[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Sequoyah #101392 Bird Box (2018)
Ez film olyan, mint amikor a filmkeszito tanfolyam legtehetsegesebb, de tapasztalatlan vegzosei kapnak egy tesztet, hogy a vilag legidiotabb filmotletebol csinaljanak egy jo filmet.
Az alaphelyzet az eleg nyilvanvaloan a Quiet Place-bol ered, ott a hallasukat/beszeduket "vesztettek" el, nem kell messzire menni az otletert hogy akkor most probaljuk meg tokugyanazt, de egy masik erzekszervvel. De mig a Quiet Place fizikaval es logikaval nagy vonalakban magyarazhato, itt semmifele logikus es ertelmes magyarazat nincs. Ott szivesen elgondolkoztam a film kozben azon hogy en hogy oldottam volna meg a helyzetet, de itt annyira nem a mi vilagunk logikaja az ervenyes, hogy folosleges ezen jartatni az agyam.
A fordulatok teljes mertekben klisesek. Az alaphelyzet eredetisegen kivul (ami viszont eredetien hulyeseg) nem sok mas eredetit lattam a filmben. Konnyu kikovetkeztetni hogy melyik ujdonsult szereplovel mi lesz a bibi.
Technikailag a megvalositas viszont jok. A szineszek jok, a latvany jo, a feszultsegkeltes jo. Minden tankonyv szerinti. Semmi sem erdeti es varatlan, de minden profi iparosmunka.
Osszessegeben egy egesz jo film.
6/10
u.i.: az asszonynak kifejezetten tetszett, szerinte 7-7.5/10
Utoljára szerkesztette: Sequoyah, 2019.01.08. 20:37:05