106845

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
A pre-crisis képregényben (adventure comics 260) kicsit más, ott is a világító toronynál élnek csak Atlanna nem hagyja el a férjét hanem megbetegszik és meghal, de előtte elmeséli a honnan is jött.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Utoljára szerkesztette: CalebJoe, 2019.03.07. 23:46:54 -
Nagyon fontos lehetett érzelmileg az óceán amikor elüldözték onnan és a fogságot meg a kivégzést jelentette neki. A vízbeli kiterjedésnek semmi jelentősége nincs. 10 ezer feet/sec egy atlantiszi sebessége a vízben... azaz nagyjából 300 km/óra. Ergo egy Lisszabon-Jacksonville távolságot ami két parti város Amerikában és Európában és kb. 6500 kilométerre vannak egymástól, azt egy atlantiszi alig 21 óra alatt tenné meg. Ezért nem ér egy szakadt picsanadrágot sem, ha a "kurvanagy távolság" ami elválasztja őt a halemberektől az 99,9%-ban víz...
Pillanatok alatt át tudják fésülni a partmenti sávokat, főleg ha sokfős csapatok kutattak utána, vagyis a vízparton mindenképpen hamarabb rátalálnak, még ha nem tudják is merre keressék. De a szárazföld belsejébe sosem merészkedtek be, és pont ez a lényeg. -
"A királyi család tagjai nem függtek a víztől "
Úgy értettem, hogy érzelmileg volt fontos az óceán közelsége.
Másrészt továbbra sem érted mit magyarázok. Az afgán példával a TERÜLETRE utaltam. Hogy ha nem tudod hol van valaki, akkor rohadt nehéz megtalálni, mert ugye BÁRHOL lehet. Mennyire tartanád valószínűnek, hogy teszem azt egy több ezer km-re lévő Nicaraguai koszos kis faluban rejtőzik? Ebben a helyzetben te sem nagyon aggódnál, hogy megtalál az ellenség mert nem reális. Ha még hozzá vesszük a vízhez való érzelmi kötődést, máris nem annyira ördögtől való, hogy miért épp ott telepedett le ahol.
Az más kérdés, hogy egy filmben nyilván megtalálják - és ilyenkor mondhatjuk, hogy miért nem a sivatagba költözött - de egy szereplő meg nem fog klisékben gondolkodni, mert nem tudja, hogy filmben van.
Utoljára szerkesztette: Dynamic, 2019.03.07. 22:32:12 -
A királyi család tagjai nem függtek a víztől (Atlanna, Orm, Mera, Arthur, Vulko)... meg tudtak élni nélküle is. De az összes többi atlantiszinak fontos volt a víz, mert gyakorlatilag halemberek voltak. Nem hiába mozogtak a felszínen ilyen vízzel feltöltött szkafanderekben, mivel víz nélkül életben sem maradtak volna a felszínen. Mikor Mera leeresztette a vizet az egyik kommandós ruhájából az egyből lefejelte a wc csészét, hogy vízhes juthasson.
A tenger közelsége fontos volt, mert biztonságot jelentett nekik... ha baj van csak gyorsan elpucolnak a víz alá és problem solved... viszont a szárazföld belsejében több száz, vagy ezer kilométerekre a tengertől ezt bajosan tudnák megtenni. Kiszolgáltatottak lennének. Ha egy afgán megszökik Kabulból és elrejtőzik Bakonyszentlászlón az érezheti magát ott biztonságban, de ha az üldözői halemberek, akkor nyilván nem a vízparton fogja veretni a mindennapjait, mert instant baromság lenne. -
Aquaman első fele még tetszett is, de aztan nagyon elgurult a gyogyszer:D Egy 6/10 megvan azért ebből kb 3 pont Momoa, nélküle bukott volna csunyan az egész:) -
De akkor lehetne magyarázni azzal is, hogy Atlanna sem tudott elszakadni a víztől. Másrészt továbbra sem értem, ha egy afgán Kabulból megszökik és elrejtőzik Bakonyszentlászlón, miért ne gondolhatná, hogy biztonságban van? -
Aquaman azert nezheto volt. Sot; inkabb nezem meg 2 szer egymas utan mint a wonderwoman-t felig.
Na azt hivnam en nezhetetlennek. DC filmek eddig nagyon gyengen szerepeltek. Nem is vartam sokat.
Az nagyon meglepett, hogy az eseseket milyen kurva jol megcsinaltak. Nem lett szar cgi-s. Fizika rendben van. Szinte faj. Azt kell mondanom, hogy le a kalappal!
Ami viszont rohadtul idegesitettSPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!hogy a csajszi iranyitotta a vizet jobbra balra, sot meg a borokat is kiszedte az uvegekbol de a sok katonabol nem birta kiszedni a letfentarto vizet?? Mikozben a tarkojukon van egy faszom dugo amit siman ki huzott valamelyik jelenetben
Volt sok hulye jelenet. De kozel sem volt annyira gaz a film szerintem. 1 szer nezheto
5/10. Szineszek rendben voltak. Jasonnak jol all a szerep. A grafika jo volt. Zene is ok. Talan meg egy 6/10 est is megerdemel. Hogy a picsaba all ez a film meg a WW az Alita korul az IMDB-n, azt nem tudom. -
Már hogyne jelentene. Nagyon is sokat jelent. Atlantisz népe a vízben helyzeti előnyt élvezett, az a természetes közegük, az erejük és a sebességük is nagyobb a tengerben. A szárazföld belső területeit meg nem ismerték, mert kvázi sosem jártak ott... az egy természetes akadályt képzett nekik, mert a vízhez vannak idomulva, és abban, vagy ahhoz közel érzik jól magukat. Ha messze elszakadnak a tengertől és mélyen benyomulnak a szárazföldre, az minden tekintetben hátrányt jelent nekik. Nem véletlen, hogy minden harci jelenet vízben, vagy vízparti területen játszódott. -
Ja az óceán... amiben közel fénysebességgel közlekednek. xd -
Hunter Killer
Semmi extra, egyszer nézős tényleg ritkaságnak számító tengeralattjárós film (Vadászat a vörös októberre, meg a Tűz a víz alá óta nem nagyon tudnak mit kezdeni a műfajjal).
+1 pont, amiért a Seal-eknek véééééégre hangtompítós fegyverük volt (mennyi de mennyi helyen rontották el ezt)
5/10
Fantastic beasts 2
Rendre hágja át a HP univerzum szabályait. Hopponálás Roxfortban ? Nicolas Flamel mint "múmia" ? DumbleGagyi ? (a DumbleHomon már meg se lepődünk)
Kár érte. A HP univerzumban az volt a szép, hogy átgondolt, komoly szabályrendszer van (a mágiára is). Na az itt ugrott is ki az ablakon.
Agyatlan látványorgia. Érdekes, hogy a "gyerekes" HP részek sokkal komolyabbak voltak, mint ezek a felnőtt Salamanderesek. A történetvezetésről meg inkább semmit. Ezt tényleg Rowling írta? Agyvérzése volt, vagy csak sz-rik a közepébe?
Mondanám, hogy +1 pont a pálca miatt ... de hát ez egyértelmű volt.
Kaphatna többet is ... denem (azaz Voldemort)
6/10
Egyszer mindkettő nézős, de egyik se újranézős fajta.
Idézgetni egyikből se fogunk, és emlékezni se sokra 2 év távlatából belőlük.
-
Már bocsánat de az, hogy a víz közelében lakott az semmit nem jelent, mert az óceán kurva nagy :) Ráadásul az Atlantisz a legenda szerint valahol Európa közelében lehetett, vagyis az otthona több ezer km-re volt..."valahol". Semmivel nem másabb a szitu, mintha valaki Moszkvából elszökne és elbújna egy spanyol kisvárosban. -
Into the spider-verse
---------------------------
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A képregényadaptáció animációs filmben létezik Pókember képregény továbbá párhuzamos pók-univerzumok amikben az osszes -gyanítom létezo- pókember alteregó él (Noir spider-man meg SPIDER-HAM BAZMEG). Majd ezek egy dimenzióba kerulnek. Istenem...
Kicsivel tobb mint a feléig bírtam. Tipikus példája Hollywood túlzott mértéku kokainfogyasztásának. Ez komolynak vicc, viccnek viszont szar. -
Egy képregényfilmnél ilyesmiken én már fenn se akadok... a Karathen meg beszélt. Illetve nyilván csak Aquaman értette amit mondott, valószínűleg nem is emberi beszéd volt, arra csak azért volt szükség hogy mi is értsük a jelenetet, de ettől függetlenül sokat lendített a gagyi-faktoron. Mert ilyen érzést váltott ki.
Ami kiakasztó a filmben, az inkább Atlanna és a férje idiotizmusa volt... menekül az atlantisziak elől, tudja hogy üldözik, a férje is tudja, erre szépen éldegélnek tovább a tenger partján évekig, hadd legyenek minél közelebb a tűzvonalhoz, elvégre miért nehezítenék meg az üldözőik dolgát? Ha egy csepp eszük lett volna, akkor egyből elpucolnak abból a parti világítótoronyból és minél beljebb mennek a kontinens belsejébe, távol minden tengertől és ott telepednek le... a csávó legfeljebb felcsapott volna hamburger árusnak vagy szálloda recepciósnak, a lényeg hogy sokkal több esélyük lett volna benn a szárazföldön az emberek között elvegyülve, mert oda az atlantisziak nem merészkedtek, hiszen az emberek sokáig még a létezésüket is vitatták.
Atlanna és Aquaman pedig kétéltű, szóval nekik nincs szükségük vízre ahhoz hogy a felszínen megéljenek, ez kiderül a filmből is. Szóval én ezen a hülyeségen kattantam el, mert érthetetlen számomra hogy valaki ne tegyen meg minden óvintézkedést, ha egyszer tudja, hogy veszélyben az ő és a családja élete. Már csak a hideg, számító pragmatizmus is ezt követelte volna. Ha a nőnek nem volt ennyi esze, legalább a férjének lehetett volna... de basztak az egészre, utána meg csodálkoznak, hogy rájuk verik a közfalat a reggeli tea közben... haha.
Utoljára szerkesztette: vérpocok, 2019.03.06. 20:03:24 -
ja azok is úgy írek, hogy a nevükben... mert max a nagyapjuk vagy a dédijük volt ír és boston-on kívűl még nem jártak sehol :) -
SzinesGeza #101645 Nagyon sok nagy nevű, A-listás színész képessége annyiban merül ki, hogy kb ugyanazt a figurát hozzák minden filmjükben. -
pedig az egy képregény akkurátus jelenet... :D
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Mentol #101643 Nekem ezek a LEGO utánzatok valahogy nem érik el a befogadási küszöbértéket nálam, szóval semmit nem mond a filmről számomra.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Én a MineCraft őrületet sem értem... -
Az előrendelhető LEGO készletek ismét elspoilerezik a Végjáték egyes jeleneteit:
TÉNYLEG CSAK SAJÁT FELELŐSSÉGRE: KattSPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!https://kockashop.hu/lego-hirek/nezzetek-meg-a-bosszuallok-vegjatek-keszleteket -
Aquaman
40-50? percig birtam, amikor a polip elkezdett dobolni, na akkor mondtam azt hogy ebbol eleg.
Talan egyszer nekiallok ujra, de az egyetlen ertekelheto dolog AH segge volt.
Kritikan aluli/10
-
Ő volt az, akinek egyszer konkrétan bocsánatot kellett kérnie Írországtól, mer egy írt játszott és annyira elbaszta az akcentust, hogy sírva jöttek ki az emberek a moziból. Pláne amcsiban is mennyi ír van. -
Egesz kulturalt volt a Hunter Killer. en is olyan 6.5/10 est adnek ra.
Kicsit fokozhattak volna az izgalmakat. A karakterek ultraidegesitoek voltak. Inkabb rohelyes kisugarzasa volt a rossz fotorzsnek elvtarsnak. Azert az orosz hajorol valo mentes nagy jelenet volt, de jobbra is megcsinalhattak volna.
-
Attól még a színészi képességei nem A-listásak. -
SzinesGeza #101637 Mióta A-kategóriás/-költségvetésű filmekben szerepelt. -
Gerard Butler számított valaha is "A" listás színésznek?
-
hawkie22 #101635 Annyira nem volt rossz. El lehetett rajta szórakozni, az is tetszett, hogy nem csak víz alatt fut a sztori, hanem a földi csapatokat is "dolgoztatják".
Nálam 6,5/10. -
ToxiMaxi #101634 Hunter Killer
Nekem annyira nem jött be ez a film, nagyon nehéz volt elvonatkoztatni, attól a sok klisétől, öntömjénezéstől és haditechnikai marhaságtól, ami a filmben volt. Gerard Butler szépen süllyed a "B" kategória felé.
Asszonynak viszont tetszett a film.
6/10 -
piamania #101633 Nem láttam,majd lehet,hogy meglesem.köszi -
Nekem is nagyon bejött, végig pörög, rég volt ilyen, hogy ennyire szórakoztatott egy film. 8/10 simán :)
Volt pár éve a Black Sea, nem tudom azt láttad-e, igaz, az egy klausztrofób thriller Jude Law főszereplésével, de az is baromi jó :) -
piamania #101631 Hunter Killer
Eléggé hiányos űrt próbált betölteni a film,révén,hogy tengeralattjárós film az utobbi időben nem nagyon készült vagy legalábbis hozzám nem jutott el.Szokásos kliséket leszámítva jól szórakoztam rajta,ajánlom mindenkinek.
8/10 -
Fantastic beasts 2 (bocs képtelen vagyok kiírni végig a címét :D)
Elég kesze-kusza történetvezetése volt. És a történetben nem mindenütt értem a karakterek motivációját sem a cselekedetükhöz. Bár a rész végére nagyjából összeérnek a szálak, de valahogy mégis zavaros maradt. Lehet egy újranézés majd jobban tisztázza a képet.
Viszont a fantasy részét nagyon jól hozta. Voltak benne igazán eredeti lények és ötletek. Természetesen nagyon látványos is volt.
Dilemmázok, hogy mit adjak neki. 6-ost olyan filmekre szoktam, amik jók voltak, de egyszer nézősek. 7-est arra szoktam ami egyértelműen újranézős, a tipikus popcorn mozikra. Ez meg valahol a kettő között van.
Na mind1. Legyen:
7/10 -
Többet nem nézek Magyar filmet.
Ez a Lajkó cigány az űrben betette a kaput.
Ekkora egy fost rég láttam.
30 évvel a rendszerváltás után még mindig nem tud elszakadni a magyar filmgyártás az elvtársos filmektől vagy valamilyen politikai dologtól az szégyen.
Rengeted tehetséges operatörunk és VFX szakemberünk van ez a külföldi filmeknél látszik itthon meg csak a kaki megy.
Az meg megint egy szégyen, hogy a magyar színészi színvonal a béka feneke alatt van, senki nem tud hitelesen eljátszani egy szerepet vagy megformálni különböző karaktereket filmekben.
Ennél a filmnél meg , hogy a teljes film 70%ban oroszul beszéltek és magyar felirat volt megint csak elmond róla mindent. -
Amugy jo volt az uj pokverzum film. 7/10
Tetszett a kepi vilag. A disznot nem eroltettek sokat szoval nem zavart. A japan csaj volt a kedvenc karakterem :)
-
Nem kromatik aberracio volt a filmben. Teljesen mas. Nagyon kevesszer tunt fel nekem attol fuggetlenul, hogy en se vagyok odaig a dologert. Nekem inkabb a regi piros / kek 3d dologra emlekeztetett. -
Irány a pókverzum!
Mit film OK. Bár a
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!rajzfilm malac kicsit sok volt már.
Plusz ki nem állhatom a chromatic aberration -on, szóval ez is némileg levon a faktorból.
7/10
Utoljára szerkesztette: Kandurex, 2019.03.02. 23:18:05 -
Green Book
Nekem tetszett. A színészekkel természetesen nem volt probléma, sztori is érdekes vol, 'oscar anyag'ahogy tudjuk. De a poénokkal szépen volt megfűszerezve és egy jól összerakott filmet kaptunk. Arról meg nem is tudtam, hogy volt ilyen könyv. -
Undisputed 1-4.
Ez a széria még mindig kurva jó. Bring it on!
8/10 -
SzinesGeza #101623 A Fekete Párduc túlságosan is csilli-villi volt, talán pont egy kis "dzsuva" ami hiányzott belőle. :) -
Mentol #101622 Srácok! Volt már ilyen? "kosztümös néger" film
Mer' akkó' ezér' kapott oszkárt! -
Alita
ujra meglestem a moziban. Nemsok ilyen film volt eddig amiert ketszer is elmentem moziba!
-
nordan #101620 neeeeeee ez undorító! semmi bajom a feketékkel, de a fekete párduc egy disney chanelles matinéra is fos film.........idáig fajul a politika hollywoodban is