Filmek, amiket most láttunk...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

CSOCSO
Tehat megegyszer: jo par filmet ujraneztem 4k ben az elmult heten. Neztem 1080 filmeket is pl mint a Pacific Rim Uprising, sucker punch.
De most letoltok ket filmet amit hirtelen megtalaltam 1080 ben es 4K ben. Egyik a KIN a masik pedig a Jurassic World Fallen Kingdom.
LasDen
olyan lesz mint a dzsungel könyvében volt. Nem látom, hogy ez mitől lenne vicces...

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Tikal
Attól még a 720p szar és látom a különbséget akkor is, ha előtte nem néztem 1080p-t. Ahhoz sem viszonyítási alap, hogy megmondjam melyik Youtube felbontás mekkora.

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Tikal
Nem láttam beszélni őket, az lesz majd a vicces 😄

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

darkSectorxxx
Válasz:

Nem a 1080p-s videót konvertálja fel a TV, hanem a YouTube-on egyformán fős minden, pláne netsebességfüggő.

Így már érthető mi3ért nem láttál akkora elt3érést.

Hidd el a rendes 50gbos film messze van a youtube-tó.... 😊
Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2018.11.24. 15:16:56

Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT

Ez úgy működik, hogy viszonyít az agyad.
Hallgass meg egy zeneszámot úgy, hogy nem nyúlsz az equalizerhez - majd EQ-val baromkodj bele, hallgasd meg úgy, aztán harmadjára vissza a nullpontra.
Garantálom, hogy nem az első, hanem a 3. változat fog legjobban tetszeni, pedig ugyanazt hallod.

Namost, 4K UTÁN persze, hogy rossz a 720p. De rakd be a sima SD változatot, nézd egy darabig, majd vissza 720p.
Ugyanúgy "whoa" effekt lesz utána.
CSOCSO
190 centis tv-tol majdnem 3 meterre ulok. Kozelebb nem ulnok mert akkor mar majdnem kozelebb ulnok a tv hez mint amekkora a tv atmeroje. Ennel a tv-nel olyan masfel meteren belul lehet latni a kulonbseget egy 60 pixeles betunel a 1080 es 4k kozott.
Elegge nehez meg idoigenyes letolteni ket full filmet 1080 es 4k verzioban csak hogy tesztelgessem oket ugyhogy ezt a youtube videot nezegettem 1080 ben es 4k ben a tv-n. Nem igazan latni kulonbseget. Lehet felkonvertal a tv-m de nem talalok semmi ilyet a menuben, hogy ezt ki vagy be lehtne kapcsolni.
Emiatt letolteni egy 50 gigas filmet a 10 helyett teljesen hulyeseg.

Tegnap az Obliviont neztem 4k ben. Ma este meg a Jigsaw moviet nezem. (Nem zaklat a movie csak nem vagyok az a nagyon film ujranezos tipus es az elmult napokban vagy 3 filmet is ujraneztem az uj tv miatt. Mostmar kell valami mas. Ez is 4k-ban van)

(reklam helye 😄)
Mindegy. a Samsung q6fn tv *eci jo tv. Csak ajanlani tudom.

darkSectorxxx
Hogyne lenne, ne vicceljünk. Simán észrevenni a felbontás eltéréseket.
4x annyi pixel a 4k...

Ryzen 1600AF+32GB DDR4+RTX2060 / Xbox 360 / PS3 / XBox One /Xbox One X / PS4 / PS4 Pro / Xbox SS / Xbox SX / PS5 "Kicsi a patkány, de erös!" :D "Ingyen sor, nem sor!" :D Twitch: darkSectorHT

CSOCSO
mkinfoval meglestem. Nem 720p a film hanem 1080. Csak rosszul volt elnevezve.
Ainz
720p és 1080p között is megmondom a különbséget.
4k után meg egyenesen hányok a 720p-től..
cylonflatus
Akkor ott valami nem stimmel, vagy a szemeddel, vagy a tv-vel, vagy valami mással, de azért 720p és a 4k között, hogy ne legyen különbség.... én pl a 720p és az 1080p között is látom a különbséget, és nem azt mondom, hogy a 720p nézhetetlen, de az 1080p után rendesen rossz nézni. Nincsenek háznyi pixelek, de sokkal élesebb az 1080p. Olyat mondjuk láttam én is, hogy a full hd és a 4k között nem igazán vettem észre a különbséget, de az tuti valami fölkonvertált cucc volt. Egy natív 4k-s cuccnál meg főleg ki kellene jönnie a különbségnek.

Amikor eljő a Fehér Farkas tele, ne egyél a sárga hóból!

LasDen
Kíváncsi leszek ki lesz Mufasa magyar hangja. Egy Háda Jánost betippelek. Gáti Oszkárt meg Zordonnak...

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

TBTPumpa
2019 nyár:

Lehet nálunk késni fog 1-2 hónapot, ahogy a Rontó Ralph 2 is... 😞

"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."

Tikal
what??? <#wow2>

Akkor én aki a 32 collos FHD TV-mel is meg van elégedve, szépen a sarokba vonulok és elgondolkodok az életemen... <#vigyor5>

&#8222;Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

CalebJoe
pedig kéne az a szemüveg<#nyes>sry
CSOCSO
Letoltottem par 4k filmet. (Sucker punch, Valerian) Nagyon szep a Samsung q6 kepe. Ezekutan betettem egy 8 gigas 720p filmet (Pacific Ring Uprising) Es kb pont ugyanolyan szep volt. Barmelyik heremet ratennem, hogy egyikotok sem tudna megmondani, hogy 720p filmet nezel es nem 4k-t. Osszes hajszal tuelesen kiveheto, osszes porus latszik. Lehet, hogy updscalingel a tv de kit erdekel? Gyonyoruen megoldja a tv. Nem lehet eszrevenni. Nem olyan mintha egy 150kilobytos kepet felnagyitasz a photoshopban poszter meretre majd nyomsz ra egy sharpness-t.
Nagyon meg vagyok elegedve es full feleslegesnek tartom elbaszni az idot azzal, hogy az ember megvarja a 4k filmet es 50 gigat tolt le 10 helyett. Nemhogy a 4k nem nez ki 5 szor szebben de semmi eszreveheto kulonbseg nincs ha kulon-kulon nezi valaki.

Nem hordok szemuveget. Nem is kell. Jo a szemem. A tv-t pedig becalibralom amennyire lehet mindenfele muszer nelkul ami mar alapbol olyan dolog, hogy az emberek %99 nem csinalja meg. White clipping, Black clipping, color/tint mind belove.
Jim Morrison
Ha angol nem megy, akkor ja, nem éri meg. szinkronosan pár lego film, fűrész 5, meg még 1-2.
Magyar felirat jelenleg ezekhez van: fentről lefele
Ez azért elég gyakran szokott változni. Próbahónap az próbahónap, annyi idő alatt eldöntöd, hogy kell-e vagy nem. De ha a magyar content a lényeg, akkor hbo go az tuti, ott sok a szinkronos, de minimum magyar feliratos film/sorozat.

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

LasDen
van Amazon Prime, FilmBox Live, HBO Go vagy Horizon GO (UPC). Bár lehet hogy a UPC-s az csak előfizetéshez jár...

darkSectorxxx
Az, nagyon gáz, és semmi felirat sehol.

mulli1986
Filmek, amiket hol nézzünk meg? 😊
Valakinek van tapasztalata netflix-el? A neten amiket írnak, hogy magyarországon melyik filmek vannak engedélyezve, az finoman szólva is siralmas. Tényleg ennyire gáz itthon a helyzet? Így nem sok értelmét látom az előfizetésnek, sőt még a próbahónapnak sem. Egy értelmes filmet vagy sorozatot nem találtam a listában. Netflixen kívül egyébként van más video stream oldal?

SWTOR nick: HUN_Miller, Origin: Miller86HUN, Uplay: mulli86hun, Steam: mulli86, Rockstar Games: mulli86 Jobb félni, mint áldozatául esni egy hirtelen Ninja támadásnak!

Hitman: Agent 47 2015

Nem tudom kinek jön be a nyakkendős Hitman kacsa, mindenesetre a pár napja megjelent új Hitman játék gyűjtői kiadásához járt... a film már kevésbé rendelkezik ilyen extrákkal, és most is csak a game hatására döntöttem úgy, hogy megnézem a Rupert Friend nevével fémjelzett alkotást.

Mindeddig nem akartam megnézni, mert a 2007-es film jócskán lelombozta a kedélyeimet. Tekintve, hogy milyen cool-ak voltak a Hitman játékok, a filmben teljesen kiherélték a 47-est. Főleg ebben a 2015-ös változatban. Már szinte csak árnyéka önmagának. Inkább egy akciózó rambóhoz hasonlít, aki verekedik, robbantgat és hajmeresztő akciókat tol le a vásznon.
Ez nem az az elegáns, kifinomult, csendes gyilkos akit én megismertem. Pedig össze lehetett volna rakni egy izgalmas Hitman filmet ilyen látványorgia nélkül is. Sőt, egyáltalán nem hiányzott ez, vagy akkor ne legyen a film címe Hitman.

Remélem több film nem lesz, vagy vegye át olyan valaki a rendezést, akinek volt a kezében már kontroller is. Mert elmondom, hogy lehet ezt úgy, hogy berúgom az ajtót és hangtompítóssal ledurrogtatok mindenkit aki a célpont körül áll akit majd ki kell iktatnom, vagy egyszerűen belopózhatok szakácsként, és ügyesen kicserélhetem gyorsan ölő méreggel az egyik fűszeres dobozt, és a célpontom mit sem sejtve saját magának fogja beleadagolni a vasárnapi húslevesbe, hiszen az előzetes információgyűjtés miatt tisztában vagyok vele mikor ebédel, mit ebédel, és ki készíti neki a kaját, sőt még azt is tudom, hogy mit csinál meg maga, és mit bíz rá másra... na ez egy hitman... az előbbi meg csak egy feltűnési viszketegségben szenvedő ostoba paprikajancsi, akiből hiányzik az elegancia és a kreativitás.

Joker is egy gyilkosságművész volt, (első Batman film) viszont az ő művészete kimerült a kivégzett hullák irtózatos látványában, ügynökünk viszont a gyilkossághoz vezető módszer kivitelezésében profi. Az, ahogyan megszervezi az akciót, ahogyan elhárítja a közben felmerülő problémákat, és az a frappáns pragmatizmus, amivel akár még azt is elérheti, hogy az áldozat hozzátartozói még csak ne is gyanakodjanak gyilkosságra.
Ezt hiányolom a Hitman filmekből, mert ez a hitman karakter sava-borsa: a hideg profizmus, a feszült körülmények között is vérnyugodt tekintet, és a tökéletes kivitelezés. Ehelyett van robbangatás, lángtenger, pofozkodás, "ótós üldözés" meg minden középszar akciófilmes látványelem. Több lett tőle a film? Nem.

Szóval mindent összevetve nem kellett volna megnézni ezt az akciószemetet, mert csak feleslegesen kizökkentett. Aki nem ismeri a játékot, vagy fogalma sincs a Hitman éráról, nem kétlem hogy fog szórakozást találni benne, én viszont most gyorsan rákattintok az indítófájlra, mert teljesítenem kell egy küldetést.

3/10

Radioaktív kiscicák áron alul eladók vagy Playstation-re cserélném. Érdeklődni: Balatonalmádi, Nagymező u. 27.

Zephyr Retiring
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Én super amoled kijelzőn néztem. Ott is egyformának látszik.
De megnézheted élőben is valahol. Ha neked az relevánsabb.

"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."

ööö, ha egy szar kijelzőn nézek egy jó kijelzőről valamilyen cuccal felvett videót.. az mitől is releváns? 😊
Zephyr Retiring
Azért ennyire nem drasztikus a dolog...<#nevetes1>

Zephyr Retiring
Mr. Right / Gyilkos páros imdb.

Anna Cooke Kendrick a maga 33 évével volt már szine minden a rajzfilmszinkronhangtól át az ivócimboráig.
Én legutóbb a méltatlanul meg nem értett 19-es asztalnál ülőkben láttam őt. De vadászott már vámpírra, volt már terhes méghozzá 9 hónapon át, volt musicalsztár és zombibarátnő a vásznon s még sorolhatnám ki mindenki. Nagyon meg sem lepődtem már, hogy egy kissé pszichopata oldalát is megismerhetjük. No azért kellett hozzá némi segítség a sármos Sam Rockwell személyében...

Bár önmagukra őrültként tekintenek főhőseink, sőt a film többi "normális" figurája is annak titulálja őket, kérdem én: egy icipicit nem vagyunk mind őrültek, akik szerelmesek vagyunk? Aki erre most nemmel felel, az nem is volt még úgy igazán szerelmes. Persze mindenkinél vannak ésszerű határok. Illetve majd mindenkinél. Anna és Sam pont az a páros, ahol nincsenek határok.
Ezt ők is belátják...néha nekünk nézőknek sem ártana..

Nagyon nincs mit ragozni rajta: látványos, humoros, véres, ott és akkor törnek a fogak és a csontok ahol kell.
Néha egy egy golyó belecsapódik valaki fejébe, de nem kell megijedni: az szándékos volt.....<#eplus2>
10/8.

Az "okos" azt jelenti, hogy nem csak egy TV tuner van benne, amivel láthatod a TV adásokat, hanem különböző programokat lehet a TV-re telepíteni: ilyen a média lejátszó, a különböző Alkalmazás boltból letölthető cuccok (gyk: pl.a Google Play), előre telepített "natív" alkalmazások (pl.: Youtube, Netflix, stb.).
Ha pedig a képminőség a fontos, akkor semmiképp NE hallgass Csocso kollégára! Vegyél OLED-et! Illetve, akkora képátmérőt, amennyit ki tucccc fizetni! (később meghálálod)

darkSectorxxx
Észre se vettem. 😄

Jim Morrison
azt ne mondd, hogy téged nem lepett meg 😊

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

darkSectorxxx
Ez most komoly? 😄

Jim Morrison
arra nem számítottam, hogy statham nem menti meg a kutyát visszafele, hanem hagyja úszni 😊

darkSectorxxx
Egy rövid mondatba leírod pls akár pm-be vagy spoiler alá, hogy mire gondoltál a film végefelé amire nem számítottál? Kíváncsi lennék, mert ezen filóztam mire írhattad. 😊 köszike

BaliBoy
Érdemes átnézni a beállításait. Sok mindenbe raknak már. TV-be, STB-ba, de még házimozi erősítőbe is. Nekem a múltkoriban házimozi erősítőt kellett cserélnem mert az Onkyo megadta magát. Egy alap Yamahára cseréltem, de ha jól emlékszem azt olvastam a menüjében, hogy még azon is be lehet kapcsolni már a 4k upconvertet.

If Everything That Has A Beginning Must Has An End

CSOCSO
Ha csinalja akkor alapbol csinalja. En nem lattam semmilyen beallitasi lehetoseget.

Mas: tv-n bekapcsoltam a youtubeot es neztem par 4k jelenetet. Hat aze' nem volt szar 😄
Leginkabb a MAD MAX chasing jeleneteket nezegettem.
Utanna atkapcsoltam a sima tv-re. Eppen a Batman vs Superman ment a tv ben. Hat mintha valami cam verzios 480p filmet neztem volna 😄

Par napja neztem a 22 Mile filmet 1080p ben. Tokeletes volt. Gyonyoru tueles kep. Egyszer nem vettem eszre, hogy ez elesebb is lehetne. Minden hajszal, porus tueles. De lehet upscaled volt.
mulli1986
Köszi mindenkinek a hozzászólást még egyszer 😊
Utoljára szerkesztette: mulli1986, 2018.11.17. 14:55:28

SWTOR nick: HUN_Miller, Origin: Miller86HUN, Uplay: mulli86hun, Steam: mulli86, Rockstar Games: mulli86 Jobb félni, mint áldozatául esni egy hirtelen Ninja támadásnak!

darkSectorxxx
isis. 😄

DantszEE
Ez amúgy a "Filmek, amiket HOGYAN láttunk" topic?😄

darkSectorxxx
Pl a legelején, mikor is:

Ugye arról beszélnek, hogy felfedeznek egy területet a viz mélyén, amit a faszi MÉG NEM TUD HOGY LÉTEZIK AZ A MÉLY PONT CSAK AZT GONDOLTA.

Aztán jön Sthatam, akiről kiderült!!! HOGY konkrétan 5 éve már VOLTAK ITT LENT ILYEN mélyen...

WHAAAAAAAT? 😄

Ezt nem értettem a film elején pl, de nem mertem tovább gondolkodni róla egy percet se. 😄

Jim Morrison
sok kérdésed lesz a film nézése közben (miért, hogy), de tartsd észben, hogy ez nem az a film, ahol érdemes ezeket a kérdéseket feltenni 😊

darkSectorxxx
Ha van 4k-s tv-d. SOKKAL szebb a 4k-s tartalom rajta, és ha van elég kedve valakinek leszedni, IGENIS töltse le a remux-ot, mert SOKKAL élesebb a film... nem csak 4k miatt, hanem tömörítésben is más, szóval, MINNÉL nagyobb MINNÉL szebb minőségben érdemes.

És ezt garantálom akkor is észreveszi bárki, ha nem egymás mellett vannak a kijelzők.

Count Adyn
Nekem rá van dugva a routerre usb vel egy kulso vinyo, és oda tudok másolgatni a gépről és a tv is látja😊

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

Dynamic
Lehet nem jól fogalmaztam, mert épp ezt mondom én is, hogy egymás mellé rakva nyilván látszik, hogy sokkal jobb, de amikor önmagában nézel egy 1080-ast nincs hiányérzeted, hogy de jó lenne most 4K. Én legalábbis így érzem, pedig nekem tényleg számít a képminőség.
darkSectorxxx
Köszi most akarom megnézni legjobb minőségben! 😊

Jim Morrison
The Meg

Fullos klisé halmaz, de talán ezért is működik. Igaz, volt olyan jelenet, amire nem számítottam egyáltalán (a vége felé), és a poénok is jól illeszkedtek a filmek. Kellemeset csalódtam, ha nincs mit nézni, szerintem ez megér egy próbát.

LasDen
azért ezt nem mondanám. Miután megjött 4K tv és 4K tartalmat játszottunk le (Infinity war, SW), nagyon is észrevehető volt a különbség. A full HD is szép, de a 4K-n önmagában is látszik, hogy sokkal több...

BaliBoy
Nekem nem tetszett. De már nem emlékszem pontosan, hogy mik nem tetszettek. De valami olyesmik, hogy eleve már az elején az nem tetszett, hogy felhasználó fiókot kell regisztrálni (rosszul vagyok tőle, hogy lassan már ahhoz is külön felhasználói fiók kell, hogy a budira leülhess). Akkor talán az is problémám volt vele, hogy a megjelenítendő kategóriákat nem lehetett ki-be kapcsolni. Míg a Serviio-ba úgy szoktam beállítani, hogy csak a mappa kategória legyen, egyszerűen.
Szóval nekem annyira nem jött be. Nem azt mondom, hogy rossz, de nekem a Serviio sokkal jobban tetszik.

Dynamic
Plex miért túlbonyolított? Nekem be van állítva minden automatikusra, gyakorlatilag hozzá se kell nyúlni. Letöltés és lejátszás 😊
Dynamic
Igazából akkor látszik csak a különbség a 4K meg a Full HD között, ha egymás mellé rakod a kettőt, de amikor nincs mihez viszonyítani, akkor a Full HD is bőven szép. Pláne egy 55 collos tv-nél, amit a kérdező írt.
BaliBoy
2018-at írunk! Felejtsd el az USB-s másolgatást...
Bővítsd ki a rendszert egy NAS-sal. Vagy vásárolsz egy gyári NAS-t vagy (amit én is csináltam) beállítasz egy Rpi-t (vagy valami levetett PC-t) NAS-nak egy dokkolóban lévő winyóval. Arról megy a torrent meg a DLNA. (+SM😎
De ha nem akarsz NAS-t akkor is bőven elég egy DLNA szervert feltenni a számítógépedre. És meg is van oldva minden. Én a Serviio-t ajánlom. Én is próbálkoztam a Plex-szel, de feleslegesen túl bonyolított programnak tartom. Otthoni felhasználásra a Serviio jobb szerintem és free.

@CSOCSO:
A TV-den véletlenül nincs bekapcsolva a 4k upconvert? 😉 Mert úgy tényleg kevésbé fogod észrevenni a különbséget.
Nekem itthon projektorom is van. Kb. 2 méter széles felületre vetítek (ami kb. 90"-nak felel meg egy 16:9-es képnél) és bizony ilyen képátlónál már lehet látni az 1080-as felbontás végét. Szóval már elkezdtem nézegetni a 4K-s projektorokat. 😊
Ráadásul ugyebár a 4K-s TV-k már nem csak felbontásban nagyobbak, hanem többségük már HDR-es is!

PhantomAss
Nekem is egy Samsungom van, igaz csak full hd, de baromi jó. Szép a képe, jól néz ki rajta egy 720p-s film is.
Alapból van rajta wifi és tudod csatlakoztatni a hálózathoz, van rajta Youtube, net, stb.
USB-re tudsz tenni pendrive-ot, plusz én vettem hozzá egy HDD dokkolót amibe asztali és desktop vinyót tudsz rakni, és ezt is csatlakoztattam a tv-hez. Van 2 vinyóm ami tele van filmekkel, ezeket bármikor elérem így.
4k film letöltésnek szerintem sincs sok értelme, nem llesz sokkal szebb de sokkal több helyet foglal.

GOOBY, pls