1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • hiper KOCKA
    Ideglelés Csernobilban 2012

Én ezt miért néztem meg? A sorozat után jó közelítéssel olyan volt, mint a Ferrariból átülni egy Moszkvicsba. Gyetlov tesztirányítási főmérnök nem lőtt ekkora bakot annak idején, mint ennek a filmnek a készítői.
    Kezdjük azzal, hogy az orosz ketrecharcos kinézetű pofa elviszi ezeket a szerencsétleneket Pripatyba (lehet nem így kell írni), mert milyen buli már telesugárzott szuveníreket hazavinni, meg bebarangolni a senki földjét, miközben felgyorsult pulzussal pislogunk a sugárzásmérőre. Pedig az eredeti cél Moszkva lett volna. Természetesen amerikai idiótákról van szó, akik először járnak Európában (és utoljára).

Rakjuk össze: horrorfilm, félkegyelmű szereplők, Csernobil... hát ez már csak jól sülhet el. Illetve sülhetett volna, ha nem lenne olyan sivár és ötlettelen a megvalósítás. Izgalom nem sok van, logikátlanság annál inkább.
    Az orosz túravezető hogyhogy nem tud a fura lényekről, akik ott élnek a környéken? Elvileg 5 éve vezet oda túrákat. Mit keres egy megtermett barnamackó egy panelház sokadik emeletén, ahol olyan keskeny ajtók vannak, ahol épp csak egy ember fér át? Hogy lehet, hogy 2-3 kilométer megtételéhez egy egész nap kell? Hogy lehet életveszélyben ennyit tökölni?

És a lények? Hát... azokat nem mutatják. Csak sötétben távolról, vagy sötétben közelről. Az eredmény ugyanaz. Gondolom nem volt túl sok zsé a makeup-ra, ezért igyekeztek kerülni a direkt konfrontációt.
    Gyetlov bácsi biztos nem lenne büszke ha látta volna. Mert hát egyedül csak a grafit az ami tényszerűen nem létezik, minden más igen... azaz vannak jó rendezők, vannak jó színészek, vannak jó forgatókönyvírók... csak valahogy ezt a filmet kerülték el mindannyian. Én meg belefutok és megnézem.

Egyvalamit talált el ez a film Csernobilból... a mellékhatásokat. Mert ugyanazokat a szimptómákat fedeztem fel magamon, mint a robbanás után kirendelt tűzoltók. A pofám éppen nem olvadt le, de émelygett a gyomrom, rámtört a hányinger, és elkezdett fájni a fejem. Elkezdett fájni azon a sok baromságon amit láttam. Most már muszáj elmenni oda, hogy kiderítsem az igazságot. És ha tényleg ott vannak ezek a kreatúrák, akkor megbocsátok a stábnak.
    Hiszen akkor csak dokumentumfilmet forgattak, és azért volt olyan unalmas, mert a valóságot láttuk. Viszont akkor meg hogy került ki az anyag és hogy nézhettem meg a filmet a neten?

Áh... bonyolult... inkább maradjunk a gyors felejtés mellett, és tegyünk úgy, mintha el sem készítették volna a fenti címmel fémjelzett alkotást. Vigyázat: veszélyes anyag! ☢️

2/10