismeri. A munkahelyén kívűl nem is találkozik senkivel (nincs rá ideje, ugye). És Metropolisban csak újságíróból van párezer, szóval ki a fene ismerné fel egy 10 milliós városban? -
-
ez legalább nem arról szól, hogy egy katasztrófa elhárító állami tulajdont eltulajdonítva, emberek százainak túlélését potenciálisan a nullára redukálja, hogy megmentse a családját. "Én csak teszem a dolgom. Oda megyek, ahova mondják" /The Rock első mondatai/ -
Azért vannak próbálkozások... a Hurrikán melóban vagy a Crawl-ban, a katasztrófa pusztítása csak egy körülményrendszer, és nem arra hegyezik ki a cselekményt, hogy menekülnek előle. Van egy külön cselekmény, a film főszála, és katasztrófás körülmények közé van helyezve. Más kérdés, hogy ezek a filmek jobbnak nevezhetők-e, mint egy vegytiszta katasztrófafilm, de mostanában egyre több az ilyen jellegű sztori. -
Nem adtam rá sokkal több pontot én sem, de mi a lényege egy katasztrófafilmnek, mint hogy beletesznek egy cringe családot (és kutyát, a' la Roland Emmerich), akik majd menekülnek a gebasz elől mindig?
Mi legyen akkor benne? Mutassák kizárólag a katasztrófa pusztítását? Olyan is van, de azt dokumentum filmnek hívják. Ebben a zsánerben ennyi van, és előre tudható, hogy a többi ilyen stílusú film sem fog ennél nagyobbat dobbantani. Legfeljebb megszórják még több cgi-vel. -
Greenland
tipikus a-b-c-d-be menekülünk a katasztrófa elől. Közben mindnehol üvöltözzük, hogy NAthan, aggódounk mer cukros (mer ugye a világvége az nem elég para), mindenhol könyörgünk, hogy az én családom az más. Vége. Egy rakás szar...
4/10 -
És mit nem értettek a Batman V Superman filmen? :D -
croods 2
Aranyos volt. Siman az ev filmje :) -
The Breakfast Club (1985)
Hogy miért nulladik óra a magyar fordítása, amikor szombati büntiben vannak...na mindegy.
Jópofa film, jó zene.
7/10 -
Bár igazad van, de Superman álcája azért nem csak a szemüvegből áll.
bónusz:
-
A Superman érával az a legfőbb probléma, hogy annak az univerzumnak az élőlényei gyakorlatilag mind fogyatékosak. Mégis: ki a fasz tudná elrejteni a komplett személyazonosságát egy kibaszott szemüveggel?
Te nem ismernél fel egy jelmezes mukit, akinek a magánéletben annyi lenne az álcája, hogy felpakol egy szemüveget, ami még csak nem is sötétített üvegű? Főleg, ha a közeli ismerősöd vagy a munkatársad. Ezért mondom, hogy ez agyfasz. Ez az imbecilisség szintje.
Ezért volt jó az a snitt a Zöld lámpásban (ami egyébként nem egy jó film) hogy mikor Reynolds megvillantja a hős énjét a csaja előtt, még úgyis szinte azonnal felismeri hogy maszkban van. Mert az alkata, a hangja, a mozgása, a stílusa mind elárulja. De persze Clarknak elég egy szemüveg is. -
Sok minden mellett el lehet menni az első mozinézés alatt, ami fontos.
Legalábbis az ismerőseim elmentek mellettük.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Van a film elején az a rész, amikor Lois rájön, hogy valaki a LexCorpból tudja, hogy Clark=Superman. Ennek fényében teljesen más az egész film. Az egész jelenetnek ez a célja, hogy ezt megtudja a néző. Mégis, sokaknak többszöri újranézéssel sem esett le, hogy amikor Lex bemutatja egymásnak Clarckot és Brucet, TUDJA!
És a filmben sok ilyen van.
És rengeteg jelkép, ami megintcsak a film élvezeti értékét növeli.
Ezzel szemben, az egybites gondolkodók lehúzták a filmet, és teszik ezt mai napig. -
Azon mit kellett megérteni? Szerintem nem volt rossz film... -
Aki azt mondja, hogy "Aki azt mondja, hogy érti a Tenetet, és azt állítja, hogy logikailag hibátlan, az nem érti az időutazás logikáját." de akire gondolt, az nem mondta ezt, az csak egy utolsószómániás halandzsa. 
Amúgy konkrétan arra gondoltam, hogy tök banális dolgokat tudnak megkérdezni azok, akik állítják, hogy értik. Nem hibátlan, de az ok és okozati rész szuperül benne van a filmben, ha valaki már azt sem érti, semmit nem ért.
Én anno a Batman v Supermannél láttam ezt a hozzáállást, hogy mennyire gyűlölték sokan ismerőseim közül és amikor elbeszélgettünk róla, kiderült, hogy meg sem értették a filmet. -
willtex #103741 Aki azt mondja, hogy érti a Tenetet, és azt állítja, hogy logikailag hibátlan, az nem érti az időutazás logikáját. -
hawkie22 #103740 Én nem tudom, nem tartom hülye gyereknek magam, de én nem értettem a filmet, ebböl kifolyólag unatkoztam is rajta. Pedig szeretem a gondolkodós/gondolkodósabb filmeket. -
Aki azt mondja, hogy érti a Tenetet, és utána leírja, hogy ez meg az szarul van megcsinálva és logikátlan, az épp hogy nem érti a filmet. -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Most mi van?? Ja ezt offba kellett volna rakni :D -
willtex #103737 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Jogos, csak két példányban van jelen egyszerre.
Ettől még az interakció a két irány közt problémás. Intuíció bullshit ide vagy oda. -
Mi olyan bonyolult?
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Ott nem inverzben van a csaj, hanem normál előrehaladásban. 14 napot voltak inverzben (gyakorlatilag időutaztak), majd amikor megérkeztek, lekapcsolták a visszatekerést.
Igazából vizuálisan is kurva egyszerű megkülönböztetni, hogy mikor van inverz, mivel elmondták, hogy az inverz levegőtől összeomlik a tüdő. Ergo akkor vannak inverzben, amikor rajtuk a légzőmaszk.
-
willtex #103735 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Mint ahogy mondtam, a két idővonal találkozása problémás. Nem csak a vízbe ugrós rész, hanem szinte az összes. Beszélni sem tud a két vonal, mert olyan kérdésre kell válaszolni, amit még fel sem tett a másik. Verekedni szintén nem lehet, mert olyan ütést kell kivédeni, amit el sem indított a másik. Autót vezetni is a lehetetlenséggel határos, mert ha gyorsan akarsz hajtani, akkor előre sebességekbe kell tenni az autót, és tolatva száguldani. stb.
Ettől még az ötlet érdekes, csak filmen nem igazán működik. Igazából könyvben sem nagyon. -
Monster of the Week. Nincs egy nagy átívelő történet, hanem csak egy halvány sztori vonal (Bébi Yoda). Helyette CSI, Mentalista, Castle stb. módon heti ügyek vannak csak. Kalandozások a peremvidéken...
Utoljára szerkesztette: LasDen, 2020.12.11. 18:58:49 -
A westerneket én is nagyon szeretem, de ahhoz jó karakterek, párbeszédek és forgatókönyv kellene. A Mando olyan mintha egy béna játék mellékküldetéseit filmesítették volna meg. Csak azért ilyen nagy a hype körülötte mert kapóra jött annak a pár embernek aki rohadtul gyűlölik az új trilógiát és tudnak a sorozattal pedálozni, pedig az igazság megint középúton van. A trilógia közel sem olyan rossz amennyire szeretnék, a sorozat pedig közel sem olyan jó. -
A MOTW-ot nem ismerem, de így leírás alapján elég egyhangúnak tűnik. A ROTJ utáni időszakkal meg nincs gondom ami a könyveket illeti, ellenben kurva nagy problémám van az új trilógiával ami belefosott mindenbe, könyvekbe, eszmékbe, eddigi szabályokba, stb... -
ha szereted a motw féle westerneket, ahol Mando minden részben új bolygóra téved, mert kell neki valami, de hogy megkapja azt a valamit meg kell tennie valamit az ottaniaknak, közben pedig minden korábbi karaktert bedobnak, akik még élnek a ROTJ után, akkor ez a te sorozatod... -
Még nem is láttam. Nem szoktam sorozatott frissen nézni csak ha már kint van 2-3 évad mire ellaposidk annyira hogy nem marom meg magam a hiányában :D
Egyébként nekem azt mondták SW fan ismerősök hogy nagyon jó. Mondjuk nekik az új trilógia is tetszett....It's a TRAP!
Utoljára szerkesztette: mulli1986, 2020.12.11. 14:41:42 -
Na igen a Mando tényleg kritikán aluli, még egy ilyen sorozatot tuti nem nézek végig csak azért mert Star Wars... -
aztán meglátjuk a mennyiség mennyire megy a minőség rovására
.. főleg, hogy az én ízlésemnek az az egy szem Mando tavaly/idén sem üti meg az elfogadható szintet -
Aztak**va -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Az egesz hajos resznek semmi ertelme a vegen. Elvileg a csaj aki beleugrik a vizbe annak visszafele kene mennie. Legalabbis nem emlekszem, hogy a csavo is visszafele menne a hajon ami teljesen hulyeseg mert ha tudja magarol hogy o most visszafele van akkor a csaj aki beszelget vele is visszafele verzionak kene hogy legyen.
Nagyjabol ertettem a filmet en is. Szerintem az alapotlen egesz kircsi volt es emiatt hivtam a leszarabb jo filmnek. Maga az egesz kivitelezes es bemutatas volt ultra szar. -
willtex #103725 Tenet
Szinte végig gond nélkül tudtam követni a filmet, sokkal rosszabbra számítottam az alapján, amit olvastam róla. Nem hibátlan, akadnak benne logikai bakik, de az alapötlet érthető szvsz.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A végén a csatajelenetnél volt túl kaotikus, és ezért kicsit zavaros a dolog, ráadásul egyel több időhurkot tettek bele, ami nekem úgy jött le elsőre, hogy itt valamit benéztek a készítők, de aztán a végén kitisztult a dolog.
Gyakorlatilag az összes időutazós film ugyanazoktól a problémáktól, ok-okozati logikátlanságoktól és paradoxonoktól szenved, ez sem rosszabb semmivel sem, sőt, inkább a jobbak közül való.
Az nehezíti a dolgot, hogy nem simán ugrás van vissza az időben, hanem ellentétesen folyó idők, és a kettő kölcsönhatása problémás. Többnyire jónak éreztem, de belecsúsztak hibák.
Lehet, hogy segített a megértésben az, hogy olvastam Dan Simmons Hyperion című könyvét, amiben szintén ellentétes irányban folyó idővonalak vannak, így nem először találkoztam a problémával.
Ennek ellenére úgy gondolom, hogy a film nem tartozik Nolan legjobbjai közé, az Eredetnek például a közelében sincs, és ezzel együtt a sci-fi mozik élvonalától is elmarad. Egyszer meg lehetett nézni, de nem lesz belőle kult klasszikus.
Utoljára szerkesztette: willtex, 2020.12.09. 22:19:44 -
az új filmek leülős megnézés, míg amit láttam már azok sokszor csak gépezés mellett mentek. Hol tv-ben, hol így, hol úgy. De ha végig ment, akkor felírom. Sorozatokból is volt pár szinkronos ami f1-ezés mellé lett csak bedobva (pl.: Space Force, Run). Aztán van hogy önállóra növik ki magukat :D
am nincs annyira rengeteg szabadidőm. múlt héten semmit nem volt időm/kedvem nézni. De míg másnak a túrázás a hobbija, nekem ez...
Utoljára szerkesztette: LasDen, 2020.12.07. 14:25:56 -
Köszi! Úgy néztem a pontozásodat meg úgy az eddigi pontozásid alapján hogy nagyrészt átfedésben vagyunk, szóval ez már egy jó szűrő azelőtt még imdb pont alapján döntenék. Egyébként brutális mi időt töltesz a tv előtt. Sorozat film ilyen mennyiségben... Durva. Nem tudom hogy valaha is volt e ennyi szabadidőm. És ezeket odafigyelve nézed meg, nem nyomkodsz közben telefont, nem megy a számítógép, semmi? -
Meghoztátok a kedvem ehhez a filmhez! :D -
Gondold el, aki moziban nézte, az nem tudott közben utánaolvasni. Nem tudott elég gyorsan gondolkodni.
Ott ült, merem állítani, a nézők 80%-a és fingja nem volt, mit néz, mi történik és melyik jelenetnek mi a jelentősége. Azt hallja, hogy feszült lesz a zene, de nem igazán érti meg miért.
Ezt a filmet hiba volt moziba vinni. És hiba volt eleve mozifilmként elkészíteni.
A sztori nagyon jó és hibátlan. De, ezt lassan adagolva, egy minisorozatban lehetett volna jól és érthetően elmondani. -
Vénségére elLynchesedik XD... -
Jól bírtad, nálam 1 óra után szakadt el a cérna. Nolan-nal az alap, Michael Caine, mindegy mit csak játsszon valamit, unalmas már...
De a filmről, pedig nem tartom magam hülyének, szeretem azokat a filmeket, amik nem egyszerűek, megdolgoztatják az agyat, de 1 óra után tökre pipa voltam magamra, hogy miért nem értem ami eddig történt, aztán átolvasva a sztrádán jó néhány hozzászólást, rájöttem, hogy ezt leginkább csak Nolan érti, vagy ő se. Az állandóan szóló zene is idegesített, néha, Eredet beütése is volt az akkordoknak, de attól ez csak egy retTENET baromság volt számomra, én nem is értem Nolan-t.
Talán egyszer nekivágok még egyszer...
Utoljára szerkesztette: rain70, 2020.12.03. 23:54:05 -
Tenet
Nem bírtam végignézni, 1ó40 percet elvett az életembol aztán kinyomtam. A review-kból már sejtettem, hogy kb mire kell készulnom de ekkora ostoba, szétkokózott marhaságra azért nem.
A nagy "ezt imax-ben kell" jeleneteket sem láttam.
Az alapveto baromságokon kívul amit a film alapja szolgáltat azért van itt még pár: pl. az a Jumbo amit Nolan barátunk nyilvanvalóan csakis azért rakott a filmjébe, mert egyik reggel így ébredt fel, hogy "neki kell kormányozzak egy kicseszett 747-est egy épuletnek, kulonben az életem fabatkát sem ér" és mert milyen állatul fog mutatni a trailer-ekben1 másodpercig, és megcsinálta. Hogy miért volt arra szukség a sztori szempontjából aaaaaz már mindegy. Hogy hány és hányféle képpen lehetett volna azt az epuletet megrogyasztani, inkább fel sem sorolom. JUMBO KELL!
Megalomán, értelme semmi, kovethetetlen, nagyot mondani akaró de épkézláb magyarázat híján csak szimplán idegesíto katyvasz.
Chris lejohetne már a kokainról :/